2015. augusztus 31., hétfő

Kuka Kedd, új sorozat az Frozen Beauty csatornáján



Ez egy kezdetekben nagyon egyszerű dolog lesz, és később egyre nehezebb. Lényegét összefoglalva, mostantól minden kedden egy rövidke bejegyzést láthattok arról, hogy 3 sminktermék vagy valamilyen kozmetikum és 3 ruhadolog a dobozban köt ki, amiből nem jöhet vissza az életembe. (nem szó szerint a kukába megy, mert elajándékozom, de értitek)
Könnyű a kezdet, tutira tudnék most 20 ruhadarabot mondani, ami mehet útjára. Sőt van is most is ilyen nem használom zacsim. De azért ez itt most 12 smink és 12 ruhadarab minden hónapban. Ez egy nagyon nagy mennyiség. Viszont így, hogy ezt kitaláltam, és komolyan veszem, dokumentálom, így tényleg komolyan fogom venni, és nem az lesz, mint eddig, hogy kidobom, aztán kikukázom, hogy jajj, az én kis kincsem. Karácsonyra egész pofás kis ruhás zacsit tudok majd elvinni a szegény embereknek. Jövőre, vagy lehet hamarabb is majd lehet egy vásárlós vasárnap rovat is, hogy legyen mit felvenni.
A cica nem része a Kuka Kedd akciónak, ő csak a jókedvért felel
Nem jó, ha olyan dolgokat használunk és hordunk, amivel nem vagyunk elégedettek. Szerencsére elmondhatom azt, ha veszek egy krémet, és az nem válik be, akkor megengedhetem magamnak, hogy vegyek egy másikat. Mondjuk, egy tízezer forintos krémtől tuti hülyét kapnék, ha nem lenne jó. Ez, hogy kidobhatom, ami nem jó nem volt mindig így. A „jó lesz az még valamire” hozzáállástól nagyon nehéz elszakadni. Ruha fronton meg aztán, huhuhu mik vannak.

Ha valaki velem együtt megpróbálja ezt a dolgot, az szuper lenne. Természetesen bármilyen számokkal működik ez, lehet egy cucc a fürdőből egy a szekrényből. Igazából ez eleinte tökre nem is lesz érdekes, csak pár hónap múlva.

Első hét:
A fürdőből:
1. Vichy Normaderm nappali krém. Kb. harmadáig van. Régen szerettem, használtam, aztán valahogy leszoktam róla, és jó fél éve rá se néztem. 12 hónapos ikon van rajta, ez bőven lejárt.
2. Yves Rocher Coulers Nature baromi nagy két színből álló bronzosítója. Ez addig volt jó, amíg szoliba jártam. Most répa színt csinál. Előnye, hogy matt.
3. Lancome Bienfait Multi-Vital éjszakai krém, amit vásárláskor kaptam ajándékba. Nem rossz ez, csak nem nekem van kitalálva. Nehéz, testes krém, lett tőle jó pár ragyám.

A gardróbból:
1. Balról haladva az elsőt nem tudom már hol vettem, szerintem New Yorker. Életveszélyes, kopott, ronda, lapos, fáj, nem volt rajtam egyszer sem idén nyáron, de ez utolsót elmondhatom mind a háromról.
2. Középső a Deichmannból van, anno nagyon szerettem. Ezzel a cipőbolttal egy baj, ami nem baj, csak tisztában kell vele lenni, hogy a cipőik 3 hónapot bírnak. Ez is pontosan annyit bírt.
3. New Yorker újra jobbról. Ezt is szerettem mindaddig, amíg a szegecsek helye alatt el nem kezdett pöttyökben zöldülni a lábfejem. Undi.
Nyári cipő ügyben nem is értem ezeket mi a fenének hoztam magammal. Ezek most a kukába mennek, nem őrizgetem őket.
Ezen már látszanak is a dolgok
Kíváncsian várom, hogy tetszik-e nektek az ötlet.
Csatlakozik-e valaki?
Ti mennyire tudtok elszakadni a cuccaitoktól?

12 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, én nen tudnám ezt vállalni."Mi van ha éppen ez kell majd valamikor...?" 😊 Szerintem csak Norbi dob ki a hátam mögött dolgokat.😄

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes vagy, én nen tudnám ezt vállalni."Mi van ha éppen ez kell majd valamikor...?" 😊 Szerintem csak Norbi dob ki a hátam mögött dolgokat.😄

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen a lukas zoknit em tudtam kidobni, odaadtam a férjnek,hogy dobja ki, ha nem látom. Ha meg észrevettem a kukában, akkor elkezdtem vele sipákolni, hogy jajj a zoknim. Szegény ember :)
      De tutdod te vállalni, kapjad össze magad :P Légy a lelki támaszom :)

      Törlés
  3. Szuper ötlet! :)
    Én általában a másik véglet vagyok: gyakran selejtezem otthon és gyakran előfordul, hogy olyat sikerül kidobni/elajándékozni, amit később aztán keresek és kellene ...
    Most én is elkezdtem átnézni a nyári cuccaimat, amit egész nyáron nem viseltem, azt nem fogom már eltenni jövőre, mert akkor sem fogom hordani...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a nyári cuccokkal kezdem, 10 hónapig úgysem fog kelleni semmi, ami nyári (ironikus kacagás) :(
      Irigyellek, hogy nincs hatalmas érzelmi kötődésed, könnyebb a dolog :)

      Törlés
  4. Szerintem jó ötlet hetente csak pár dologtól megszabadulni, így talán nem érzed annyira drasztikusnak a dolgot. Én sminktermékektől viszonylag könnyen megszabadulok és tavaly nyártól már ruháktól is, akkor új helyre költöztem és be kellett férnem a bőröndbe, szóval kénytelen voltam kidobálni pár cuccot. Azóta pedig már nem vagyok szívbajos egyáltalán, ha meg kell válni valamitől, pedig régen nálam is a "mi van ha pont ez kell majd valamikor" ment állandóan...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor költöztünk rengeteg dolog ment templomba, barátnőknek, akik már rettegtek, mint akarok megint rájuk sózni. Valahogy a ruha és smink nehezebben megy, de a háztartás dolgait (egy full berendezett lakás) sokkal egyszerűbben szelektáltam, adtam el,osztogattam szét.
      Most meg a még Magyarországon vásárolt ruhákat még fájobb szívvel teszem ki, pár év, és nem lesz otthonról semmim :( csak az erurópia dugós hajvasalóm :)

      Ez a heti rendszeresség jó ösztönzés, és azért a 3-3 egy elég nagy szám 3 hónap alatt, de nem olyan drasztikus, mintha egyszerre kellene :)
      Ja és most nem kukázom ki a "jajj kell még valamire" indulattal

      Törlés
  5. Remek kezdeményezés! Nem te vagy az egyetlen, aki nehezen szabadul meg a felesleges kacatoktól! Mától lesz motivációm, hogy végre kipakoljam a porfogókat, legalábbis megpróbálok hetente 1 kozmetikumtól és 1 ruhadarabtól megválni :)

    Ma egy vélhetően hibás csomagolású testápoló (majdnem tele van, mégsem jön ki belőle a kence) és egy rózsaszín kardigán lesz kénytelen kiköltözni. A nyári ruhákat még nincs szívem kiselejtezni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy csatlakozol a bulihoz :) jó lesz :)

      Azért a nyár odaát még tart, itt meg reggel már csak 10 fok van.
      Nem is várom azt őszt úgy, mint a magyar blogvilág (szörnyülödő szmájli). Tavaly szeptember 7-dikén esett a hó. Viszlát nyári cuccok időszak.

      Törlés
  6. Tetszik ez a kidobósdi-ötlet! Nekem most nehezen menne, mert pár hete ajándékoztam el a kerületi családsegítőnek rengeteg holmit: 1-2 kence, irdatlan mennyiségű baba és kisgyerek ruha, néhány felnőtt holmi, duplikált háztartási felszerelés. Ezek után egy darabig tudom tartani a szintet, mert ami nem kell és a kezembe akad rögtön megy a zsákba. Ha összejött egy adag mehet adománynak.
    A férjem holmijait szeretném állatira szelektálni, de nem engedi :). Néha suttyomban eldugok ezt-azt és ha pár hétig nem keresi, és még emlékszem hova tettem, akkor csöndben kidobom.Ez a ruháival megy, de a 20. promós műanyag kávésbögrét számon tartja :(. Pedig ezek csúfitják is a lakást, igénytelenek és elveszik a helyet.
    Azért tartok én is kuka-keddet magamnak, de nem határozom meg, hogy mit dobok ki csak annyit, hogy 1 felesleges valaminek mennie kell (akár szemét, akár adománygyűjtőbe).

    VálaszTörlés
  7. Nem is tudom, érdemes-e egy ilyen traumatikus élményt elaprózni. Mondjuk, most, hogy belegondolok, milyen érzés lenne minden héten egy meghatározott napon megválni valamimtől, már leizzadok és szorongok.
    :D

    Az az igazság, hogy én már kiselejteztem az utóbbi két hétben egy csomó dolgot, kozmetikumot, ruhaneműt, azonban a cuccot cselesen a padlástérben helyeztem el egy jól záródó zsákba illetve dobozba, ami annyit tesz, hogy megvannak még, csak nincsenek szem előtt!-ugye ez nem ér? :D

    VálaszTörlés
  8. Eleinte ez sima ügy lesz, semmi különösebb gondokozás nem kell majf hozzá. De 3 hónap múlva jön a para. Nem csak lecsípni akarok a dolgokból, hanem átalakúlni, ehhez ez kell.

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány