2015. augusztus 12., szerda

Gondolataim a beauty bloggerségről, a világáról és a kapcsolatunkról



Az elmúlt napokban több helyen is láttam „miért lettem beauty blogger?” típusú bejegyzést, és a napokban a Pink Dust blogon egy nagyon jó összefoglalót arról, hogy mit tanulhatunk a bloggerektől, és mit nem kellene. Ezekről a témákról fejtem ki most a gondolataimat, és félek hosszú lesz, hozzatok csokit vagy sütit.



Velem is megesett, mint szerintem minden ezt olvasóval, hogy felfedeztem, azt, hogy erről a szépség, smink témáról vannak blogok. Meg vlogok. Aztán mindezt angolul is. Nekem is megvolt a rákattanós korszakom, és úristen mi mindent kellene megvenni. Szerencsére a könyvelővérem kicsit előtérbe tolja a garasoskodást és nem engedi meg, hogy ötödik pontosan ugyanolyan színű pirosítóm legyen.

Ez egyben egy nagyon jó dolog és egy átok azoknak, akik erre rákattannak. Hasznos infókat lehet begyűjteni lelkes felhasználótól. Az egyik ok, amiért célszerű egy adott (vagy több) blogger véleményeit figyelni, mert megvan neki a standardje. Nem találtam rá jobb szót, itt nem a minőségre akartam célozni. Vannak olcsó dolgokat használó blogok. Ha ilyen kategóriában tudunk vásárolni, ezt jó követni. Vannak közepes, szuperglamur giccses, natúr termékeket használó és high end blogok. Ez mind így helyes, mindenki megtalálja a magának megfelelőt. Egy véleménygyűjtő oldallal szemben az a blog előnye, hogy mindig ugyanattól jön a vélemény, egy adott preferenciarendszerből. Ezzel szemben mondjuk egy Krémmánián a skála nagyon végletes is tud lenni. Láttam már 100 forintos márkát agyondicsérni és egy Sephoráshoz hasonlítani, baromi káros összetevőjű termékért rajongani, de egy hatásos és jó dologra is láttam már negatív véleményt, mert nem két nap alatt oldotta meg a problémát. Ilyen oldalakon nem tudhatjuk ki írta a véleményt, neki milyen a bőre (két adatot igen) és hogy mekkora a pénztárcája. Ettől persze még hasznos, és a Krémmániáért oda meg vissza vagyok. De ha megtaláltuk a bloggerünket, aki kb. hasonló összegeket gondol reálisnak egy-egy adott termékre, mint mi, esetleg a bőre is hasonló, és még az összetételekben is hasonlóan gondolkozik, az nagyon király tud lenni. Én például igénylem azt, hogy egy termékben ne legyen alkohol, illatanyag, bht, kőolaj, parabén, sls, sles. Ez nem mindig jön össze, Ez egy hosszú folyamat, mire az ember csak azt látja a polcain, amit szeretne. Ezt több bloggernél láttam, hogy hasonló úton haladnak, na de mi van akkor, ha jön XY márka és ad ingyen egy minden rosszal tele dolgot. Az okosabbja visszautasítja, a kevésbé előre látó elfogadja, és mivel rosszat nem akar róla írni így inkább semmit sem ír, és van az a fele a dolognak, amire baromira haragszok, amikor egy a blogger elveivel ellenkező terméket dicsér. Például, ha én most kijelenteném, hogy a koreai készítmények megbízhatatlanok, és ne használjátok őket mert fú, de rosszak, majd egy múlva meg koreai cuccok reklámarca leszek az hiteltelenné tenne. Ide behelyettesíthető a homeopátia, a nem tudom milyen titkos dél-amerikai csodakence vagy bármi más. Nincs egyébként semmi bajom egyikkel sem, minimális félelemmel állok a csodadolgokhoz, de csak egészséges mennyiségben. Itt az elvekre, és az elvek feladásról próbáltam írni.

Így néz ki a szemem a Sephórában, a drogériában, a bioboltban, aztán hazajövök


























Egy másik kedvenc esetem amikor budget típusú blogot vezet valaki, ami hasznos, mert a magyar társadalom nagy része sajnos nem a Douglasba jár vásárolni. Viszont x ezer követő után jönnek a MAC cuccok és a hasonlóan drágák. Ez egy nagyon gonosz dolog a felhasználókkal szemben, mert x évig jó volt a kapcsolat, azt kapták, amire feliratkoztak. Majd jön a pofán vágás, hogy már nem kellenek az olcsó termékes felhasználók, a blogger szintet lép. Ez szerintem überciki, és nagyon rossz hatással van azokra, akik nem engedhetik meg maguknak a drágább dolgokat, de mivel a kedvenc bloggerük egy ódát zengett róla (miután ingyen megkapta) azután elkezd a nép rá spórolni, megveszi, és nem is olyan hú de szupi. Tudom, mindenkinek meg kell élnie valamiből.

Konkrét kedvencem egyébként a Guerlain bronzosítója volt, amit fűnek-fának odaadtak, én meg röhögtem, amikor az Essence-hez hasonlítgatta XY. Sok X és sok Y. Szerintem most ebben nincs semmi gonosz, személy szerint nem tartom ezt jó marketinghúzásnak.

A hitelesség pont ebből a Guerlain sztoriból jön. Vannak hiteles blogok, amik írnak jót is és rosszat is. Igyekszem mindig tényszerűen leírni egy-egy termék jó és rossz tulajdonságait. Olyan termék ritkán akad, ami vagy jó vagy rossz. A legtöbb kozmetikai és sminkterméknek van ilyen és olyan tulajdonsága is, és ez személyenként eltérő lehet. Engem pl. a levendula vagy a mentol kis mennyiségben nem zavar, más meg lehet, hogy tőle a bőrgyógyászaton köt ki. Visszatérve a témára, szerintem azért mindenki érzi, hogy ki és melyik blog hiteles, és ki és mi nem. Ebben szerintem megint nem volt semmi gonosz vagy bunkó. Nincs olyan ember a világon, akinek minden bejön.

A bloggerek munkája. Ugye itt is van az, hogy kiteszünk-e egy képet 10 sor írással, esetleg ki sem próbált cuccról csak a promó anyagot, de a legjobb, ha nem is próbálta ki az illető, úgy ír róla posztot. Vagy csinálunk 200 képet, amiből lesz 5 jó és írunk hozzá 2 oldalt. Mondanom sem kell, a 10 soros blogokat látom népszerűbbnek. A tökéletes kedvencem, amikor a Facebook oldala egy blognak tele van promo képekkel, és hogy mit vezetnek be és ki. A legjobb, ha mindezt nem is lehet Magyarországon kapni, de egynyelvű a blog. Szerintem ez nincs jó hatással a nőkre, mert nem értékelik azt, amijük van. A bloggernek meg esze ágában sincs megvenni az adott terméket, vagy nem tudja beszerezni, akkor miért teszi ki, nem értem. Nem tudom, hogy csak nekem tűnt-e fel, hogy amikor jön egy Essence vagy Catrice frissítés, akkor 10-15 blogon is kinn van ugyanaz, ugyanazzal a képpel.

Ebből jött az, hogy blogot szeretnék írni. Azt nem mondom, hogy rossz, ha kiteszik a bloggerek az új dolgokat, de ha már Rozi látja, hogy öten előtte kitették, akkor minek teszi ki ő is? Szerettem volna egy olyan blogot, ahol van valami más. Ami valamiben különbözik a többitől. Mindenki ilyet akar természetesen. A Facebook oldalamra saját képeket teszek ki, nem olyan nehéz dolog ez. A cikkeim nagy többségéhez szintén saját képet használok. Nem untatlak titeket pinterestről összelopkodott inspirációs baromságokkal (itt ezt nem fogom szépíteni), aki akar, felmegy az oldalra és inspirálódik. Főleg, hogy baromira nem vagyok divatos, így meg aztán főleg ellenkezne velem, ha 40 kilós lányok olyan ruháit tenném ki, amiket ingyen sem vennék fel. És ez mégis van, akiknek bejön (ezzel nincs persze baj). Nem írok véleményt olyanról, amiről már 20 másik blogon is írtak. Persze az lehet, hogy másik ötön van, de azért törekszem nem a 100. The Body Shop tusfürdő és testápoló cikkel fárasztani a népet. Főleg nem 300 forintos Balea tusfürdővel, amivel semmi baj nincs, de most tényleg, ennél azért bárki tud többet és jobbat kitalálni.

A beauty dolgok mellett elég sokat szoktam írni Kanadáról. Gondolhatnánk, hogy fú akkor nekem emiatt dupla annyi olvasóm lesz. Ez nem igaz, a beauty és a Kanada dolgok metszete marad meg csak. Aki Kanadára kíváncsi utálja a hülye picsáskodást a beauty addict olvasót meg baromira nem érdekli a kanadai parkolóóra, közlekedés, semmi. A kapocs én vagyok, és mivel én írom a blogot, arról írok, amiről jól esik. Szoktam magamról is írni, nem tudom, hogy ez most kit érdekel vagy kit nem, mert nem nagyon jön visszajelzés, ami miatt kicsit szomorú is vagyok.

Amerikai blogok és Youtube sztárok a következő, amit megemlítenék. Ne gondolja senki sem, hogy az a világ, amiben ők élnek az normális, vagy legalábbis köze van a magyar valósághoz. Nem az. Az tény, hogy egy egyszerűbb munkát végző is megengedhet időnként valamit a Sephorából, egy jobban kereső pedig kb. az összes használt termékét megveheti onnan, de ez nem jelent kollekciót. Amióta Kanadában lakunk nem túl sokat voltam a Sephora környékén, sőt messze elkerülöm. Ennek szimpla oka van, egy szemceruza vagy mono szemhéjpúder átlag 24 CAD (5000 forint), alapozó 40-50 és több dollár, paletták 50-től felfelé. Mindenkinek más éri meg, másfajta termékfélék a szíve csücskei. Én mondjuk rúzsra vagy szájfényre nem tudnék nagyobb összeget költeni, de palettára vagy szemceruzára igen. Ettől persze még nem szaladok és veszem őket tömegesen. Az alapozó nálam 4-5-6 hónapig elegendő. Rá van írva mindre meddig jó, általában két év, de van, ami 30 hónap. Ha van 4-5 darab nyitva, akkor éppen, hogy nem buggyan meg a végére. Én így nem akarom őket gyűjteni. Sajnos van pár, kellett nekem kifakulni, és van egy jó pár, ami előbb útobb megromlik, és kidobom.

A képen Carli Bybel látható. Egyik általam kedvelt Youtube beuaty videós. Bármennyire is jófej, ez a külső akkor sem lesz úgymond "normális". Nem így fog kinézni egy szép nő reggel fél 8-kor a 4-es villamoson. Rosszul gondolom? Szerintem ez a tipikus "túltolta" dolog lenne a hétköznapokra. Ettől még szép és nagyon ügyes.

Az hogy a Youtube-on műszempillában meg agyonkontúrozva agyon csillámmal szórva bájolognak a bloggerek, az nem jelenti azt, hogy a valóságban is így néznek ki az emberek. Ahol dolgozom elég sok „öltönyös” megfordul, főleg nők. Csinosak, még 60 évesen is, de nem úgy néznek ki, mint a Youtube-osok. Ezt a csilivili glamourt a helyén kell kezelni.

Mondok egy példát. Mondjuk van Mariska, aki egy erősen hideg típusba sorolható hófehérke típus. A hideg színeket hordja ruhában, ékszerben, sminkben. Majd kipróbálja mondjuk a Tarte Tartelette palettáját, vagy egy csillámban úszó arany és barna nude palettát amik melegek. Sehogy sem fog kinézni vele egyrészt, kettő magának tuti nem vette volna meg, három, azzal annyi smink fog készülni, amennyi a Youtube-on fenn van, nem több. De azért emellett értékelni kell azt, hogy ő azt az anyagot felvette, megcsinálta, összevágta, feltöltötte. Nem rossz dolog ez, csak a szűrővel kell befogadni a dolgot.

Biztosan kihagytam egy csomó mindent, de nem akarok túl hosszúra nyúlni. A lényeg, hogy mint mindenből a világon, a beauty és sminkes blogokból is van kontár, vagy ami langyi és vannak jók, meg annál is jobbak. Olvasókból is vannak egyébként jók és még jobbak. A magyar olvasók passzívak szerintem. Nem lájkolnak, nem írnak kommentet, vagy csak nagyon ritkán. Pedig a bloggereknek nagyon jól esik az, ha van kommunikáció. 

Ó és eszembe is jutott még egy téma, a kommunikáció. Ha egy termék az olvasónak nem jött be simán oda lehet kommentelni, vagy ha az a szín nem tetszik, értitek. Aztán van többféle blogger. Van, aki kitörli, van, aki megmagyarázza, hogy hülye a kommentelő, és van, aki megköszöni. Ja meg a nem válaszolós, az a kedvencem, amikor a kommentem egy kérdés és nem válaszol. Vannak bloggerek akiknek csak önmegerősítés kell, minden egyéb jellegű kommentre agresszíven reagálnak. Hát az ilyen nem tudom miért ír blogot. Találkoztam az esettel személyesen is, jó hát nem olvasom tovább, legyen boldog az olvasóival, én nem akarok zavarni.

Írjatok kommentet, lájkoljatok, nem csak engem, mindenkit, akit szívesen olvastok. Egy-egy poszt lehet, hogy 3-4 órán át is készül mindenféle fizetség nélkül. A fizetség a visszajelzés, komment, lájk lenne!

Mit gondoltok a témáról? Szerintetek mitől jó egy beauty blog? 
Nekem merre kéne az irányt vennem? 

21 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jól látod a dolgokat. Nekem inkább divat/frizura/diy blogom van, de szoktam olvasni beauty blogokat is. Tényleg rendkívül idegesítőek az inspirációs, Essence/Catrice promóciós bejegyzések, és az, amikor egy termékről tényleg egyszerre legalább 10-en írnak. Kevés hiteles, igazán jó beauty blog van, sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reméljük idővel javul a helyzet :)
      Viszont akkor nem csak nekem tűnt fel az, hogy dolgokról 10-en írnak, ugyanazt.
      Köszönöm a hozzászólásodat :)

      Törlés
  2. Kb 3 éve kattantam rá a beauty blogokra, addig azt sem tudtam, hogy léteznek, de komolyan. Az egész a Krémmániával kezdődött, ez az egyetlen oldal, ahová regisztráltam, és ahol a legaktívabb vagyok, és ez az a pont, ahonnan elindulok, és mindig ide térek vissza.
    Többnyire kifejezetten körmös blogokat látogatok, szenvedélyemnek hála, és szeretem azokat a bloggerinákat, akik a filléres lakkokban is meglátják a parázsló tüzet és képesek azokat fellobbantani.....én is ezt teszem, a pénztárcabarát szenvedélyek rabja vagyok! :D

    Nálad naponta elidőzök egy keveset, mindig elolvasom az új bejegyzéseidet, és nem azért, mert odavagyok a sminkcuccokért vagy Kanadáért, hanem mert tetszik a stílusod, élvezetes olvasni, ahogyan megosztod a veled történteket.

    ....a visszajelzésekről: Gyakori, hogy lenne mondanivalóm, vagy böködi valami a csőröm, de nem kommentelek, főleg, amikor úgy látom, határozott véleménnyel vagy valamiről, és értelmetlennek érzem kötözködni, belerondítani a történetbe.....tudod, egyszer megtettem már egy blogon, hogy kifejtettem az álláspontomat, disztingvált módon és elküldött a bloggerina a fenébe, minősítve a világnézetemet, stb. Nem fértem bele az ő tökéletes bőrápolási és műállatvédelmi projectjébe, amit azóta már jól fel is adott, és a hangzatos célkitűzései semmivé lettek.

    Okulva a történtekből, inkább keveset kommentelek, és csak oda, ahol érzem, hogy az adott időben és térben helyem van.

    Nehéz lehet egy kezdő bloggernek, amikor még ritkán kap visszajelzést. Komoly munkát fektet egy-egy bejegyzés megírásába, és nagyon vágyik a megerősítésre, visszaigazolásra, hogy érezze, jó az, amit csinál.
    Titokban mindannyian vágyunk az elismerésre, és a legeltökéltebb ember is feladja szerintem, ha nem kapja meg, mert elfárad, érdektelenné válik. Ez az élet valamennyi területére jellemző, a munkahelyemen is tapasztalom.

    Összegzem: nem minden mondatoddal értek egyet, nem minden bejegyzésed hoz lázba, de nagyon jónak tartom azt, amit csinálsz, és tudom, ha mindezt, amit eddig bejegyzésként leírtál a blogodra és megmutattál, egy filmen látnám, betálcáznék, és pisilés nélkül végignézném, többször is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozzám nyugodtan írhatsz ellenvéleményt, mert nem foglak elküldeni sehova (velem is megesett). Ha máshogy gondolsz valamit, az nem belerondítás, csak a sokszínűség megmutatkozása, nem vagyunk egyformák.
      Köszönöm a szép szavakat, a reggelem már mosolygással kezdődik :) hiperaktívan ki is takarírok, és nekifogok írni, és írni :)

      Törlés
  3. Nagyon-nagyon jó írás, szinte mindennel egyetértek! A tusfürdős tesztektől én is falra mászom és az inspirációs posztoktól is nagy mennyiségben, bár azt én is szoktam közzétenni évszakonként. A másik dolog amit rühellek, ha nem méltatnak válaszra főleg amikor, ahogy te is írtad a komment egy kérdés. Ez nálam automatikusan leiratkozást jelent.
    Ami még érdekes számomra és szintén egyetértek vele, hogy mennyire passzívak a magyar olvasók. Viszont Angliában pont az ellenkezőjét, a másik végletet tapasztalom, mindenki fűnek-fának kommentel ilyen "great post" jellegű tartalmatlan kis semmiségeket, csak hogy a végén odalinkelhesse a saját blogját. Borzasztóan irritál, mert az ilyen szerintem arra sem veszi a fáradságot, hogy egyáltalán elolvassa a posztot, amihez ír. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én kitörölném. Ha a blogja nevében írja, akkor úgyis látszik, hogy ír blogot. Én még a Facebook oldal nevén is csak néha kommentelek, de néha meg kell, hogy mutasd magad, mert egyébként meg a kutya se veszi észre, hogy lézetel.

      A nem válaszolás, az Essence, a Balea és az inspirációs dolgok heti rendszerességgel leiratkozás pozitív. Most a negyedévente, havonta egy azért nem egy rossz dolog.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. (Az előzőt elírtam, újrakezdem) Én is gyakran kommentelek a blogos facebook oldallal, de egyrészről azért - aki olvas, az tudhatja - mert rengeteg gyerekes, rosszindulatú privát ismerősöm van, akik tuti jönnének trollkodni, másrészről pedig többeket idegesítene szerintem, ha minden az én beauty kommentjeimmel lenne tele, és ha ezt kikerülhetem azzal, hogy az oldallal kommentelek, akkor meg is teszem :)

      Törlés
    4. Ezeket az ismerősöket, akiket írtál ki kellene törölnöd és nem feszengenél a saját facebookondon.
      Tavaly volt egy időszak, amikor 20 ismerősöm volta fb-on, nagyon kényelmes állapot. :) (ez már azért túlzás persze)

      Törlés
  4. Szia Ildi! Örülök, hogy rátaláltam a blogodra! Nekem pont az tetszik Nálad, hogy van szépség-rovat és a világ másik részéről is megtudok ezt-azt. Jómagam kíváncsi vagyok Rád, a kedvenceim azok a bejegyzések, amikben magadról írsz, a második a sorban a Kanadás írások. Szóval jelentkezem egyiknek, akit érdekel, hogy milyen vagy, mire gondolsz, hogy érzel.
    Folytasd ilyen stílusban és tempóban, mert nagyon jó sztem, amit csinálsz! Nem cukormázas, valódi hús-vér nő vagy és nem szaladt el a ló attól, hogy most Kanadában élsz. Nekem teljes mértékben hiteles a munkád.
    Ha jól látom nem csak Magyarországról van olvasód, és biztos sokan lapulnak még zugolvasóként, tehát kezdhetsz büszke lenni magadra!
    Üdv,
    Aida

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tempó kicsit azért lassabb lesz, naponta nem lehet jó cikket kitenni munka mellett, de azért igyekszem.
      Zugolvasok vannak néha Új-Zélandról és Indonéziából, bár ők lehet, hogy csak a googli miatt idetévedtek.
      Köszönöm szépen a kedves szavakat :)

      Törlés
  5. Ha most elkezdenék szépen sorjában reagálni, nagyon elszaladna velem a ló, ugyanis elég sok gondolatot felvetett bennem is a bejegyzésed, de a tízsoros népszerűséggel abszolút egyetértek. Én, aki mindig igyekszem részletes, választékos szöveget írni egy-egy bejegyzéshez, rendszeresen elkeseredem ezen. És nem, nem azért, mert ők a népszerűek, hanem mert szerintem nagyon árulkodik az írott szöveg szinte mindenről. Azt pedig már instant kiikszelem, amikor "teszt" címen oda van dobva néhány promókép, hatezer sor a termék ígéretéről a sajtószövegből, meg két mondat, hogy igen, tök jó volt, rendbetette a hajamat, vagy hirdatálta a bőrömet. Nálam nem merül ki ennyiben a teszt fogalma, de kinek mi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó nyugodtan jöhet sorba, nincs azzal semmi baj, haminden kijön belőled, aminek ki kell :)
      Most, hogy a H & M kijött ezzel a smink dologgal, látom, hogy szóról szóva, és pár szó cserélésével, de ugyanaz van 20 bloggelnél kitéve. Hát kiábrándító...
      Pont amit a végén írsz arra próbálok koncentrálni, hogy a pro és kontra érvek világosan ki legyenek mondva.

      Törlés
  6. Imádtam ezt a bejegyzést! És igen, néha üvöltenék, hogy REAKCIÓT KÉREK!!! A legjobb, amikor kérdés hangzik el, és senki nem válaszol, de az órákon át tartó bejegyzésírás és a reakciónélküliség párosa is kiakaszt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. Ez nem egy kellemes dolog. A nyereményjátékokon kívűl pedig nem jön visszajelzés sem igazán.
      Mindig attól félek, hogy elfelejtek válaszolni a reggeli telefonról kómásan megnézem mi jött után, mert már olvasott az értesítés. Meg hát alapból a magyar idő szerinti délelőtt én alszom.

      Törlés
  7. Valamikor nyár óta olvasgatlak, szépen csendben. És igen tudom, hogy zavar, hogy nincs sok hozzászólás a cikkek alatt. Én sem (sokakhoz hasonlóan) sűrűn kommentelek, ... leszoktattak róla. Ha nincs igény az emberlánya véleményére, akkor azt inkább megtartja magának, ha nincs válasz a feltett kérdésre, akkor nem kérdez, csak gyűjti az információkat arról, hogy mások mit gondolnak akár egy-egy termékről, akár a reakciókról.
    Az írásaid jók, én nagyon szeretem olvasni őket. Leginkább azért is jövök ide, és várom az írásaidat, mert érdekesek és vessetek meg érte, de a beauty vonal mellett a kanadai sztorikért, a "munkás" történetekért oda vagyok. Sőt a saját magadat boncolgató, kellően önkritikus hangvételért is. :)
    Ezt az írásodat olvastam akkor is amikor megszületett, és most is elolvastam. Akkor és most is tetszett. :) Írj! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy most mégis írtál kommentet. Hozzám bátran, én erről nem fogok senkit sem leszoktatni. Kérdezni is bátran, ha én nem is tudom a választ, hátha valaki más.
      Annak is örülök, hogy sokan szeretik a nem beauty témákat is. A beauty rész egy hobbi, de nem tölti ki az életem 100%-ban, így a blogon sem gondoltam, hogy csak annak kell szerepelnie.

      Írok, mert jólesik, és írok, mert ilyen kommentek után madarat lehet velem fogatni, és egyből 100 téma jut eszembe. Köszönöm.

      Törlés
  8. Annyira nagyon igazad van! Személyes kedvencem az évi 2-4 joy/glamour napok trilógia. És hogy mindenki ugyanazokat teszteli, mert ugye azt kapták promóként. De könyörgöm, hogy tesztelheti ugyan azt az arckrémet a zsíros bőrű pattanásra hajlamos 18 éves, meg a száraz bőrű 30 éves?
    Az utóbbi időben, főleg a yt-erek körében, de sajnos a blogokon is ez a tendencia ami nagyon kiábrándító. Próbálok keresni valakit akinek legalább a bőre hasonló az enyémhez, hogy tanulhassak valamit, de a magyarok között nem is találtam, többek között azért, mert túl sok idő lenne kibogarászni sok sok bejegyzésnyi mondatfoszlányból, hogy akkor pontosan mit is várhatok és sehol nem tisztázzák (bőrápolási posztnál se), hogy ők melyik típusba tartoznak.
    Én nagyrészt már csak külföldi bloggerinákat követek, meglepő módon az ausztrál lányok stílusa eddig a legszimpatikusabb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az jut eszembe, hogy az terjeng, higy a tesztelésre kapott termék az megtisztelés a cégtől. Nade ha kiküld 100 ugyanolyan cuccot 30 különböző embernek, ergó nem törödve a legkevésbé sem az igényekkel, akkor hol van ebben a megtisztelés.

      Ezzel egy jó ötletet is adtál, mert bőrápolási posztom még szerintem nem is volt. Bár szerintem nem is nagyon lenne hasznos a teljesen különböző klíma miatt.

      Az ausztrálok olyanok, mint a kanadaiak, csak ott nyár van egész évben itt meg félig tél :)

      Törlés
  9. Óóó, de jó cikk, remek, hogy belinkelted a szülinapos poszthoz.
    Szerintem mindenkinek vannak korszakai, pl. régebben nagyon szerettem a Pinterestet, de most már nem érdekelnek a képek, a megfelelő termékeket is megtaláltam, nem fogok újakat venni, ki sem bontanám, mert akkor elkezd ketyegni a lejárat. Régebben összevásároltam mindent, már ez is elmúlt, megnézem, megcsodálom, ha kell a termék, mert fogyóban az otthoni, akkor megveszem, vagy megjegyzem, hogy ez a bloggerina ebben a témában penge, majd visszanézek hozzá, ha aktuális lesz a téma. Már az is kielégít, ha megnézem a szép dolgokat, de nem veszem meg, mert tudom, hogy van otthon vagy irreálisan drága. (Na jó, a lakkokra ez nem vonatkozik.)
    A negatív kommenteket a legtöbb bloggerina jól fogadja, néha meg is lepődök rajta :D
    De már engem is küldtek el blogról. Nem baj :)
    Hát tudod, nem mindenki olvassa az összes blogot, én most harmadára csökkentettem a blogjaimat, szóval ha valaki újdonságról ír, az jóóó.
    Főleg a stílusod és a témák miatt olvaslak, a beauty vonal valahogy mellékes, nem tudom hasznosítani az infókat, tök mások vagyunk. De olvasom más olyan bloggerina írásait is, aki teljesen más bőrrel, színekkel rendelkezik, mert annyira igényes és szép a blogja, szimpatikus a személye, hogy nem bírom nem olvasni.
    Ha minden nap lenne ötven komment meg beszélgetés, azért munka lenne megválaszolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyre kevesebbet és kevesebbet vásárolok, a Sephorából is simán kijövök egy-egy dologgal.
      Mondjuk kis márkáktól szeretek egész szériát megvenni és úgy írni róluk átfogóan.

      A negatív kommentre tényleg immunilis vagyok, de az még mindig rosszul esne, ha egyik bloggerina (aki pontosan tudja, mennyi munka van ebben) kezdene el szemétkedni, és másik 6 megy vele.

      Ha napi 50 komment jönne, akkor az már komoly időt venne el, de az olyan blogok, ahol ennyi komment van cikkenként, ők már azért bőven keresnek is a bloggal, így csak nyugadtan válaszoljon mindenki mindenre.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány