2015. augusztus 19., szerda

Születésnapomra írtam



Nem tudom, mikor van a blog szülinapja. Valamikor tavasszal beregisztráltam ezt a mostani címet. A régit már sokkal régebben, egy ideig oda csak Kanadás dolgokat tettem fel, hogy majd lesz két külön blogom. Aztán maradtam a fagyos szépségnél, aminek nincs szülinapja, de majd kitalálok neki egyet, ha már hónapokig a világ elől elzártan létezett.
Viszont most nekem van szülinapom. Valahogy ez kiskorom óta nekem mindig olyan nagy dolog volt, és minden évben csalódtam, hogy én tökre vártam meg minden, a környezetem meg letojta. Augusztus 20-án születtem, szép állami ünnepnapon, tűzijátékkal, miegymással. A Gellért téren és a Móriczon laktunk, így a tűzijáték gyalog is pár percre volt csak. Idén nem lesz ilyen, sőt, dolgozom ezen a jeles napon.
27 éves lettem. Van, aki ezt tragédiaként éli meg, van, aki meg nem is érdekel. Nekem kicsit rossz, mivel az utolsó két évemben az égvilágon semmi hasznosat nem csináltam, elfoglaltam magam a „majd költözünk” és az „elköltöztünk” témakörrel. Volt vele meló, lefoglalt rendesen, de a magán dolgaimban nem haladtam előre. Nincs karrierem, se gyerekem, se vagyonom. Ez kicsit aggaszt. Jó magyar mentalitás, hogy amíg nincs ház meg kocsi meg 3 gyerek, addig nem is értél el semmit. Van egy fél jogsim, majd ennek a történetét is megírom egyszer. Van munkám, lényegét tekintve ugyanaz, amit 10 évvel ezelőtt diákként csináltam, csak most angol nyelvű a környezet, és egy rakat új szót, kifejezést meg kell tanulnom. Nem érzem magamban azt, hogy bármit is elértem volna, és ez azért nem jó.
Van egy szuper imádnivaló, legszebb, legjobb, legszeretnivalóbb, leg(és ide még 50 jelzőt képzeljetek el) férjem. Majd Róla is írok egyszer egy cikket, tuti nagyon csöpögős lesz. Ilyen szempontból én vagyok a legszerencsésebb. Jó persze, akinek megvan élete párja, mindenki így gondolja. Van két szupercuki cicánk. Pihepuháért persze még mindig fáj a szívem, de most a meglévő szeretetgombócokra kell figyelni és szeretni őket, mert megérdemlik (fél óra gügyögés).
A férj és a cicák persze nem egy elért teljesítmény, ők csak úgy vannak.
Nem is igazán tudom, hogy mi számít a világban teljesítménynek. Persze kinek mi. Van, aki mondjuk teljesítménynek gondolja a blogírást és a több, mint 100 posztot, apám meg valószínűleg kiröhögne messziről, ha tudná miért vagyok én olyan baromi elfoglalt ember.
Ünneplés, hát édes kettesben/négyesben, mint minden mást is. Nincsenek barátaim, de azért remélem egy minitortát kapok. Kíváncsi lennék, ha a Facebookról levenném a szülinapomat hány ember tudná. Valszeg senki, pedig elég könnyen megjegyezhető. Azt hiszem, kicsit egyedül érzem magam ilyenkor, amikor van valami, de nincs rá senkim.
Kicsit elgondolkodtam, elmerengtem. A múltról és a jövőről, pedig a jelenben kellene élni. Hu ez de nagy közhely volt. Szoktam merengeni, csak így nézek ki az ablakon, és figyelem a hangya méretű emberkéket cammogni (25. emelet).
Szülinapomra megleptem magam az Urban Decay Naked Smoky palettájával, nagyszerű ajándék volt ez magamnak, kapcsolatunk egészen szorossá alakult.
Arra gondoltam, hogy csinálok itt a blogon valamiféle nyereményes-játékos-jutalmazós jópofa dolgot. Nem tudom mit éri meg megvenni Nektek, amit nem egy vagyon elpostázni (a cucctól nem sajnálom a pénzt csak a postától) és persze nem is törik össze. Egy paletta mutatósabb ajcsi, mint egy szemcerka ez kétségtelen, de darabokban max. körömlakkozáshoz jó.
Legyen az, hogy aki volt olyan rendes, és idáig elolvasta az irományomat írja meg kommentben, hogy ő milyen jellegű dolognak örülne. Ez a beugró, ide egy komment.
Nem kötelező megosztani (az oldalt, tetszőleges bejegyzést), de persze ér és plusz egy esély (én meg tökre örülök neki). A sorsolást a macskák fogják véghezvinni, időpontot még nem találtam ki, mivel a cucc sincs meg. Remélem szemceruzát és szájfényt szeretnétek.
Nem szoktunk alkoholt inni (te jó ég), mert baromi drága, de azt hiszem, most benyomok (egyedül) egy üveg bort és megünneplem az első kanadai szülcsi napcsimat. 

Nektek jó tűzijátéknézést! Boldog és kellemes augusztus 20-adikát.


34 megjegyzés:

  1. Boldog Örök 21. Születésnapot! Sosincs késő semmihez, csak a ma van. Legyen szép napod! ❤

    VálaszTörlés
  2. Nagyon sok, boldog születésnapot kívánok neked!

    VálaszTörlés
  3. Sok sok boldog szülinapot Ildike! én tollat szeretnék nyerni :D
    Puszik!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Felírtam, Zsaninak tollak :)

      Törlés
  4. Nagyon boldog szülinapot kívánok! :)
    És amúgy szerintem is jobb lenne szállítás miatt egy szemceruza vagy szempillaspirál. Valami, ami nem törik szét útközben.

    VálaszTörlés
  5. Fogadd szeretettel:

    "Valahol mindig ott lobogtál
    a Tejutak gomolygó vak csillagködében
    Tested forró fénycsóvája
    a mindenségből csak azért szakadt ki
    hogy külön is ragyogjál
    Valahol mindig ott lapultál."

    VálaszTörlés
  6. Írtam egy hosszabb bejegyzést, de nem tudom, hogy nem küldte el (mert nem voltam bejelentkezve) vagy csak moderálásra vár nálad. A lényeg a lényeg, hogy nagyon boldog születésnapot kívánok!!! :) Ma együtt ünneplünk, mert én pedig a 24-et töltöttem be. Remélem a gyertyáid elfújásánál lesz mit kívánnod és az teljesül is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem küldte el sajnos, nics moderálás beállítva (azt hiszem)
      Köszönöm szépen, és neked is boldog szülit! :) Nagyon menő augusztus 20-án születni :)
      Szólók is a férjnek, hogy ne felejtse el a gyertyát, meg bort. Kívánni lesz mit, mindig van :)

      Törlés
    2. :) Nagyon helyes! És most látom, hogy ott vagyok a linkek közt, úgyhogy szégyellem is magam, hogy én még nem tettelek ki, de ezt pótolni fogom! ;)

      Törlés
    3. Köszönöm szépen, szupercuki vagy. Ne szégyelld magad, nem szóltam róla, csak úgy öszeszedtem a kedvenceket mindenféle viszontlinkelés elvárása nélkül. :)

      Törlés
  7. Boldog szülinapot! :) Én is bedepiztem a legutóbbinál, hasonló gondolatokkal telve töltöttem a szülinapomat, mint amiket leírtál (mínusz egy férj és egy macska). Jó szokás szerint hajlamosak vagyunk a negatív dolgokat előtérbe helyezni, mintha jó dolgok nem is történtek volna, vagy nem lennének nagy jelentőségűek. Pedig de, csak a belénk nevelt pesszimizmus nem engedi láttatni őket. Én már leszedtem a szülinapom Facebookról, kitalálod hányan tudták? Egy kezemen meg tudom számolni, és olyanok is elfelejtették, akiktől tényleg nagyon rosszul esett.
    Idd meg azt a bort mert megérdemled és ünnepeljetek a férjeddel, mert csak egyszer 27 az ember lánya :)
    (Nem a játékért kommenteltem, de ha már kérdezted, akkor a palettát nem javaslom, esélyes, hogy eltörne. Spirál, rúzs, vagy valami eleve por állagú dolog lenne praktikus).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Ja egy kicsit előjött belőlem a szomorkásság, pedig van minek örülni, csak ha nem tudod senkivel megosztani az örömöd, olyan mintha nem is lenne olyan nagy, szerintem érted.

      Törlés
  8. Nagyon boldog szülinapot Ildi! Sok dolgot abszolút megértek, nekem otthon sem volt ezer barátom, de amióta külföldön élek kb egy rendes nincs, illetve nekem még macskám sincs sajnos. :( Viszont tényleg sosincs késő semmihez és Kanada szerintem egy nagyon jó kezdet, csak maradj pozitív! :) Remélem csodásan telik a napod! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Amikor elköltöztünk volt 10 barátom/kedves ismerősöm, mára még a kommunikáció megoldása is probléma, a 8 óra eltérés nagyon sok.
      Itt tényleg tündérbogyók az emberek, lesz ez még sokkal jobb is :)

      Törlés
  9. Nagyon boldog szülinapok kívánok! Igenis elértél dolgokat az életben: blog, kanadai élet, világlátás, nyelvek. És igen, szubjektív ki, mit szeretne és tart "elérésnek". A fontos szerintem, hogy boldog légy és elfogadd, ami eddig sikerült. Na, nem pampogok itt.
    Köszönöm, hogy olvashatom a gondolataidat, érzéseidet, remélem még sokáig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hu azért a nyelvek erős túlzás :) szerintem az alapfokú angol nyelvvizsgán maximum átmennék, de a középen már nem :( DE egyébként meg a legkevésbé sem érdekel, ha kicsit béna vagyok :)
      A világlátás a legjobb, ami történhetett velem, sok otthon most politizáló és/vagy idegengyülőlőt bemutatnék a kolléganőimnek... (3-an vagyunk fehérek az 50-ből)
      Igyekszem...
      Köszönöm szépen a szavaidat :) Nagyon jól esik

      Törlés
  10. Szia Ildie :) Nagyon boldog születésnapot! :) Nekem anyukám született augusztus 19-én és kiskorában mindig huszadikához kötötték a születésnapját. A féljogosítvány pedig ismerős.. egyszer megbuktam Kresz vizsgán és egyszerűen félek elmenni megcsinálni, de szeptemberben muszáj lesz. Valami kanadás dolognak örülnék, például toll, notesz vagy hűtőmágnes :) Legyen szép napod! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Augusztus 19-dike azért szerencsés, mert ha hosszúra és/vagy görbére sikerül az este, sosem kellmásnap dolgozni :)
      Itt a fél jogsi olyan, hogy vezethetek, ha ül mellettem egy teljes jogsis ember. A kresz vizsgakell ehhez, ami meglett szerencsére elsőre, de ettől persze fogalmam nincs hogyan kell vezetni.
      Felírtam, köszi
      Neked is

      Törlés
  11. Utólag is Isten éltessen sokáig.
    Az, hogy mid van vagy mid nincs, mit értél el idáig relatív. Az hogy mások szerint hol is kellene állnod meg tojd le. Ez a te életed.
    Én amikor elterveztem az életemet gimisként, úgy gondoltam, hogy 27 évesen fogom megszülni az első gyerekemet. Addigra lesz diploma, bedolgozom magam a munkahelyemen és már több éve leszek együtt a pasimmal. Ehelyett akkor kerültem új helyre, a pasim meg... nos ne menjünk bele de akkor már nem volt meg. Szörnyen sajnáltam magamat és sirattam az álmaim. Aztán eltelt 3 év közben, bedolgoztam magam, férjhez mentem és megérkezett az első fiunk is. Most meg már itt kúszik-mászik a lábaimnál a második. :D
    (Nem az ajándék miatt szóltam hozzá, de ha ötlet kell. Valamilyen gyönyörű rúzs.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösznöm :)
      A mások véleménye nem nagyonérdekel, túl sok "mások" incsenek az életemben egyébként sem :) szerencsére
      Csak, nem vagyok megelégedve az eddigi teljesítmnyemmel. De ahogy olvasom, Neked is voltak terveid, hogy mikorra, minek kellne beteljesülnie. Aztán meg úgyis jó lesz :) ki kell várni :)

      Törlés
  12. Mivel olyan sokan írtatok 3 nyereményből lehet választani :) juhuuu

    1. Buxom szájfény
    2. Canadas hűtőmágnes és kulcstartó
    3. 2 darab Make Up For Ever duci szemceruza

    Akinek egyértelmű volt, és itt szavazott, az a kosárban van. Szavazni még lehet, Facebookon és az Instagram képeknél megtekinthető a nyeremény.

    Ne szégyenlősködjetek, játsszatok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy Annabellát és a válaszodat olvastam Ildi, eszembe jutott, hogy a 20-as éveimben mit terveztem. Igazából már 18 évesen azt gondoltam, h 25 évesen lesz gyerekem. Volt is egy 12 évig tartó hosszú szerelmem, de nem volt érett az együttélésre. 19 évesen dolgozni kezdtem és az egyetem is elmaradt. 27 évesen bepánikoltam, hogy úristenmilesz! Aztán rájöttem, hogy később sem kell eltemetnem magam, mert 60 évesen is ugyanannyit fogok érni, akkor is, ha egyedül vagyok és takarítónként dolgozom.
      Most 40 leszek, 3 éve vagyok csak házas, 36 évesen szültem egy édes kisfiút, akinek az állapota miatt nem tudok dolgozni, de nem érzem, h lemaradtam volna bármiről :). Persze sok mindent szeretnék még csinálni, pl. nyelvet tanulni, vagy új szakmát, utazni a szeretteimmel, esetleg más országban élni.
      Remélem segít az én tapasztalatom is, hogy ne legyen olyan fekete-fehér a világ :)

      És bár kence-bolond vagyok, de a hűtőmágnesre és a kulcstartóra pályázom. Köszi a lehetőséget!

      Törlés
    2. Igyekszem meglátni a jót és a pozitívat, bíztosan fognak még a dolgok alakulni. Idővel lesz karrier meg gyerek, meg minden amit csak szerernék. Idővel.
      Az álmaink azért vannak, hogy megvalósítsuk őket.

      Hűtőmágnes kalapba beletettelek :)

      Törlés
  13. Szia :) Utolag is nagyon boldog szuletesnapot! :) Nagyon tetszik a blogod, es orulok, hogy vegre valaki oszinten leirja a velemenyet a termekekrol.
    Koszonom a lehetoseget a nyeremenyjatekra, a szajfenyt szeretnem :)
    (Facebookon kommentben Szucsne Cseh Marianna neven irtam)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Ami a szívemen (ez esetben a szememen, arcomon, körmömön) az a billentyűzeten
      Felírtalak :)

      Törlés
  14. "Nekem kicsit rossz, mivel az utolsó két évemben az égvilágon semmi hasznosat nem csináltam,"
    Ildie ...csinálj egy hasznos honlapot, máris hasznos lesz a napod ... Üdvözlettel, Dudás
    Hungarian / http://www.eletesegeszseg.com​ / www.kindness2.com / www.cancercur.weebly.com
    www.kindnessonly.weebly.com / www.ancientmistery.weebly.com / www.foodofkindness.weebly.com
    www.concernedcommunication.weebly.com

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány