2015. augusztus 22., szombat

Yamuna vs. Kell a Púder zöldje



Voltam olyan nagyon okos, hogy beválasztottam két majdnem tökegyforma szemfestéket. A Yamunát még májusban megrendeltem, majd jól el is felejtettem, melyik színeket választottam júniusra, amikor Púder Péntekre mentem Gabihoz. Az ízlésem nem változott egy hónap alatt, mert megszólalásig ugyan az a két szín.
A zöld színnel egyébként érdekes a viszonyom, mert nagyon szeretem azt a formáját, amiben már egy kis kékes beütés, vagy hűvösség van. Ehhez képest nincs egy darab zöld felsőm sem, csak nadrágom, egy.
A szemfestékek, volt róluk szó korábban, a Yamunáról itt, a Kell a Púderről itt. Összefoglalva a Yamunát csak online lehet megrendelni és 990 forint az 1,5 gramm, a zöld szín neve Aventurin 006. A Kell a Púdert online tudjuk megrendelni vagy Budapesten a Gellért térnél lehet Gabihoz menni Púder Péntekre, ami ingyenes. A szemfesték 2500 forint és 1 gramm, a zöld szín neve Peppermint.
Forrás: Krémmánia; Yamuna és Kell a Púder
Karon nem nagyon látszik a különbség. Éppen hogy az egyiknek van egy kis melegség a színében és ez a Yamuna. A Kell a Púder jeges hűvösséget sugároz.

Első szemről készült képemen még nem használtam spirált, szemceruzát és a szemöldököm is csúnyácska. Alapot viszont igen, az Etude House Proof 10-et. A porokat természetesen két külön ecsettel tettem fel, nem keveredtek és az ecsetek nedvesen voltak, az erőteljesebb szín érdekében. A többi szín, amit ehhez a szemsminkhez használtam az az Urban Decay Naked Smoky palettából való.

A következő képen már ott a spirál, szemöldök, cerka, ez már a végső állapot. Szerintem ez az almazöld cerka egy csoda a zöld sminkekhez. A képen jobb oldali szem belső felét kellett volna még satírozni, ez most nem lett tökéletes.
Ez a Yamunás szem
Az este készült képen a Kell a Púder kicsit megkopott, a Yamuna jobban tartotta magát. Ha egyformán Kell a Púder lett volna mind a két szemen, lehet fel sem tűnne a különbség, de most direkt kerestem a változást.

Összegzésként elmondhatom, hogy a két zöld közül a Yamuna tartósabb, bár ebből a többi színre azért nem következtetnék. A színeket tekintve a Kell a Púder jobban tetszik. Az árát és tömeget figyelembe véve a Yamuna negyed annyiba kerül.
Ha a kettő közül kellene választanom, ára ellenére a Kell a Púdert választanám a színe miatt. A színérzékenységem erősebb az áraknál. Illetve ez itt nem számít drágának, de ez ugye változó, kinek mi a drága.
Remélem hasznos volt az összehasonlítás.
Ne feledjétek, mind a kettő kiváló minőségű  magyar márka, megéri a hazainak bizalmat szavazni.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól áll neked ez a szín, úgyhogy biztos el lesz használva a két egyforma is! :) És megnyugodtam, hogy akkor nem csak én vagyok olyan, hogy egy típusú színt szeretnék többször megvásárolni. Csak én a körömlakkokkal vagyok így, minden márkánál kinézek egy szürkéset...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Körömlakkból van több majdnem egyforma lila és kék, mindig ugyanazok tetszenek, ki érti ezt :)
      Köszönöm, sminkben szeretem ezt a zöldet, de zöld ruháim valamiért nincsenek :(

      Törlés
  2. Nem vagyok zöld szín rajongó, de ezek a szemhéjpúderek csodálatosak *_* Én is megnyugodtam, hogy nem csak én veszek ugyanolyan vagy hasonló színű termékeket :D Napvégére mennyire kopnak le?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ugyanazzal van kisminkelve valaki akkor nem feltűnő a kopás. A ráncokba nekem nem ül bele, ha normális mennyiséget viszek fel, ha az ecset nincs leütögetve, és túl van pakolva a szem, akkor azért csíkos tud lenni.
      Véletlenül sikerült egyformát venni, de igazávól nem bánom, szeretem ezeket a színeket.

      Törlés
  3. Nagyon szép színek! Olyan színjátszó a szemed velük, mintha cica lennél :)
    (Egy időben kísérleteztem zölddel, de nagyon kiemeli a piros erecskéket a szemem fehérjén és nekem nem szép.)
    Viszont azt hiszem Ildi, pont a Te hatásodra, kékkel kezdtem kísérletezni. Barna a szemem és meleg árnyalataim vannak és állnak jól, de egy kis kontraszt nem árt néha. Jut eszembe körömlakkból is most újítok kéket, szürkét, ezüstöt. És épp a minap vettem és is ugyanolyan élénk korrallos piros színű körömlakkot, mint 1-2 hónapja. Itthon láttam csak, hogy milyen lüke voltam. Nem baj, elhasználom őket, mert egy ideje rákattantam a lakkozásra, remélem nem csak a nyári felbuzdulás ez és megmarad a lendületem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vettem egy egész készlet olyan lakkot, aminek az összes színe más, mint azt ahogy én elképzeltem :) mindegy, mert 3 nap múlva úgyis mosni kell.
      Kísérletezni, újítani mindig kell, az egy jó dolog :)
      Nálam a jól áll a szeretem dolgok nem mindig stimmelnek, lényeg, hogy jól érezzem magam a bőrömben.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány