2015. augusztus 7., péntek

Urban Decay Naked Smoky paletta egy hetes benyomások



Érzések, vélemény, képek minden mennyiségben az új szerzeményről, az Urban Decay Naked Smoky palettáról

Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy évek óta szeretném magamnak megtalálni azt a palettát, amiben minden megvan és még praktikus is. Nem vagyok telhetetlen, jó lesz úgy is, ha van egy zöld, egy lila, egy kék külön-külön, és egy mindenes, mint a Naked történet. Értelmes kék-lila-zöld palettát én még életemben nem láttam, na jó a Clinique-nél igen, de az nekem langyi. Szóval, amiben ott vannak az igazi színek, persze van világos a satírozáshoz, fényes a csücsökbe, így egyben minden. A színesekről leadtam, de a mindenesről nem. A nude szót azért nem tudom erre az álompalettára használni, mert azokban, és mindben ott van egy kamionnyi csillám. Nem vagyok csillámellenes, sőt mértékkel szeretem is, de mondjuk a Naked első palettáit elnézve, amiben van két matt szín, és annyi, nekem ez nem jött be. Ha négy színt használok, akkor fele csillámos és a matt, ha ötöt, akkor már több a matt.
Eddigi életemben nem vittem túlzásba a palettagyűjtést, és ezt a dolgot szerintem nem is nagyon fogom erőltetni. Van két Cargo palettám és egy Stila. A baj megint velem van, nem a gyártókkal. De mint említettem, nekem egy adott színből kell 10 és hozzá való mondjuk két natúr szín kellene egybecsomagolva. Én nem tudok mit kezdeni egy Urban Decay Vice, vagy Anastasia Beverly Hills palettával. Tudnék nyílván, de nekem máshogy logikus a dolog. Egyszerűen nem tetszik, hogy ha van 15 szín, abból 8 aranyló barna (amit egyáltalán nem használok), 2 csillámpóni highlight, 2 kék, 2 lila és egy zöld. Biztosan van ennek értelme, és másoknak tetszik is, mert veszik, mint a cukrot. A mattság az egyik bajom, de a másik meg a meleg barna, amit ugyanúgy nem szeretek, így még több dolog kiesik.
Viszont végre az álmomat úgy nézett ki, hogy valaki megvalósítja. Jött az Urban Decay Naked 4, óóó sorry, akartam mondani Smoky. Ez kicsit olyan, mint a Terminátor 4, a négyes szám már nem fancy, inkább adtak a filmnek rendes címet. Fele matt, ezzel kb. meg is vettek, a másik dolog meg, hogy szürkés, és nem melegbarna. Megvettek tényleg, mert megvettem.
Mielőtt a színekről elkezdenék részletesen és túl hosszasan mesélni inkább összefoglalom a dolgot, a lényegre törő olvasók kedvéért. 64 kanadai dollárt mondjuk megért, na jó inkább 40-et, de 15 000 forintot nem ér meg a paletta. Igen ez ugyanannyi, de nem ugyanannyi munkaóra. 15 000 forint rengeteg pénz, és valahogy, azért már a tökéleteset várná az ember.
A két legnagyobb bajom az Armor és a Smolder színekkel van, de inkább menjünk sorba, úgy több értelme van.
A csomagolással kezdem, ami tetszik, remek, nincs vele semmi baj. Két mágnes húzza össze a palettát, és összecsukva is tartja. A serpenyők hosszúkásak, tök jó, bár nekem igazából mindegy, hogy kerek, hosszú vagy négyzetes. Kapunk a palettához ecsetet is. Ez nagyon műanyag, de működik. Csak hogy belekössek, utálom a kétvégű ecseteket, nem lehet normálisan tárolni, mosni. A tükör hatalmas, és egészen a szűzhártya leszedéséig tiszta is.
Jöhetnek végre a színek juhhéééé

High
Ezzel a színnel meg is oldottam az arcra való highlighter kérdését. Sosem fog elfogyni, mert maga az anyag nekem sok. Kicsit rosegoldos aranyos világos csillámpónis szín, minden palettában van egy ilyen. Ha kicsit hűvösebb lenne a színe, akkor oda meg vissza lennék érte, így, csak úgy elvagyunk.
Dirtysweet és Radar
Ezekről a színekről nem kívánok külön-külön írni, semmire sem fogom őket használni. Nem mondom, hogy nem szépek, én vettem a palettát, benne voltak. Szerintem nincs olyan paletta a világon, aminek mind az összes színe tetszik az összes használójának, na nekem ezek esnek ki, de nagyon messzire. A Dirtysweet fényes, a Radar fényes és kicsit csillámos.
High, Dirtysweet, Radar
Armor
A legnagyobb csalódásom azt hiszem. Meleg szürkét kell elképzelni csillámokkal. Na jó inkább ez maga a csillám. Nagyon szép is a serpenyőben.  Aztán szemre kerülve nincs színe, és onnan lekerülve pedig mindenhol ott van. Ez a szín baromira potyog, hullik, csillámpóni fejet varázsol.
Slanted
Ő egy nagyon szép visszafogott fényes és hűvös szürke. Fényes, de nem csillámos, elegáns és nem közönséges. Innentől lényegében minden színt szeretek, de csak így ide írnám le, hogy ezt a szürkét szeretem.
Dagger
Lényegében ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint a világosabb tesója, a Slanted, csak sötétebb. Minimális kék beütése van, de nagyon bele kell képzelni, hogy észrevegyük. Hűvös, mély és elegáns szín kis fényes hatással.
Armor, Slanted, Dagger
Black Market
Ez nem az a fekete, amire azt mondja az ember, hogy koromfekete, de nem is baj, mert a pandákon kívül koromfekete nem is nagyon kell. Fekete ez, de az a fajta, amit el is lehet szépen satírozni. Van egy kis fénye, de határozottan nem csillámos az anyag. Az alsó pillatőben szemceruza alap nélkül is órákig jól elüldögél.
Smolder
A képeken egy fényes lilának látszik, de igazából ennek sok köze nincs is a lilához, így kicsit csalódott vagyok benne. Ha a sminkemhez használok még valami másik lilát is a mozgó részre, akkor azt szépen kiegészíti, így egymagában ez nem lila. Remélem, megváltozik a véleményem, mert ránézésre olyan nagy szerelem.
Password
Ez a szín fog legelőször elfogyni, az tuti. Egyszerűen zseniális. Minimálisan vannak benne barna pigmentek, már pont nem hideg szürke, de a barnától még mérföldekre van. Tökéletes a mélyítőbe, sötétebb smink elsatírozásához vagy bármire. Totálisan a paletta legjobbja. Tökéletesen matt.
Black market, Smolder, Password
Whiskey
Nem lesz a kedvenc, de ettől még nagyon hasznos. Mélyítőbe nagyon jól elvan egy lila sminkkel. Tökéletesen matt ez is, és innentől a maradék kettő is az lesz. Olyan fahéj színe van a valóságban.
Combust
Nagyjából bőrszín, ezzel el is mondtam, hogy mennyire sokrétű.  Ő fog másodiknak elfogyni. Igazából nem sokat tudok róla mondani, olyan, mint egy jó ruha vagy cipő; nem feltűnő, viszont tökéletes.
Thirteen
A bőrszínnél világosabb matt szín. Ez is egy fogyó dolog lesz. Jó szemöldökcsontra, ha nem akarunk csillámos dolgot, szuper az élek eltüntetésére, igazából mindenre jó.
Whiskey, Combust, Thirteen
Ezek lennének a színek. Ami nincs benne sajna, egy fagyos-jegyes csillogó szürke, nagyon hiányolom, és muszáj leszek monoban megvenni, mert egyszerűen kell.
Az Urban Decay Naked Smoky palettára senkit nem fogok rábeszélni, de lebeszélni sem. Biztosan nem éri meg az árát, ettől még vannak benne nagyon jó színek, meg nagyon hasznosak is. Akinek az 1 vagy a 2 megvan, annak felesleges, egyszerűbb venni pár matt mono port.
Mivel én alapvetően szinte minden nap más és más színűre festettem eddig a szemem, értem itt a kék-zöld-lila színeket, így nekem ez a paletta kicsit uncsinak tűnik, de most nem leszólom, egy Naked dolog sosem lesz egy Electric. Az nem uncsi, de nem is hasznos nap, mint nap.
A hozzá tartozó primeren még gondolkodom, igazából annak sem tartom reálisnak az árát, de igazából semminek sem a Sephorában. Majd leszokom a forintban gondolkodásról és úgy könnyebben megy.
Nagyon laza, kicsit kezdek félni, hogy ennek a fiú macskának komoly vonzalma van a sminkcuccokhoz és az ecsetekhez
Hoztam képet arról, hogy mennyire tartós. Az Etude House Proof 10 primerével, igen azzal a 6,5 dollárossal készítettem el a sminkemet reggel 7-kor, és este 10-kor még minden ugyanott volt. (ez az Armor színre nem vonatkozik)
Szerintem ez az Urban Decay Naked Smokey olyan paletta, mint elég sok más, ami a pénztárca kérdése. Egy jó nude palettára van mindenkinek szüksége, ez nekem megvan, boldog vagyok vele. Gondolom, hogy vannak, akik majd mondják, hogy fuu nekem könnyű, mások meg majd nem. Van, aki az első három mellé még ezt is megveszi teljesen feleslegesen (gondoljatok bele, az már 60 000 forint), csak mert menő.
Karra kenős swachot nem csináltam, mivel ezer van a neten és sajna semmivel nem látszik jobban a szín a karomon ezzel a kis géppel, mint a palettában. Ha bármi kérdése van valakinek, természetesen nagyon szívesen válaszolok.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, bár én nem igazán használnám ki ezeket a színeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ebből 10, 9 nagyon hasznos, és szinte már boldog vagyok, hogy ilyen magas ez a szám :)
      Szerintem ez a paletta úgyis a nevével fogja eladni magát, a legtöbb embernél nem színek lesznek a fontosak :( ezért is lehet ilyen drága

      Törlés
  2. Hát nem győztél meg :D Igazából gondolkodtam rajta amikor megjelent hogy felveszem a kívánságlistámra, mert a Naked 3 van meg és az 1-2 annyira nem az én világom, de a leírásod alapján nem ér meg számomra ennyi pénzt, ráadásul nem is használnám ki annyira. Szerintem inkább megveszem valamelyik Basics palettát és inkább gyűjtök a Chocolate Bar-ra. Hasznos volt, köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a Naked 3 a rózsaszínes világával Neked bejön, akkor ez a Smoky tuti nem fog, ahhoz képest ez egy depressziós paletta. A csokisak nagyon szépek.
      Nagyon szívesen :)

      Törlés
    2. Nekem pont ez a kettő tetszik a legjobban a Naked paletták közül :) Mivel egyetemista pénztárcám nem engedheti meg magának az UD-t, a MUR-tól vettem meg a naked 3 dupe-ját és alig várom, hogy a Smokyt is lekoppintsák. A chocolate bar dupe-ja rajta van a karácsonyi kívánságlistámon.

      Törlés
    3. Én inkább gyűjtenék egy igazán minőségire, mint a Make Up Revolutionokat halmozzam, de ez én vagyok csak. Nekem MUR nagyon nem szimpatikus cég, nem tudom miért, nem volt vele dolgom, de biztos hogy nem is lesz.

      Ami egy igazán gazdaságos dolog, ha az ember magának teheti össze a palettáját, így tuti nincsenek felesleges színek. Ilyet tud a MAC aranyáron vagy az Inglot barátságosabb áron. Nagyjából minden nagyobb városban van üzletük Magyarországon kívűl. (még Torontóban is)
      http://inglotcosmetics.com/freedom.system.eye.shadow/products/146/1447

      Kicsivel olcsóbb alternatíva a Smashbox paletta, nem sokkal olcsóbb viszont 14 szín
      http://www.sephora.com/full-exposure-palette-P383775?skuId=1575018

      Lorac paletta 16 színnel
      http://kremmania.hu/kremek/lorac-pro-palette

      Stilatól 12 szín, ezek mind meleg színűk, de a 4 féléből biztos van egy tuti
      http://kremmania.hu/kremek/stila-eyes-are-the-window-shadow-palettes

      Stila 10 színű palettája, ez nekem is megvan, nagyon jó kis alap paletta, 20 CAD-ért vettem
      http://kremmania.hu/kremek/stila-in-the-light-palette

      A Meybelline pedig 3 nude palettát is piacra dobott, könnyen beszerezhetőek, van ami Naked 1, van ami Naked 3 és a Naked Smoky koppintás
      http://kremmania.hu/kremek/maybelline-the-nudes-palette

      Törlés
  3. Na, ez az a pali ami nekem egyáltalán nem jön be, igaz, veled ellentétben nem szeretem a hideg színeket a szememen. Viszont azzal én is úgy vagyok, hogy most már inkább gyűjtök egy minőségi palettára, mint hogy olcsókat halmozzak. A MUR nekem se jön be, egy pirosító palettám van tőlük és hát nagyon nem vagyok elájulva, szóval szerintem én be is fejeztem ezzel. A Lorac Pro-ra régóta fáj a fogam, remélhetőleg sikerül beszereznem még idén. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon-nagyon szépek, és az áruk is valamennyivel kevesebb,remélem sikerül megszerezni :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány