2015. október 11., vasárnap

Hálaadás Kanadában; dolgok, amiért hálát adhatok



A sült pulyka és a családi együttlét ünnepe. Mivel itt nem jár ajándék, mint karácsonykor, így ez az ünnep nekem jobban tetszik, kicsit emberközelibb. Igazából minden ünnep a végeláthatatlan zabálásról és a piálásról szól a maga leegyszerűsített módján. Nem kell szépíteni, hogy csipegetés, mert mindenki (kivételek persze vannak) többet eszik, mint kéne. Mennek a sztorizgatások, kellemesebb és cikibb történetek kerülnek elő a messzi múltból, miközben a kölkök rohannak, lehetőleg egy nagy karddal a kezükben.
Na, nálunk ez nem így néz ki, főleg hogy édes kettesben nyomjuk. A kölkök helyett meg a macskák vannak, ettől a kergetőzés hibátlanul megvan. Ja és nem lesz pulyka, szentségtörés, de kettőnknek egy csirke is sok, nem egy nagy pulyka, ami egyébként a sütőbe simán beférne. Én kis verébadagokat eszem, szóval nagy kaja-zaba nem lesz, úgyis pufik vagyunk.
Gondoltam írok egy listát, hogy miért mondok hálát. Nem lesz nagy meglepi benne, szerintem a legtöbben hasonló dolgokat írnánk össze.
Első teljesen egyértelműen az én szupercuki, szupernagy, szupererős, szuperokos, szuperszeretnivaló férjem. Ha minden más meg is változik (ahogy megtörtént), attól ő még stabil százkilós pontja az életemnek. Imádom, de ezt tudjátok.
Hálás vagyok az új otthonomért. Itt benne van Kanada, benne van az új épület, az új bútorok, az új tárgyak, amiket minden egyes nap hálával fogok a kezembe. Királyság a 25. emeleten lakni, királyság, hogy nincs külön fűtés-számla, és király az is, hogy lassan de biztosan mindenünk meglesz, ami egy lakásban szokott lenni. Hálás vagyok, hogy a kanadai emberek befogadóak, és egyszer sem röhögtek ki, ha valamilyen szót nem tudtam, vagy valami számukra hülyeségről beszéltem (kockaélesztő).
Az előző kép volt, a hogyan képzeljük el a pulykát.
Ez, a hogyan néz ki a valóságban
Szegény Pihepuha halála után volt egy cicamentes időszakunk. Nagyon rossz volt az üres lakás, az egyedüllét. Aztán júniusban két új édipofa szőrgombóc költözött be hozzánk. Az egyik csendes kis cuki a másik meg a vernyákolós, hajnal kettőkor ébresztős és kanapékaparós rosszaság. Hálás vagyok a menhely felé, hogy átmenetileg vigyáztak rájuk, hogy most nálunk lehessenek. Hálás vagyok, hogy mind a kettő egészséges, csak egy kicsit dagik.
Semmit sem ér semmi, ha nincs egészség. Nem mondom, hogy a legegészségesebb ember vagyok, sőt vannak bajok velem is, mint mindenkivel. De van két kezem, két lábam, látok, ha nem is a legjobban, de látok. Nincs már ragyatenger a fejemen, nem vagyok állandóan náthás vagy ilyesmi, értitek, olyan átlagosan jó vagyok, átlagosan nyomi. Komolyan hálás lehetek ennek, mert tavasszal azért a gyomrommal voltak bajok.
Minden munkával eltöltött napon hálás vagyok a helynek és az embereknek. Hálás lehetek, mert adtak nekem egy esélyt, annak ellenére, hogy nem volt korábbi kanadai munkatapasztalatom, ami itt eléggé fontos. Hálás lehetnek a sorsnak, hogy olyan helyre kerültem, ahol az emberek szeretik egymást, szeretnek engem. Imádom a meló utáni kávézásokat, vagy meló közben az „úristen, de jó lett a szemed, mivel csináltad” dolgokat. Hálás vagyon az interkontinentális közösségnek, ahova jó menni dolgozni, jó érzés ott lenni.
Hálát érzek, de nem is keveset az angoltanárom felé, aki a télen Skypon verte a fejembe először is, hogy nem vagyok hülye, aztán meg az angolt. És most dolgozom. És naponta akár több száz emberrel kommunikálok. Szívbaj nélkül. Komolya hála van bennem emiatt, mert igen feszengős voltam angolul.
És szegények így végzik, ja még mennek a sütőbe egy körre
Hálás vagyok a férj számítógépek felé irányuló kimagasló érdeklődésének, már-már vonzalmának. Ugyan nem blogszakértő, de nélküle most ezt nem olvasnátok. Köszönöm neki minden nap a rengeteg segítséget a technikai háttérben és a fényképezésben is.
A blog kapcsán hálás vagyok nektek is, hogy lájkoltok, megosztotok, kommenteltek, hogy itt vagytok. Köszönök minden egyes lájkot, megosztást, kommentet és oldalmegjelenítést.
Hálás vagyok a sorsnak, hogy olyan dolgokról is tudok írni, ami Magyarországon nem feltétlenül jön szembe az emberrel, itt értem ez alatt a sminkcuccokat is és az élet apró dolgait is.
Hálás vagyok az internet adta lehetőségnek, hogy írhatok, arról, ami jól esik, arról, ami érdekel és mindezt olyan nyelven amilyen nekem tetszik. Jó ez a „beauty” szó, mert bármit takarhat. Szeretek magyarul írni. Imádok teszteket írni, beszámolókat. Hálás vagyok a lehetőségnek, hogy van hol írni. Hálás vagyok a blogcsoportoknak is, mert segítenek. Hálás vagyok a kritikáknak, most van is miből építkezni, köszönöm.

Nem tudom, hogy mennyi köze van a sorsnak vagy a szerencsének abban, hogy hol vagyunk most, vagy mennyi közöm van nekem ebben. Az tuti, én most nagyon jó helyen vagyok minden szempontból.
Köszönöm, hogy mindezt végigolvastátok. Remélem nektek is van egy jó hosszú listátok arról, hogy miért lehet hálát adnotok. Mi tökös kávét fogunk inni, és sétálgatunk. Szeretjük egymást, mint minden nap. Na, jó most egy kicsit jobban.

Mindenkinek csodás hétfőt kívánok, bár nektek nem ünnepnap, de egy kis ünneplésre mindig lehet okot találni.

8 megjegyzés:

  1. Én a sokminden mellett hálás vagyok hogy blogolsz. Hiába vagy messze mégis téged érezlek emberközelinek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Hát nem vagyok egy túl kifinmoult hercegnő jellem, lehet ez segít a dologban.

      Törlés
  2. A bejegyzésed olvasása közben beugrott egy csomó apró és nagyobb jó dolog, ami jelen van az életemben, és rájöttem, hogy ezekért még soha nem adtam hálát, senkinek, mert azt hittem, hogy ezek nekem automatikusan járnak és max magamnak mondhatnék köszönetet, hogy a kezemet kinyújtottam értük. Kínos, de ebben a pillanatban fogtam fel, hogy tévedtem.
    A legelső dolog, amiért hálát tudok mondani az, hogy élek, hogy itt lehetek, és olvashattam ezt a bejegyzést.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy vagy.
      Jó ez a hálaadás, minden héten kellene egy hasonló dolognak lennie.

      Törlés
  3. Nem tudom, hogy írtam e már kommentet, de már olvaslak egy ideje. :) Én is sok mindenért tudnék hálát adni, szerintem ez egy nagyon szép szokás, legyen szó akár Amerikáról, Kanadáról vagy Angliáról. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te vagy az első feliratkozóm :)
      Szép szokás valóban, remélem terjedni fog :)

      Törlés
  4. Ezt nagyon jó volt olvasni! További ilyen szép és sikeres dolgokat kívánok és persze egy csomó bejegyzést is!!! :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, jövök valamivel majdnem minden nap :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány