2015. július 26., vasárnap

Mi marad a végére projekt



Miről is van most szó?
Az internet tele van kihívásokkal, mindenféle tesztekkel, gondoltam én is csinálok egyet. Lehet, hogy már más is kitalálta, sőt, nem gondolom, hogy én találtam fel a spanyol viaszt, de egy kicsit a sajátomnak érzem az ötletet. A küldetés az, hogy dokumentálom a sminkemet, ameddig csak megtudom úgy oldani, hogy ne (vagy ne nagyon) legyenek benne ismétlődő termékek vagy eszközök. Egyszerűbben: ami egyszer volt, megy a dobozba és nincs többet, amíg ezt fel nem adom.

Mókás nem? Szerintem nincs sok sminkcuccom. A férj ezzel természetesen nem értene egyet. Ez a dolog van olyan, akiknek semmilyen komolyabb gondot nem okozna két hónapig, és van akinek 5 napig tartana.
Ami nem játszott, az a fényvédő, ami nem is sminkcucc. Amiről tudtam, hogy egyből megbukik az a szempillaspirál. Egy vagy max kettő van egyszerre nyitva, és elég sűrűn ki is dobom (általában piciket használok). Gyenge pont még az, hogy mindent a Holika Holika Sweet Cotton BB krémmel világosítok, így elég hamar nem lesz jó semminek sem a színe.
Amit várok a dologtól az, hogy miután elfogytak a kedvencek, előjönnek a régen nem használt dolgok. Ezek vagy a memóriámat frissítik, és boldog leszek, hogy újra egymásra találtunk vagy kidobom, mert eddig semmire sem használtam.
Ja meg így kezdő blogoló lányként nagyjából látjátok miket használok.

Kezdhetjük? 


Első napomon egy lila szemsminket készítettem el. Itt még megvolt a lehetőségek között a Holika Holika BB krémje, amit minden alapozóhoz használok keveréssel, mivel minden alapozóm sötétebb/sárgább, mint én. Ez a második nap már látszott is. Első nap figyelmetlen voltam, mert a BB krémet és a Yamuna ásványi alapozót is kilőttem a lehetőségek közül.


Második napon egy zöld-lila szemsminket készítettem el. A Lancome porpúderhez járó puffnival spóroltam egy púderecsetet. Viszont a két használatban lévő szempillaspirál mennyiséget ki is lőttem, tehát a harmadik napra, és ezen túl minden nap, valamit dupláznom kell.


Harmadik nap. Ez a naplemente smink napja volt, itt már igyekeztem úgy használni a dolgokat, hogy a jobb minőséget a gyengébbel kombináljam, hogy azért maradjon szeretett cucc a végére is. Ezért tettem primert a BB alá, mert a púder már nem a kedvencem. A szemhéjalapot is próbáltam kitolni későbbre. Eddig is tudtam, hogy egy csomó olyan dolgot tárolgatok, ami már nem jó, vagy hamarosan nem lesz jó, de nem tudom kidobni, se odaadni valakinek. Szomorú dolgok ezek.
Csaló termékek a szempillaspirál és ehhez az alap.


Negyedik nap. Mivel a szemhéjalapból már csak egy van, ezt próbálom kicsit kitolni, így csak szemceruzákat használtam, két zöldet, ebből lett egy szépséges színátmenet. Mivel arcra valókból is fogyófélben vagyok, ezért az Estée Lauder púderét használtam, ami nagyon jól fed, alapozó nélkül is remekül működik. Pirosító ecsetem már nincs, 3 van összesen, ezért egy olyat választotta,, amit egyébként nem nagyon használok, így máshonnan nem fog hiányozni. Az Alverde négyese jól jött, mivel ebből tudtam a szemöldökömet is intézni, volt benne szemre bőrszín és egy világosabb a szemöldök alá. Ez fényt nem nagyon adott, de a világos zöld mellett bármilyen csillám kevés lett volna.
            Csaló termékek a szempillaspirál és ehhez az alap.


Ötödik napon Vivien kérésére egy rózsaszín szem volt a megvalósítandó. A Lancome alapozó Holika Holika nélkül egyszerűen nem jó. Ekkorra a szemöldökre tehető matt barnák igencsak fogyni kezdtek, így jött képbe a Stila paletta. Pirosítóból is kezdek kifogyni, így mivel alapból a szemre használtam egy 88-as palettát, amiben volt egymás mellett úgy 3 rózsaszín, úgy hogy végig tudtam rajtuk húzni az ecsetet anélkül, hogy az lila vagy zöldet is felvegyen így ezt választottam. Nem kopott le semmivel sem hamarabb, mint egy rendes pirosító. Azért kezdenek előjönni az ezer éve nem használt, és akár ki is dobható termékek, de nem tudom kidobni, ruhát sem tudok. Sőt igazából romlandó kaján kívül semmit sem. Az OCC szemceruzáiról mindenképpen csinálok majd tesztet, nagyon durva színük van, nagyon jó darab, de persze a rózsaszín vagy a babakék nem a mindennapok színe.
            Csaló termékek még mindig csak a szempillaspirál és ehhez az alap.


Hatodik nap. Mivel közben azért más projektek is futnak itt dupláznom kellett a Yamuna alapozójával. Első körben vizes ecsettel a piros pöttyömre tettem, hogy ezt a tudását megismerjem. Használható korrektorként, de képek nem lettek jók, ezt bebuktam. Arcra is ez kerül, ha már úgyis hozzáértem. Szemre a Kell a Púder teszthez csak Kell a Púder dolgokat akartam használni, ez sikerül is nagyjából. Ami kár volt, és közben nem is, az a MAC fekete Paint Pot-ja. Mivel fekete, így a lila nem érvényesült úgy, ahogy én azt szerettem volna, de semmi para, hosszú még az élet. Szemöldökre már tényleg nincs semmim, így a Coastal Scents korrektorpalettájához kaptam, teljesen feleslegesen, az a paletta ki sem volt nyitva fél éve, mert szar, ez ma sem változott meg. És nem csak a színére gondolok, az állaga sem jó. Ecsetek, Bőszecset, imádom őket, az összeset. Van egy DM-es gagyim is, de ez megy a kukába, semmire sem jó, a Mülleresnél sokkal rosszabb. A szempillaspirál természetesen újra csalás.
            Csaló termékek a Yamuna ásványi alapozó, szempillaspirál és ehhez az alap.

Hetedik nap. Ma egy kék-szürke-lila szemsminkkel leptem magam, és a rámpillantókat. Szemcerkával kijátszottam az szemhéjalap dolgot, és nagy megkönnyebbülésemre volt még egy nem csillámos sötétbarna szemcerkám a szemöldökömre. Szemhéjporokból biztosan még sokáig ellennék, abból van még dögivel. A szempillaspirált pedig nemes egyszerűséggel elfelejtettem, tehát ma nem lesz csaló termék. Arcra a Banila Co. primerét használtam, ami hagy egy világos rózsaszínes fehéres réteget, ami király, mert az Estée Lauder alapozóm természetesen sötét, mint az összes. Púderhez nem kellett szivacs, juhhu. Pirosítom már nincs, ezt egy bronzosító hightlighter kombóval próbáltam meg leplezni, szerintem sikerült is. Kiváncsi leszek a követkző napra, mert se alapozó, se púder, se pirosító, se bronzet, kb a nagy semmi, de valahogy megoldom, még nem adom fel.
            Nincs csaló termék



Nyolcadik nap. Zöld a Kell a Púderrel. Arcra az utolsó és nem szeretett Bellápierre alapozó került, illetve a bronzer, ami hasonlóan népszerű nálam. Szemre az Avonos zöld szemceruza került, erre a Kell a Púder zöldje, kis satírozás, maszatolás és kész is. Szemöldök a Lancome paletta csillámos barnája és egy matt barna keveréke. A szemsmink szép lett, de az arcom kb. 10 percig ha bírta.
            Csaló termékek a szempillaspirál és ehhez az alap.


Kilencedik nap. Erre a napra egy visszafogott egyszerű kis valamit képzeltem el. Arcra már sem alapozó sem púder nem volt, se olyan amit szeretek, se semmilyen. Így itt már csaltam, a Yamuna ásványi alapozót használtam. Szemöldökre is már csak a mindenféle barna és fekete dolgokat mixelem, több vagy kevesebb sikerrel. Itt is ez történt a Physicians Formula barna csillámos és az OCC fekete ceruzájával. Szintén szokatlan, a pirosító, ami megint egy szemhéjpor, a Cargo Reindeerje. Most már kezd ez a dolog nyűg lenni. Nem rossz, csak látom, hogy furán nézek néha ki. Nem baj. Ha nem kell menni sehova akkor folytatás következik.
Csaló termékek a Yamuna ásványi alapozó, szempillaspirál és ehhez az alap.


Tizedik nap. Na jó ebből a baromságból elegem van érzésem van. Befejeztem. Idegesít, hogy hülyeségeket csinálok. A Yamuna ásványi alapozót megpróbálta a fejemre feltenni egy erre tökéletesen alkalmatlan ecsettel. A szemöldököm megint két szemceruza keveréke. A szemem jó lett, de direkt nem színeztem ki, mert nincs már ecset hozzá, sem alap. Ez a színátmenetes kék szemceruzás dolog király, tetszik is, gyors is, és mutatós is. Pirosítóként semmit sem tudtam volna már használni ez kimaradt.
Csaló termékek a Yamuna ásványi alapozó, szempillaspirál és ehhez az alap.


Tizenegyedik nap, és most már tényleg az utolsó. Kész vége, tökre ideges leszek ettől az egésztől. Mindegy, ma még valahogy kibírom. A Gosh szemfesték ceruzáját használtam, majd ha már sokadszorra használtam mondok róla komolyabban is véleményt, de alapként egy ideig jó csak, mondjuk 2-3 órát. De akkor is csak úgy, ha a port nagyon óvatosan rálapátoljuk és nem húzogatjuk, mert ez a Gosh cumó elmozdul. Szemre kék Yamuna szemhéjpor, kék szemcerka alulra. A szemöldökömmel nem szórakoztam, visszavettem az Yves Rocher szemöldök cerkámat, mert emberek közé mentem, és ki kellett nézni valahogy.
Csaló termékek a Yamuna ásványi alapozó hozzá a Bőszecset kabuki, szempillaspirál, ehhez az alap és a szemöldökceruza.




Igen nagyon sok csíkos ruhám van :)
Folytatás következik

7 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon érdekes bejegyzés, örülnék, ha lenne folytatása! :D
    Egy hasonló kihívásban valószínűleg az alapozók bírnák nálam a legtovább, mivel valósággal gyűjtöm őket!
    Az ecsetekkel abszolút nem vacakolok sokat, szemlesütve ismerem be, hogy mindössze három ecsetem van:
    Egy pihepuha Balea púderecset, egy Avonos természetes szőr arcpírecset, és egy szemhéjecset, amit kizárólag a keményebb szemhéjpúderekhez (Burjois) használok, ezt leszámítva inkább az ujjbegyemmel teszem fel a porokat, és azzal is dolgozom össze.
    A ceruzákat is önmagukkal satírozom óvatosan, kis gyakorlás után ráéreztem a mikéntjére.
    Ja, van még egy használt spirálkefém, belőni a szemöldökömet.
    Napi szinten sminkelek amúgy, de többnyire egy színvilágban mozgok, nehezen váltok új színekre.

    Az is egy jó kihívás lehetne, hogy minden sminkcuccodat beteszed egy nagy dobozba és minden nap kivehetsz a dobozból 5 dolgot, amit aznap fel kell használnod. Mindegy, hogy mi az, és hogy a színek elméletileg összepasszolnak-e! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha csak 5 dolgot használhatnék lehet megörülnék :) Alapozó, púder, pirosító, szemöldökvalami, és ha már csak egy marad akkor szemceruza. A szemfestékek kiesnek.
      Ha kiveszek 5 dolgot, azt muszáj használni, de bármi mást még hozzátehetek, az egy emek ötlet.
      Azért ezt így mindennap fényképezni, magam, a cuccokat és összeírni nem kevés idő, ésszel kell bánni a kihívásokkal. :)
      Az alapozóim színe szégyen szemre nem stimmel, de legalább belátom, ésmegoldom a helyzetet, várom, hogy elfogyjanak, de hát így fele-fele arányban sosem fognak.

      Törlés
    2. Mondtam is a férjnek, hog mi lenne, ha random ő választana cuccokat, erre édin elpirult, és mondja, hogy "de mi van akkor ha két pirosítót választok?"

      Törlés
  2. Én ezt maximum három napig tudtam volna csinálni ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én min bukott volna először a dolog? meg másodjára?

      Törlés
  3. Tetszik a kihívás, de inkább más csinálja :D. Nálam a korrektoron bukna el, vagy az ecseteken. Nem is tudom... Korrektor azért kell, mert a szeme környéke nem bírja sem az alapozót, sem a BB-t, sem a púderes alapozót. Főleg a fényvédő irritálja, de az állaguk sem jó oda, mert táskás, száraz és ezektől még ráncosabbnak is néz ki. 4 db korrektorom van szem köré, ami több, mint általában sztem, de akkor is csak 4 napig menne. Ja nem is, a pirosítók! Összesen 3 van és az egyik utazós kompaktban csücsül, szóval még 4 szemfesték is kiesne vele együtt. Na, nincs is olyan sok kencém.
    Mellesleg pár éve két hatalmas doboznyi sminkcuccom volt, de főleg drogériás termékek. Néha teszterekhez jutottam magasabb kategóriájúakból és 1-1-et vettem. A mai napig őrizgetem a régi kedvenceket, mert egyszerűen nem volt szívem kidobni ezeket. A hétvégén láttam az unokahúgomat a barátnőjével "sminkelősdit" játszani és azt hiszem megvan az emlékbe megtartott holmik helye. Mielőtt odaadom 2 dolgot megteszek: 1. megkérdezem az anyját megkaphatja-e, 2. tesztelem magamon, hogy nem okoznak-e irritációt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 4 korrektor az tényleg több, mint az átlagos, nekem kettő van, najó kettő és egy pici maradék.
      Sajnos nekem is rengeteg nem használt és/vagy nem jó cuccom van, ezért ment ez ilyen sokáig.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány