2016. január 22., péntek

12 dolog, amivel ki lehet borítani



Egy csomó blogon láttam, hogy van ez a random 10 dolog magadról cikk. Én a számomra 10 legidegesítőbb dolgot próbáltam összeszedni, aztán meglátjuk, hogy lesz-e 10 összesen vagy több is.


1. Az emberi test mindenféle hangja. Ezektől komolyan megőrülök.
a. A legrosszabb a szipogás, és ezt az ázsiaiak csinálják is előszeretettel.
b. Az idős bácsik nyammogó hangja, huuu a hideg ráz ki tőle.
c. Körömvágás a tömegközlekedési járművön, ez mindenhogyan kiborító és undi.
2. A késés, ha rajtam múlik én nem szoktam, sajna mostanában Magyarországon semmi sem rajtam múlt ilyen szempontból.
3. A kilátszó melltartópánt. Most nem a fél centi kilóg, mert elcsúszottra gondolok, hanem a csőtop + melltartópánt, vagy a hátul összeálló pántú toppok, lehetőleg fehérből + fekete melltartópánt.
4. Zokni + szandál. Nem erre nincs mentség, ez überciki, és fáj a szememnek.
5. Ha valaki morzsálódósat eszik tömegközlekedésen, rossz nézni, főleg ha a végén még körültekintően le is sepregeti magáról a morzsákat, de lehetőleg rá valaki másra.
6. A tömegközlekedési járművek ajtajában toporgó általában 60 felettiek, akiktől se fel se le nem lehet közlekedni, de nem megy beljebb, mert csak 3 -5 -12 megállót megy.
7.  A csukló vonalán túli tetoválások. Tudom, hogy az nem kosz, de ne legyen az embernek a keze összefirkálva, főleg ne étteremben. Sehol máshol nincs vele semmi bajom.
8. Ha valaki beáll elém a sorba, szerencsére a kanadaiak imádnak sorban állni, ezzel itt nincs is gond.
9. 60 éves kor felett nem veszünk új télikabátot, cipőt, lábast mert már minek. Ez egy komolyan kiborító dolog, főleg, hogy a nyugdíjaskor eleje a „legjobb” időszak, amikor már nincs gyerek az ember nyakán, de még egészséges, lehetne menni világot látni.
10. A nákolás, suksükölés. Én is csináltam, sőt nagyon sokáig, mert nem is tudtam, hogy ez ciki. Mindenki így beszélt körülöttem. Aztán nagyon gyorsan leszoktam róla. És ez nem tájszólás, ez a tanulatlanság cégérje az illető homlokán.
11. Ha a férj úgy mosakszik, hogy a mosdókagyló körül mindenhol víz lesz, azon nagyon kivagyok, főleg ha még egy ecsetet sikerül beletenni a vízbe, mert nem figyeltem.
12. Nehezen viselem a kritikát, itt én magam vagyok saját magamnak az idegesítő. Az igazán idegesítő az, amikor a kritika abban a szóban koncentrálódik, hogy szar, vagy, hogy ocsmány. Ezt valahogy nem tudom tolerálni, és szerintem nem is kell.

+ 1. Az indokolatlan mennyiségű idegen szavak használata. Különös képpen, ha a használó nincs tisztában az adott szó jelentésével, és én meg mondjuk igen. Ez inkább sajnálatos dolog, mint értékelendő. Gazdag szókincsű magyar nyelvünk ilyenkor egy-egy képzeletbeli könnycseppet hullat.


Talán ez a 12 + 1 elég is lesz, legalább tudjátok, hogy mivel lehet kikergetni a világból. De azért ezek legyenek a legnagyobb bajaim úgymond.

Ti mire vagyok háklisak? 
Használják még ezt a szót egyáltalán, vagy csak megint nagyanyám szállt meg?

25 megjegyzés:

  1. A melltartópánt nálam is szemet szúr és kínosan ügyelek, hogy velem véletlenül se forduljon elő. Amitől még hányni tudnék ezzel kapcsolatban, ha a melltartópánt szilikon, különösen, ha megsárgult, nyugdíjas szilikon!
    Vadászom az érdekes, vagy meghökkentő, igényes melltartópántokra, esetleg a színben öltözékkel tökéletesen harmonizáló melltartókra kis sikerrel, mert nehéz kedvező áron ilyeneket kifogni.

    Mi az a "nákolás és suksükölés?
    Nálunk az "oszt", "osztakkor" dívik, éspedig úgy, hogy egy mondaton belül többszörösen használjuk, mintegy összekötve vele a mondandónk egymásutániságát! :D

    Amikor Budapestre jártam suliba, ott az éneklő hangsúlyt rühelltem, azt, ahogyan nincs pont a mondatok végén.

    A buszon táplálkozó ember érdekes módon engem nem zavar, ellenben a mosdatlanság, orrtúrás igen!
    Egy ízben sikerült olyan ülésen helyet foglalnom, amibe előzetesen egy ember belevizelt.
    Szinte sírva szálltam le a buszról és rohantam a munkahelyemre, több, mint fél órán át hordtam a szennyezett ruhát magamon, nadrág, bugyi egyaránt nedves volt rajtam.
    Egy kolléganőtől kértem tiszta alsót!

    VálaszTörlés
  2. Az "osztakkoron" visítok :)
    A nákolás az amikor nem adnék hanem adnák, vagy raknék helyett raknák
    A suksük pedig az indokolatlan felszolítomód használata, pl. Meglássuk mi lesz a végén, a látjuk helyett.
    Orrtúrás, jajj az kimaradt :)
    Na itt a buszon nem kell félni, hogy beleül az ember vmibe, meg pisiszag sincs, mint Budapesten.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. minden alkalommal kézzel végigsimítom az ülést a bkv-n, mielőtt leülnék. Egy ismerős ült már villamoson székpárnába rejtett tűbe, mert pár drogos szararcnak itthon poén ilyet csinálni.

      Törlés
    2. Ezt a tűset én is hallottam, de remélem, hogy ez csak ilyen városi legenda, és a valóságban sosem történt meg.
      De attól még érdemes tapizni, vizes is lehet az ülés.

      Törlés
  3. Hehe, itt van Bandita is :D!
    Engem a csámcsogással és horkolással lehet kizavarni a világból, illetve, ha valaki nem figyel rám, amikor beszélek hozzá és felhívtam a figyelmét, hogy fontos dolgot akarok közölni. Lenne még pár, de most nem untatlak ezzel.
    Egy darabig én is beletettem a sminkszereket a mosdó mellett tanyázó tócsákba (szintén férj és kisfiam :)), de már rutinosabb vagyok. Van egy "smink-tálcám", amit ilyenkor használok. Arra teszem a cuccaimat és sem vizes nem lesz, sem eltévedt krém, maszat nem éri őket. A tálcát meg állítva tárolom.

    VálaszTörlés
  4. A szipogás, köhögés, körömrágás, igénytelenség, bunkóság borít ki. Meg minden igazából. :D

    VálaszTörlés
  5. Fúú, én a buszon a büdös embereket nem tudom elviselni. Amíg egyetemre jártunk párom szüleinél laktunk, így bejárósok voltunk. Volt a faluban egy néni, akinek mindig pisi-és papagájszaga volt, na ő mindig megtalálta hol ülünk és elénk ült...persze ez a reggeli tömött buszon történt, ahol esélyünk sem lett volna átülni máshova...A másik, amin kiakadok, hogy Anyáék felé (Komárom-Esztergom megye) a gyárak munkásainak nagy része a koszos, olajos, egész nap hordott munkásruhájában száll fel a buszra, amin az ülések persze kárpitosak. Apa is egy ilyen helyen dolgozik, mesélte, hogy sokan arra sem veszik a fáradtságot, hogy lezuhanyozzanak műszak után (bár nem tudom miért gondoltam, hogy az, aki a munkás ruhájában megy haza, az zuhanyzik...). A nákolás tényleg zavaró, erre nem is írnák mást...(csak vicceltem, nyugi).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Középiskolában sikerüt pár gyárban dolgozni, és nem kiemelkedő a higiénia az ilyen helyeken az tuti. Páran zuhanyoztak, de mind vezetőbb beosztásból.

      A buszon engem anno Kecskeméten mindig az dagadt cigányasszony és a 4 örjöngő gyereke talált be. Csak úgy zengett a busz...

      XDXD

      Törlés
  6. Amitől falra mászok, azon felül, amit már elmondtatok, az a reklámszatyor, mint kiegészítő. Anyukám is csinálja, és sok lányismerősöm is, hogy rendes táska helyett jobb esetben papír, de gyakran műanyag reklámszatyorba pakol, leginkább azért, mert így mindenki láthatja, hogy ő a Nespresszo-ban/Zarában/Stradivariusban vásárolt (a szatyor állapotából ítélve évekkel ezelőtt, de hősünket ez nem zavarja).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj ezt úgy bírom, az én barátnőim is csinálták. Abba megy az ebéd. Én meg csak a nagyméretű táskámba halmozok fel mindent.
      Itt mindenki vesz magának ebédhordó táskát, ami hidegen tart. Szatyrot meg direkt nem kérek,főleg ami haszontalan, mint a MAC táska, amitnem lehet rendesen megfogni.

      Törlés
  7. Annyira egyet kell veled értenem egy csomó pontban, de a 10-es és a +1 nekem az abszolút "kedvencem" a listádról".
    Nekem mostanában a bunkó módon kéregető hajléktalanok a legnagyobb ellenségeim. Sajnálom, hogy ilyen van és szívesen segítenék. De egy nem tudok mindig, amikor meg olyan hangnemben szól hozzám, meg követ meg sérteget na akkor meg majd adok is neki, nem? Életem legmegalázóbb hajléktalanos sztorija pedig pár hete történt, amikor egy hajléktalan nő a Corvin aluljáróban csak úgy jól arcon köpött, mert épp arra közlekedtem...
    Fura egy világban élünk és egyre jobban bántanak az ilyenek... :/
    (ja a büdi embereket én is nagyon szeretem...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hajléktalanokat Budapesten is utáltam, de itt még jobban utálom, és én ettől lehet rossz ember vagyok, de egynek sem adok egy fillért sem.
      Itt azért utálom őket jobban, mert a hajléktalanok fele fehér, tehát angol az anyanyelve, a másik fele indián, akiknek meg olyan durva segélyek járnak, hogy csak ámulni lehet rajta.

      Törlés
  8. Ezek engem is idegesítenek, de sikítani tudnék, amikor lehagyják az N betűt egyes szavak végéről, pl. a házba vagyok, plázába vagyok, stb.... Annyira idegesítő :D

    VálaszTörlés
  9. Engem az idegesít, amikor úgy mondja valaki azt, hogy tőle, hogy tölle. Meg a rolla. Illetve az olyanok, amikor azt mondják "magyarba". Pl mikor jössz magyarba? Olaszba voltunk nyaralni.-Nagyokat kell nyelnem ilyenkor, hogy ne javítsam ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hu ezt be is tehetném +2-nek. A tölle rolla az mindennapos volt a kecskeméti életem alatt. De a másik is külön pontot érdemelne :)

      Törlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  11. Mind jó amiket írsz, a 11-es nem érint (már rászoktattam mindenkit, hogy sem a konyhában, sem a fürdőben, sem sehol máshol nem hagyunk vizet magunk után). Személy szerint mostanában a legnagyobb ellenségem az, amikor bármiben azt keresik az emberek, hogy miért nem lehet megcsinálni valamit, miért nem jó valami. Ez a valami pedig bármi... legyen az munkahelyi feladat vagy akárcsak az időjárás, vagy a karácsonyra kapott telefon. Annyira negatívak vagyunk, hogy észre sem vesszük, amitől jó lehet bármi is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, a miért nem lehet megcsinálni az egy katasztrófa. Megpróbálás nélkül. Ez nagyon szomorú, de minden bizonnyal egyszerűbb, mint valamit lassan megcsinálni, vagy mondjuk nem 100%-osra.

      Ajándékok terén én is utálatos vagyok. Mondok rá egy példát, botmixert szerettem volna és xy-tól kaptem egy kézimixert. Oké, tök hasznos, de most 10 évig van ilyenem, és olyan meg nyílván nem lesz, amit szerettem volna. De a rossz ajándékok általában kényszeről vagy figyelmetlenségből születnek.

      Az időjáráson panaszkodni annyira gáz, ha esik az a baj, ha nem esik locsolni kell, az a baj.

      Törlés
  12. Hűha, egyszer én is összeszedtem a dolgot, sokban hasonlítunk ezekben.
    Amitől én falra mászok, az a pukkasztgatás. Ha valaki rágóval jó hangosan pukkasztgat.
    Meg amikor a sok bunkó fiatal meg öreg néni kívülre ül a buszon belül meg ott a tatyó.

    Megjegyzés: Az ázsiaiak azért szipognak, mert náluk (főleg Japánban) illetlenség, ha nyílvánosan kifújod az orrod. Olyan ez, minthogy náluk szürcsölni KELL a levest, mert az azt jelenti, hogy ízlik az étel.

    Hirtelen több nem jut eszembe :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én imádok pukkasztgatni, a melóban mindig eldugom abubis cuccot, hogy ha idegbeteg ennék, akkor legyen mivel lenyugodni a sarokban.

      Ja ez oké, hogy odaát Ázsiában nem fújnak orrot, de bakker elköltöztek. Sőt, az itt született kínaiak sem fújnak orrot.
      Jajj, a szürcsölés, fujj :) Apám abban olimpiai bajnok lehetne.

      Törlés
  13. Hehe, ez jó, tetszik a poszt. :) Engem is rengeteg dolog zavar, néha már túlzóan is, szeretném, ha jobban el tudnék tekinteni az idegesítő dolgoktól. A "kedvencem" nekem is a csámcsogás, szipogás, KRÁKOGÁS, stb, illetve, ha valaki annyira hülye, hogy nem érti meg azt, ami mindenki más számára logikus. És hiába magyarázod neki, nem érti meg... :D
    A külsővel engem nehéz felidegesíteni, maximum az igénytelenség zavar, mikor tudom, hogy lenne rá lehetősége az illetőnek, hogy sokkal jobban nézzen ki, de valamiért semmit nem tesz érte.
    Ha valakivel nem lehet veszekedni, mert csak neki lehet igaza, és nem érti meg, amit te mondasz, nem hajlandó kompromisszumra, azzal is ki lehet borítani. :D
    Sorolhatnám még, de legalábbis megnyugtató, hogy nem csak én vagyok ilyen háklis dolgokra, és másokat is idegesítenek ilyen-olyan szokások. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenkinek van egy listája. Mindenkinek vannak olyan dolgoai, ami csak neki vannak. Lehet ez egy pici dolog is, de annak a személynek bizony nem pici.
      A szipogás vagy csámcsogás engem kiborít, nagyon, fujjj... másnak fel sem tűnik.
      Ez a pont, az igénytelenség ok nélkül, ez nekem is feltűnt. Mondjuk ezt nem borít ki szerencsére, csak nem értem.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány