2015. augusztus 16., vasárnap

OCC, azaz Obsessive Compulsive Cosmetics ceruzái ajkakra és szemre


Az Obsessive Compulsive Cosmetics márka azok számára, akiknek ismerős, valószínűleg hamarabb a pigmentek és a Lip Tar fog eszükbe jutni, mint sztártermékek.  Valóban sztártermékek, mert a szájra valóikkal robbantak be a köztudatba. A márkát 2004-ben New Yorkban alapították. 2009-ben jött a Lip Tar robbanás. Sikereik mutatója, hogy az alapítás és köztudatba kerülés azért nem volt olyan régen, ehhez képest a Sephorában árulják (?) (2013 óta biztosan, akkor már láttam).  Jelenleg nincs fenn a márka a honlapjukon, ez roppant furcsa nekem, létezik olyan, hogy valaki kivonul a Sephorából?
A márka 100%-ban vegán, és nem végeznek állatkísérleteket. A PETA-tól van papirosuk is erről.

Ami minket illet a mai napon az hat darab ceruza lesz. Azért nem írom, hogy szájceruza vagy szemceruza, mert ezek kozmetikai ceruzák, szájra és szemre is használhatóak. Mármint, mind a kettőre kimondottan ajánlják, nem csak úgy, hogy ha már kék ajkakat szeretnék, jó lesz ez a kék szemcerka. Darabját 22 kanadai dollárért árulták, viszont én szemfülesen elcsíptem egy akciót, ahol 24 cad-ért megszereztem a hat darabot. Egyébként teljes áron nem vettem volna meg. Használva pedig darabonként 22 dollárt nem ér meg. Egyébként szeretem őket, de maradjunk a realitások talaján babakék és bugyi rózsaszín szemcerkák nem a világ legfontosabb dolgai. A fekete és a bordó mondjuk külön megéri az árát.
A Obsessive Compulsive Cosmetics ceruzák kívül fehérek, 1,14 grammosak és rendes fából van a szára (ez van neki ugye?), ami könnyen hegyezhető. A bél nem törik, a csomagolással és az ilyen megjelenítéssel kapcsolatban nincs semmilyen problémám. Mondjuk én a bordót barnának gondoltam, amikor megvettem, de jobb is, hogy nem egy x-edik barna lett.
A színek:   
Fehér: Feathered 
Rózsaszín: Hoochie
Piros: NSFW
Kék: Pool Boy
Fekete: Tarred
Bordó: Black Dahlia
„NSFW - (Not Safe ForWork) – durva, obszcén illetve pornográf képi tartalmú weblapok megtekintése előtti figyelemfelhívó jelölés, ami annak ellenőrzését javasolja, hogy más nem figyeli-e monitorunk tartalmát. Bizonyos munkahelyen ugyanis megbotránkozást kelthet, ha észreveszik, miféle oldalakat böngészget a dolgozó.” Forrás: Wikipédia
A ceruzák olyan régi fajta ceruzák, nem a szuperpuha, már-már folyékony valami, hanem olyan klasszikus ceruza állag. Lehet vele vonalat húzni, ami nem lesz olyan éles, mint egy tus, de ha tusvonalat szeretnénk, akkor majd tust használunk. Lehet őket satírozni. Lehet rájuk sminkelni, alapként is remekül megállják a helyüket.

Alapként a rózsaszín smink alatt volt a rózsaszín ceruza. Az egész szememet a mélyítő vonalon túlig kiszíneztem ezzel a rózsaszín cerkával. Úgy néztem ki, mint a Szigeten a Magic Mirrorban az egyik előadó művész anno.

Amire nem jó, azt a következő kép prezentálja. Ezt a kék szemsminket még júliusban csináltam, erre a tesztre is készülve. Imádom, ahogy a Pool Boy és az Yves Rocher kékje (02 Bleu) táncot jár egymással. Annyira összeillenek, olyan szép ez a szememnek, hogy most még képzeljetek ide két oldal áradozást, oké, és most be is fejeztem. Szóval a tökéletes sminket csodálhatjuk meg az első képen. Aztán következik egy kép, olyan 4 órával későbbről. Hát nem szép látvány ugye. (nem látta senki) Itt a világoskék azért eléggé magasan van. Alap nélkül egy kevés bőr színű szemhéjpúder volt a felkenődött rész alatt.

Na ez a nem szép látvány, felkenődve és a ráncokba szépen megülve
A bordót a szempillák tövébe tettem, és vele egy egész nap után sem volt semmi ilyen gondom. Ott volt, ahova tettem. A szemhéjráncban van egy pici festék, de ez nem a ceruza szerintem, hanem a mélyítőbe tett sötétebb por, ami alatt nem volt alap.

Lemosás teljesen könnyen megy, karról egy minimális folyékony szappannal eltűnt. Szemről sem egy vészes dolog leszedni.
Az összetételére nem nagyon lehet panasz, szerintem szép a lista. Nekem semmilyen irritációt nem okozott, pedig vízvonalon jó sokáig ott volt.

Összefoglalva mindegyik Obsessive Compulsive Cosmetics ceruzát nagyon szeretem. Egyik színt sem bántam meg, de persze nem kell egyből medence kéket venni. Ajánlom őket kipróbálásra, ha valaki olyan helyen jár, hogy be tudja szerezni.

2 megjegyzés:

  1. Annyira kipróbálnám őket, de szemcerkákra, rúzsokra de még alapozókra is sajnálok ennyi pénzt. Az a bordós smink elképesztően tetszik, nagyon jól áll! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Külön-külön azért nem fizetném ki, főleg nem bugyikéket, de így egyben a 6 nagyon jól jött ki. Ceruzára szívesebben költök, mint rúzsra, ez mindenkinél változik, hogy mit szeret
      Köszönöm szépen :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány