2016. szeptember 20., kedd

Esküvő, szervezés, másfél hónap alatt, miért ne? Ilyen volt a miénk



A mai cikkem arról fog szólni, hogy mi hogyan szerveztük az esküvőnket annak idején.  Elég gyorsan megoldottam mindent és csak kisebb elcsúszásokkal sikerült mindezt. Tippek azoknak, akik a nagy buli előtt állnak és képek azoknak, akik már gyűrűvel az ujjukon mászkálnak. 
Hidegélelmet hozzatok, mert ez egy gigahosszú cikk lesz.


Megpróbálom a dolgokat csoportosítani, és logikusan leírni a miérteket. Az első nagy csoport a házasságkötő terem, templom és étterem meglétének hármasa. Ez az egyik legnehezebb, mert hiába van a háromból kettő egy környéken, ha a harmadik meg a világ végén. Itt elméletileg figyelembe kellene venni, hogy honnan jönnek a rokonok, de erre azt mondom, hogy szarjátok le, nem a ti dolgotok. Aki, sajnál taxira pénzt, az majd otthon marad. Csak az a lényeges, hogy a 3 dolog egymástól ne essen távol. Mi az újpesti városházát választottuk, mivel a párom onnan származik, és mellette van a református templom (Budapest-Újpest-Belsővárosi Református Egyházközség), és mert lehet parkolni, és egyébként jól megközelíthető, és mert baromi jól néz ki. A Parlament környékén ajánlottak nekünk egy nagyon jó éttermet, de esélytelen arra a közlekedés, parkolás, miegymás, így egyszerűbb volt. Az egyházi esküvő az újpesti református templomban volt, egy egyszerű, de szép templom, egy nagyon kedves lelkésszel. Időpont egymás után egy óra eltéréssel, tökéletes. Aztán meg van, aki csak az egyik részét tartja meg a dolognak.

Meglát. Tetszem neki.
Az étterem nehezebb kérdés volt a környéken, de találtunk egy jót. Ott rontottuk el a dolgot, hogy nem írtunk szerződést, mert az árak mentek bizony felfelé, amikor az éttermes már tudta, hogy nincs más választásunk esküvő előtt két héttel. Kell róla papír, hányan, mit, mennyit, komolyan, itt ti ne toljatok el több tízezret.
A kaja a következő volt. Leves, valamiféle húsleves aztán vegyesen nagy tálakon 3 féle köret meg azt hiszem 8 féle, húsi, sajt gomba. A bátyámék hozták magukkal a kaját, ők spécin esznek, így volt a legegyszerűbb. Az egyéb vega meg a sajttal és gombával elvolt. Minimális lehetséges sokak által utált dolog, mint a gomba, hal, spenót, brokkoli. Mi azt választottuk, hogy fix per fő ár és korlátlan pia. Pia volt is, nem hú de drága félék, de jók voltak. Az meg aki nem tudom milyen chivas regalt akart volna inni természetesen magának megvette volna. Ez egy jó megoldás, máshol is láttam hasonlót, hogy x féle pia benne volt a kalapban, aki mást is kért kifizette.


Szereplők
A negyedik, amit kiválasztottunk és az egyik legfontosabb nekünk a vőfély volt, Sanyi. Neten találtam, korábbról nem ismertem, de szívesen ajánlom mindenkinek. A dolog lényege nálunk az volt, hogy nem akartunk alpári vőfélyt, meg játékokat, amik erőltetettek. Csak egy olyan bulit, amit nem nekünk kell szervezni. Sanyi irányította az eseményeket a városháza előtti pillanattól. Igazából korábban kezdte, mert lecsekkolta az éttermet, a dekorációt, a tortát, bepakolta a zenecuccokat is, mert a zenét is ő szolgáltatta. Tényleg megéri egy profihoz fordulni, voltunk olyan esküvőn, ahol a férj átvette a szót a vőfélytől, aki papírról próbált meg felolvasni mondókát cérnahangon.

A kép címe lehetne, a "na akkor toljunk egy jó bulit!"
Koszorúslányokon akkor sokat nem gondolkodtam, volt két legjobb barátnőm, akik egyforma magasak, szőkék, cukik, így ők lettek. Illetve ők elég határozott teremtések, tehát hasznosak is. Ezt azért ajánlom szempontnak, mert a mosolygós, de nem tettre kész koszorúslánynak nincs haszna, még akkor sem, ha most az a divat, hogy van belőlük 5-8. Azóta egyikkel hónapok óta nem beszéltem, szomorú. Aztán a másikkal se, ezt teszi 10 000 kilométer.
Tanúk sem voltak kérdésesek, nekem az én legjobb barátom a férjnek meg az ő legjobb magyar barátja, aki lány. A legeslegjobb barátja lengyel, és nem akartuk bonyolítani. Jól jött ki, mert nekem fiú volt a férjnek meg lány. (de azóta velük is nullara csökkent a kapcsolatunk 2 év távollét után)


Vendégek. Ennél a résznél vágná fejbe a mai énem a rom évvel ezelőttit. Egy rakat emberrel nem beszélek azóta (kb. az összes), akik ott voltak az esküvőn. Családdal barátokkal együtt 35 vendégünk volt. Teljesen felesleges volt meghívni jó párat, hiszen tudtuk, hogy úgyis elköltözünk. Volt, akinek már a búcsúbulinkra sem volt ideje, amikor az esedékes volt. És persze voltak, akik elvágták magukat már az esküvő előtt, de ha már meghívtam őket, nem akartam megkérni, hogy inkább ne jöjjenek. A mai agyammal, mint huzat elküldeném őket a fenébe.
Valakinek a valakije, meg a nyolcvanadik rokon akárkije. Volt egy szabályunk, csak olyan jön a kajára, akit mind a ketten ismerünk rendesen. Így a kollégákat a templomba hívtunk, aztán szegények mentek is haza. Volt három olyan barátnőm is, akiknek volt pasija, de nem lettek meghívva, mert lilám nem volt róla, hogy kik, nekik is jobb volt, hogy nem kellett ott feszengeni.
Ebből a barátnők nem csináltak gondot szerencsére, viszont apám rossz néven vette, hogy nem hívtam meg a testvérét, akivel összetűzésem volt. (a szüleimen és a testvéreimen kívül semmilyen rokonomat nem hívtam meg) Erre ő meghívta. Én meg közöltem vele, ha megjelenik, akkor ki lesz dobva. Ment a harc, a zsarolás, hogy a saját apám nem jön el az esküvőmre, de aztán összeszedte magát és minden rendben volt. Kell az izgalom az esküvő előtti hétre. Szerintem erről a témáról elég sok menyasszony tudna hosszan nyilatkozni.
Az esküvő a párról szól. A legszebb napon semmi keresnivalója sincs olyannak, akit a pár egyik tagja nem szeret, nem akar látni. Ha egy tanácsot megengedtek, ez legyen. Csak olyat hívjatok meg, akit szerettek! Senki olyat NE, akitől rosszat kaptatok!
Ülésrend, na ez jó kis vicc volt mert csináltunk egyet. Itt bebonyolított picit az ex kérdés a vendégek között és az, hogy a férj legjobb barátja lengyel, aki nem beszél magyarul, mellé angolul jól beszélőket akartam mindenképpen. aztán, hogy sok óra tetris után megvolt az egészet kezdtük az elejéről a lánybúcsús események miatt. A kis ültető kártyákat én csináltam nagyon szép ezüstszínű papírból.



Ezután jöhettek az egymáshoz nem kapcsolódó dolgok, amik már azért könnyebben intézhetőek.
Menyasszony kellékei
Persze, hogy a ruhával kezdem. Elég sok szalont megnéztem a körúton, amikor realizálódott bennem, hogy én nem fogok százezret kifizetni egy ruháért egy napra.

Jött az ötlet, keressünk szalont nem a központban az tuti olcsóbb, és tényleg az, harmad áron találtam Rákosvalahol, az Örsről kell menni a busszal pár megállót. Nicole Esküvői Ruhaszalon a neve, és itt érhető el a honlapja.
Innen lett a rendes fehér ruhán és a boleró, ami a templomban illő viselet egy vállat nem fedő ruhához. Cipőkkel is foglalkozik a hölgy, de a 42-es lábamra nem volt neki. Vannak itt még kiegészítők, fátylak, kesztyűk, minden. Nagyon sokáig vadásztam egy szép, de kényelmes!!! cipőt, amit végül az Örsön található Kis- és nagylábúak cipőboltjában találtam. Ez azóta is eladó, ha valakit érdekelne, életemben többet úgysem veszem fel, el sem hoztam. A ruhához még kellett egy fehér pánt nélküliségre kitalált melltartó. Nem az nem jó ami, csak úgy van, és majd leveszed a pántját, az nem lesz kényelmes 15 óra után. Amikor a csöcs és a cipő megvan, akkor vissza kell menni a szalonba cipős-csöcsis próbára, hogy a ruhát úgy igazítsák, hogy az jó hosszúságú, szélességű legyen. Illetve vinni kell az ékszereket, hogy biztos legyen, hogy összeillenek-e. Harisnya is kell, két pár, és nem nadrág, ha pisilni is szeretnél. Szerintem a fehér harisnya már nem menő!


Az ékszer nálunk egy teljesen extra kiadás volt. Viccből mentünk be a Swarovski üzletbe a Mammutban, és ott volt az én nyakláncom és fülbevalóim. A férjet egyetlen percig nem kellett győzködni, ő is egy pillanat alatt beleszeretett a szettbe. Azóta kétszer volt rajtam tehát nem érte meg. Viszont azt tartom, hogy a kínai ezresért a szettet típusút inkább ne, annyira gáz, és igen, láttam ilyet élőben.


Még több külsőség. Köröm, mert a közeli képeken a legkisebb izé is látszana egyszerűbbnek véltem a műkörmöt. Először, és utoljára! De az első héten szép volt, szerettem, de aztán itt Kanadában másfél hetesen elkezdtek leválni, megpattanni, nem volt egy igényes látvány.
A hajamat az esküvő előtti héten vágta le a fodrászom, és akkor csinálta meg a próbahajat is. A hajba a csillogó kis pöttyvirágos az Ázsia centerből valóak. A Nagy nap előtt pár nappal hajfestés és persze a férjnek is kellett egy kis vágás. A nagy napon a fodrász megcsinálta az én hajam, a két koszorúslányét, a lány tanúét és a férjét, nagyon imádom, hiányzik is rendesen. A fodrász neve Petődi  Szandra, aki házhoz megy, nagyon ügyes és tökre nem drága.
A sminkemet a férj tanúja készítette el. Előtte a MAC-ben ugyanezt megcsinálták a csajok és szépen megvettem hozzá a cuccokat. Jó ez egy ürügy volt a férj felé, hogy nagybevásárolhassak. A mai agyammal ezt a lila szemet már nem választanám a hajszínhez.
A menyasszonynak kell még egy piros ruha. Ez is az Ázsia centerből van, bár próbáltam nem kínait vadászni, egyszerűen nem találtam vállalhatót (nem nyanyás, nem műanyag, nincs rajta strassz, stb., tudjátok). Ezt persze mellben azóta kinőttem. A koszorús lányok ruhái is innen voltak, én imádtam, hogy hagyományos rózsaszínben ragyogtak. A piros ruhához nem erőltettem a cipőt, egy sima kerekorrú magasabb sarkú fekete cipőben voltam.



A férj felszerelése
Utálja az inget nyakkendővel, az öltönyt meg aztán még inkább. A középiskolás ballágási cuccai óta nem is volt neki. Nem spúrságból, de erre nem akartunk sokat költeni, mert tudtam, hogy sosem fogja utána felvenni, és ez azóta, ez így is lett. A Mr. Saleben vettünk öltönyt, inget, ami direkt nem fehér és a nyakkendőt, ami ugyan szokatlan egy esküvőre, de mind a kettőnknek tetszett. Valahogy a férj nem fehér inges. Próbáltuk neki, de nem, ez a tompább szín nem nyomja el. A cipője adott volt, egyszerű, nem új, tehát tudott benne lenni 20 órát. (nekem éjfélkor volt csere, milyen jól is esett) Ugyanitt vettünk neki piros helyett bordó inget is, hátha majd fel is veszi valamikor, de ez eddig nem történt meg.
És ennyi. A nagy napon a fodrász lány megpróbálta kicsit a haját lelapítani, hogy ne libegjen, de nekünk a Gellérthegyen kellett fényképezkedni természetesen.


Szolgáltatók
Sanyit, a vőfélyt, írtam róla az elején, de itt újra megemlítem. Ő fogta össze az eseményt. Irányította a népet, a bulit, az éttermet, a fotóst. Annyira jó volt, hogy a képek fél óra alatt készen lettek, mert szépen mondta, hogy ki ki után jön. Zseniális volt. A menyasszonyi csokordobás is egész gyorsan ment vele, jól seggbecsípte azt a paraszt barátnőmet, aki megpróbált kihátrálni a dologból.


Fényképész. A munkahelyemről ismertem a hölgyet Schwarczenberger-Ludván Gyöngyit, aki a képeket csinálta. Minden pénzt megért, sőt, tovább kellett volna, hogy maradjon. Nagyon jó képek, nagyon rövid idő alatt, nagyon sokféle háttérrel. Vicces volt, hogy Gyöngyi kb. 160 centi magas lehet, mi meg ugye a két méter felé, így hozott zsámolyt, hogy vízszintesek legyenek a képek. A férjét is ismerem, aki esküvői videókat csinál, jó páros. Honlapjuk itt érhető el.
Virág. Ezt a legegyszerűbben oldottuk meg, bementünk a Móriczon a virágoshoz, ahonnan a férj a szebbnél szebb virágokat hozta, és megkérdeztünk mindent. Mondtak konkrét árakat, mutattak a lányok képeket. Határozottan tudtam, hogy fehér rózsa, fehér frézia csokrot szeretnék, ez a két kedvenc virágom, a színes csokrok pedig nem tetszenek. Nagyszerű munkát végeztek, minden nagyon szép lett. Ami kellett: egy nagy csokor nekem és egy eldobó csokor. A macifű miatt egyrészt, mert ha az valakit az eltalál komolyan vágni tud, másrészt még akartam nézegetni a csokromat, annyira szép lett (tudtam, hogy az lesz). Kellett még két kisebb csokor a koszorús lányoknak. És a kis kitűzős virágok a férjnek, a tanuknak és a vőfélynek. Ja, és egy nagy díszt rendeltünk még innen, ami először az autón volt, később az asztalfőn.
Autó. Ez egy véletlen műve volt, hogy kiderült, hogy az egyik kolléganőm fiának van egy eredeti, igazi Volgája, ami filmekben szokott szerepelni. A férjnek egy pillanatig sem kellett ezen gondolkodnia, kellett. Drága nem volt, és szebb is, mint egy Suzukival begördülni.


Az étterem dekorációját már nem az előző virágossal intéztük, mert a kettő a város két külön végében volt. Nem akartunk virágokat, az csak aggat. Az volt az elképzelés, hogy fehér terítő, bordó szalagterítő és lufik. Az asztalon voltak lufinehezékek, és a héliumos fehér és bordó lufik a beszélgető magasság felett lebegtek. Persze a seggbecsípős barátnőnek ez sem tetszett és a kis pofátlan elengedte a mellette lévőket. Itt most forronghatnék, de igazából fogtam, és belekötöttem a hajcsatok közé, és két lufival a fejem mögött jöttem mentem. Vicces volt. A maradék lufi sorsa természetesen a hélium kiszívásával ért véget. A hátunk mögött volt egy nagy lufiszív kis lufikból. Jól nézett ki nagyon (főleg ahogy bepréselték hajnalban a taxiba), de nem volt túl giccses. Az asztalon még voltak ezek az üvegkavicsok bordóból és átlátszóból, ezek annyira tetszettek mindenkinek, hogy el is tűntek, mindenkinek van egy kis emléktárgya az esküvőről.
Torta és pogácsa. Ezeket külön intéztük, nem az étteremmel, és milyen jól választottunk. Nagyon sok cukrászdát végigkóstoltunk, az olcsóbbtól az igazán puccosig. Egyikünk sem szereti a nagyon gejl műanyag sütiket, és hát elég sok helyen ez előfordul esküvői torta címszó alatt. Az elképzelés egy 3 emeletes torta volt, nem nagy, de a 3 emelet olyan szép. A torta a 35+2 főre 60 szelet körüli volt, teljesen ideális. A lényeg nekem az volt, hogy marcipánnal legyen bevonva és marcipánrózsák legyenek rajta. Ez mind meg is volt a Hamdi cukrászda jóvoltából, akinek teljes szívemből tudok ajánlani, 2008 óta jártam hozzájuk a körút és a Dob utca sarkára. 3 különböző ízt szerettem volna, ami nem volt túl kreatív csak klasszikus, feketeerdő, oroszkrém és Eszterházy.  Innen volt még 10 kiló pogácsánk és nem sok édes sütink, mindenki dicsérte és nem is maradt ki csak két marékkal. Kiszállították a cuccot, ez egyébként sok helyen nem létező dolog. Ami külön csodálatos volt az a torta tetején marcipán. Én, vörös hajjal, a férj, hosszú hajjal, a cica, és egy kisegér. Igen, a torta tetején ott volt a Pihe Puha cica is.



Most itt fejteném ki a városháza dolgot. Be kell jelenteni a szándékot minimum 30 nappal a buli előtt. Ezen a napon kell megadni a születendő gyerekek vezetéknevét is, célszerű ezt előtte otthon megbeszélni. Ha a pár legalább egyik fele be van jelentve a helyre, akkor maga az anyakönyvezető és a kisterem ingyenes. Ha egyik sincs, akkor fizetős. A nagyterem százezres nagyságú bejelentéstől függetlenül, ahogy a kültéri helyszín is. Mi bőven elfértünk a kisteremben, de most jön egy vicces rész. Természetesen azt nem gondoltam, hogy ingyen adják a pezsgőt, de arra nem gondoltam, hogy pénzt kérnek azért, hogy a bevonulás alatt zene szóljon. Röhej. Ugyanígy az anyakönyvezetős versekért. Meg a mappáért, amiben a papír van. Azért ez nevetséges, hogy a pezsgő, zene, mappa volt húszon valahány ezer forint. Szülőköszöntőt nem az anyagiak miatt nem kértük, nem éreztem szükségesnek. 13 perc volt. Ez is az egyik oka, hogy volt egyházi szertartásunk. Ebben semmi személyes nincs, semmi „hú én most férjhez mentem” érzés.


Református vagyok, konfirmáltam is (olyan, mint a bérmálkozás, csak más néven fut). Mielőtt bármit is eldöntöttünk volna beültünk a templomba, az Újpest-Központiba, egy sima vasárnapi istentiszteletre, hogy lássuk a lelkész milyen. A reformátusok azért általában világiak, és jó fejek, de azért kell ezt látni előre. Istentisztelet után mindent megérdeklődtünk, és szerencsénkre szeptemberre pont frissen festett templomot kaptunk. Három alkalommal kellett menni beszélgetni a lelkésszel, Loránt Gáborral, aki nem arról akart meggyőzni, hogy fú mennyire kell hinni, csak arról, hogy milyen fontos a szeretet, a tisztelet, az elfogadás. Szerintem szép beszédet mondott az esküvőn is, csak sajna néha nem hallottam a gyomorkorgásomtól. (Később ide vittem be bőröndszámra a cuccokat)



Egyéb kisebb, de attól még fontos megjegyzések
Gyűrű beszerzése. Ezt, ha minden igaz jó 50 évig fogjuk nézni kb. 5 percenként. Ezen nem spóroltunk, nagyon szépet csináltattunk. Az Operaház mellett van egy szalon, ahol nagyon segítőkészek és gyorsak is. Van egy rakat mintagyűrű, de bármit lehet bármivel kombinálni. A Miénk sárga-fehér-sárga arany lépcsősen emelkedve. A férj gyűrűjében nincsenek kövek, az enyémben van 5 gyémánt. A középső a legnagyobb, és kisebb még kisebbek kifelé. Süllyesztve, atombiztonságosra megcsinálva. Hagyományos is meg nem is. Itt Kanadában nagyon brutális 10 000 dolláros hatalmas gyémántos gyűrűket vesznek az asszonynak, de erre semmi szükség nincsen szerintem. A vékony gyűrűtől óva intek mindenkit, mert egy: sérülékeny, kettő: ha rosszul fogsz meg valamit, az vághat. Ezen tényleg nem spórolnék, mert életem végéig fogom nézni. Aranyat beszámíttatni ér itt az Operaház melletti üzletben, és jobb áron számítanak be, mintha készpénzben fizetnék ki. És ez a bolt sokkal olcsóbb, mint a S-betűs karikagyűrű szalon a plázából. (megjegyzés, Amerikában a másik kézen, a bal oldalin hordják a házasságos gyűrűt)

A karkötőt egy nagyon kedves kolléganőm készítette
Ajándékozás. Szerintem nem paraszt dolog, ha a pár megkéri a népet, hogy inkább vigyenek pénzt, mint valamit. Mi így tettünk, főleg mert költözés előtt túl nagy haszna nem lett volna egy turmixgépnek (főleg ha nem is olyat szerettem volna). Egyébként is rühellek ilyeneket kapni, én akarom kiválasztani, amit utána 10 évig fogok nézni. Tanács: Ha listát írtok, ha pénzt kértek mindegy, legyen egy kitűzött ideje az ajándék átadásnak, amit a vőfély tudat a néppel előre. Ne az legyen, hogy a Manci nénik lesik, hogy mikor startolhatnak el az asztal alatt szorongatott habverővel.
Slideshow. Van, akinek tetszik az ötlet, és mindig lesz akinek nem. Mi jónak láttuk kaja után ezt a 10 perc pihit, amikor mindenki be van zabálva, úgysem fog egyből táncolni menni. A képek többségét mondjuk ismerték az emberek, de voltak benne újak is. És a zene, a zene a legjobb benne. Máshol láttam ezt úgy, hogy gyerekkori képek is voltak a filmben, nagyon jó pofa, de ezt én nem vállalnám be sosem.
Zene. Mi a metált szeretjük, és még pár barátunk is, aztán mindenki más meg nem. A zenét Sanyi szolgáltatta, sőt énekelt jópárszor. Az volt a kérésünk felé, hogy ne legyen egyetlen cigányzene se, mivel undorítónak találom (és természetesen nem érdekel, hogy ezt valaki hiányolja). Mindenki által ismert retro számok mentek, amiket minden korosztály jól fogadott néhány általunk szeretett light folk metallal keverve, mint például a Korpiklaani.
Mennyi pénzt vigyél egy esküvére? Ördögi kérdés, a jó megoldás a több tízezres, és akkor azt a mosdóban még tudod variálni. Szerintem 20 000 forint alatt odaállítani egy esküvőre paraszt dolog. Ha ennyink nincs, ne menjünk el rá. Persze az összeg függ magától az esküvőtől is, hogy most egy sarki piknik volt-e vagy rendes esküvő, de tényleg, ha nincs rá pénzünk, ne menjünk el rá!
Pénznél maradva. Egy bulinál vannak a fix és a változó költségek. Fix a ruha, gyűrű, kocsibérlés, minden olyan, ami az érkezők számától független. A változó az étterem, a vőfély díja. Ha pusztán megtérülési szempontból vizsgáljuk az eseményt, akkor ki lehet számítani a fedezeti pontot, ami a fix költségek nullázása. Majd jön a megtérülési pont, ami az a nulla, amikor a párnak nem került ez pénzébe. Ami ezután van az a profit. Anno ezt az egész pénzezést azért találták ki, hogy ez legyen a pár kezdőtőkéje az induláshoz. Ha közgázosan nézem, akkor van az a vendégmennyiség, én 60-70 körülire tippelem, amikor egy-egy új vendég meghívása, már több bevételt jelent, mint az ő egy főre jutó kiadás.
Itt megjegyzem, hogy a mi költségeink fele sem jött be a menyasszonytáncból, még úgy sem, hogy mind a kettőnk szülője egészen szép összeget vágott hozzánk. Erre készüljetek fel, sajnos ez így működik.

Dresscode. Ez egy kényes és ciki kérdés. Kicsit félve indultam a bulinak, mert voltunk egy olyan esküvőn, ahol a rokonok fele nagyestélyiben volt, a barátok meg farmer és feliratos ingben. Hogyan mond el a barátaidnak, hogy ne legyen már trógerek, de ne is sértődjenek meg? Nagyjából kikémkedtem, hogy ki miben akar jönni. Egy csajról tudtam, hogy nem tud öltözködni, ráadásul a nyakától az ujja hegyéig tetovált. Szépen megkértem, hogy a tejcsárdái ne legyenek ki, de ez nem sikerült. Grr. Nem tudom, hogy ezt hogyan lehet jól kezelni. Meghívóba beleírni semmiképpen sem szép dolog. 100 fős bulinál egyenként elmondani meg lehetetlen. Amit jónak tartok, ha a két tanút összebeszéltetjük, ha esetlen nem ismerik egymást, mert az hülyén néz ki, ha az egyik nagyestélyiben van és mondjuk pinkben, a másik meg egy egyszerű szoknya blúz kombóban. Egyikkel sincs baj, külön-külön. Jajj ezt muszáj leírnom. Voltunk egy esküvőn, templom hűvös és volt egy csaj láthatóan melltartó nélküli ruhában. Azért mondom, hogy láthatóan, mert a bimbói majdnem hátba szúrták az előtte ülőt. Nem volt egy igényes látvány…

Ez a "kerettel fényképeszkedni" olyan mókás

Ezek lettek volna a mi választásaink, szempontjaink illetve az én tippjeim. Remélem, hogy aki még most szervezi majd annak hasznos volt.  Aki meg csak képeket nézegetett remélem, érzi a mi kis boldogságunkat.

Megkérdeztem a férjet, hogy mit gondol az esküvőnkről, összefoglalta, ahogy szokta a dolgokat, 2 sorban:
„Te voltál a legszebb (és azt is hozzátette, hogy ez teljesen természetes)
Életem legjobb esküvője volt. Minden a helyén volt. „

Ha valakinek valamelyik szolgáltató megtetszett és kíváncsi írja meg nyugodtan, és mondok árakat is, de ide leírni nem gondoltam fontosnak, mert minden a megrendeléstől függ és változik.

Linkek összegyűjtve:
Templom: Budapest-Újpest-Belsővárosi Református Egyházközség, 1041, Budapest, Szent István tér 24.
Házasságkötőterem, Újpest Városháza: 1042 Budapest, IV. kerület, István út 14.
Fotó: Schwarczenberger-Ludván Gyöngyi
Fodrász: Petődi Szandra 
Vőfély: Sanyi
Torta és pogi: Hamdi cukrászda
Gyűrű: Eujewel
Virág: Virágért, Budapest, 1114, Budapest Móricz Zsigmond körtér 1.
Lufik: Gyöngyi Virág-Ajándék, Budapest, 1048, Budapest Óceánárok utca 29.

Remélem még éltek, bírtátok szusszal, és meséltek kicsit a tiétekről vagy arról, hogy ti mire fogtok különösen figyelni :)


36 megjegyzés:

  1. Jó volt elolvasni a tapasztalataidat, ezekből mind tanul az ember :) Bár engem még nem fenyeget az, hogy férjhez megyek nemsokára :D Na de majd egyszer valamikor remélem fog és akkor már szerintem mindenre fel leszek készülve :) Csinos voltál nagyon, szuperek a képek rólatok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenre felkészülni nem lehet sajnos. Mindig van egy rokon és "barát", aki gondoskodik az izgalmakról.
      Köszönöm és köszönjük szépen :)

      Törlés
  2. Nagyon jó bejegyzés, és a hajad színe, frizurád ANNYIRA ötös volt, lélegzetelállítóan szép voltál a nagy napon! :)

    Visszaidézve az én esküvőmet, ami már csak egy homályos emlék és pár megőrzött fotó, az alábbiakat tudom elmondani:

    Aszimetrikus fazonú, elöl rövid, hátul hosszabb, abroncsmentes ruhácskámban nagyon fesztelenül éreztem magam, és mivel a nakrész gazdagon díszített gyöngyös-hímzett volt, így ékszerre sem volt szükségem, csupán egy hangsúlyos klipszet vásároltam, ami ELFELEJTETTEM felbiggyeszteni a fülemre, így a fotóinkon az egyébként kedvenc, de amúgy nyomoronc babakori fülbevalóimat viseltem, és csak a fotózás után vettem észre! :D.....utólag nem bánom, idegen volt rajtam az a brutálszép fülklipsz, utálnám, ha a fotókon látszott volna.

    A sminkemet egy kozmetikus készítette, imádtam, akkora szemeim voltak, mint egy növendék borjúnak, óriási pillákkal, leheletfinom tavaszi színekből, pezsgő, türkiz, stb. Ellenben a szemsmink NEM volt vízálló, iszonyat szerencsém volt, hogy nem bőgtem a ceremónia alatt, ugyanis éjszaka, amikor megtettem, vastagon folyt az arcomra a fekete pillafesték és társai.....ekkor már nem számított, egyedül voltam.

    Nem viseltem harisnyát, semmilyet! :D Pucér, és jól lebarnult virgácsokkal feszítettem, akkor még ez hibátlan összhatást eredményezett, ha ma esküdnék, a lábamat már csak gondosan kiválasztott színű és effektű harisnyában mutogatnám.

    A hajam rövid volt, de a fodrászom jónagy álló kontyot varázsolt belőle, mai napig nem tudom, hogy csinálta, de megvarázsolta....naptól aranylóra szőkült mesés álló konty-miért kell megvénülni az embernek? :D

    Az akkor kötött házasság több, mint húsz éve már a múlté, mintha egy filmen látnám, ami nem rólam szól. És jól van ez így. Nem csinálnám vissza, nem tenném semmissé, mert át kellett élnem azokat az éveket ahhoz, hogy megtaláljam az másik felemet, akivel úgy illünk össze, mint a borsó, meg a héja.

    Ha Ő egy hirtelen indíttatásból elvenne, akkor már nem csinálnék nagy felhajtást. Természetesen kihoznám a maximumot az adottságainkból, a ruhára és kiegészítőkre még inkább odafigyelnék, és vízálló sminkben nyomnám, mert biztos, hogy úgy bőgnék, mint egy ötéves gyerek. (most is bőgök ugyanis, ahogy elképzelem, ahogy állunk egymás mellett és húzzuk a gyűrűket)

    Olyan szép pár vagytok, imádtam nézegetni a fotókat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A haj az én ötletem volt, el nem tudtam képzelni magam valami nyanyás konyttyal vagy tipikus esküvői hajjal.
      A füliről amit írtál, az egy nagyon fontos dolog. Kiterjesztve ezt ruhára, cipőre, mindenre, ó már hányszor láttam azt, hogy a menyasszony feszengett, nem érezte magát jól, mert valami nem volt kényelmes. Nekem a harisnyakötő cucc eldobása volt ilyesmi, hogy én nem akartam, mert engem feszélyezett volna, nem is volt.
      A harisnya szerintem már csak időjárás és cipő kérdése, nem kötelező ez. A fehértől pedig egyenesen kiráz a hideg.
      Én tudtam, hogy nem fogok sírni, nemtudom miért, nekem úgy nem volt miért, és ezért lazán bevállaltam a sötét festést, de nem biztos hogy ajánlanám egy nagyon szülős lánynak.

      Nekem "csak" vőlegényem volt korábban, de nem bánom,mert én is így váltam azzá amivé. Még akkor sem, amikor apámnak nem tetszett, hogy otthagytam, mert mit gondolnak a faluban. Így kellett lennie.

      Köszönjük szépen :)

      Törlés
  3. Megvannak a hiányolt képek! :)
    Szép menyasszony voltál!
    Mi is hasonló gyorsasággal szerveztük meg a dolgokat. Azt tudtam, hogy nem akarok tipikus lagzit, így csak vacsorát adtunk.
    A templom adott volt, hiszen azt szerettük volna ha a kedvenc papunk ad össze bennünket (aki azóta mindkét fiunkat is megkeresztelte). Az étterem sem volt kétséges, hiszen ott volt a vacsora, ahová amúgy is járni szoktunk egy diszkrét, elegáns helyen. A vacsi a kedvencünk volt húsleves, majd egy egy "Győzelem összevont erőkkel" nevezetű főétel ami libamáj, csirkemell, libamáj, csirkemell gomba mártással, a desszert pedig svájci csokitorta volt fehér marcipánnal bevonva.
    A zenét egy vonósnégyes szolgáltatta. De szép is volt. :)
    Szerintem is az a fontos, hogy az esküvő a pár egyéniségét tükrözze és ne azt vegyük figyelembe, hogy ki mit vár el.
    Sok boldogságot nektek még hosszú-hosszú évekig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez olyan jó lehet, ha valakinek vankedvenc papja, meg az egész ilyen közeli és meghitt.
      A vonós négyes biztosan szép lehetett, tőlünk nagyon messze áll, de attól még szép.
      A kajánál nagyon próbáltam figyelni arra, hogy ki mit utál. A férj például nem eszi meg a májat. A fél rokonság a halat és a gombát, de volt vega is. És akkor még szerencsére nem kellett figyelni az allergiára szrencsére.

      Az elvárások igazából szerintem nem feltétlenül rosszak. Vagy nem is elvárás a jó szó rá, csak amire számít az ember. Mondok egy példát, voltam olyan esküvőn, ahol a torta egy tesco minőségű csokitorta volt, de kivűl is csokis. Beleharaptam, és nem arra a műanyag, túlédes ízre vártam. Ilyesfajta csalódásokat próbáltam elkerülni valamennyire.

      Köszönjük szépen, és is köszönöm, és nektek is sok boldogságot!
      Gyerekek, ó te jó ég, és keresztelő, na most velem mi lesz :)

      Törlés
  4. Nekünk is Sanyi volt a vőfélyünk. A lehető legjobb választás volt :-). Szép pár vagytok a férjeddel. Egy dologban nem értek veled egyet. Ez pedig a pénzkérdés. Az ember nem a pénz miatt hívja meg a vendégeket az esküvőre. Én mindenképpen szerettem volna, ha keresztanyám is ott van az esküvőn, 10 e Ft-ot kaptunk tőlük, szegény nem győzött elnézést kérni, hogy csak ennyit ad...én meg nem győztem neki mondani, hogy nem a pénz számít, hanem az, hogy együtt vagyunk. Egyébként éppen emiatt, amikor összegeztünk, én olvastam a képeslapokat, a férjem számolta a pénzt. A mai napig nem tudom Anyáéktól vagy Anyóséktól mennyi pénzt kaptunk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ez közeli rokonságnál persze egy másik kérdés, meg lehet ezt beszélni, csak ha egy 100 fős esküvőre 40-en mennek így, és még csak nem is közeli rokonok, akkor az a párnak utána hatalmas nagy szívás a meglepődés után persze. Kollégák, volt osztálytársak, szomszédok, ismerős ismerőse, ilyenekre gondolok főleg.
      Azt, hogy kitől mennyit, azt mi sem tudjuk pontosan, nem azt mondom, hogy többre számítottam, de ilyen nagy minuszra nem.
      Sanyi viszont minden pénzt megért valóban, remek választás.
      Köszönjük szépen :)

      Törlés
    2. Mi szerencsére pluszban jöttünk ki az esküvőn. Nagy esküvőn tényleg könnyebben visszajön a pénz. Nekünk szerencsénk volt, mert a férjem az egyetemen korrepetálta az egyik volt oszt.társát, aki fotós, így a fényképész ingyen volt :-) Meg a nagykérne, ahonnan az italokat vettük, visszavihettük a bontatlan zsugorokat, így a pia árának a fele is visszajött a lagzi után. Még egyszer nem állnék neki esküvőt szervezni, de a nagy napot még 100szor végigcsinálnám, annyira jó volt :-)

      Törlés
    3. Nagykérne=nagykereskedés :-)

      Törlés
    4. Nekem a sminkessel volt így szerencsém. Ez is egy olyan dolog, hogy óvatosnak kell lenni, mert aki nem kap valamiért pénzt képes a dolgot elnagyonva megcsinálni. Volt fényképész az ismerősök között, és mondtam neki, hogy mi lenne ha ezt kapnánk tőle, aztán sajnos gyorsan lebeszéltem magam róla, amikor jöttek a kifogások, hogy ilyen-olyan objktív kell még plusszban a milliós gépéhez, hogy jó legyen a kép.
      Nálunk sokan adtak nagyon kis pénzt, és többen semmit sem, amit azért fucsállok, na mindegy jó volt a buli.
      A nagy napot kicsit persze máshogy, kevesebb vendéggel, de én is akárhányszor újra átélném.

      Törlés
  5. Nagyon szeretem az esküvős posztokat, a tiédet is hasznos volt olvasni, bár mire én férjhez megyek lehet teljesen más világ lesz. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lényeg változatlan, Te és a Választott a legfontosabb, sokan itt rontják el, hogy hagyják magukat erre meg arra rábeszélni. A ruha és hajdivat változhat de a szerelem a legfontosabb!

      Törlés
  6. Nagyon szép voltál az esküvődön (és most is persze :) ) cuki vagytok! :)
    Imádom az esküvői posztokat én is és annyira igazakat írtál le! Csillagos 6-os! :) :D
    Ha én fogok férjhez menni, kicsi esküvő lesz, azokkal akarok lenni, akik osztozni akarnak az örömünkben (nem csak feltűnési viszketegségben szenvednek és éhesek), őszintén, akik részt vesznek az életünkben, nem kb. ott faggatják a többieket, hogy ezek amúgy hogy jöttek össze? stb.
    A gyűrűről pontosan ugyanez a véleményem, hogy ezt nézi az ember jó esetben legalább 50évig, megéri rászánni és szépet választani.
    Jó tudni, hogy vannak már ilyen modern vőfélyek, nem csak alpáriak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen :)
      Igyekeztem most is hasznos lenni, bát lehet hogy filléreskedőnek tűnik néhol, és a rosszra számitok típusúnak, de azért ez szerintrm nem csak móka, kacagás, minden megy simán...

      Tele van a TV meg minden média a családon belüli erőszakkal, azzal, hogy a férj az asszonyt csak konyhagépnek tartja, basztatja az alakja miatt, a bármi miatt, ez számomra annyira fájó. Az exem nem egy mintaférfi, láttam a barátnőim exeit is, azok sem voltak azok, de ezek már szerencsére exek, mert volt eszünk jobbra vágyni. De sajnos nem mindenki hisz magában eléggé, hogy neki bizony jobb jár. Ide még két Coelho idézet kellene már csak :)

      Sok a cukormukor férj, és mindenkinek jár egy!

      Törlés
    2. De jobb felkészülni és megelőzni olyan dolgokat, amiket akkor már nem lehet korrigálni! :)
      Nem véletlen lettek exek, ez a lényeg és igen, még pár Coelho idézet ezt tudná fokozni :D
      Az tuti, mindenki megérdemel egy olyan férjet, akivel önmaga lehet és tökéletes párost alkotnak!

      Törlés
    3. Felkészülni nagyjából lehet, de megelőzni, hát az már necces. Mindig lesz egy, aki elkésik, egy aki túlissza magát, valaki, akink problémája lesz, nem hiszem a negatív szól belőlem sajnos, ilyenek az emberek. :(

      Törlés
    4. Sajnos igen, ebben egyet kell értsek, valami mindig kell, hogy ne legyen 110%-os a dolog.

      Törlés
  7. A részletbe nem megyek bele mert nálam nem publikus a dolog, de ha lesz esküvőnk a Párommal olyan mini esküvő lesz, hogy ihaj. Anyu tesóm...barátnő tanú, és innen be is fejeztem a meghívottak listáját.
    Párom is így vélekedik, bár az ő családi köre, nagyobb mint az enyém. Van két tesó, anya, apa, két unokatesó és annyi.
    Amúgy egyetértek a fent leírtakkal. Ilyenkor jön rá az ember, hogy mekkora tirpák rokonai, barátai, vagy a férjének a rokonai....
    Szépek voltatok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *rokonai vannak- véletlen nem fejeztem be a mondatot. :D

      Törlés
    2. Az én oldalamról anyám, apám, két testvár és a bátty felesége voltak, és ennyi. nem is beszélek senki mással... A férjnek sok a rokona, és azért ők rendes család is, és hála égnek viselkedni is tudott mindenki. Őket nem bánom, mert tényleg szeretnek minket.
      Egyre többen vannak így, hogy egy 10-20 fős esküvő, kaja, és ennyi, mert minek a cicoma. Teljesen megértem a dolgot. Sok mindent én sem feltételeztem volna a "barátok" egy részéről... :(
      Köszönjük szépen :)

      Törlés
    3. Szerintem nagyon fontos, hogy az ember jóban legyen a férj rokonaival. Ellenkező esetben mindent tönkre tudnak tenni.
      Ennek viszont Örülök, hogy nálad minden rendben ^_^

      Törlés
    4. Jah még valami. Mikor az ember másodjára mondja ki az igent, szerintem már nem akar feneket keríteni a dolognak. Elsőre jó a cicoma, de másodjára minden olyan más. Sose tapasztald meg. Bátor lennék én is írnék a témában, de szerintem valamit jobb nem bolygatni.

      Törlés
    5. Igen a rokonok mérgezőek tudnak lenni, egyszerűbb távoltartani őket. Ezt mindkettőnk oldalán látom. Mi mondjuk csak erősödtünk a hülyeségektől, és együtt röhögünk rajta. Szerencsére.
      Sokan vannak ezzel így. :(

      Törlés
  8. Szuper életszagú összefoglaló!
    Jegyzeteltem, hasznosítom.
    Köszönöm!
    Sok boldogságot kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Segíteni szerettem volna, nem csak a tündérmese oldalát leírni :)
      Remélem tényleg hasznos lesz
      Köszönjük szépen :)

      Törlés
  9. Borzasztó anyagiasan kezeled az esküvőt, mert szerintem nagyobb parasztság azt mondani, hogy akinek nincs 20 ezer forintja, inkább el se menjen, mint amekkora parasztság ennél kevesebb összeggel odaállítani. Ha nem szereted annyira az illetőt, hogy örömmel várd az esküvődön, minek hívod meg, ha meg szereted ennyire, hogy tudsz olyat mondani, hogy inkább el se jöjjön, ha nincs ennyi a tárcájában...? Nyilván nagyon nem mindegy megtérül-e az összeg, mert a pénz az pénz, de van olyan, hogy az embernek éppen sz*rul áll anyagilag, nálunk is lesz olyan, aki biztos nem hoz el ennyi pénzt (négyfős család meg főleg nem hoz el 80 ezer forintot), de ettől függetlenül örülünk, hogy velünk lesz, megértjük, hogy éppen nem futja nagyobb összegre ajándékképpen. Jó dolog a pénz, de nem ezért hívjuk meg az embereket.

    Furcsa, hogy ennyire anyagiasan nézed a dolgokat, közben egy láthatóan gyenge minőségű, olcsó ruhát vettél és lufikkal dekoráltad az éttermet.... ha ELVÁROD, hogy tejeljenek a vendégek, legalább csinálnál hozzá szép show-t...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem írtam sehol, hogy 80 ezret kéne bárkinek is fizetnie. Nem vártam el, többen is jelezték, hogy szemtemberben iskolakezdéskor nem szeretnének jönni, és ragaszkodtam hozzájuk. Alapvetően a menyasszonytáncba való beszállást olyan jellegű kapcsolatokra értettem, amikor mondjuk volt osztálytárs, hatodik szomszéd, unokatesó haverja is meg lett hívva. Főleg, ha ez egy 100+ fős esküvő.

      Szerintem semmi baj nincs azzal, ha az ember az eszénél marad és figyel a számokra, mert egy 5 milliós minusszal indítani egy házasságot akkor sem egy jó dolog, ha nagy a szerelem és a szeretet.

      Mint említettem másfél hónap alatt hoztuk össze az esküvőt szeptemberben, amikor én iskolában dolgoztam és meglepő módon iskolakezdés volt. És rajongok a lufikért, most is van itthon egy csomó felfujva. És mert 3 virágokra allergiásunk is volt.

      Szerintem nagyon szép volt a ruha, bár nem volt designer fél millióért. És nem vártam el hogy tejeljenek, sőt mi alapból egymilliós minusszal számoltunk a kezdetektől.

      Szerintem te beleképzelsz a sorok közé olyat, ami nincs is ott, csak egyszerűen egy olyan bejegyzés próbált lenni, ahol megpróbáltam a buktatókra felhívni a figyelmet, mivel ha a szervezésben valami megcsúszik, az bizony elég gáz tud lenni, főleg hogy jó esetben egyszer van ilyen az ember életében.

      Törlés
  10. A 20ezer Ft gondolom családonként van értve, senki sem tudja a fizetését egyből odaadni, pláne, hogy ruházkodni is kell az esküvőre, tehát egy négytagú családnak az esküvőből az odaadott pénz a legkevesebb.
    Volt, hogy meghívtak Bp.-re a határ mellől és nem mentem el. Anyagias voltam. Két közalkalmazott nem tud odaadni ennyi pénzt, akkor még hitelt is fizettünk, utazni kellett volna, aludni valahol, nem fért bele a költségvetésbe és az ara meg is sértődött. A legutóbbi esküvőre meg nem is szántam semmi pénzt a ruhára, gondoltam, jó lesz a két évvel ezelőtti, erre esküvő reggelén a gyerek belázasodott, úgyhogy ennyi volt részemről az esküvő.
    Ügyesen csináltátok a szervezést, enyém még ennél is kisebb volt, 12 fővel, csak szülők, tanúk, tesók.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha egy pár akkor a 20 ezret kettejükre, de ha 3 gyerekkel mennek, akkor már 30 lenne illendő.
      Ezer dologtól függ, mondjuk pest drágább, mint vidék.
      Ha csak azt veszed, hogy ha korlátlan piálás van, akkor az fejenként 10-15 ezer a párnak, puccosabb helyen 25 ezer per fő is simán tud lenni, mega csillagos ég.

      Szerintem az egy jó döntés volt, hogy nem mentél, mert a vonat is 10-10 ezer, a szállás, az egyebek. Most nem kell azt tetetnünk, hogy mindenkinek milliói vannak és csak a szeretet számít. Jó lenne.

      Nem bánom, hogy meg lettek hívva többen, mert szép mert szép emlék jó buli. A képeket tuti nem fogom végignézegetni, mert egy barátommal sem beszélek, ami azért szomorúsággal tölt el. Néha gondolkozom azon, hogy lehet azért mégis jobb lett volna Las Vegas, még olcsóbb is...

      Törlés
  11. A vörös haj meg nagyon jól állt!!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szépek a vállaid, kár, hogy nem tudod máshol mutogatni. Csodás a smink is meg az élénk hajszíned is. Igazi ragyogó menyasszony voltál. Kedves képek készültek és tényleg látszik, hogy szeretitek egymást és jól érzitek magatokat.
    Érdekes, hogy bennem fel sem merült, hogy ajándékot fogunk kapni az esküvőnkön és tökéletesen meglepődtem, amikor elkezdték hozzánk odahordani a borítékokat. Ha senki nem hoz semmit az sem baj, de így legalább nem voltunk akkora mínuszban, pedig szerényen adtuk elő mégis sokat kellett költeni.
    Nálatok nem volt olyan, hogy megkérdezte valaki miért nem így, vagy úgy csináltátok, miért nem ezt, vagy azt kértetek vacsorára?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha kihúzom magam, de sajna nem szoktam.
      Köszönjük szépen :)

      Mi pont nem kértünk ajándékot, de persze nem mondtuk, hogy hozzál pénzt, csak mondtuk mindenkinek, hogy költözünk ne vegyenek semmit. Persze ez nem mindenkiben tudatosult, a legjobb mondjuk a Mária szobor porcelénból volt, pedig nem vagyunk vallásosak.

      Ó dehogynem. Ezer meg ezer ilyenkérdés lett egy két parasztabb rokontól. De most nem értem, mit akar enni egy esküvőn. Mindenhol húsleves van. Ha az van az a baj, ha nincs az a baj. Most érted ez kikerülhetetlen.
      A főétel meg direkt 8 féle volt, hogy senki se tudjon sírni, hogy ez meg az nem jó. A torta is 3 féle. Meg még ezer baromság.
      És a végén jogos a felvetés, mit várnak az emberek? Egymillió mínusszal zártuk, pedig nem sok olyan tétel van ami flancolás, mint a nyaklánc. Ha nem teszik neki a 70 szeletes torta 35 főre, ízben, akkor mi fog? Mit lehet csinálni? semmit.

      Szóval az ilyenekkel nem szabad foglalkozni, még akkor sem, ha családi összejöveten az összes rokonnak ecseteli, hogy ő így meg úgy csinálta volna.

      Törlés
  13. Az enyém 13 fős vacsora volt,előtte az Újpesti Házasságkötő teremben egy kb. 30 fős polgári szertartás. A U2-tól a One volt a bevonuló zenénk. Én nem sírtam,csak a férjem és az anyósom. Utána Öreg Halász Étteremben estebéd (17 ó). Mindez 2004. okt.22-én volt. Én fehér nadrágkosztümben voltam,nem vagyok egy királylány típus,akkor se voltam. Sajnos,mára "csak egymás mellett élünk" a férjemmel,neveljük a csemetét, de egyikünknek sincs bátorsága, vagy ereje "robbantani". Kívánom,hogy ti ne járjatok így. Csinos voltál, a "Férj" pedig helyes. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én remélem valami romantikus dolgot kitalál a férjed az évfordulóra, és újra megmelegszik a dolog. De amíg békesség van, addig még jó, de ha már nincs, akkor egy percig sem jó.

      Azt az éttermet egyébként néztem, de sokan annyira utálják a halat a férj családjában, hogy tudtam, ha csak egy halszagú pillanat is lesz, akkor ők hányni fognak.

      Köszönjük :)

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány