2015. május 18., hétfő

Ahogy a sminkcuccaim nagy részét tárolom


A kedves férjemnek volt egy szép szürke farmernadrágja. Nagyon szerette, nagyon kényelmes volt, ennek következtében szét is hordta. Na, itt jövök én a képbe. Időm sok van, a fürdőben helyem pedig kevés. A fali tárolás ötlete nagyon megtetszett, de jó méretű és beosztású rendszerezőt/tárolót nem találtam, így hát nekem kellett megcsinálni. 

 
Ami kell a művelethez. Rengeteg türelem, egy, vagyis több ujj, cérna vagy hímzőfonal, vagy mindkettő, tű, olló, és a farmer. A gombok rajta igazából csak dekoráció, illetve jelzi a színeket, bár ez fejből is simán megy.



Részemről szükség volt egy ecsettartóra; egy szemfesték, púder, kis izé tartóra; és egy paletta tartóra. Ez eddig egyszerű, a szárakat levágtam, egy szár az ecseteknek, egy a kis izéknek és a felső rész a nagyobb dolgoknak.
A szárrésszel van egy kis plusz meló, mivel a combnál szélesedik a nadrág. A kék vonal mentén kivágtam egy részt az anyagból, majd a festékfújós kék próbálja szemléltetni, hogy úgy varrtam össze ezt a részt, hogy ne legyen benne nagy törés, szépen ívesen.

Ecsettartó rész:
Itt a lényeges dolog, hogy figyeljünk a hosszabb ecsetekre. A többségük kb. megegyezik hosszra, de nekem van 2-3 olyan, ami a többihez képest hosszabb, és ezt bele kell számítani a vízszintes, az az a zöld vágásokba. Az a jó, ha az alsó „polcra” tett ecset feje a következő „polc” közepén van. Ha sűrűbb a polcozás, akkor sérülhet az alsó ecset, amikor a felette lévőt visszatesszük.
Az arcra való ecsetek rövidebbek, de szélesebbek, itt nagyobb helyet kell hagyni vízszintesen, vagy úgy számolni, hogy egy „fiókba” egy-egy kerül. Elsőször a két nagyobb púderecsetemet egymás mellé betettem, de nem volt nekik jó, külön kellett venni. Az ecsettartó felső „polca” felé kell hagyni anyagot. Ez az ecseteknek is jó, illetve a fal sem lesz kisminkelve.
A varrás, a méretezés után a zöld vonalak mentén szétnyírjuk szegény gatyát. Ezután a „polcok” alját behajtva odavarrjuk a hátfalhoz, illetve a felső részt is behajtva úgymond leszegjük, hogy ne legyen foszlós pár hét múlva. Az öltésekkel nem érdemes spórolni, mivel a vékonyabb ecsetek megtalálják a módját, hogy kibújjanak alul, ha elnagyolt a munka.
A függőleges varrás könnyű, csak el kell indulni alulról felfelé, vagy ahogy kézre esik. Én két szintenként csináltam olyat, hogy ugyanoda öltöttem többet, ezzel rögzítve és lezárva a cérnát, ha meghúzódik vagy elszakad, ne az egész szakadjon/szaladjon végig, mint egy harisnya.
Azóta az összecsukható RT ecsetek kikerültek innen és a púderecsetek külön utakon járnak

Sminktartó rész
Itt érdemes előre nagyjából belőni, hogy mi lesz a naciban, és hol. Én alulra hagytam nagyobb helyet a pirosítónak, bronzernek, púdernek. Úgy érdemes a méretet kiszámolni, hogy pont kilógjon a cucc, hogy látszódjon, hogy mi van benne. A kis szemhéj monoknak sokkal kisebb hely elég. Ha túl mély a zseb, akkor nem fogod látni, hogy mi van benne. Illetve még egy trükk, nagyon világos kékkel jelöltem azt a részt, ahol lehagytam egy-egy utolsó öltésnyi helyet. Ez azért jó, mert könnyebb betenni a cuccot és kivenni. Nálam felül a sarokreszelők és a hajkefe van, ezeknek nem hagytam plusz anyagot, mint az ecsettartónál.
Itt a kilógó nyelek nem zavarnak senkit sem

Paletta tartó
Itt érdemes erős cérnát használni, és sok aprót ölteni, néha duplát ölteni lezárásképpen. Ebbe a cuccba ugye nagyobb súly kerül, jobban meg kell erősíteni. Én 3 részre osztottam a lila vonalak szerint, de ez a nadrág méretétől és palettáktól függ. Egy 50 kilós lányra való nacit, lehet érdemesebb csak kettébontani. Nekem középre pont befér a Coastal Scents 252 színű gigapalettája, ami jó nehéz is. A szélső zsebek pedig jók a hosszúkás, mondjuk Naked méretű dolgoknak. A zsebekre figyeltem, hogy megmaradjanak, mivel ők is nagyon hasznosak, egyikben jelenleg a szempilla göndörítőm figyel.
Gombok. Ez egyéni ízlés kérdése, illetve időé. A pénzt nem írom ide, mert e-bay-ről pár dollárért rendeltük a gombokat, nem nagy költség. Nálam nagyjából jelzik, mi hova való. Imádom ezeket a tappancsos gombokat, olyan vidámak. 298-an vannak.
A gomgok szétosztása, mi hova kerüljön

A felfúrását úgy oldottuk meg, hogy az anyagon átdugtam a csavart, nem kell előre kilyukasztani az anyagot, csak simán átcsavarni. Ami fontos, hogy az anyag mindkettő oldalán legyen alátét. A két alátét összeszorul, és mindjárt sokkal több helyen van a súly szétosztva. Mi ezt gipszkartonba fúrtuk, a szárakat 2-2 csavarral, a paletta tartót 4 csavarral és nagyon vidáman elvannak. A férfiak mániája, hogy vízszintesen kell fúrni. Mivel ez egy szabálytalan formát felvevő valami, érdemes az első csavart befúrni, és utána ahhoz igazítani a másikat, hogy maga a tartó hogyan lóg. Ha vízszintesen tettük volna fel, csálé lenne.
Jó hosszan sikerül leírnom a gyártási folyamatot, de inkább több részlet, mint kimaradjon valami. Miután készen lettem, pár nappal később látom, hogy van egy haldokló gatyám. Vajon mit kellene belőle csinálnom?

2 megjegyzés:

  1. Azta mennyi ecseted van! Le vagyok maradva...:) De amúgy jó ötlet ez a tárolási módszer!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ecsetek és a bőrradírok a gyengéim. A legtöbb Zoeva és Bőszecset.
      Ja és macskabiztos :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány