2015. október 17., szombat

Vásárlós Vasárnap 2. epizód



Összeszedtem a ruhákat, amiket a közelmúltban vettem. Van, amit már láthattatok közülük, mert ha valaki vesz valamit, azt egyből ki is kell próbálni. A Kuka Kedd eddig 7*3, azaz 21 ruhámat ejtette áldozatául, most 6+1-gyel pótlom őket. De persze a cél, hogy a végén kevesebb ruhám legyen, de sokkal jobban kombinálhatóak.
Az első ilyen darab volt, amit a Royal Alberta múzeumnál már mutattam a bordós, marsalás színű felső a Le Chateau-ból. Ez az a felső, ami tökéletes. Nem mintás, nem extra, de elegáns, és mellette kényelmes. Mondhatnám, hogy tökéletesen az én stílusom.

Második felsőnek igazából az ára győzött meg, 10 dollár. Nem fogom mostanában sokat használni, mivel jön a tél, de ujjatlan cuccaim szinte nincsenek is, így jól fog ez még jönni jövőre. Noname darab, de olyan jó az anyaga, puha, simis. Ezért is kellett megvennem. Az elején van egy kisebb átlapolás, ettől nem lesz túlságosan egyszerű, de még mindig megfelel a konzervatív ízlésemnek.
A cica segít
A fekete magas nyakú és hosszú ujjú felső a harmadik szerzemény. Pontosan ilyenem volt eddig is. Sőt, ilyenem mindig volt az utóbbi 10 évben, valamiért megmagyarázhatatlan ragaszkodásom van ehhez a típusú ruhához. Nem is baj, alapdarab. Szeretnék hozzá venni egy igazán nagy és mutatós statement nyakláncot, de valahogy nem fűlik a fogam ahhoz, hogy bizsuért 10’000 forintot fizessek. Valószínűleg még nem jött szembe a tuti, aminek az árán nem gondolkoznék.
Negyedik szerzemény is garbó nyakú. Pedig tudom, hogy nekem a zárt felsők nem az igaziak. De ez is alap, egyszerű, mindenhez passzol, de mégis jól fel lehet dobni egy jó ékszerrel, vagy valami vadabb sminkkel. Paul Costelloe a márkája, korábban nem volt tőlük semmim, nem tudom még mennyire jó vagy rossz.

Még egy kék felső érkezik ötödikként. Ebben a különleges a két lógós bigyó. Szintén egyszínű, sötét, nem túl érdekes. Elöl kreppes az anyaga, viszont hátul sima nyúlós, ez nagyon tetszik benne. Sajnos különösebben jó alakot nem varázsol, de ettől még nagyon csininek gondolom. A Fort Edmonton Parkban ezt viseltem, amit ITT tudtok megnézni, bár a képek többségén kabátban voltam.

A szürke farmer lesz a hatos szerzemény, amit az óta egyik kedvencemmé emeltem fel. Calvin Klein, „potom” 35 dollárért. Félve vettem meg, mivel a fekete Calvin Klein gatyám egy év alatt szürke színre váltott át, és eredetileg ennél szürkébb gatyát szerettem volna. Legfeljebb világosabb lesz. Ami nagyon királyos számomra, hogy nem csípőgatya, nincs kinn a fenekem belőle, ha leguggolok. És öv sem kell hozzá. Ez egyébként érdekes, hogy amiket itt vettem, azokhoz nem kell öv, de minden magyarországi gatyámhoz pedig kell.
Ebben sem a legszebb a térdem, de talán aki nem tudja, hogy ez nekem a "bajom", az nem veszi észre szemmagasságból.
Utolsó újdonság hetedikként ez a fém nyakbavaló. A H&M-ből van 10 dollárért. Korábban volt egy szinte ugyanilyenem, csak kicsit nagyobb volt a Takkoból. Az megrozsdásodott. Ennek a H&M-esnek nincs kapcsa hátul, a Takkosnak volt. Ez is tökéletesen én vagyok, bár nem bánnám ha nagyobb lenne.

Ahogy láthatjátok a színek a szürke, sötétkét, fekete, és a bordó. A jövőben a sötétkék és a szürke vonalat szeretném erősíteni, és inkább ékszerrel, sállal feldobni a szettet. 

A jelenlegi problémám leginkább az, hogy olyan a szekrényem, mintha skizofrén lennék. Van egy irodai szépruhás, és van egy tipikus kanadais pólós, bundis, a legkevésbé sem elegáns. Ezeket nehéz összekombinálni. Illetve meg kell találni azt a középutat, amiben én nem érzem magam túl slamposnak, viszont nem is gondolják rólam a Walmartban, hogy színházba készülök.

Egyébként felpróbáltam egy csomó mintás cuccot, mert írtátok, hogy próbáljam meg, próbáljam befogadni. Egyet megvettem, majd visszavittem, mert volt rajta egy nagy lyuk. Nem volt szerencsém. Ja meg egy passzos nacit is, de az a térdemnél mégis ronda volt, azt is visszavittem.
Ez lett volna a második Vásárlós Vasárnap, legközelebb szerintem a kozmetikumok következnek, ha csak valami csoda nem történik velem, és találok jó dolgokat, persze jó áron.

Nektek mennyire jól kombinálható a ruhatáratok?


6 megjegyzés:

  1. Jó kis cuccok, nem vagyok garbós-magasnyakús felsős, de a világosszürke rövidujjú magasnyakúd kifejezetten tetszik, és a farmer is nagyon!
    A farmerhoz mindenképp kell öv, ebből nem, nem , nem engedek! :D Alap számomra, hogy amelyik gatyán van övbújtató, abba övet kell húzni, különben félkész benyomást kelt.

    A térdprobléma járás, pózolás közben nem látható, mert nem feltűnő. Kanadában gondolom lassan már olyan csizmát húzol, amibe bele kell tűrni a nadrágszárat, így ez behatárolja (szívszaggatóan) hogy játsz a nadrágszár méretével. Szerencsédre jó magas vagy, így elvileg a nadrágszárad alsó-combközéptől előnyösebb lenne, ha bővülne, enyhén trapéz fazonba, ez azonban nem csizmabarát, nem lehet beletűrni, így ez kilőve nálad perpill, és nem is túl kardinális kérdés, a kis difi nem látszik annyira, hogy muszáj legyen mindenáron korrigálni.
    Nyakláncot érdemes készíteni inkább saját kezűleg! Hobbiboltban mindenféle olcsó hozzávaló megtalálható...legalábbis mifelénk.

    Én is szeretem kombinálni a darabjaimat, sok olyan felsőm van, ami akár farmernadrággal, akár elegánsabb nadrággal, akár szoknyával is működik.
    A farmereket is variálom. Van, hogy a szűk fazonút veszem fel, és van, hogy a trapézhoz húz a szívem, olykor szakadtat húzok elegáns felsővel-ilyesmi.
    Tavaly télen bundás bakancsot viseltem, lehet, hogy idén se hosszúcsizmázok. Alacsony vagyok, elég szembetűnő, amikor a testem nagyobbik felületét csizma borítja! :D
    Lábbeliről nem írtál...lesz újdonságod lábra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan jót mosolyogtam, amikor olvastam, hogy csizma szezon. Itt valami nagyon megborult időjárás ügyben, mert egy levél nincs már a fákon, viszont 20 fok van, egyszál hosszú ujjú felső toppal bővel elég volt ma. Tényleg nem vészes a térd dolog ha nem totál szemből nézi valaki tornasorban állós pozícióban.
      Gatyát venni mindig is utáltam, mevel vagy bokavillantósak, még az L-es is, vagy a combom kétszer belefér. Az hogy ne ilyen tapis legyen meg külön kihívás, mert minden bolt ugyanazt a passzos fazont nyomja. A WEM-ben, a nagy plázában van egy magas nők boltja, de most 130 dollárt nem tudok/szeretnék nadrágra költeni. Pedig sokkal gazdaságosabb lenne hosszú távon.

      Lábbeli ügyben nem terveztem újítást, mert azt hittem majd jön a hó, és bokacsizma nem is kell. Hát kellett volna, de lábszármelegítőzök helyette. Télre van egy nagy hótaposom, abból nem veszek másikat mert aminek van értelme, bírja a minusz 20-30 fokot azt 30-40 ezerért adják. Pedig otthon de imádtam, hogy volt 5 pár csizmám.

      Törlés
  2. Okosan vásároltál, bár nekem egy-két szín azért hiányzik, de mindegyik tetszik! :) Az én ruhatáram annyira nem jól kombinálható szerintem, van kb 5 millió ruhadarabom és még így is bajban vagyok sokszor. :D Már jó régóta nem is vettem semmit igazából, de ezután már sokkal okosabb leszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem még így is a bolti kinálat színesebbjeit fogtam ki, valami hihetetlen, hogy csak azért mert ősz van a barnán meg a bordód kívül nincs semmi a boltokban.
      A kombinálható ruhatár szerintem hatalmas időbefektetés és türelem kérdése még a konfekció alakra is, de ha az embernek nincs tökéletes alakja, se türelme se vagyona, akkor az egy harccá válik.

      Törlés
  3. Szuper dolgokat vettél, mind nagyon jól áll neked :) A nacit "irigylem" a legjobban, mert azt találok legnehezebben itthon jót :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nadrágot venni én is utálok, azt olyan nehéz...

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány