2015. július 9., csütörtök

Szemre való ecsetek a Zoeva Makeup Artist Zoe Bagből


Az arca való ecsetekről itt olvashattok, ez a folytatása az előző cikknek.
A szemre való ecsetekről összességében jókat tudok csak mondani. Eltérő mennyiségben, de mindegyiket használom. Vannak darabok, amiket egy-egy sűrűn használt színhez kötöttem, van amit mindig pontosan ugyanarra használok, de más-más színekkel.


„Eyes:
221 Luxe Soft Crease: Blending eyeshadow to perfection
222 Luxe All Over Shader: All-over application of eyeshadow
223 Petit Eye Blender: Accentuating the crease
226 Smudger: Smudge eyeshadow and kohl along the lashline
227 Luxe Soft Definer: Softly blend and smooth eyeshadow
228 Luxe Crease: Blending and shading eyeshadow in the crease
230 Luxe Pencil: Precise shading and smoothing edges
231 Luxe Petit Crease: Accentuating and blending in the crease
233 Cream Shader: Application of cream eyeshadow
234 Luxe Smoky Shader: Shading and blennding with smoky effect
237 Detail Shader: Detailed application of eyeshadow
312 Detail Liner: Fine and detailed eyeliner strokes
317 Wing Liner: Detailed eyeliner strokes and a perfect wing
322 Brow Line: Eyebrow brush for powder and cream products” a honlapról


Ferde ecsetek, 332, 312, 317
Haladjunk fentről lefelé a képen. A 322-es ecsetet egyetlen dologra és színre használom, ez pedig a kék szemceruza felhelyezése. Mivel a Make Up For Ever és a Sephora kék szemceruzái is nekem túl puhák, és folynak, és mindenhol ott vannak, az alsó szempillasorba mindig ecsettel viszem fel. Felülre is tökéletes. Eredetileg szemöldökre szánták, arra a következő ecsetet a 312-es picit használom. Itt bemutattam a MAC szemöldökcsinosító trutyiját, volt már szó erről az ecsetről is. Tényleg pici, nincs 3 mm hosszú az éle. Először a 317-essel csináltam a szemöldökömet, de valahogy a kicsi jobban kézre áll. A 317-essel viszonylag ritkán foglalkozom, nem nagyon használok tust. (Itt most mondhatnám, hogy azért mert félig majdnem vak vagyok, ami még igaz is, de igazából csak béna egyrészt, másrészt a színes szemcerkák sokkal vidámabbak, mint egy fekete tusvonal). Azért lesz dolga, nem fog árválkodni.

222-es ecset, az oversize kategória
A képet direkt a Real Techniques oversize ecsete mellett csináltam, hátha így jobban látszik, hogy melyik mit tud. Az RT ecset tisztes neve a „deluxe crease brush” és csak óriásinak hívom. A két nagyméretű szemre való ecset között az a nagy különbség, hogy amíg a Zoeva ecsete lapos a RT egy kerek metszetű ecset. A Zoevásat többet használom, bár ez a lustaságom miatt is van kicsit. A 222-es ecset tökéletes arra, ha 2 percünk van sminkelni, egy közepes barnát (bármit) feldobni mindenhova, az egyik oldali élével világosat a szemzugba, a másik felével sötétet a V-be, elsatíroz, és kész. Ez persze nem egy művészi dolog, de mindenki életében vannak sietős napok.

227-es satírozó ecset, és hasonló társai más ecsetgyártóktól
Ide is direkt összehasonlító képet készítettem.
Legfelül a Zoeva 227-es ecsete látható, ami megrendelhető innen, 7,8 euróért, azaz 2500 forintért. (+ postaköltség)
Középen a Bőszecset CB 6314-es ecsete található, ami megvásárolható Budapesten, a Dózsa György metrómegálló közelében, vagy kiszállítanak 20 ezer forint alatt 1600 forintért, felette pedig ingyen. (Egyébként nem nehéz ott elkölteni 20 ezret, annyi minden van) Az ecset 2300 forint, a honlapjukon itt található.
Alul a MAC 217-es ecsete látható. Megvásárolható a MAC üzletekben, a Krémmánia szerint 5000 forintos áron, ez lehet, hogy régebbi, ha valaki megírja a jelenlegi pontos árat, azt megköszönöm.

Aki látja a különbséget, jelentkezzen! Nem pénztárca, te most nem jelentkezhetsz.
Szerintem a Bőszecset a legpuhább, bár ez a legfrissebb szerzeményem, lehet, hogy ez az oka. Pontosan ugyanazt csinálják, pontosan ugyanúgy. Majd egyszer csinálok velük valamilyen satírozó tesztet, és megkeresem a különbséget.
A MAC bármennyire és tök jó, ecsetet nem foguk valószínűleg venni tőlük (sem a Sigmától), mert itt az a pár betű kerül dupla annyiba, és a Bősz tényleg azt tudja, amit a MAC.

Mélyítő vonalba valók: 228, 221, 231
A legfelső fekete, a 228-as nekem nagyon nagy, használom néha, tökéletesen jó is, csak finnyogok most kicsit. A 221-es kicsit rövidebb szálú, őt már teljes szeretetben részesítem, mélyíteni, satírozni tökéletes. A 231-es ecset már lényegesen kisebb, tömöttebb, ezáltal masszívabb, és a vége felé inkább hegyesedő, mint gömb alakú. Ezt a darabot a külső V-ben használom, onnan megyek vele felfelé a mélyítő vonalon. Ő kék szekcióhoz tartozik. (Kék, lila, barna-szürke, és egyéb van).
Már most kicsit lóg a bőr a szememen, sokat mélyíteni nem szoktam, mert abszolút nem látszik, a jövőben meg főleg nem fog sajna.

A többiek, akiket nem tudtam csoportosítani
223-as egy jó erős szálú satírozó ecset. Szép gömbben végződik. Sötétebb, erősebb sminkek éleinek eltüntetésére használom.
226-ossal imádok szemceruzát szétteríteni, maszatolni. Ennek is jó erős, tömött a szőre, remek a tartása, egy álom vele a maszatolás. Emellett tökéletes s porokhoz is, mivel jó tartású, lehet vele művészkedni is, erős, kontrasztos, vonalas dolgokat alkotni.
230-as ceruza ecset. Felülre szoktam használni a barnás színekhez. Alulra is néha-néha, de alulra igyekszem inkább vékony ecsetet választani, hogy a ráncomba már nem menjen bele a festék.
233-as ecset, amit a krémes szemfestékekre szántak, szegény kicsit el van hanyagolva. Igazából nagyon nem szeretem ez a krémes szemfesték dolgot, pedig most a csapból is ez folyik. Egy Shiseidot vettem, de azt is csak mert valami 5 dollár körül szinte ingyen volt. Az ecset tökéletes arra, amire való, de lapos korrektor ecsetnek is kiváló.
234-es ecset a kisebb lapátolós ecset, por állagú festéken szuperül lehet vele feltenni. Eredetileg egy füstösítő ecsetről van szó, aminek meg is felel. Igazából pont annyira merev, de nem túl, hogy kb. mindenre jó. Elég tömött, hogy satírozzon, ugye lehet fele, anyagot fellapátolni, a szélekre, a szempillatőbe, mindenhova jó.
237-es az utolsó ma a sorban, de nem elhanyagolható darab. Kis cuki picike ecset, arra az esetre, ha csak egy kis csillámot, csak egy kis sötétet szeretnénk még pluszban feldobni. Befér a szemzughoz, vagy a külső V-be. Alsó szempillasorhoz port tenni tökéletes.

Összegzés
Alapvetően mindegyiknek találtam helyet a mindennapokban. Szerencsére a sminkelés és az ecsetek olyan dolgok, hogy nincs rá szabály, ha nekem a kisebb jobb, az úgy jó, és fordítva is.
A Zoeva márkát bárkinek tudom ajánlani, aki jó ecseteket szeretne, van is rá egy közepes kerete, és nem akar feleslegesen szupernépszerű márkát megfizetni. Van külön szemre való készletük is, sőt rengeteg féle készletük van, nézzétek meg, hátha.
Végezetül két kép arról, hogy a cicák is szeretik az ecseteket. A fekete ellopta a nagy fehér púderecsetet, úgyhogy most megyek és kimosom szegényt. (a macskát is)


6 megjegyzés:

  1. Kedves Frozen!
    Most talaltam a blogodra es egyszerre mindent elolvastam! Nagyon nagyon tetszik ahogyan irsz! En is eltem Amerikaban hosszu ideig de mi sajnos hazajottunk! Nagyon elveztem amikrol es ahogyan irsz!A haztartasrol is irhatnal meg hogy miket fozol hogyan tudod potolni az itthoni izeket!?
    A beauty blogokkal kapcsolatos gondolatoddal is egyetertek sajnos nagyon keves szinvonalas blog es youtube video van! Aki igenyes azt jo magyar szokas szerint tamadjak a trollok!Szerintem sokat kell tanulni az itthoniaknak es ez nem penzben merheto!varom a kovetkezo irasodat!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a szép szavakat, gondoltam is rá, hogy bemutatom a tűzhelyünket, még nincs neve, és a porszívót, amitől félnek a cicák, mert tényleg máás a dolog. A kaja is más, köszönöm az ötletet, hamarosan lesz róla poszt. :)

    VálaszTörlés
  3. Előző héten vettem a MAC 217est 7200 ftért...egy Coastal Scents ezerszer puhább,mint ez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 7200, nagyon durva. Én 29 kanadai dollártért vettem, ami nagyjából ugyanannyi, de azért nem mindegy, hogy 2 óra vagy 2 nap alatt keresi meg valaki az árát.
      CS-től van pár ecsetem, de lehet rendelek még most úgyis lesz Black Friday

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Addig jó párosítás, amig a cica nem szétcincálni akarja az ecsetet :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány