2015. október 9., péntek

Hogyan lettem én dolgozó ember? Hetedik szösszenet gyűjtemény


Hetedik hét a munka szombatján. Remélem még nem unjátok, jön a következő gyűjtemény.
Vannak dolgok, amiket nem fogok soha a büdös életben megérteni. Sem itt, sem Magyarországon, sem sehol és semmilyen körülmény nem teszi elfogadhatóvá azt, amit a vásárlók egy része csinál a boltokban. De most komolyan, miért nem lehet visszatenni azt a pólót a vállfára? 3 másodperc. Miért kell szétdobálni a cuccokat? Miért kell telibe kibaszni a másikkal? A legdurvább egyébként, amit én láttam az Árkád C & A mozgássérült próbafülkéje volt, ahova csak az nem ment soha, akinek kitalálták. Ez is paraszt, de a lényeg, hogy azon egy héten, míg ott dolgoztam volt szerencsém látni, hogy 1-2 óra alatt több mint 50 ruha volt oda behajigálva, de a földre, még csak annyi sem, hogy a székre, fogasra. Na, szóval fel vagyok háborodva. Ezt nem kell szépíteni, a boltokban disznóólat csinálni paraszt dolog! (indulatok kiadva magamból)

Van egy dolog, amit csak simán nem értek. Tudjátok, ez a kerekekkel rendelkező ruhatologatós izé, nem tudom magyarul a nevét, roll vagy valami hasonló. Ennek a szerkezetnek van egy interkontinentális ultratulajdonsága, ezt szuper mágneses hatásnak fogom hívni. A lényege, hogy a vásárlók agyát irányítja magához. Magyarországon is, Kanadában is a vásárlók odacuppanak a próbafülkétől visszapakolásra váró cuccokra, mintha abban lenne valami különös. Pakolnám a helyére, és semmi, meg sem mozdul, áll ott, nézegeti, bambulja, túrja, leborítja, én meg kiborulok. Szóval ez nem értem, hogy mi az oka ennek a nagy vonzalomnak. Ha tudjátok írjátok meg!

Csak, hogy fokozzam, a nem értést, újra előveszem a bolti tolvaj témát. Nálunk az egész bolt be van kamerázva, ilyen nagy félméteres fekete bubik, és 360 fokban forgatható kamerák mindenhol. Mindent látnak az LP fiúk (loss prevention).
Volt egy kerekes székes tolvaj a boltban. Jó tudom, attól, hogy valaki nem tud járni semmivel sem lesz jobb vagy ártatlanabb, de ez így meglepett. Ő kivételen nem megbilincselve távozott, de természetesen rendőri felvezetéssel. Aztán két nappal később egy újabb eset. Nem dolgoztam aznap délután, csak mesélték a történetet, hogy volt egy részeg tolvaj. Benn ül a kihallgatóban, merthogy ilyenünk is van. Rájött a diliroham, és a kameraszoba és a kihallgató közötti tükörablakot kifejelte. Rendesen fejjel. Állítólag folyt belőle a vér, minden csupa Halloween jelmezre emlékeztetett. Ez nálam olyan azt a k mindenit hatású volt. A sitten azóta biztos kijózanodott és duplán fáj a feje. Mi meg kaptunk szép új golyóálló ablakot. Félelmetes, nem értem miért, sosem fogom.
Aztán volt női tolvajunk is. Amikor nő az illető felügyelnie kell egy másik nőnek, hogy nem-e molesztálja az LP srác. Sose csinálna ilyet, de a tolvajcsaj megvádolhatja, és ennek kivédése miatt kell, hogy valaki csaj ott legyen közülünk. Most önként jelentkeztem rá, mert pont abban a sarokban vannak a parfümök, meg a lopásgátló dobozok és spiderek (ez ilyen drotós vinnyógós lopás elleni izé). Legalább ezzel is haladtam. Nagyon durva, ahogy ott ül a csaj ebben a szobában, és magába roskadva várja a rendőröket. És semmi megbánás, csak az a fajta lehangoltság, hogy jajj, most ma éppen nem jött össze. Na ezért nincs limit a lopásnál a többiek szerint, mert ha 3 dollárt miatt is megbüntetik, akkor nem gerjed a kapzsisága felfelé, legalábbis a többiek szerint.

A Facebookom, a privát regem kezd interkontinentálissá válni. Látom, ahogy az indiai, iráni, afrikai, kambozsai kollégáim élik a mindennapjaikat. Pontosan ugyanolyanok, mint mi, csak mégsem. Az indiaiak hatalmas közösségekben bulikáznak. Ami teljesen más, mint nálunk mert amellett, hogy a legtöbben nem esznek húst, se tejet, se tojást, nem is isznak alkoholt, de a kávéba se tesznek cukrot.  Nem tudok bulit elképzelni pia nélkül, pedig tényleg annyira keveset iszom, hogy ennél kevesebbet nem is nagyon lehet.

A muszlim kollégáim közül többen sosem ittak alkoholt, és nem is fognak, amíg rá nem kényszeríti őket valaki. Van azért olyan, aki megkóstolta, de nem tetszik neki. Vagy például a ruha. Az iráni lány például mindig hosszú ujjú magas nyakú cuccban van, és rávesz valami divatos és szép felsőt, ő nem hord kendőt. A szomáliai lányok frankón lepelben vannak, nem látszik az alakjuk, sem a hajuk, de a szájuk előtt nincs kendő. (Nindzsák szoktak jönni vásárolni, ezt nem tartom helyesnek, valamilyen szinten nekik is kellene alkalmazkodni, ha már ideköltöztek.) A szomáliai lányok így néznek ki otthon is, hétvégén is, mindig. Az egyik szomáliai lányt kérdeztem, hogy milyen hosszú a haja, azt mondta, hogy váll alatt érő, és hogy a barnáról vörös szeretne lenni, mert még sosem próbálta a hajfestést. Olyan cuki, megzabálom. Ez egyébként nagyon vicces, amikor szüneten vagyunk, és egymástól kis félénken kérdezgetünk, hogy mi hogy megy a másiknál. A szerbeken meg a bosnyákokon (török és a többi), a muszlim fajtájúakon ki vannak akadva (vagy inkább nem értik), hogy milyen már ez a pénteki muszlimság, hogy ha valaki muszlim ne igyon alkoholt. Vannak különbségek, hogy ki mit mennyire vesz komolyan, és a legjobb benne, hogy nem látom, hogy a másikat elítélnék, csak mert iszik alkoholt, eszik malacot vagy tehenet.
Ez lett volna a szombati szösszenet. Kicsit indulatosra sikerült az eleje, elnézést a csúnya szavak miatt.

6 megjegyzés:

  1. Szerintem pl azért is nézik meg (engem azért érdekel a próbafülkénél hagyott ruha) mert mi van ga épp ott van olyan méret ami kell vagy észreveszek ott olyan ruhát ami az üzletben a sok más között nem tűnt fel. :) Én mondjuk ha turiba megyek ott nézem meg mindig azt a részt ahova a felpróbált de nem megvett ruhákat teszik mert arra gondolok már valaki kiválasztotta őket valamiért..nem túl logikus de ez szerintem alternatíva. :) persze attól is függ az adott boltban milyen tempóban akasztják vissza a helyére a ruhát. Voltam olyan üzletben is már (egyik reserved) ahol konkrétan volt olyan ruha amiből már az üzletben nem is láttál egy darabot sem, a próbafülkénél pedig már nem volt hely hova akasztani a ruhát. :( Gyanítom ebben az esetben a munka/létszám volt rosszul szervezve..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A turit megértem, ott a próbafülkénél tök sok jó van, de sima boltban tök ugyanaz van a rollon is. (persze, ha nem a fél bolt van a próbafülkénél)
      Magyarországon a legtöbb boltban nincs is külön próbafülkés, ezen is spórolnak :( ez nagyon nem jó. Nálunk szerencsére van, és a női osztályra 2 méternyi ruhát 12 perc alatt teszek vissza, mert a csajszi elötte szétválogatta. (ha nem igazgatok meg mindent, mert akkor sosem végeznék)
      De a disznóságra nincs semmi magyarázat, de tényleg semmi :(

      Törlés
  2. Szerintem is azért bámulják meg az emberek az állványt, mert abban reménykednek, hogy ott találnak megfelelő méretet valamiből, én legalábbis ezért szoktam, de nem alldogallok mellette 10 percet.

    A disznool dolgot én sem értem. Vásárlóként is idegesítő amikor nem tudsz bemenni egy fülkébe, mert tele van szétdobált ruhákkal és neked mar nincs hova tenned a dolgaid, ezért tényleg nem tudom felfogni hogy miért olyan nehéz legalább összeszedni és odaadni a lánynak/ fiúnak aki a számokat osztogatja, ha nem is viszi vissza az ember a helyére őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira sajnálom, hogy a kamerák képeit nem lehet megosztani a nagyközönséggel... mint a legyek a szarra, nagyon betegesen, van hogy fél órán keresztűl...
      Egyébként azzal, hogy lepakolják a népek a visszavivős ruhákat, az a baj, hogy fogalmuk nincsen a rendes helyéről, és nekünk meg ha jön a big boss minden egyes darabról tudni kell, hogy jó helyen van minden.
      A Walmartban vannak kitéve kosarak, azzal a felirattal, hogy "Ha mégsem kell ide tedd léci, ami a hűteni való, azt meg valami hűtőbe" majd egyszer csinálok róla képet.
      De fel nem fogom miért malacok az emberek.

      Törlés
  3. Nem sűrűn járok már manapság vásárolni, régebben meg mindig tudtam olyankor menni, amikor alig volt ember, no meg mégsem egy főváros vagyunk, napi x ezer emberrel, így a Glamour-napokon szembesültem úgy igazán azzal, hogy milyen hihetetlenek (finoman fogalmaztam :D) tudnak lenni az emberek. Sőt, igazából a nők. Brutális, hogy milyen disznóólat hagytak maguk után minden üzletben, a ruhák szanaszét, halmokban, földön, széttúrva, a sminkcuccokat kenték össze-vissza, de nem ám a tesztereket, ugyan. Régebben, míg meg tudtam oldani a G-napokat is olyan időben (péntek reggeli nyitás), amikor alig volt valaki, addig egész jól elvoltam (habár akkor is volt, hogy visszaugrottam valamiért másik napokon, akkor értek az első csalódások :D), de mióta dolgozom és 4 után van lehetőségem csak elugrani a boltokba, hát, szörnyű :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az igazi csalódás akkor ér, amikor az bartánő csinálja ezt, akiről azt gondoltad, hogy normális ember.
      A Glamour napok persze hatványozza a dolgokat. Egyszer volt hozzá szerencsém, soha többet, főleg a vasárnapi zárvatartás óta.

      Nem értem a nőket, hogy mire jó ez a disznóól, de hát aki ebben érzi jól magát.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány