2015. október 2., péntek

15000, tapasztalatok a hétről, lelkiállapot



Ebben a kis írásban a lelkiállapotommal fogok foglalkozni. A gondolataimmal, a miértekkel és hogyanokkal.
Ezt a cikket nem is tettem ki a Facebookra, azt gondolom, annak íródott, aki FB nélkül is itt van. 

Még augusztusban írtam egy cikkel, aminek a címe a „Gondolataim a beauty bloggerségről, a világáról és a kapcsolatunkról”. Én ebben a cikkben semmi durvát, vagy bunkót vagy nem is tudom mit nem találtam. A legkevésbé sem gondolom azt, hogy elküldtem az egész blogvilágot a fenébe.
Többen is puffognak azokon a tipikus eseteken, amit leírtam, mint a drogériás bloggerből, hirtelen baromira drága dolgokat használó, de inkább csak reklámozó blogger lesz. Vagy, hogy minek kell kitenni olyan képet, amit meg sem lehet venni Magyarországon, csak fáj a szíve az embernek. Most én ezt leírtam, na, hirtelen de nagy gond lett. Nem akartam benne célozni senkire, de itt-ott lehet érezni kikre gondolok, ha rákérdeznének, nem tagadnám le, hogy mondjuk igen te ebbe a kategóriába beleillesz.
Ha valaki bántónak találja, nyugodtan leírhatja kommentben vagy e-mailben, nem fogok megsértődni, csak nem egy mondat legyen már az összegzés, hogy de szemét vagyok.

Teltek az idők, szembejött velem a Milani márka magyar kampánya. Kiváltotta belőlem azt, hogy körbefotózzam az itteni drogériákat, és leírjam mi itt a helyzet azokkal a márkákkal, amik Magyarországon újak. A cikkben nem is tudom hányszor ki van emelve, hogy a minőséget nem keverem bele a történetbe. Később persze nem bírtam megállni, hogy kimondjam azt, hogy ez a Milani itt a 100 forintos márka, de ezzel sem hazudtam. Azzal a ténnyel sem hazudok, hogy ha leírom, hogy itt, ahol az emberek háromszor annyit keresnek, mint Magyarországon és a Milani cuccai itt olcsóbbak. De ők persze lenyomják az áraikat a magyar torkokon, és legszebb benne, hogy mindenki mosolyog hozzá, és bólogat. Ha nagyon elvont párhuzamot akarnék írni, akkor mondhatnám, hogy „Nem azért megyünk külföldre, hogy újat lássunk?”. Házhoz jött a külföld, de rossz is. Határozottan hozzáteszem, hogy nem próbáltam a termékeiket, nem tudom a minőségüket, csak a kolléganőimtől hallom az itteni helyzeteket, hozzáállásokat.
Ennél a cikknél kérdeztelek titeket a hype jó és rossz oldaláról. Köszönöm mindenkinek a kommentjeit, igazán jó, hogy beindult az élet. A kommentek között került szóba a Gosh és a Krémmánia. Összesen van 30 (+- amit nem vettem észre) komment (többségében régebbi) ez úgy az összes termékükről. Ez nekem fura, mert mindenki oda meg vissza volt a megnyitáskor, aztán se blogokon nem láttam különösebben se a Krémmánián nincs tobzódás. Ha ti láttátok több helyen meg lehet írni és meglesem.

Aztán magamra ismertem egy bloggerina bejegyzésében. Nem esett jól, túlreagáltam, paraszt voltam, és ezennel a Lavandante írójától elnézést szeretnék kérni, hogy azt írtam, hogy letiltotta a kommentjeimet. Lehet, hogy nem. Ettől még látom a cikkjében magamat, másokat is. Nem sértődnék, meg ha azt írná valaki, hogy hé ez a mondat itt már túl erős a cikkedben… Remélem a jövőben utálkozásoktól mentesen együtt tudunk lenni ebben a világban. Sajnálom. Bocsánat.
Ehhez kapcsolódóan viszont hatalmas nagy csalódás is ért. Tényleg nem szeretném megnevezni az illetőt/ket, és nem is célzok rá/rájuk, egy pillanatig sem, csak a lelkem bugyrát írom ki magamból.
Már értem miért civakodnak a bloggerinák nyilvánosan. Azért, mert ha valakivel privátban beszélsz egy harmadik emberről, egy témáról, egy márkáról, egy termékcsaládról, akkor lehet, hogy 2 nap múlva, lehet pár hét múlva, vagy pár hónap múlva a teljesen ellenkező reakciót teszi közzé nyilvánosan. Ezt nagyon megtanultam, hogy nem kell erőltetni a bloggerbarátságokat. És ennek is köszönhető, hogy az életben többet nem kérdezem meg senkitől, hogy szeretne-e valamit a Sephorából, innen-onnan. Utána már úgysem kellek.

Nagyon jó lenne, ha lenne Béta tesztelőm, mondjuk kettő is egyből. Ez a történetes blogoknál szokott lenni, nem tudom, hogy a beauty blogoknál van-e. Olyan ember, aki minden cikket végigolvas, és megírja az elgépelést, a szórendi hibát, vagy ha a kép nem jó. Kértem többször többeket rá, hogy mondjanak véleményt, valami kapaszkodót. Azt nem kaptam, viszont nyilvánosan megkaptam, hogy mekkora bunkó vagyok már. Ezt nem lehet megírni Nekem, és bemásolni a „bunkó” mondatot, szófordulatot?

Azt sem tudtam, hogy az, hogy sokat kommentelek baj. Látom, hogy egy 2000 követős oldal alig kap 10 lájkot, néha 1-1 kommentet. Azt gondoltam, ha megírom, hogy igen „ez a kép nagyon király”, az a cucc „nekem milyen volt”, vagy, hogy „ja írj róla még”, akkor az jó. Amellet, hogy visszajelzés még előrébb is kerül a cikk vagy kép a FB-on. Most egy ideig nem kommentelek. Visszanéztem egyébként szinte mindet, nem látom benne a kivetnivalót, de az ember saját magában nehezebben látja meg. Kitöröltem a legtöbb helyről, nem szeretnék zavarni.

Szintén a Milanis téma alatt került szóba az ajándék teszt cuccok örök téma. A gondolatomat ide is leírom, hogy minden egy helyen legyen. Nem azzal van a bajom, hogy kap valaki 2000-5000 forintnyi ingyen cuccot, csak azzal van a baj, hogy sosincs rossz vélemény semmiről, hogy mire kell vigyázni, kinek nem ajánlja az illető. Ezek nem is rosszak bakker. Illetve ha valami baromi drága dolgot kap az illető, szerintem illik jelezni, hogy kapta, mert a 2000 forintos dolgok között egy 15 000 forintos azért mégis fura. Ennyi gondolatom van erről. A továbbiakban mindenki magán dolga, hogy mit ír le, vagy mit hisz el. Az viszont vett és kapott dolgoknál is gusztustalan, hogy agyon isteníti a blogger, majd 1-2 hónap múlva eladja blogsale-en, 300 forintért.

Sajnálom ezt a hetet. Végig szomorú voltam, kerestem magamban a hibát, és találtam is persze. De aztán rájöttem, arra, hogy ez egy tipikus magyar dolog, hogy ha ugyanolyan blogot írsz, mint a többi akkor az a baj, ha meg kicsit más milyet az a baj, ha nagyon más milyet, akkor meg az. Mint ha van sapkád az a baj, ha nincs akkor az a baj.
A lelkesedésem megtorpant. Csináltam képet tök szép sminkről, de úgy néztem ki, mint valami vízi hulla, hát ez nem is fog kikerülni. 

A Facebookról ezt az említett diskurzust kitöröltem. Az oka az, hogy nem szeretném nézegetni és nem szeretném, ha az emberek újjal mutogatnának egymásra. Azt, sem hogy azért mert egyik, szeret a másik ne szeresse, mert az első engem szeret. Értitek. A másik, hogy ne írjak olyat, amit megbánok, olyannak, akit szerettem nagyon. Az emlékemben megvan örökre az esemény.
15 000 oldalmegjelenítés, és 500 komment, csak az nem itt látszik
Ma vagy holnap átlépjük a 15 000 oldalmegjelenítést. Ez nekem egy nagy szám, mint éppen csak létrejött blognak, de lesz egy még 150 ezer is. Szerettem volna leírni az eddigi tapasztalataimat és azokat, amik nyomják a szívem. Nem gondolom magam bunkónak, sőt, igazából szivárványos és unikornisos a lelkem. Kedves vagyok, segítőkész, szuperül tudom meghallgatni a másikat. Talán az a baj, hogy van önbizalmam, hát, nem lett kevesebb! Ha a magyarországi csajoknak lenne rendesen… á nem megyek bele, egy egész könyvet lehetne írni erről.
Köszönöm annak, aki elolvasta. Duplán köszi annak, aki reagál rá akár negatívan, akár pozitívan. Köszönöm azoknak, akik velem maradnak. És nem utolsó sorban köszönöm az eddigi támogatást, lelkesítést.

Virtuális barátnőtök: Ildie

24 megjegyzés:

  1. Én nagyon tisztelem benned, hogy őszinte vagy,még ha ez van, akinek fáj. Csak annyit mondok, hogy így tovább! És gratulálok a 15000-hez :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még kell 20 :)
      Köszönöm szépen :) Jövő héttől újra teljes erőbedobásal itt leszek :)

      Törlés
  2. Nekem még mindig furcsa egy kicsit a stílusod, és szoknom is kell még, de mint privátban is kifejtettem neked, imádom a blogod. :) Szókimondó, őszinte vagy, és nem sok ilyennel találkoztam még a blogos éveim alatt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kicsit mindenki más, ezért jó, hogy sok különböző féle blog van a világon, különböző személyiségekkel. Lesz, aki nem szokja meg, ők mást olvasnak, lesz aki megszereti ő meg engem.
      Igyekszem szókimondó lenni de nem túltolni a dolgot. Köszönöm a kedves szavakat, nagyon jólesik :)

      Törlés
  3. No para, minden rendben volt azokkal az írásokkal. Nem kell magadra venni ezeket a nyilvános önérzeteskedő szövegeket. Műbalhé, másoknak szól. Oké vagy.

    VálaszTörlés
  4. Az van, hogy mindösszesen kb tíz százalékát értettem annak, amit most ide írtál, mert mivel a FB-on nem vagyok (voltam) jelen, így semmit nem érzékeltem azokból a negatívumokból, amiket megéltél a héten. Ebben a bejegyzésben eléggé virágnyelven fogalmazol, így nem tudom, ki hogy van vele, de én, aki nem ismerem a történet hátterét, fingom nincs róla, hogy mi az, ami most bánt téged.
    És zavar, mert érzem a bánatodat, csak épp nem tudom, mi történt.
    Oké, ez az én problémám, remélem, én vagyok az egyetlen, akinek rejtélyes az, amiről írtál. :)

    Én egyet fogtam fel teljesen, azt, hogy 15000 oldalmegjelenítésnél tart a blogod. És büszke vagyok rá, hogy ebben én is ott vagyok egy picikét, hogy olyan helyen vagyok jelen, ahol mindig szívesen látott vendég a véleményem, kommentem, és nem csupán ugatom a semmit a néma csendbe, mert úgysem reagál a házigazda.

    Az összes jó tulajdonságod közül ez az első, ami miatt szívembe zártalak.

    Az őszinteséged olykor kíméletlen, nálad nem ér térdig a nyál, de az őszinteség én azt mondom, a szabad emberek sajátossága, és te az vagy.

    Ildi, csak így tovább, jó vagy, és pont. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. A 15 000 szerintem egy nagyon szép szám, egy olyan blogtól, aminek az első lájkolója július 8-án érkezett.
      Most nagyon igyekeztem virágnyelvű lenni, hogy ne az legyen, hogy célozgatok, de attól még kijöjjön belőlem a gondolat, mert végül is ezért kezdtem el írni.

      Röviden, és tömören magamra ismertem más bloggerina írásában, ami persze nem volt direkt...
      Majd ezt kiírtam FB-ra, hogy nem értem miért kell célozni. (itt ide annyira nem vágó dolgok jönnek, lelkivilágom szempontjából)
      Majd egyesek szerint bunkó vagyok meg paraszt, és nem tudok viselkedni.
      Majd mások szerint, meg az eredeti blgoggerina jól megírta, minden szava igaz...

      Majd rájöttem, hogy az emberek hazudnak az érdekeiknek megfelelően. Jajj ez egy erős szó volt. De ha magunkat meghazudtóljuk, vagy korábbi kijelentésünktől ellenkezőt teszünk, akkor az bizony hazudás.

      A Gondolataim a bloggerviláről cikket ha gondolod nézd át újra, mert elméletben azzal énnekimentem az egész blogvilágnak, és célozgatok, meg csúnyán viselkedek. Ha így van, kérlek írd meg, király lenne, ha valaki segítene ez ügyben.

      A Milanit sem gondolom, hogy (idézet jelleg) " elszidtam mindennek" csak írtam egy cikket az itteni dolgokról. Nem tetszhet mindenkinek.

      Nehéz a határ az őszinte és a bunkó között, igyekszem megtalálni a jó utat. Vannak nálam alpáribb bloggerek is "szar" és "basszus" és egyéb szavakkal is, de nem én döntöm el a határt.
      Ami bántott, hogy tényleg minden kommentre válaszok. A blogfelületen is és e-mailben is. Nem értem miért nem lehet megírni, hogy valami nem jó, miért kell nagy nyilvánosság előtt rátámadni a másikra és benyögni mellé, hogy ilyen az élet. Szomorú lettem, de ez elmúlik. Magamra vagyok szomorú, mert hitem volt emberekben és megint pofára estem. Mindegy kiben, nem az a lényeg.

      Haladunk tovább, holnap szombat, jönnek a munkás percek :)

      Törlés
    2. Elolvastam az említett bejegyzést újra, ezúttal kritikus szemekkel. Egyetlen sértő mondatot nem bírtam felfedezni, kifejezetten választékos stílusban megfogalmazott kis "hitvallás" volt ez. Nem minden gondolatoddal értettem akkor sem egyet és most sem, írtam is a kommentben, de nem is azért jövök én ide, hogy a saját hitvallásom, gondolkodásom visszaigazolja, megerősítse valaki. Azért járok hozzád, hogy kikapcsolódjak, és érdekes dolgokról olvassak.

      Tegnap este regiztem a FB-ra. Évekig nem akartam. Ami miatt ódzkodtam tőle, az bekövetkezett. Hirtelen iszonyat tömény, szinte szűrhetetlen virtuális szemét kezdte bombázni a pszichémet, ezzel együtt sem bántam meg (még) a regit, igyekszem majd figyelmen kívül hagyni, ami nem érdekel, és összpontosítani a célomra.

      Sajnálom, hogy incidensbe keveredtél, a FB erre nagyon alkalmas! :D

      Nálunk anno a falumban a házak előtt pletykapadok álltak, ide "üddögéttek" le a családos anyák, kortól függetlenül, és várakoztak. A legnagyobb szájjal rendelkezők pedig korzóztak az utcán, nézve, hová ülhetnének le egy izgalmas csevelyért. Ha összejött az, hogy egy adott ház előtt minimum ketten melegíthették alfelükkel az ülőpárnákat, akkor megindult az élmények, benyomások, vélemények, tapasztalatok megosztása, kicserélése, és megesett, hogy egyetlen óra alatt kiderült, XY-nak miért is kéne halálbüntetést kapnia! :D

      A résztvevők játszmája a népszerűségért folytatott harc egyik verziója.
      A "matrónák" hallgatólagos megegyezések mentén kialakult értékrend szerint mérlegeltek másokat...olykor egymást is.

      Ezt az értékrendet felülbírálhatta:
      1. egy meglévő tag, aki hirtelen új babérokra akart törni.
      2. egy új tag, aki hirtelen került a körbe (új ember a faluban, frissen férjhezment nő, stb)
      Az állóvizet ez a két esemény mindig felkavarta, mert egy stabil, lehet, hogy rozoga, de MŰKÖDŐ szerkezetbe új alkatrész került.

      A pozíciójukat, népszerűségüket féltették ezek a nők ott a padon, nem a világot akarták megváltani.

      Nos, üdvözöljük egymást a szabad akarat világában! :D
      Mert ELDÖNTHETJÜK, hogy magányos utazóként éljük le az életünket, vagy leülünk egy padra beszélgetni.
      És eldönthetjük, hogy hová ülünk le, és honnan állunk fel, illetve felállunk-e valaha is megkavarni a csirkepörit, nehogy odaégjen! :D :D

      Hm....és el lehet menni intelligens módon, egyenes háttal, emelt fővel padok mellett úgy, hogy nem ülünk le, csak köszönünk és továbbmegyünk. Mi, gyerekként, serdülőként féltünk grasszálni a padok előtt, amikor a nők ott ültek.
      Ma már nem félnék.

      Törlés
    3. Kiegészítés:
      Egy stabil, határozott értékrenddel bíró új tag mindig izgalmas...és veszélyes is egyben.

      Az ominózus személyes bejegyzésed ezt az értékrendet mutatta be-"itt vagyok, ez vagyok, ÉN vagyok, és pont"

      Naná, hogy muszáj volt ezt (a hátad mögött, de azért nyilvánvalóan, hogy azért észrevedd) kivesézni, és megerősíteni a játékszabályokat.

      Tetszik nekem az, amit csinálsz.
      Őszinte és erős.
      Kedvelem ezt a stílust, mert friss levegőt hoz, mint amikor kinyitnak egy ablakot, hogy kiszellőztessék az állott fingszagot.

      Kell, hogy időnként átrendeződjenek a dolgok egy zárt közösségben, ami ugyan meleg, és biztonságos, de akkor is fingszagúvá válik egy idő után, a légfrissítő permet mit sem ér!

      Nyissunk hát ablakot, és engedjük be a friss oxigént, ne ragaszkodjunk annyira az állott levegőhöz. Ez így egészséges szerintem :D

      Törlés
    4. A FB dolog az én hibám is, nem kell felhúzni magam a dolgokon :(
      Idővel rájössz, hogy tudod kikapcsolni a dolgokat, hogyan tudod kiiktatni a nem kívánatos infókat.

      Ennél lehetett volna rosszabb, tanultam belőle, minden nap elolvasom magamnak a dolgokat, hogy ne felejtsem el.

      Tovább lehet menni persze, de azért az ember csak keresi a barátkozás lehetőségét. Rólam meg nem titok, hogy így a világvégén nincs sok :(

      Nagyon tuti a fingszagos hasonlat, válljon valóra! Jöjjön a frissesség :)

      Törlés
  5. Először is, gratulálok a 15000-hez, ez ennyi idő alatt nagyon szép szám! :) Másodszor, én kimaradtam ebből az egészből (sőt, kissé le is maradtam, de még a törlés előtt visszaolvastam), és megmondom őszintén, valahol értem, hogy mi baja a többségnek a stílusoddal. A megszokotthoz képest nyersen tálalod a véleményed, ami ráadásul sokszor eltér az átlagtól. Ez mondjuk számomra egyáltalán nem baj, sőt bírom is hogy ilyen vagy, de tény, hogy sok embernek nem veszi be a gyomra. Viszont azt mondom, ha te ilyen vagy és így esik jól leírni, akkor tedd ezt, nem kell cenzúráznod magad és a blogod csak azért, hogy megfelelj egy standardnek. Vannak gondolataid, amikkel én sem feltétlenül értek egyet, de azért szép a világ, mert nem vagyunk egyformák és mivel érdekes dolgokról írsz és jól esik a szókimondásod, nagyon szívesen jövök hozzád olvasni.
    Például a márkás posztban, ha akarok, akkor magamra ismerek, de nincs ezzel baj, neked ez a véleményed, én megértem és tiszteletben tartom, ettől függetlenül fogok venni tőlük (a Milanitól, mert a Pupa nem izgat, a Gosh meg messze van) cuccokat, mert szeretném magam kitapasztalni a dolgot és véleményt alkotni róluk. Ez elég összevissza komment lesz, de nézd el nekem, este van már itt :D

    A másik oldalról. Nitu posztja nekem nagyon tetszett, és első olvasatra fogalmam sem volt, hogy rólad is szól és hogy ebből ekkora "balhé" lesz. Csupa hasznos és jó dolgot írt le amit már régóta tisztázni kellett volna a fejekben és nem gondolom, hogy konkrét támadásnak szánta feléd vagy bármelyik más blogger felé. Sajnos vagy nem sajnos a magyar (beauty)bloggerszféra nagyon kicsi, így elkerülhetetlenek a konfliktusok, bár a legtöbb ilyen balhé véleményem szerint vihar a biliben. Nem szabad belefolyni az ilyenekbe, csak csináld a magad dolgát úgy ahogy jónak látod és előbb-utóbb úgyis megtalálnak azok, akikhez szólni akarsz. Ahogy láttam, neked elég sok ilyen barátod van már, akik biztattak és melléd álltak, szóval nem ér elkeseredni! Hullámvölgyek lesznek még, de nézd csak azt a számot, valamit jól csinálsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írd le, írd le, látni szeretném :)
      Nincs baj a Pupa vagy Milanival, csak azt rossz látni innen, hogy egy csomóan azt írják róla hogy "korrekt árú" vagy "kedvező árú", mikor nem, ez nem igaz. A magyar órabéreket tekintve nem az. Ezért lehet egy 12 dolláros Tommy Hilfoger pólót 20 000 forintért eladni otthon. (igen tudom, nem miattam lesz olcsóbb, meg semmi sem lesz, csak gondoltam ezt leírom nektek)
      Igazából nem az ő posztja bántott meg, bár ha szerinte valamit rosszul csinálok, örültem volna, ha megírja nekem, és ennyi. A kommentek között volt számomra fájó.
      Köszönöm.
      Egyébként nem is értem ezt a számot, mert a 6 blogkövető nagyon ellentmond neki :(

      Törlés
    2. Mit írjak le? :) Gondolom a google követőkre gondolsz, nem tudom miért vannak ilyen kevesen, de úgy sejtem inkább másik platformon követnek. Én is a feedly-n keresztül olvaslak.

      Törlés
    3. Majd azokat, amikkel nem értesz egyet.
      Szóval te jössz onnan :) nem is tudtam korábban, hogy mi az, na jó, most sem tudom igazán.

      Törlés
    4. én is feedly-s vagyok, praktikusabb :)

      Törlés
    5. Én is feedly-n olvaslak :)

      Törlés
    6. Ideje lesz reklámoznom, hogy onnan is lehet követni. Lemaradtam a bloglovinnál.

      Törlés
  6. Na, végre van időm blogot olvasni! Először is gratulálok, ez tényleg nagy szám, bár ilyenkor kicsit el is szomorodom, hogy ennek én két év alatt a közelébe se értem és fogalmam sincs mit csinálok rosszul. Na, de ez most nem rólam szól, Ildi soha ne érezd rosszul magad a véleményed miatt, vagy annak megfogalmazása miatt, mert ez vagy te és ha ez valakinek nem tetszik, akkor ugye nem kell olvasni. Mind különbözünk és mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Egyébként én is lemaradtam a történésekről, nem vagyok aktív fészen, de most visszaolvastam a "gondolatos" cikked és továbbra sem találok benne semmi bunkót, szerintem akkor már inkább a milanis cikk nem tetszhetett sokaknak. Én imádom, ahogy írsz és azon kevesek egyike vagy, akinek minden posztját elolvasom, még ha mostanában sajnos csak napokkal később sikerül ezt megtenni.
    "Azt sem tudtam, hogy az, hogy sokat kommentelek baj." - ezt egyáltalán nem értem, ez valakinek tényleg baj??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld meg azt, hogy amiről írsz a termék nevét legalább 3-4-szer beleíros a posztba, akkor több az esélye, hogy feldobja a kereső. Más "trükköm" nincs igazából.

      Valakinek tényleg, pedig nem én vagyok az egyetlen
      Imádok pörögni a blogok között, Most az irőeltérés miatt mondjuk nem megy úgy, mint előtte, ezzel nincs mit tenni. Tökre szeretem, ha valamihez hozzá tudok tenni, hét majd mostmár figyelem, hogy szivesen látott vagyok e. (angolul nem szeretek, nem tudom miért)
      Köszönöm a kedves szavakat :)

      Törlés
  7. Szerintem semmi kivetnivaló nincs benned vagy a stílusodban. Más vagy, másképp írsz, mint a legtöbben, de hogy ez baj lenne? Egyáltalán nem :) Éppen ez az, ami sok új blogból hiányzik, azaz amitől egyedi, felismerhető lesz. Illetve a másik, hogy sok régi blog is standardizálódik, most nem azért mondom, hogy az enyém hú de különleges, de amikor új sablont tettem fel, akkor még az volt :) Utána berobbant a minimál stílus és mindenki blogja tök hasonló lett - de ugye itt még nem is lenne akkora nagy a baj, elvégre a személyiségünk attól még különbözik, máshogy írunk, fogalmazunk, stb. Csak hogy ebben is sokan elkezdtek hozzáidomulni egy bizonyos stílushoz. A több követős blogoknál, akik kapják az ingyen termékeket, jónéhánynál lehet borítékolni, hogy miről fog szólni a következő 2 hét, ha kijön egy új márka, termék, termékcsalád és bizony az írásuk is mind nagyon hasonló legtöbbször. Azaz jó a termék, szép a termék, vegyétek-vigyétek. Mert ahogy Te is írtad, nem mernek igaz véleményt (tisztelet a kivételnek) megofgalmazni, mert akkor mi lesz, ha nem kapnak több ingyen dologt?! A csúcs meg az, amit szintén említettél, hogy ír róla egy posztot, a kezén egy swatch-csal, tapasztalatai, hogy nagyon jól tart egész nap a termék, aztán blogsale-en ott virít, hogy egyszer swatch-olta, eladná.
    Na megszaladt a billentyűzet, lényeg a lényeg, hogy szerintem maradj olyan őszinte, amilyen voltál, szerintem ha adott esetben nem is egyetértő a véleményed, azt sem sértő módon szoktad kifejezni, szóval :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a Kommentet.
      Gondolom a baj inkább az, hogy egy zöldfülű, aki semmit sem tud a blogok világáról hogy mer ilyet leírni. (mintha a blogok nem a nyilvásosságnak íródnának)
      A kezdő blogok egyedisége vagy inkább annak hiánya egy nagyon jellemző dolog. Attól, hogy már befutott és sokszor uncsivá vált blogok oldalszeleként próbál valaki felfelé haladni az nem rossz, csak az az idomulás túl korán elkezdődik. Szerintem.
      Ilyen maradok, nem is tudnék másmilyen lenni :)

      Törlés
  8. Eliz drága, igazán jól megfogalmazta amit akartam írni. Pótolom a bejegyzéseket.
    Egyébként simán meg lehet írni azt, ha egy kapott termék nem jó kulturált formában. Végülis nem az a cél, hogy lejárassunk egy céget, mert attól még vannak jó dolgaik, csak nem biztos, hogy jó termékben bíznak.
    Én is igyekszem emberi hangnemben fogalmazni ilyen esetben.
    Szoktam mondani itthon nem a termékek túlárazottak hanem a magyar fizetés kevés.
    Persze azt Sosem hallom hogy a tej túlárazott. Pedig az is az. Meg igazából minden.
    Gratulálok az oldalmegjelentéshez! Kívánok sok milliót! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fizetés kevés, és mellette a dolgok túlárazottak. Ez ellen ha szót emel valaki, akkor az meg baj. Csak, hogy a Milaninál maradjak, egy rakat emberke kiírta, hogy a 3000 forintos pirosító milyen korrekt ár. Nem az! Vagy a fizetések nem azok, most ezen lehetne elmélkedni hosszasan.
      Peddig a tej is az, a gazdáktól 40 forintért ha megveszik, még a zsírosat... Hát vannak problémák.

      Köszönöm, remélem is, azóta a 17 ezer is megvan, nem is értem, hogy lehet ilyen sok. Nagyon örülök neki. :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány