2015. október 23., péntek

Hogyan lettem én dolgozó ember? Nyolcadik kirándulás a munka földjén



Újabb kis sztorigyűjtemény egy átlagos kanadai munkahelyről, kollégákról, kulturális különbségekről.

Kezdjük azzal, hogy 6 kilót fogytam. Jeee. Mindenhonnan, arányosan, ennek örülök is, ez mindig is így volt. Nem látszik különösebben, de én érzem, hogy most jobb az lakom, mint volt. Persze így sem lettem egy nádszál kisasszony. Kellene súlyzós gyakorlatokat csinálnom, főleg karra, mert plötyike vagyok, de lusta is sajnos.
Egyik nap az egyik filippinó kolléganőm hozott valami isteni sütiszerűséget, egy nagy üvegtálban. Az én elképzelésem szerint abban pont két adag volt, a karibi-kanadai kolléganőm meg csak egyet látott. azt az egyet kivette, én meg mondom neki, hogy megeszem a maradékot, aztán ázhat a tál. És nem értette. Még egy jó 10 deka süti volt benne, de így darabokban, meg a szélén. A kanadai ezt otthagyja, ugyan úgy, mint az étteremben a fél hamburgert. Nekem ez olyan fura, mi nem hagyunk kaját a tálban, sem a tányérban. Jó én hagyok mindig, de szerencsére a férj megeszi azt.

Visszatérő téma, a bolti tolvaj nálam, kellenek az izgalmak. A sztori kezdete csak annyi, hogy látok egy zöld felsőben lévő feka srácok hátrafogott kézzel az LP guy vezeti be a raktárba, onnan nyílik a kihallgató. Egyszer csak elkattan a feka és mint egy őrült elkezdi ütni-verni. Én még ilyen őrülten verekedőt csak TV-ben láttam. Aztán jöttek a pláza biztonsági őrei, 5-en, és az őrült fekát elvitték a pláza kihallgatójába, és valószínűleg ott el is ásták. Ekkor már bezárt a bolt, mi még utána fél órát szoktunk dolgozni így még láttam kik jöttek. 5 tűzoltó, 3 mentős, 4 rendőr, és 2 plázaőr ott maradt. Komoly, hogy egy hülye miatt 15 ember dolgozik. A bunyó a raktárban is folytatódott, jó nagy kupit csináltak, mi meg nem tudtunk pakolni, de talán ez a kisebbik baj. Az LP guyunk, aki egy paraszt és senki sem szereti, szerencsére egészen jól van, aznap este kellett csak benn maradnia a kórházban. Kicsit aggódtam érte, bár még életében nem köszönt egyetlen nem menedzsernek a boltban, szóval azért nem hatott meg a dolog nagyon, inkább csak az, hogy ilyenek megtörténhetnek ebben az országban.

Egyik szombat este a szokásos kávézás alkalmával beszéltünk a férjekről meg a házasság témájáról. Indiai főnököm 24 éves és hát indiai. Szóval ez náluk otthon már vénlányságnak számít, neki meg esze ágában nincs férjhez menni. Nem eszik tejet, tojást, húst, halat, így számára egy másik indiai a legjobb lehetőség, fehér emberből hasonlót találni igen nehéz. De az sem mindegy, hogy milyen, mert a különböző kasztok nem keverednek csak úgy. Ezt nagyon komolyan veszik, aztán majd meglátjuk idővel, mit hoz neki az élet. Minden elismerésem felé, hogy nem hagyja magát, nem enged a családi nyomásnak.

Vannak nálunk olyan futásra alkalmas hosszú ujjú felsők, amik megtartják a meleget, viszont pont olyan vékony, mint egy mezei darab. Ezek a drágák nem csak úgy ki vannak téve, hanem egy henger alakú dobozban vannak és persze lopásgátlóval. Az egyik vásárló szerette volna megnézni, a kasszánál kérdezte a mellettem álló új csajt, hogy ki lehetne-e nyitni. Kinyitottuk neki, de rájött, hogy ezek viszonylag kicsik, és nem kellett neki. A csaj megpróbálta egy gombócként visszatenni a pólót, és persze nem jött neki össze. Néz rám, hogy ez nem fér vissza. Hengerbe hajtom, beleteszem, bezárom, és azon elmélkedek, hogy az a csaj hogyan lesz koordinátor egy másik boltban. Annyi előnye van velem szemben, hogy neki fekete színű az útlevele. Szóval a munkaerő hiánya is tud gondot okozni, nem csak a munkanélküliség.

Mint láttátok, múlt héten nem volt „Hogyan lettem én dolgozó ember?” poszt. Ennek egyik oka, hogy akkor baromi sokat dolgoztam, a másik meg, hogy annyi érdekes dolog nem történik, hogy mindent leírjak. Dolgok történnek, és nekem érdekesek is, de nem szeretnék az agyatokra menni, elméletileg ez egy szépségblog. Szóval 2-3 heti rendszerességre váltok. De ne aggódjatok, kitalálok valamit helyette.

4 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszenek ezek a szösszenetek, ezért sajnálom, hogy mar nem fogsz velük hetente jelentkezni :( Meg reménykedem, hogy a többi olvasod is kampányol majd picit mellettük :)

    VálaszTörlés
  2. Olyan sokminen nem történik velem ám :) meg ami a napi izgalom, az kb a mit loptak el, hogy néz kia a bolti tolvaj
    De ha van bármi érdekes azt megírom mindig :) meglepően magas a nézettsége a rovatnak

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem olvasni ezeket a posztokat (is) :) De persze ahogy érzed, így is van mindig elég olvasni való a blogodon szerencsére :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet karácsony felé szaporodnak a történetek :) meglátjuk

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány