2015. október 29., csütörtök

Karácsonyi kívánságlista


Ma karácsonyi kívánságlistát mutatok nektek. Mondhatnám úgy is, hogy egy burkolt levél a Jézuskának, Angyaloknak, Mikulásnak, Nyuszinak vagy bármilyen jótevőmnek.


Az internet tele van ilyen listákkal, elméletileg sokan szeretik másik kívánságait csekkolni, ezért gondoltam, hátha érdekes lehet. Olyan listát állítottam össze, amit bevásárlólistának is nevezhetnék. A legtöbbnek van reális esélye, hogy hazajön velem, egyszer.

Kezdhetném rögtön azzal, hogy kedves Jézuska egész évben jó voltam. Ezzel az a baj, hogy Kanadában nincs Jézuska, a másik pedig, hogy a Mastercardnak kell elmagyaráznom, hogy én ezt megérdemlem, és persze a Férjnek.
Mint már olvashattátok, a szemsminket szeretem gyűjteni ellenben a rúzsokkal vagy a pirosítókkal. Szóval kezdjük is a palettákkal.

Amit kapunk a nagy fekete dobozban, az 30! darab szemhéjpúder, 2 darab szájfény, 1 ceruza és egy ecset. Jó, ez nem csak szemfesték, de nekem az benne a lényeg. Korábbról van pár Estée Lauder szemfestékem, de ezek picik, ajándékba voltak vásárláskor. A minőségükkel nagyon meg vagyok elégedve, de azért 4 színért nem fizetnék annyit, amennyibe kerül. Ezt a dobozt 55 kanadai dollárért árulják, ami 12’000 forint, szerintem ez Estée Lauderhez képest nem hogy baráti ár, de jó baráti. Azt nem mondom, hogy szuperkülönleges színek, de egy életre elég, az biztos.


Ez az a paletta, ami a megjelenésével az Urban Decay Electricet kitörölte minden képzeletbeli listámról. 24 matt szemhéjport kapunk, amiből 7 a barnás, nem túl extrém kategória, viszont a többi, te jó ég, a szivárvány maga. Gondoltam rá, hogy a csomagolása majd egy nagy trükk lesz és ilyen tenyér méretű, de nem, jó nagy, 25 centi körül biztosan van. 71 kanadai dollárért árulják, ami 15’000 forint. (22 centi, és ezen már nem kell izgulnia sem a Mikulásnak sem a Jézuskának)

Hamarosan érkezik a poszt Róla
Igazából ez valószínűleg nem lesz az enyém. A felső 3 sort imádnám, de új barnákra nincs szükségem (persze mindig jól jön).  Viszont ez 65 kanadai dollár, ami azért a többihez képest elég sok. A honlapon ki lehet nagyítani a képet, és ott látszik igazából, hogy az a 9-10 szín micsoda szépséges. Egyébként csak VIP kártyával lehet megvenni, ami még nem is jelentene gondot.

5 darab kisebb méretű Urban Decay 24/7 Glide-on cerka, amik pontosan az én színeim, mind az 5. Ezen nagyon erősen gondolkozom, mert az 5 ceruza 39 kanadai dollár, ami 8500 forint, viszont egyetlen teljes méretű cerka 24 dollár, ami meg 5200 forint. Szemceruzából sosem lehet elég. Már meg is érkezett.
A MAC karácsonyi kollekciója meggyőzött, hogy be kell mennem hozzájuk is.
Az Essential ecsetkészlet teljesen magába szerelmesített. 63 kanadai dollár 5 ecsetért, ami ha azt nézzük, hogy a 217-es ecset majdnem 30 dollár volt, hát így egész baráti a szett. És persze nem utolsó, hogy csodaszép. (ezen már nem kell aggódnia a Mikulásnak)
A szemhéjpúderről leadtam 47,5 dollárért, 6 színért nem fizetek ennyit. A Mikulás meg süket. 51,5 dollár a szemre való készlet, a Paint Pot alappal, tussal, spirállal és egy kétvégű ecsettel, szépnek szép, de most ez is kimarad.
Amikről még nem döntöttem, de kelleni fog a közeljövőben, és ha már karácsony, akkor lehet kívánni.

Alapozó
Az Emanit nem veszem meg, mert gyenge a fedése, amivel csak pár orrfújás után van bajom. Kell nekem állandóan orrot fújni. Pedig érzem, hogy szerette a bőröm.
A Clinique Even Better-en még gondolkozom, 34 kanadai dollárért jó árban van, főleg ha adnak hozzá ajándék neszesszert is. (nyertek az anyagi érvek)
Másik lehetőség a Make Up For Ever Ultra HD Invisible CoverFoundation-ön 50 dollárért és harmadik a Bobbi Brown Skin alapozóján Cool Beige színben és 58 dollárért. Ezeket próbáltam mostanában, lassan választani kellene. Egyet szeretnék, na jó kettőt. Egy kis gyengébb valamit, de azért az orromon maradjon ott és egy téli darabot a mínusz 30 fokra. Az viszont biztos, hogy kettőnél több nem lesz nyitva párhuzamosan. 

Púder
Határozottan ugyanazt a púdert fogom venni, mint az alapozó, nincs több trükközés meg nem tudom mi. Ha Clinique az alapozó, ahhoz lesz egy Clinique púder, ha a Bobbit választom alapozónak, akkor a púder is az lesz. Az angyalkáknak vagy a Jézuskának csak egy valamit kell így választania, a másik csak az utánfutó.

Pirosító
Életemben nem volt barackszínű pirosítóm, de a Sephorában kipróbálta rajtam a srác (ha már az volt ott éppen mellette) és tadamm, tök jól nézett ki. Persze nem egy kék szemsminkhez. Nem tudom még milyen színűt szeretnék, de ha végre megbékélek a hajammal, akkor szeretnék idővel egy vagy két új pírt. (Clinique Cheek Pop, Too Faced nyuszis)  Tarte Amazonian Clay 12 Hour lett a befutó Flush színben.

Szempillaprimer
Nincs még eldöntve. Az eddigi tapasztalatok annyiban kimerülnek, hogy a Lancome-os az jó, a MAC-es pedig a működésének a közepén jobb, de az elején túl sok az anyag a kefén, aztán meg többet árt, mint használ. Estée Lauder kis feketéjét kipróbáltam volna, de mivel a K. Jenner reklámozza, csak azért sem megyek a közelébe. Szóval még nem tudom. Szeretnék egyet, mert tényleg hatásos, viszont, csak azért mert van egy blogom, ahol van heti egy sminkposzt a műszempillát nem szeretném rendszeresíteni. Egy életre szóló traumám van velük kapcsolatban.

Highlighter
Ebből vagy Becca lesz, és nem a Champagne Pop bármennyire is szeretem Jaclyn Hillt, hanem a világosabb, vagy a MAC-ből egy valamelyik, vagy ha gazdag Mikulás vagy húsvéti nyuszim lesz, akkor Hourglass. Eddig simán szemfestéket használtam. Általában az egyik Lancome vagy Stila port, az is bevált, de persze az ember szeretne egy rendes highlightert is. Még úton van...


Van pár márka, ami szívesen kipróbálnék. Nincs kinézve semmi konkrét, csak valamiért ők tetszenek. A lista a Jézuskának, a Mikulásnak, de inkább a Nyuszinak:

Szép kis lista, tudom, nem két nap alatt fog ez hozzám kerülni.

Egyebek terén pedig ezeket kívánnám:
A lakásnak szeretnék ajándékozni pár reflektort vagy valami rendes világítást, mert a nappaliban nincs csillár, ezt az amerikai félhomályt meg nem bírom tovább. A másik pedig a fali dekoráció, amihez leginkább én kellenék, meg hogy foglakozzak vele, ezt a Jézuska nem oldja meg helyettem.
A cicáknak egy nagy cicavárat szeretnék. Mivel beépített szekrényeink vannak, a lakás legmagasabb cicafekvőhelye az étkezőasztal, aminek én nagyon nem örülök. Kell a cicáknak egy birodalom.
Fashion Jézuskától pár csini felsőt kérnék, egy statement nyakláncot. Tavaszra majd bokacsizmát szeretnék, de azt majd a nyuszinak mondom, most még korai lenne.
A Férj meg még nem tudja. Általában semmit sem szeretne, ha mégis akkor az valami tech cucc lesz.

Szóval nagyon jó voltam egész évben, és leszek a jövőben is.
Ha ezekből nem is lenne semmi, de együtt lehetek pár napot a férjemmel és a cicákkal már az is jó lenne.

Nektek mik vannak azon a bizonyos listán?


13 megjegyzés:

  1. Szép dolgokat válogattál össze. Az EL szempilla primer kipróbálásáról pedig szerintem butaság lenne a reklám miatt lemondani, nagyon jó darab, én legalábbis nagyon szeretem, gondold át és adj neki egy esélyt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom-tudom :) igazából nem nagyon van más helyette, ami úgy jobban tetszene és fekete. Be fog az csúsuni abba a képzeletbeli kosárba.

      Törlés
  2. Hűha. Van miből válogatni Jézuskának..vagy a Mikinek ^_^
    Idén egy tüköreflexes gépet kértünk közösen.
    De egy acélbeckós bakancsot is szerentnék ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hó a fényképezőgép mekkora ötlet. Nem mernék ilyet kérni, majd veszek valami olcsó fehér lepedőt, és azzal majd valahogy trükközök, ez ennyiben fog kimerülni. Pedig lehet ezt az egyet kellett volna csak kívánni és jobban járok.
      Szegény bakancsom anyámék padlását vár rám :(
      Milyen színű lesz?

      Törlés
    2. Fekete. A tavalyi amit sajnos közel 10 év után ki kellett dobnom az rózsaszín volt. Imádtam *-* nem jött velem szembe, és a személyiségemhez is passzolt. :) Most visszatérek a sima feketéhez. Jobban lehet hozzá bármit variálni.

      Törlés
  3. Hű, de jó kis lista! ColourPop-ot remélem kipróbálod, csak hogy még többet csorgathassam a nyálam. :D Nekem első helyen egy ring light van fényképezéshez, azt meg is kapom, illetve múlt héten felfedeztem egy oldalt (sajnos), ahol ABH palettákat is lehet kapni többek között. Szóval kezd bővülni a lista nálam is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fekete pénteket várom, hátha ingyen lesz a szállítás. Egyébként meg hiába tök olcsók a cuccaik, ha ráteszik a szállítást meg a vámot :(
      Nem rossz ötlet ez a lámpa, sőt... erre is lenne egy listám, hogy kisesernyű meg milyen háttér, de így kimondtottan a blogba befektetni csak jövőre fogok. (tudok)
      ABH-től a krémes kontúrra fáj a fogam, de a Sephorába azt mondták, hogy az nem lesz, csak a honlapról lehet rendelni. Így meg lutri :(

      Törlés
  4. Nagyon szép kis lista, néhány tételt róla szívesen látnék én is a fa alatt! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kettőt már meg is hozta a Mikulás, nagyon jó lehettem :)

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Estee Lauder paletta nekem már megvan igazán jól kihasználható 30 szín, persze nem annyira pigmentált,mint Urban Decay palettám, de sokáig elég lesz!
    Mac ecsetkészlet is már itt van ezt a te listádról lestem el, persze nekem is régi vágyam teljesült vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az EL még hiányzik, remélem lesz ajándékcsomagos akció mostanában, mert persze úgy lennea tökéletes.
      Mennyire praktikus? Az a doboz azért elég nagy.

      A MAC-es ecsetlészlet már itt is lapul, az ára győzőtt meg és nem bántam meg. Bár lehet a nyele mégis jobb lenne nagyobba, de így már biztos, hogy mi utazik velem. Annyira szépek :)

      Örülök, hogy hasznos tippet adtam :)

      Törlés
  7. E.L paletta 17x19 cm összecsukva, ha kinyitva ennek a duplája. Tényleg nagy paletta én is a helyét keresem mikor használom nálam ez a mosógép teteje. Vigyázni kell,mert drága macsekom mindenhová követ pl imád a sminkecsettel játszani.Szemhéjpúderek kb akkorák, mint a Naked palettáján.Én mindig az esteelauder. de-ről szoktam rendelni mindig elhalmoznak ajándékkal.Enyém 75 Euró volt, kicsit sokallottam érte, de ő volt magamnak a szülinapi meglepi.
    Mac ecsetek igen sajnos rövid a szára,már megszoktam a Zoeva ecseteket.Sebaj utazáshoz tökéletes na meg mindennapra is.Imádom a kéket csodaszép külalak és mínőség egyben :)

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány