2015. október 6., kedd

Őszi/Téli kiegészítők


Jön az ősz, és nem meglepő, de jön utána a tél is. A ruhatárunk változik, és nem csak azért, mert a divat megköveteli. Előkerülnek olyan dolgok, amik korábban nem kellettek.
Nem, ez nem idei kép, még tavaly novemberi, igen november 10-dike körüli
Nálam öltözködésben az első dolog, ami ősszel megváltozik, az a top hordása. Ahogy ez első hűvösebb reggel beköszönt onnantól egy jó fél évig szinte minden egyes nap az aznapi póló vagy bármilyen felsőm alatt van egy top. Iszonyat fázós a hátam és a derekam, de toppal sosincs ki semmi, nem fázik meg a vesém.
A topokat a H&M-ben szoktam venni, nálunk 2 darab 12 dollár. Ezek azok, amik „teli” hátúak.  A spagetti pántosak a Walmartból vannak, ők is hasznosak, és 3 dollárért meg főleg nem hagytam ott.
A következő, ami előkerül, még mindig a derék vonalon maradva, az a derékmelegítő. Az egyik legjobb dolog, amit hűvösebb időre kültérre kitaláltak. Azokat, amiket szeretek, anno a Hippsyből szereztem be, ők még működnek, de csökkentett üzemmódban. Van kettő az Auchanból is, de állítom, hogy itt az árkülönbség az a minőséggel párhuzamos, az ósanos nem jó. Elmászik, elcsúszik, foglalkozni kell vele. Most, hogy itt nincs Hippsy kell találnom egy másik boltot, ahol vehetek, mert kellene pár fekete-fehér-szürke.
Színes és/vagy vastag harisnyák. Imádom, zseniális találmány. Mértékkel, ízléssel persze.
Ami talán az első is lehetett volna az a sál. Ez egész éves dolog, de az ősszel a funkcióval bíró sálak veszik át a hatalmat. Ezer féle színben és mintában van milliónyi anyagból.  Érdemes belőlük betárazni, mert 5 sál, 5 különböző megjelenés, és azért az 5 sál ára messze nincs egy kabátétól. Én a fehérekkel, világosakkal óvatosan bánok, mert mindig tiszta retek lesz.
Sálat tessék, sálat egy százasért...
A "szoknya" sál szláv országokban nagyon hasznos volt, ahol nadrágban nem lehet bemenni a templomba
Időrendben haladva a következő a lábszármelegítő, ami megjelenik rajtam, és másokon is. Ez hasznos is és egyben mókás is. Bokacsizmához, magasabb szárúhoz, de tornacipőhöz és balerinához is teljesen jó. Van egy gatyád, két lábszármelegítőd és két cipőd az már 4 féle kombináció. A vastag zoknit és a térdig érő zoknit is ideveszem. Már divat, hogy a csizmából kilátszik, ez azért van, hogy nem szép, de van, hogy tök jól néz ki. Egészségügyi szempontból erre ajánlott figyelni, a felfázás nagyon gázos, és a csizmáknak meg olyan vékony a talpa… Na, nem az én hótaposómnak.
Fülmelegítő. Ez van, akinél megjelenik, van, akinél nem. Még sosem volt ilyenem, de idén szeretnék egyet, és lehetőleg valami nagyon idióta és vicces fajtát. Ha aggódunk a fülünkért, de egyben a frizuráért, akkor ez egy jó megoldás tud lenni.
Nagypulcsi, ami nekem a bundi. A cipzár fontosságát már hangsúlyoztam nektek, akinek nincs kocsija, bizony a hidegben várja a buszt, ami utána 30 fokos. Nekem két majdnem egyforma kedvenc pulcsim van, az egyik szürke, a másik kék. A szürkéről volt kép a Dinófit posztban, most a kékről lesz itt kép. Kell, muszáj, nem úri mulatság a melegen öltözködés.
Szőrös belülről, puha, mint a plüss, imádom
Kesztyű a következő, amire mindenkinek szüksége van. Kicsi, nagy, bőrből, másból, 5 ujjas, vagy egybedarab, telefonozható vagy csak egy régi sima darab. A kesztyű nagyon fontos dolog, mivel a kezeink eléggé kívül vannak a törzsünkön. Most a magyar tél nem olyan durva, de nekem itt komolyan mondták, hogy télen soha sehova ne menjek kesztyű nélkül. Mivel a -30 fokban az első, ami fagyási sérülést szenved az a kéz, persze ha a csizma megfelelő. Idénre bőrkesztyűt vettem, olyat, aminek a csuklórésze kicsit hosszított, így ott nem fúj be szél. Ez télire nem lesz elég, kell majd egy csúnya, de meleg fajta.
3 féle kesztyű, minden alkalomra egy pár.
A barna rövid kb. 30 éves, a fekete bőr az új, a velúr-kötött hosszú 3 éve a Reversedből

A karmelegítő is egy hasznos dolog tud lenni, kell majd vennem egy újat, mert a régi már régi.
Sapka a másik, ami itt nem egy kívánságműsor. Odahaza rengeteg embertől hallottam, hogy utál sapkát viselni vagy sosem veszi fel, mert jajj a haja lelapul. Na, itt ezen sem aggodnak túl sokáig az emberek, ha életben akarnak maradni. Mindig is volt sapkám, és lesz is, ez fontos. Tavaly tavasszal sikerül betenni a mosógépbe meleg fokozatra a gyapjúsapkát, hát igen, tönkrement, pedig olyan jól passzolt a sálamhoz. Szomorú. Idén sapka sál páros szeretnék venni, kéket, lilát, szürkét, vagy amelyik akciós lesz. Sapikból a fülre hajló, lógós bojtosakat szeretem. Nem túl nőieses, de a hóesésben úgysem látszik.
Mosolyogva a melegben
Ugyanaz a mosoly a hidegben, hosszú hajjal
2013. március, Ukrajna, Lemberg, a Városháza tornyának teteje
A lábbeli az időjárástól függően változnak. Kis bokacsizma, nagy bokacsizma, kis rendes csizma aztán valami téli. Ezeken annyira, de annyira feleslegesen költöztettem, hogy arra nincsenek szavak. Odahaza imádtam a magas sarkú csizmákat, mert nem volt hó, nem volt pofára esési veszélyhelyzet. Itt van hó, ami nappal csak annyira olvad meg, hogy estére egy tökéletesen sík felületre fagyjon. Így a maga sarok nem egy jó ötlet. A másik probléma meg a túl lapos talprész. A Humanicos kedvenc csizmámnak annyira vékony a talpa, hogy még zselés lábbetéttel is rendesen fázik alulról a lábam. Kell a platform!
A téli csizmám nem szép. Hasznos. Nem csúszok el benne, -30 fokig hitelesítve van (bár azt nem írták mennyi ideig), kényelmes. Mondjuk, úgy megyek benne, mint egy nem is tudom, tehén, ilyen nulla nőiességgel. Mondjuk a hóban nem is tudom, hogyan lehet nőiesen menni.
Nem különösebben szép, nem túl nőies, de hasznos
Aztán eljutottunk a télikabáthoz. Gondolom, tudnátok mesélni arról, hogy mennyi ideig tartott megtalálni a tutit. Az utolsó magyarországi kabátom a C&A-ból volt, aminek nem volt alakja, de legalább meleg volt.  Akkor ott azt gondoltam, hogy az a 20 ezer is sok arra a kabátra, nemhogy a Zarában a 37, ami tényleg szép volt, fájt és érte a szívem. Hát, ahogy ideöltöztünk a kabát tönkre is ment a második héten. Ami érdekes, hogy itt bementem a plázába, és a második boltban találtam egy eredetileg 500 dolláros kabátot negyed áron, ami meleg, nem zsák, nem medve. Jó hát sellő sem leszek benne, de a folyó meg úgyis be van fagyva. Itt nincs divatolás a szövetkabátokkal, meg a csinos dolgokkal. Pufikabát, a mi legtöbb esetben Columbia, Helly Hansen vagy The North Face. Azért ezek drágábbak, az enyém nem ilyen menő márkás.
Nem voltam a lelkesedés maximumán, amikor belegondoltam, hogy ez lassan tényleg kelleni fog
Ami nekem nagyon fura, hogy itt mindenféle mennyiségben és formában jelen van a hideg, de meleg gatyát nem árulnak. Van a sínadrág és van a farmer. A kettő kötött semmi. A szövetnadrágra meg rá sem merek gondolni. A combi husikkal nem tudom mi lesz télen, ha reggel 7-remegyek dolgozni a tényleg nagyon hidegben, remélem a hideg-meleg váltakozástól majd feszesebb lesz a bőröm.

Ezek lennének a télváró készleteim jelenleg. Sapka sál fronton még keresgélek, szeretnék többet is használni, hogy mindig menjen a szemsminkemhez. De most tényleg, mi mással lehet divatolni télen? Smink, sapka, sál, ennyi. Jó nálatok a csizma is számít.

Ti hogyan készültök fel a fagyos évszakra?
Minden évben vesztek új sapkát, sálat, kesztyűt a divatnak megfelelően, vagy egy van, ami tökéletes 10 éve?

6 megjegyzés:

  1. Fehér karácsony *-* most kicsit irigyellek. Viszont az mi, hogy mínusz 600000 fokban nem lehet vastag nadrágot kapni?
    Alá nem tudsz venni valamit még?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira nem várom a karit, jó az édeskettes, de... érted, azért vannak hiányérzetek.
      Hát harisnya megoldás van, de azt is csak ésszel, mert ha meg megyünk valami meleg helyre, ott meg besülök. A buszon, a plázában, a mindenhol azért a biztonság kedvéért 30 fokra állítják a fűtést és ehhez jégkockával isznak mindent.
      Lehet írok a télről egyszer ilyen vicces cikket, és fényképezek hozzá a minusz 20 fokban tangapapucsos cowboy kalapos manust

      Törlés
  2. Én leggingset húztam mindig a farmerom alá. Úgy még a -38 se kottyant meg. Igaz cserébe a bőrkesztyűbe belefagyott a kezem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az lesz,bár lehet térdnél elvágok egyet, mert a buszon, bárhol a csizma + harisnya/leggings + farmer meg sok

      Törlés
  3. Nekem csak egy van mindenből kb, illetve szerencsére itt elég enyhe a tél. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ott a pára a durva. Londonban egy helyben állva is izzadtam, Hidegemben is, melegemben is.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány