2016. április 8., péntek

Gondolatok a divatról, az öltözködésről, a stílusról, és/vagy ezek hiányáról


Most nem arról szeretnék írni, hogy mennyire értek egyet a fast fashion létezésével (és annak magyarországi áraival). Nem is arról mennyire tartom jónak vagy rossznak, hogy sokak egy kis centis címke miatt képesek százszoros árat fizetni. Az én elképzelésem az, hogy mindenki fel tudna öltözni normálisan, ha akarna. Ezt életkortól, anyagi helyzettől és testalkattól függetlenül így gondolom. Hosszú lesz ez a bejegyzés is, hozz sütit vagy csokit!

 

Azóta, hogy Magyarországon a turkálók gombamód elszaporodtak, nagyon olcsón lehet jó minőségű ruhát kapni. Ez jó azoknak, akik nem a H&M, C&A, Pull&Bear, New Yorker, Berska, Zara, Mango, Stradivarius vonalon keresnek ruhákat. Őszintén szólva, a H&M-ből topjaim vannak és egy blézer, C&A-ból harisnyák és egy Basics miniszoknya, New Yorkerből toppok voltak most még egy zöld gatya van meg, a Zarából egy bordó gatya és így ennyi. Azért ezt a fast fashion fogalmát lehetne elemezni, mert ha megveszek egy pólót 5-8-10 ezer forintért, akkor azt tuti nem fogom évekig kidobni, mert egyszerűen drága ahhoz, hogy szezon végén, csak úgy puff, nem kell már. Szerencsére vannak turik, ahol rengeteg márka megtalálható, rengeteg stílus.
Nem vagyok egy laza, divatos lány. Öltözésben rengeteg görcsöm van (frozen), jó és rossz értelemben is. A turikban sokkal jobban megtaláltam a főiskolás korszakomban a nekem valókat. Nem hátrány, hogy ki is tudtam fizetni. Aztán a költözés miatt hosszú ideig, majdnem két évig vásárlás stopon, de legalábbis minimális vásárláson voltam. Így is vannak 6-8 éve meglévő ruháim, pedig mennyit elvittem a templomba. Most érik egy nagy újraszelektálás, idén nyárra nem is vettem semmi újat, mert minek.
Ami velem kapcsolatban és a divattal kapcsolatban elmondható, hogy 22-23 éves koromig kb. a fekete volt a szín és itt pont. Azóta a lila, kék, szürke sötétebb árnyalatai, esetleg fehérrel még szóba jöhet. 14 éves korom óta 72 kiló és 183 cm vagyok. Nem dagadt, még pufi sem, de nem is nádszál. Az M-es kicsi az L-es nagy. Vannak jó nagy melleim is hozzá, így a ruha hossza még rövidebb, mint az egy kisebb mellűn lenne. Ja meg a hosszú ujjú felső és a gatya legyen elég hosszú, azért kihívás néha. Azért voltak problémák velem, mert sehogy sem konfekcióméret a 183 cm magasság, de a 42-es láb sem. Igen a Deichmannban vannak 42-es cipők, 4-5 éve, és a 72 kilóm alatt 3 hónapot bírnak ki (bár szerintem más alatt is). Ez is egyfajta kellemetlenség. Így nem voltam az a nagyon plázába járós, inkább turis. A 12-es felsőméret szinte mindig jó, a mellnél bukhatott meg a dolog. A divat a testemnél bukott el, pedig még nem is egy olyan fú de szokatlan.

A lazaság, mint első buktatója a divatosságomnak. Én értem, hogy XY kijelentette, hogy a táska-öv-cipő szentháromasnak már nem kell egyszínűnek lenni, de szerintem meg igen. Akkor nem, ha egyik-másik színe legalább még egy-egy ruhadarabban megjelenik, de ez az egy kivétel van. Nekem annyira rossz azt látni, ha valaki fehér cipőhöz fekete táskát vesz fel, vagy piros cipőhöz sárga táskát. A fehér cipő meg egyébként is szerintem rettenet, de, csak mert nem vagyok laza. Az koszos lesz. Esküvőre való.
Kék cipő, majdnem fekete szürke táska, ez az ami, még nekem belefér
Itt most következik egy lista, ami szerintem rettentő dolgokat mutat be. Van bennük divatos dolog, van benne olyan, amit ki hogy gondol, és lesz amit mindenki cikinek gondol. Véleményezni, egyetérteni, ellenérvelni a kommentrészben lehet, és hát hajrá, ne fogd vissza magad.
Következő, ami miatt a divatos felsők felét nem veszem meg az a kivillanó melltartópánt. Annál ótvarabbat nehéz elképzelni (de persze lehet) hogy van a háton középre behúzott top, és a két melltartópánt meg ott figyel ki, lehetőleg tök más színben. Egyszerűen nem tudom elképzelni mit él át az, aki ezt felveszi. Ennél már csak a csőtop melltartópánttal vagy még jobb esetben szilikon pánttal (sárga) a jobb. Vagy a félig átlátszós mondjuk fekete felső alá hófehér melltartó. Sajnos a mellméretem miatt a nyakba akasztós csöcskantárok kiesnek, így ma kapható ruhák nagy része is kiesett.
Ez a rózsaszín, katasztrófa, a denevérszárnyak meg olyan cukik lennének, de...
A másik ok a szuperdivatos felsők ellen, az izzadás. Nem hiszem, hogy kórosan izzadnék, de ha felveszek egy tipikus H&M anyagú, azaz műanyag ruhát, én ott is izzadok, ahol nem szoktam. A Calvin Kleinben is ezeket árulják, ugyanolyan rosszak. A pisztolytáska is egy olyan dolog, ami minden csak nem szép. Világoskék inget szeretnék évek óta, farmerből, vagy mindegy, de inkább nem, félek tőle.
Divat most ez a crop top dolog. Nem is értem, mintha nem lett volna elég pénze az illetőnek egy teljeset venni. Mindegy, lényegében úgy is 16 évesek és celebek hordják, a munkahelyek többsége nem hiszem, hogy tolerálja ezt. Nem lenne bajom vele, ha ezt 45-55 kiló közötti átlag magas lányok hordanák, és sem alatta, sem felette. De paraszt vagyok. Igen az vagyok. Ne vegyen már fel egy 90 kilós lány olyan ruhát, amiből kilóg a hája. És az sem érdekel, ha az instagrammon x tízezer hashtag van a diszkriminánió ellen. Én sem teszem ki a DD-s mellem az asztalra. Most, az, hogy ki és miért 80-100-120 kiló a saját maga dolga, rosszabb esetben a baja és nem a meki miatt van, ehhez semmi közöm. Semmi bántó dolgot nem szerettem volna feléjük sugározni. 35 kilóson megint csak ugyanolyan rossz látvány ez a crop top, mint egy 100 kilóson. Olyan, mint a biciklisnadrág, amit láttam egy 30 kilós nőn, beteges. Ilyenem sosem lesz, kínosan ügyelek, hogy sose legyen ki a hasam. Nem vagyok a crop top hordására alkalmas sem a kilóim miatt, sem a tartásom miatt.

Ó ebből jön a következő divatbűn. Ezt a széles ámde lapos hátsóm miatt is ki kell, hogy lőjem. Pár éve divat volt a bőrhatású leggings. Legging nem létezik, páros, mint a jeans (üzenet x száz boltnak). Aztán jöttek a mintás, csíkos, pöttyös, mindenfélék. Csak azt nem értem, ha oda van írva a boltban, hogy ez itt egy leggings, akkor miért nadrágként hordják a nők. 45 kiló alatt kiáll a csontja. 45-60 kiló között már vetkőznie sem kell, már mindent láttak, akik azt akarták. 60 kiló felett meg miért gyártják ezt te jó ég?! Főleg ha nyúlik és a bugyi vonala jól átlátszik. Sosem lesz tunikám és leggingsem, max futásra. Egyszerűen nem tudnám felvenni.
Minták. Az állatmintáknak egy bizonyos társadalmi csoporthoz való kötödésétől nem tudok elvonatkoztatni. Nem az lényeg, hogy jogos-e vagy sem, nem vagyok egy laza típus. A virágmintákat sem szeretem. A kicsiket különösen nem, nagyobbal majd jövő tavasszal próbálkozom még. A felirat esélytelen. Nem vagyok hajlandó magamon hordani, hogy „Miami 1943” vagy „Boston nemtudommi 1987”. Kedvencem egy angol, német vagy egyéb mondat, amiről a viselője azt sem tudja mit jelent. Még tutibb, ha a mondat egy kínai gyárból jön elgépeléssel, vagy randomgenerátorral. Igazából semmilyen mintát nem szeretek az égvilágon. Pedig voltak anno nagyon nőies (nem) együtteses pólóim mintával, felirattal. A strasszokat sem bírom. Főleg nem virágmintával. A félig nonfiguratív félig virágmintás felsők, abból a jó műanyagos anyagból strasszokkal, hú. Na, az nekem a tökéletes példája a nagykőrösi vásárban áruló román cigányasszonyok portékájának. Ez a modern kor magyar vidéki népviselete, 50 felett, közértes frizurával. NEM. Igazán nem. C&A-ban volt tavaly nyáron ennek egy kulturáltabb formája, de azt is csak 40 felett vették meg, meg az elvált anyuka egy szem lányának, akit a 40-50 éves korosztályúnak öltöztet.

Képek a gagyira specializálódott Facebook csoportból
Mennyi bajom van, durva. Jajj, a kedvencemen ki ne hagyjam, a zokni szandál, vagy a papucs szandál, illetve a simán cipő és térdig felhúzott zokni, lehetőleg fehér. A fehér zokni sportolásra van pont. Ki lehet nyitni bármilyen illemkönyvet, ez lesz benne. Már nem 50 évvel ezelőtt vagyunk, amikor a titokzokni még amerikai marhaságnak számított. A harisnya szandál is ugyanilyen, vannak zárt orrú és sarkú lábbelik, ahhoz való a harisnya. Rettenet az a lábbeli orránál éppen nyitott magas sarkú cipő, amiben jól előrecsúszik a láb és látszik, ahogy nyomorognak a lábujjak össze. Mindezt harisnyával. Brrr.

A bal felső képen az a hátsó láb a lényeg, ami egy letaposott hátuljú edzőcipő, az nem papucs
Forrás az internet, valamelyik kanadai magazin, akik gondolom az internetről szedték
Tuti van akinek ez tetszik közületek is, szerintem meg renttenet
Neonszínek. NEM. Főleg nem utcai cipőben. Azért neonszínűek a sportcuccok és a sportcipők, hogy a későn futót, biciklizőt ne üssék el. Ez nem jelenti azt, hogy délután kettőkor a pink futócipő egy miniszoknyával és egy szebb blúzzal helyénvaló. A neonszín néha vicces, mondjuk egy póló buliban, egy körömlakk, és ennyi. (vettem sárga körömlakkot, banánsárga, az már ér?)
Muffin top! De most komolyan, ezt valaki magyarázza már el nekem, hogy miért! Nem az 1-2 centit kicsit kifelé álló husiról beszélek karácsony után, hanem ami tényleg folyik kifelé. Te jó ég. Ha hízok egy keveset és kényelmetlen lesz egy nadrág, akkor azt félreteszem, mert kényelmetlen. Egyszerűen nem is értem, hogy ez hogyan nem fáj másoknak. Vagy miért vesznek alapból 5 számmal kisebb ruhát. Rajtam egy csomó ruhám lóg (nem, mintha az szép látvány lenne), mert inkább a nagyobbat vettem meg.
A nyakig rövidnadrág itt nagyobb divat, mint Magyarországon, nekem ez sem tetszik. Értem én, hogy optikailag nyújtja a lábat, de hát kivan a lányok feneke. Ugyanígy a forrónadrágból. Nyaralás persze oké (nekem akkor sem) de nem egyetemre, munkahelyre. Az én elképzelésemben a köldök feletti nadrág vagy farmer nyanyás nyugdíjas. A magas ceruzaszoknya betűrt inggel az egyetlen, ami elfogadható. Magas derekú gatyám egyébként volt, de csak mert fázós a hátam, szerintem sosem látta senki, hogy az magas volt.
Nem szeretem vallási jelképek mintáját látni ruhákon vagy ékszereken. Akármennyire cool meg trendi is legyen. Nem tudom melyik csodás üzlet csinált millió kis fehér kereszt mintával fekete felsőket, hát ügyes. De fotóztam 7 ágú gyertyát is az egyik plázában. A Zara meg csak megszívta Izraelben a sheriffjelvényes vagyis dávidcsillagos pulcsival. Különösen ellenérzést kelt bennem a rózsafüzér-szerűség nyakban hordása. Nem vagyok katolikus, de a rózsafüzér nem nyaklánc. Továbbá a pentagram sem biztos, hogy a leghelyesebb, bár mindenki meg tudja magyarázni, hogy miért, és miért pont azt az állásút, én is meg tudtam anno. Itt a vallás sokkal többfélébb, mint Magyarországon, az emberek igyekeznek békében lenni egymással attól még, hogy a világ másik felén egymást ölik a képzeletbeli barátjuk nevében.
Southgate pláza, tavaly ősszel
Igazából magamnak gyártom a problémákat azzal, hogy ezt sem veszem fel meg azt sem.
Aztán a költözés óta tudatosult bennem, hogy egyféle pulóver létezik, ami hasznos is, és ez a cipzáras. Ezt a kinti hőmérséklet és a benti közötti 50 fokos eltérés elég gyorsan megmagyarázza. Én sem szeretek izzadni a buszon. Aztán a magassarkú csizma is kilőve. Budapesten nagyon király volt, nem volt hó, meg fagy, vagy csak szárazfagy. Itt van sok hó, fagy, és csúszik is. A magassarkúról egyébként szinte teljesen leszoktam. 4 literes a tej, meg minden más is nagy, hülyén néznék ki 7-8 kiló cuccal tipegve a magas sarkakkal. A cuccot egyébként is hátizsákban hozom haza, mutatós lenne tűsarkúban. Persze van rá példa.

Van még egy csomó ilyen dolog, amit nem bírok elviselni, de majd bepótlom egyszer. Lényeges a dologban, hogy van a kínálat, aminek a 80%-a szar. A maradék meg drága, vagy ki kell fogni. Vannak olyan dolgok, amiket mindenki cikinek tart (a zokni szandál), de vannak olyanok, ami csak nekem nem tetszik (a feliratos pólók). Nem kívánom, hogy legyen mindenki egyforma, de talán igényes igen. Jó itt kezdhetném, hogy mindenkinek naponta kéne fürödni, a dezodor pasiknak is van, stb…
Biztos vagyok benne, hogy nem csak engem zavar, hogy nincs mit megvenni. Bemész 10 boltba, és mindenhol ugyanaz a 15 típusú ruha köszön vissza, amik a 90-60-90-es lányokra vannak szabva. De ez egy külön kérdés attól, hogy valaki tróger-e. A kivillanó melltartópántra nem kifogás az, hogy semmi sem jó rá. Be kell menni a bugyiboltba és venni hozzá összehúzót, ilyen kis műanyagkarika. A muffin topra nem kifogás, hogy ebből a színből csak ez volt, akkor nem lesz olyan színű a gatya.

Lassan el kellene kezdenem a ruhatáramat saját magamhoz igazítani, és nem ahhoz, hogy hú, ez most csak 6-10 dollár az outletben, majd jó lesz valamire. Nekem ehhez nem nagyon van még türelmem. Főleg a gatyákhoz nem. És főleg télen nem, itt meg aztán tutira nem (nagykabát, hótaposó, -30 fok).
Ki kell jönnöm a csíkos korszakból, mert egyszerűen nem jó, csak azért vettem őket, hogy ne csak egyszínű ruháim legyenek. Kifogás, ettől még nem előnyös.
Hogy is mondjam, nem vagyok a divattal köszönőviszonyban sem. Nincs is ezzel semmi baj, csak néha, úgy lennék egy kicsit divatos is, értitek.
Tudom, hogy utálatos vagyok az öltözködésben. Mindenkinek vannak elvei, nekem talán túl sok, és abban is túl sok a párhuzamos és a merőleges. Majd 5 év múlva visszatérünk a témára. Addig is végigkövethetitek a változásokat, mert igyekszem, hogy legyenek.

Neked vannak divattal kapcsolatban hepciáid?
Mi az amiben egyetértünk, és mi az amiben tök lökött vagyok?


24 megjegyzés:

  1. Szia. Jot mosolyogtam a cikkeden, es nagyon sok mindenben egyet ertek. A nagy reszet akar en is irhattam volna :) En sem vagyok divatmajom, bar a feliratos polokbol van, amit szeretek, aminek ertem a szoveget es ertelmes is. Engem kiborit az is, ha egy 50-es holgy 20-nak erzi magat, es nem veszi eszre, hogy csak sajat magat jaratja le ezzel. Vagy a ducikon az extrarovid naci.
    A nagy kedvencem, amikor valaki turibol vasarol, es azt letagadja. En is sokszor jarok be, vagy keresek olcso boltokat, es negez ruhat talalnom. A melltarto, nekem van olyanom, aminek az egyik felen kapocs van, es ossze lehet kapcsolni. Ezzel kapcsolatban a nagy kedvencem, anno a buszon hallottam a nagy okos tizeneves tanacsat a baratnojenek, ket szammal kisebbet kell venni, mert nagyobbnak tunik. Hat nem tudom, de szerintem undi, ha kifolyik valakinek a melle belole, de ok tudjak...
    Mindenesetre jo cikk volt, caak igy tovabb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A turiban annyira tipikus márkák vannak, főleg, hogy nem is lehet kapni Magyarországon egy csomót, vagy baromi drágán. Tökre nincs értelme letagadni.
      Pont ezt a kis kapcsos melltartót próbáltam nem olyan régen, akkor nem találtam jót, de majd nemsokára, annyira jó ötlet.
      A C és A nevű boltban 3 hónapot gyűjtöttem a tapasztalatot, és láttam, hogy a 20-30 évesek fele, nem tudja a méretét, első alkalommal a legszorosabbra teszi, de volt 40 felett is bőven, aki ránézésre döntött.
      Köszönöm szépen :)

      Törlés
  2. Én is nagyjából egyetértek vele, főleg, hogy feketét hordtam nagyjából addig mint te. Bár nadrágból nincsen kompromisszum az fekete kell, hogy legyen. Más színt nem vagyok hajlandó felvenni. Azért mert abban érzem jól magam, és a másik, hogy a színe miatt szinte bármilyen felsővel lehet párosítani. Mert ennyire utálom a divatot, és ennyire nem szeretek öltözködni.
    Nincsen sok ruhám, nem is igénylem, én már csak tényleg akkor veszek mikor szükségessé válik, így szégyen szemre ruhát sose adtam be....
    Tűsarkú nálam szóba sem jöhet, és egyéb magassarkú sem, pedig a magasságom is meglenne hozzá (164 cm), de nekem idegen, nagyon nem érzem magaménak, szóval szerencsére a cipő mániám sincs. Igaz, magas a rüsztöm szóval nehéz cipőt is találni a lábamra, főleg ami csinos..így ha menni kell valahova rémálom míg találok valamit.
    Amúgy már úgy vagyok vele, hogy mindenki viselje azt amiben jól érzi magát. Hiába értek azzal egyet, hogy vannak ruhák, testalkatok amik nem illenek bizonyos emberekre. Végül is ettől szép a világ, hogy legalább ebben azt csinálhatunk amit akarunk, ha már másban nem.
    Tetszett a cikk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett :)
      Régebben sok cipőm volt, ma már as fele férficipő, azaz lapos edzőcipő-szerőség.
      A templomba muszáj volt elvinni a ruhákat (vagy valahova máshova), szegény bartánőim már rettegtek költözéskor, hogy mit sózok rájuk "jó lesz az neked valamire" jelszóval.
      Ha csak fekete nadrágot hordasz, akkor te sem vagy egy laza típus :) ez sem biztos, hogy normális dolog, de ilyenek vagyunk, más meg nem :)

      Törlés
    2. Amúgy véletlen a párom fiókjával kommenteltem :D

      Törlés
  3. Én csak azt nem értem, hogy minek ír cikket valaki olyan a divatról, aki egyáltalán nem ért hozzá (a kép alapján, amit kitettél az öltözködésedről).
    Akadt 1-2 dolog, amit én sem nagyon preferálok, de úgy vagyok vele, hogyha magát szeretné leégetni, akkor tegye csak.
    De te minden létező fajta ruhát leszóltál, kivéve a teljesen egyszerű darabokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kép nem jellemzi valaki öltözködését, de valóban nem tanultam.
      Igen leszoltam, de ez nekem sem olyan jó. Nem jó az, hogy görcsös vagyok. Nem tudom ez az alakomból, a gyerekkoromból, vagy abból jön, hogy sokáig nem volt péntzem szép ruhákra. Feszengek a divatos dolgok nagy többségében, és ezen baromi nehéz változtatni, főleg ha igazából a divat még ellenem is van.

      Törlés
    2. Lehet nem reggel 6:12-kor kellene válaszolnom, mert tele lesz elgépeléssel
      Bocsi

      Törlés
  4. Fúú, na most tiszta nyanyának érzem magam. :) Egy részével egyetértek amit leírtál. Főleg ami a két számmal kisebb ruhákat, meg a crop típusú hasat, ezt-azt kilógató ruhadarabokat illeti. Amúgy ha hisztis vagy a slampos öltözködésre/stílusra akkor rossz országba költöztél. :) A kanadainál slamposabbat még nem láttam. Ezer közül is kiszúrom őket. :)) Viszont az ott gyártott cuccok nagyon jó minőségűek. Gondolom felfedezted már az ottani turikat. Van még olyan felsőm ami onnét van 15 éves és köszöni jól van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zokni szandálból kevesebb van talán, de igen az elegancia hazája nem Kanada.
      Nem voltam még itt turiba, nagyon béna lehetek, mert nem is láttam :( de 6-10 dolláért szoktam felsőt venni, nem is gondoltam, hogy van olcsóbb. Van ezeknek valami neve, ami csak nekem nem eset le vagysima second hand boltként fut?

      Törlés
  5. Vannak dolgok, amikben egyetértek (muffin top, szandál-zokni, melltartó pánt..). Azzal viszont nem, hogy a divat a test(ed)nél bukik el. Elhiszem, hogy nem könnyű így vásárolni, én nagyon alacsony vagyok és vékony, a ruhák 70-80%-a egyszerűen nagy és/vagy hosszú (nadrágot csak és kizárólag egy, azaz egy üzletben tudok magamnak venni), ennek ellenére mindig találok magamnak "divatos" cuccokat és csinosan öltözködöm (a környezetem visszajelzéseiből következtetek erre). Pedig a shortok nálam sem jöhetnek szóba, utálom a high waist nacikat és a strasszokat is például. A kulcsszó szerintem a nyitottság. Ne haragudj, de kicsit egyet kell értenem Netty Style-lal, szinte mindenben találsz valami kivetnivalót és így tényleg nem marad sok lehetőséged, pedig meg lehet találni az arany középutat szerintem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére már lehet kapni 42-es (43) női cipőt, középiskolásként bakancs és tornaciő volt a két lehetőség. Legvágni a gatyaszárat egyszerűbb, mint hozzátoldani, itt a magas nők boltja, nagyon trendi, de 130 dollár egy nadrág :(
      Igyekszem az útra fellépni, és haladni rajta, ezek lesznek első körben nagyobb nonfiguratív minták és a nagyobb virágminták, d emár csak jövő tavasszal. Az azért túlzás, hogy mindenben van kivetnivalóm, mert a ruhák palettája azért ennél sokkal széelesebb, mint amit leírtam. Ez viszont meghozta az ötletet, hogy összeszedjem, hogy mire van szükségem, mit lenne jó megtalálni.
      Köszönöm, hogy leírtad a gondolatodat, mindig örülök ennek :)

      Törlés
  6. Nézzük csak szép sorjában:

    A kilógó melltartópánt szerintem is ciki, bár tény, hogy vannak olyan spéci melltartópántok, amelyek kivillanva akár még emelhetik is a viselő megjelenését. Gondolok itt pl egy királykék topra, minden csicsa nélkül, vékonyka pánttal, és alá felveszek egy halványkék melltartót, igényes halványkék, dekoratív csipkepánttal, természetesen a pántok csatja itt sem lóghat ki. Ilyen pántokat önmagukban is lehet vásárolni, de akár házilag is készíthetők, selyemfényű cérnavékony fonalból, horgolással....már csak ezért is megéri néhány alapvető horgolásmintát elsajátítani. Az én C-D kosárméretem mellé a pántnélküli fazonok szóba se jöhetnek!
    A szilikonpánt szerintem undi, két-három viselés után sárgul, de azt megelőzőleg is agyonveri a látványt, hogy egy egyébként igényes ruha alól celluxcsíknak kinéző izé vágja kettőbe az ember vállának párnáját.

    A feliratos cuccokkal nincs gondom, ha a szöveget értem, frappáns, akkor szeretem.

    A minták:
    Szerintem életbevágóan fontos, hogy barátságot kössünk velük!
    A testünk arányait ügyesen tudjuk optikailag korrigálni, ha ismerjük a mintákkal/színekkel való trükközést. Tudunk varázsolni teltebb dekoltázst, kerekebb popót, hosszabb virgácsot, stb.
    Ezzel kapcsolatban én is azon a véleményen vagyok, hogy légy kicsit nyitottabb, játékosabb. Ha a hideg lel a virágmintától, próbálj ki egy virágmintás, élénk kendőcskét pl az egyszínű topodhoz, vagy virágos ékszert....kezdetnek. Színben természetesen maradva a kedvenc árnyalataidnál, ne toljad mindjárt vénásan! :D :D

    A zoknis-harisnyás bekezdéseddel egyetértek, ehhez nem is tudnék többet hozzáfűzni.

    Nekem is volt fekete korszakom. Imádtam. A hajam szőke volt, derékig érő, a bőröm selymes, csokibarna, a kék szemem csak úgy vakított, ahogyan suhantam a földig érő fekete szoknyámban, fekete toppal......
    Aztán elmúlt húsz év.
    A hajam ma már rövid, és vörös-szőke csíkos, az arcom ...mondjuk úgy, hogy érett! :D
    Az egész megjelenésem valahogy tompább, egyszínűbb, szürkébb lett, és ez a semmitmondó egyhangúság szinte elkezdte üvöltve követelni a színeket!
    Elkezdtem hát.
    A ruhatáram legszebb darabja egy harcias, pipacspiros ballonkabát, amiben csak úgy feszítek a tavasz közeledtével. :)
    A feketét még mindig imádom, de élénk vagy lágy pasztell színekkel párosítom.

    És a farmerjaim, szerintem azok valamelyikében temetnek majd el! :D :D

    Összegzem:
    TEtszik a poszt, mert tökéletesen bemutatja, tök őszintén, hogy hol tartasz most.
    Ez azonban egy pillanatkép rólad, épp ezért nem is ítélkezem.
    A változtatni akarás szele már megérintett, ez világosan látható.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezer éve volt olyan szilikonpántom, aminek egy rész strasszsor volt, és csak az eleje meg a vége volt szilikon. Egy kimonrott ruhához vettem, nagyon jól nézett ki.
      Kednő, jajj milyen jó ötlet, tervben voltak, aztán elherdáltam a pénzt. Sálakat és kendőket vennem kell, univerzálisan, multifunkcionálisak, mindenhez valóak.
      Vénásan, jajj mekkorát röhögtem :)
      Holnap jön a második rész, a mi kell, milyen, és hogya és ilyesmik :)

      Korral elméletileg mindenki kontrasztértéke kicsit csökken. A fekete-fehér sötétszürke-tojásfehérbe megy át. Persze vannak erre kivételek.

      Egy színes átmeneti kabátot majd szeretnék, de anyagi megfontolásból már csak tavasszal, most még használom az eddigieket, és hagyom kiforrni a gondolatokat.

      A kommented végén van a lényeg. Ez egy állapot. A görcsösségem dolgokkal szemben nem jó, és ezt látom is. Kilépni a komfortzónánól nehéz és lassú folyamat. Főleg így, hogy max a férj mondja meg, hogy nézek-e ki. Nem, a kolléganőimet nem kérdezem meg, az kéne még csak, hogy indiai vagy szomáliai divatnak megfelelően nézzek ki :)

      Köszönöm a véleményed :)

      Törlés
  7. Mennyi bajod van a ruhákkal Ildi :D! A divat-bakikkal nagyjából egyet értek. Ízlés, ez a kulcs szó nálm.
    Ahogy Bandita látja-ez egy állapot- én is így látom. Még nagyon fiatal vagy és változóban. A kendők, sálak színesben, vagy mintásban nagyon jó indítás! Változni fogsz lassan és jobban fogod érezni magad a bőrödben.
    Régebben nekem is voltak elképzeléseim magamról, hogy mi áll jól, nagy részt most is ugyanazt gondolom, de fel merek venni néha kicsit mást, mint azelőtt. Pl: én körte vagyok, mindig egyszínű, sötét naciban jártam. Legalább nyáron felveszek mintást, ami lazább, de nem trottyos és még belefér a klasszikus stílusba is. Na jó, nem papolni szeretnék, mert eddig ugyanazt írtam, mint előttem Bandita.
    Kitartás Ildi, ha még jobban belerázódsz az ottani életbe lazábban fogod látni az öltözködés-dolgot is! Sztem sokat segít, ha nézelődsz a neten. Nehezen ugyan, de lehet találni 70 kg felettieknek (mint én is) is inspirációt. Ne csüggedj!
    Ja, és még néhány év, aztán egyre kevésbé fog érdekelni ki mit gondol arról, hogy mi van rajtad és miért :D

    VálaszTörlés
  8. Még egy gondolat:
    nem lehet könnyű Kanadában ruhát, vagy mást venni, úgy sejtem a távolságok és a körülmények miatt (hideg, hó, idegen hely barátok nélkül). Biztos nehéz úgy csinosnak lenni, ha megfagysz 5 réteg nélkül és hótaposó, vagy szőrös bakancs kell a csúszós út miatt. Szóvla együttérzek Veled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a csinosság egyik ellensége, az időjárás :)
      Köszönöm, hogy írtál, igyekszem nem csüggedni, tudom, évek alatt, de alakulni fog a dolog

      Törlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  10. Azt csak így megemlíteném, hogy 180+ centis lányokra még mindig könnyebb itthon ruhát találni, mint 160 centire és 40 kilóra :D Most menő chiffon felsőket alapból nem veszek fel, mert nekem viszont 10 fokban is melegem van, az meg nem éppen ennek kedvez plusz utálom az összes műszálas dolgot magamon, de az egyszerű H&M basic pólókat és topokat évek óta hordom, és soha semmi problémám nem volt velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs összehasonlítási alapom, egyeket nem próbáltam, de rám 183 centisen, és ehhez képest nem dagadtan nagyon nehéz volt. Azt nem állítom, hogy nem lehet, főleg h az embernek van ráideje és pénze.
      160 cm / 40 kilós lánynak a Takko gyerekosztályát, vagy a C and A gyerekcuccait ajánlom, simán vannak köztük nagyon vagány felnőtt darabok is.

      A H & M toppokból szerintwm van már vagy 15, én télen a polóim alá mindig veszek fel toppot, anélkül sehova sem megyek. Azoknak az anyaga tényleg jó, de az üzlet többsége műanyag, a büdösre izzadós fajta.

      Törlés
  11. Szia! Hasonló a stílusunk, semmi tapadós ruha, semmi nagy, rikító minta, a felirat is ritka nálam, a strassz meg diszkógyöngy általánosból, csak vigyorogni szoktam rajta. Van egy db vászoncipőm, de nem nagyon hordom, mert nagy benne a lábam. De felöltöznék így, ahogy a képen vagy, de nem kék, hanem zöld árnyalatokba.
    Ahogy öregszem, egyre hosszabb és lazább cuccokat hordok, ami többet takar, nem tudom, miért. Nekem annyiból könnyebb, hogy konfekcióméret vagyok, de ami nagyon zavar, hogy pocsék anyagból van a legtöbb ruha, egyből a bevarrt címkét nézem, ha gyanús az anyag, meg sem veszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt az anyag valamivel jobb, de ami biztos, hogy nem mennek a színek. De ettől még ismerős a probléma, és bántó, mert 6-8000 ezres felsőről az ember nem azt gondolná/várná, hogy 3 hónap.
      Irigykedek a konfekcióméret miatt erősen, milyen jó is lenne...

      Törlés
  12. Idén 38 leszek,de még sosem voltam ennyire békében önmagammal,mint most.
    Most szinte csak pasztel színeket,szürkét és sötétkéket hordok.Szoknya sajnos háttérbe szorult a bicigli miatt,de van pár bővebb fazonom azért.Minták terén jöhet a virág azért van csikosom is.Magassarkú minden mennyiségbe én simán biciglizek benne :)
    Szilikonpánt és társai nekem sem jönnek be.Hidd el az ember mindig fejlődik tanul.Amit sosem hordok az a piros szín.Rúzsba imádás,de ruhába?Fekete ruhánk sincs ,mert lassan 8 éve fehér perzsa macska tulajdonosai vagyunk...a többit meg te is ismered.
    Évek óta csak bézs és szürke táskát hordok az passzol a ruhatáramhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem narancs ruhám nincs, de nem is vágyom rá, sőt...
      Magassarkú és a bicikli igen bátor párosítás. Rám nézve veszélyes lenne.

      Hu a fekete tástáktól és cipőktől mióta próbálok megszabadulni és nem jön össze. Pedig a biztonsági játéknak ideje lenne véget vetni.

      Remélem nekem is összejön ez a békés állapot saját magammal szemben,jó lenne, nagyon.

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány