2015. október 15., csütörtök

Kék színű körömlakk a bioboltból, Gabriel Lagoon



Nem írok róla hosszan, mert szinte biztos, hogy nem lehet Magyarországon beszerezni, de szerintem a bioboltokban alapból nincs is körömlakk. Bandita és Aida, nem sunnyogtam el, csak annyi minen volt közben.
Gabriel a márka neve, mint ahogy az lapítónak is. Ha valakit jobban is érdekel a márka megosztom veletek, már úgyis lefordítottam a fél bemutatkozó részüket a honlapról. Egy fiatal fekete srác csinálja, aki a videói alapján a fiúkat szereti, és olyan cukin kapálózik ahogy magyaráz. A márka nagyon figyel az összetevőkre, a tudományra és nem kísérletez állatokon.
Gabriel Lagoon és egy Ezüst házi
Kék körömlakk Lagoon néven, 12 kanadai dollárért. A honlapjukon csak 8,5 USD. Drága, bár viszonyítás kérdése, egy OPI Magyarországon 3000 forint körül van, ha jól tudom. Jól tudom? Azt mondja hogy rossz dolgoktól mentes. Nincs benne Folmaldehid, Toulin, DBP, kámfor és ftalát. Van viszont nyuszis logója, ami menőség. Mivel 30 hónapos ikon van rajta feltűntetve, reménykedek, hogy nem buggyan meg, nem válik ketté rövid idő alatt (mint a többi).
Két rétegben használtam lefekvés előtt két órával, viszont fedőlakkot nem tettem rá. A bal kezem takarómintás lett, így a jobb oldalit fényképeztem, amit a bénábbik kezemmel csináltam. Bocsi.
A takarómintás, ami fedőlakkal egyébként nem látszott
Az oka, hogy fedőlakkot nem használtam az volt, hogy gondoltam én, majd hagyom a végeket kicsit megkopni, majd másnap. Kétkezi munkát végzek, a körömlakk nálam 3-4 nap maximum, de a negyedik már gázos. A taktika az, hogy ha már meg van kicsit kopva, de szigorúan nem pattogva akkor fedőlakkal konzerválom az állapotot, és akkor az úgy jó még 3 napig, így összesen 4-ig.

A taktika jó volt, szépek (persze viszonyítás kérdése) voltunk még 3 napig. A 4. nap este mostam le, mert gusztustalan lett az utolsó pár óra munkahelyi kapkodás miatt. Pici mentség a lakk számára, hogy a körmöm tört szét, így lapokban elválik a felső réteg, ami 3 havonta megtörténik, aztán megint jó lesz.
Lemosni szerencsére pikkpakk sikerült.
A mutató ujjamon lévő körömmel most komolyan bajban vagyok.
4. nap reggel
Sajna most legalább 3 hétig pucérak lesznek a körmeim. Mondjatok rá egy jó ötletet, praktikát, bármit! A 3 hét pont elég idő, hogy megint nem fogok tudni a vonalon belül maradni, jajj.

A macskáknak is vannak gondolataik a körömlakk témáról. Csak rájuk kell nézni.

A színe egyébként istennős. A Lancome istennőkék monojával ők ketten egy különös trónon ülnek és várják, hogy mikor emelhetnek minket fel az ő magasságukra.


Hogy tetszik a szín?
Ti mennyiért szoktatok körömlakkot venni?
Van minimum és maximum határ?
Kedvenc, legjobb, legrosszabb márka?


8 megjegyzés:

  1. Uh...ilyen lakk nekem is kell. Nem a kék, de valami a márkától. *-* megnézem hátha lehet rendelni valahonnan. :)
    Amúgy tusecsettel nagyon szépen le lehet pucolni a kiment lakkozást ;)
    A tippem amit priviben mondtam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hátha valahogy beszerezhető, remélem.
      Hát igen, a balkézzel lakkozás nagyon nem megy :) Havi egyszer ha sikerül, így negyven éves koromra eljutok oda, hogy lesz egyszer egy normális maniküröm :(
      Az olajat kenem, meg kesztyűben alszom, hátha jobb lesz

      Törlés
  2. Először is, el sem tudod képzelni, mennyire vártam ezt a bejegyzést! :D
    Másodszor: Imádni való ennek a lakknak a színe, időtlenül elegáns, klasszikus kék, és nem mellesleg, szezonja van ennek az árnyalatnak, jeges-hűvös, őszi-téli alapszín a merészeknek, tehát neked mindenképp telitalálat, annak ellenére, hogy még a csapból is a marsala gömbölyűszilvája folyik! :D
    A körmöd, körömágyad állapota azonban valóban kétségbeejtő kissé, javaslom az én bevált módszereimet: 1. Heti 1x finom szemcsés sós-édesmandulaolajos radírozás, különös tekintettel a körömsánc, oldalsó bőrredő területére. 2. krémezz ezerrel! Minden tisztítószeres kézmosást követően, kötelező jelleggel. Akkor is, ha kényelmetlen, ha csúszik, válassz szilikonmentes, beszívódó formulát. 3. A körmeid lemezesen törnek, víz-és zsírhiány miatt. 3. Esténként olajos bemasszírozás ELŐTT használj valamilyen ureatartalmú krémet hidratásás céljából a körmökre is, utána menjen az olaj.

    Végül: Szeretettel küldöm neked ezt a linket, amely utazásra visz a köröm belsejébe, bámulatos! :)
    www.youtube.com/watch?v=q6mQ4QUseZg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kétségbeesésemben kenem is, meg vettem egy alvós kesztyűt éjszakára. Venni szeretnék ilyen egészen pici kézkrémeket 50 miliseket, hogy tényleg mindig ott legyen nálam.
      Vezsek édesmandula olajat, a sima mandulaolaj nem jó? Csak mert azt láttam a közeli boltban a napokban. Az orromon is látom a víz és zsírhiány kombót, pedig napi 4 liter vizet biztosan megiszom :( A zsírt meg gondolom nem malac formájában kéne bevinni :)
      A video nagyon érdekes volt. Köszönöm szépen a linket.

      Törlés
    2. Nem vagyok olajszakértő, de azt gondolom, hogy jó lesz az is. Valaki még egyszer arra hívta fel a figyelmemet, hogy hidegen sajtolt legyen az olaj. Az illető tudásában megbízok, így neked is a hidegen sajtolt olaja ajánlom. A jó minőségű babaolajokban egyébként az összetevő általában első helyek valamelyikén van, így ha olyat látsz drogériában, az is jó. (én a Baleát használom, de Kanadában biztos van ehhez hasonló sajátmárka)

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. A lakk színe gyönyörű! A macskáidat meg megzabálom, annyira tünemények :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem a beauty bloggerség egyik elrejtett könyvébe bekerülnek, mint a legtöbbet fotózótt állataok kozmetikumokkal :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány