2015. szeptember 25., péntek

Hogyan lettem én dolgozó ember? Ötödik kiadás



További kis szösszenetek, események következnek, nem feltétlenül összefüggően.
Nem régen volt egy nagyon jó kis kajás buli. Pot luck-nak hívják a dolgot, és az a lényege, hogy mindenki hoz egy nagy adag kaját, kiteszi az asztalra. Akármiből lehet enni, ami csak jól esik, és amennyi, azt gyorsan hozzáteszem, mert legalább háromszor annyi kaja volt, mint ami el tud fogyni egy nap alatt. Volt, aki tényleg főzött, és volt, aki vett egy gyümölcstálat, fánkot, sütit, grillcsirkét. Ez egy nagyon jó fej dolog, a férj melóhelyén is volt ilyen. Sajnos ezt Magyarországon nehéz lenne kivitelezni, mert minden munkahelyen van legalább két olyan ember, aki elkezdené bezacskózni és hazahordani a cuccot. Kérdeztem, hogy kell-e figyelni arra, hogy ne malac vagy tehén legyen, de azt mondták nem, aki ezeket nem eszi az alkalmazkodi a többihez.
Pár szó a napi kezdésről és a végéről. Hajnali hét óra az az időpont, amikorra legkorábban beoszthatnak, de a bolt csak fél tízkor nyit. Hétre fut be a kamion és akkor kell szétválogatni a dobozokból a cuccost. Mi melyik osztályra megy. Ez egy jó óra alatt meg is van, nagyon durva. negyed tízkor minden nap menni kell a kajáldába, meghallgatni, hogy mi a napi terv. Ez azzal kezdődik, hogy mindenkinek megköszöni az aznapi vezető, hogy ott vagyunk. Ha az indiai durci képű pasi van, akkor még meg is dícséri a nőnemű lényeket, hogy mindenki milyen szép és mond valami vicceset, mint például, hogy miattunk járnak be a vevők. Szóval a lényeg, hogy szánnak rá tíz percet, hogy elmondják egyben mindenkinek, hogy mi van. Munkaidőben. Nem az van, hogy gyere, fél tíztől fizetünk, de legyél itt kilencre, mint kedves korábbi munkahelyemen.
Este a bolt hatkor zár, kivéve csütörtök és péntek, akkor nyolckor. Zárás előtt húsz perccel már a hangosbemondóban mondogatják 5 percenként, hogy csipkedje magát, aki akar még valamit. Mi pakolunk, rendezkedünk. A földön nem maradhat semmi, mert nem tudnak takarítani a nagy géppel. Mire minden a helyére kerül körülbelül húsz perc. Ha hamarabb készen vagyunk, akkor megy a „do the cleaning”, vagyis takarítás címszóval mindenki nézegeti a neki tetsző részen a cuccokat, hogy mit szeretne megvenni.
6:25-kor vagy 8:25-kor naptól függően a hangosbemondóba az aznapi vezető megköszöni, hogy mindenki milyen jól dolgozott, néha valaki vagy valamelyik osztály ki is van emelve. Nekem ilyet Magyarországon csak egyszer mondtak az OTP-ben, de egyébként meg nem. Még akkor sem, amikor hajnali kettőig dolgoztam, szombaton, az esküvőm előtt egy héttel. Alapvetően, ha valamivel készen vagyok, vagyunk a terület vezetője megköszöni a munkát. Ez eleinte olyan fura volt, hogy most minek köszöngeti, azért fizetnek, hogy csináljam, de ez egy nagyon kis egyszerű dolog és közben meg olyan jól esik az embernek.

7 megjegyzés:

  1. Ezért nem motiváltak itthon az emberek..és van annyi betegség. Megnézném Kanadában mennyi a szivrohamosol halálozási aránya 40 évesen. Itt ha jól dolgozol elvárják ha elront az ember valamit akkor meg lefejezik érte. Vagy egy hétig nem alszik a stressztől. Nem is mondok semmit...ilyenkor totál elkeseredem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne keseredj el, minket sem dicsérnek soha, ami nem fér a fejembe! A dicséret nem kerül pénzbe, mégis sokkal jobban érzi magát az ember, ha a lelkét simogatják!
      Mi a munkahelyemen már azt beszélgettük a csajokkal, hogy letennénk arról, hogy elismerjék a munkánkat, csak legalább ne cseszegessenek-idáig jutottunk már...

      A csapat az egyetlen momentum, ami elviselhetővé teszi a sivár környezetet, a jó kis beszélgetések, amikor nem látjuk a főnökünket és nem szembesülünk az egymásnak ellentmondó döntéseivel.

      Nálunk még szabályok sincsenek, ami mentén a munkát megtervezhetnénk, mert a szabályok percről percre változnak, bizonytalanná téve a munkánk minőségét.

      Törlés
    2. Adatot nem tudok, de igen, nyugisak az emberek, senki sem baszogat senkit.
      Én azt vettem észre, hogy Magyarországon az sem váltiztat munkahelyet, aki tudna, ez egy kicsi százalék, de nem mernek az emberek az ismeretlenbe mnni.

      Még dícsérni sem kellene, egy köszi is egész jól esne az embereknek, és utána ezt lehet fokozni. A Csapat dolgot átérzem, anno, amikor suliban dolgoztam a tanárok szerete tartotta bennem a lelket, hogy a vérszívókolléganőimet elviseljem. A bizonytalanság mindent megöl, kicsiben is, de nagyban is.

      Törlés
  2. Annyit írtál már a kollégáidról, a kellemes légkörről, hogy hirtelen elkezdtem arra vágyni, hogy megismerjem őket!

    Ha esetleg lenne módod arra, hogy pár fotó erejéig, természetesen az ő beleegyezésükkel bemutasd a csapatot, megtennéd?

    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még csigázlak egy kicsit. Karácsonykor lesz buli, akkor biztosan lesznek képek. Szeretnék majd képet csinálni, különösen az ázsiai gének bemutatása miatt. Kíváncsi vagyok ti kit hány évesnek fogtok majd tippelni.

      Törlés
    2. Karácsoony? :D

      Najó, legyen. :D
      Nem aggódom, biztos, hogy addig még számtalan érdekes és izgalmas témát fogsz feldobni, megmutatni.
      Naponta minimum egyszer biztosan benézek hozzád, és csodállak, hogy így bírod szusszal, energiával a blogolást!

      Törlés
    3. Most már tényleg lassítok, mert látom, hogy a lakás egy disznóól, és nem szabad, hogy egyik dolog a másik rovására menjen, csak hát sok az ötlet, jönnek szembe velem az ingerek, így termékteszt nem is volt mióta.
      Nem biztos, hogy karácsonyig kell várni, de hát én is meglepődnék, ha a kollégám engem akarna kitenni a blogjára.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány