2015. október 28., szerda

W7 In the Night paletta egy estére



Mivel a blog Facebook oldalán nagy volt az érdeklődés a W7 In the night paletta iránt, ezért megvettem, hogy lássam, mit tud. 

Nem volt nagy bizalmam a W7 márka, és a W7 paletta felé, de mivel a Facebookon többeket is érdekelt a dolog, gondoltam 10 dollárt megér a kísérlet (vegyük ezt befektetésnek). Ami még a megvétel mellé billentette a döntésemet, az a két középső lila volt. Az őszről szóló cikkben írtam, hogy a Lancome Audacity palettára fáj a fogam, de az 80 CAD, ami akkor is sok, ha 16 szín van benne. Így most, a jó lesz ez alapon a W7 In the Night jött haza velem 10 kanadai dollárért.

Kezdjük az elején, csak ránézésre. Nincs doboza, ami szerintem nem szerencsés. A becsomagolása az egy kis darab celluxot jelent a nyitó részen. Ez nem a kedvencem módszerem, mindegy, legalább kinyitottam, hogy nincs-e baja. Szerencsére nem volt, de azért nekem igényem van egy papírdobozra, vagy legalább egy celofánra, fóliára.

Kézbe véve a palettát lötyög a teteje, csörög, mondhatnám azt, hogy nem kelt luxusérzetet. Kinyitva a lötyögés fokozódik. Nincs benne tükör, de még valami karton sem, hogy a kifelé irányuló dombornyomás inverze belül ne látszódjon. Nem egy elegáns megoldás. 

A 12 darab színünk egy szivacsban van elhelyezve, ami csak egy kicsit mozog a fémdobozban. A szivacsban van egy mélyedés az ecsetnek, de mivel a felső része egy nagy üreg, az ecset össze-vissza mozog a dobozban.

Az ecset egyik fele valóban ecset (szintetikus, műanyagos érzésű), a másik fele applikátor, de ez W7 palettánként eltérő. Párszor próbáltam, de nem szeretem az aplikátort, az ecset pedig a szokásos palettához járó minőség…


Következzen festék maga.  Más W7 palettákhoz képest ennek nincsenek matt színei. A fekete majdnem matt, és az egyik lila is közelít, de nem teljesen. A pigmentáltságukban nincs nagy különbség, a sötétebb erősebb, a világosabb gyengébb. Ami teljesen más, egy drága palettához képest a füstös smink végeredménye. Szép lesz, azzal nincs baj, de a serpenyőben látott színt vagy színeket nem kapom vissza. Amíg egy Stila palettával meg tudok különböztetni a szememen 2-3 színt, és közben szép átmenetes, ezzel a W7-tel nem, egy nagy maszat lesz az egész. Nem mondom, hogy csúnya lesz, csak másmilyen. A kezdő sminkelőknek simán ajánlom, mert egyetlen pufibb ecsettel vagy egy rendes satírozó ecsettel meg lehet csinálni majdnem az egész sminket. Reggeli rohanósnak nagyon jó ötlet.


A színek eltérően porolnak, de majdnem mindegyik erős tulajdonsága ez. A következő képen egy húzásra felvett anyagmennyiséget láthattok az ecseten, majd az utána következő képen lepöcköltem az ecsetről.


Az ezután következő képek a 3 perces szemsmink eredményei. Alapvetően, ha 3 percem van a szememre, akkor ezt egy ceruzával és spirállal oldom meg, nem nyúlok porhoz. Most a lényeg az volt, hogy tényleg tök jól el lehet ezt az anyagot satírozni pillanatok alatt. Ez egyben erőssége, mert rohanósnak nagyon jó, egyben gyengesége is, mert nem kapjuk vissza a palettában látható színeket.





A 3 percben benne volt a szemhéjalapozás is. Először az alap, aztán a szemöldök, végül a por. Az alap ellenére a 8 órával később készült képen a por szépen egy csíkban össze van gyűlve. Sminkkészlet híján, ha ilyet lát szerintem ujjal gyorsan megpróbálja elmaszatolni ezt a csíkot, jelentem ez lehetséges.

A tartóssága szemhéjon az Etude House Poorf 10 primerrel okés, nem ül be a ráncokba egy jó ideig, viszont a széle kopik szépen lefelé. A MAC fekete Paint Potja is teljesen jó vele, viszont mivel fekete, nem szoktam a szemhéjalapot felkenni magasra. A W7 paletta színei 8 óra után pontosan kiadják, meddig tartott az alap, a feketénél feltűnően. Pedig tisztességesen el szoktam oszlatni. Az applikátorral jól bele lehet tunkolni a színeket a szembe, szembőrbe, de felesleges sokat felpakolni, mert lepotyog, ha nem tapad jól az alapba.

A következő képeken 8 órás az anyag a szememen. Nyitott szemmel teljesen okés a helyzet, csukott szemmel viszont már nem az igazi. Egyrészt a csíkban összegyűlt festék nem szimpi másrészt pedig a széle el volt satírozva. Ahol egyszer csak van egy váltás, az volt az alap határa. Ez biztosan lehet precízebben csinálni, de egy órán át kevesen sminkelnek.
 


Alap nélkül 2-3 óra szépen látszódik a ráncokban az összegyűlik festék, a nem ráncos részről pedig elpárolog.
Alul viszont mindenhogyan katasztrófa. Keményebb cerkát is próbáltam, de abban nem volt reményem azután, hogy a puha ceruzáról is lemászott a festék. Hatalmas nagy pandakarikák voltak a szemem alatt, pedig ilyen nem szokott történni. Szóval erre nem éppen alkalmas az anyag.

A swatcholós dolog nem igen jött össze, ezt még gyakorolni kell, de azért feltöltöm a képet, ha már van. Első próbálkozásra egy óvatos érintésnyit tettem felülre a szőrös felemre, hogy lássam mennyi az annyi, ami látszik is. Elsőre nulla siker lett, mivel konkrétan megkérdezte a férj, hogy akkor most mit is kell fényképezni. Az karom alsó felére kimondottan nem spóroltam a festéket, jó erősen beletapiztam, és hol „jobb” hol „rosszabb” lett az eredmény


Összefoglalva a dolgot nem bánom, hogy megvettem, mert vannak szép színek benne. Viszont azt tegyük hozzá, hogy egy óra munkabérem sem volt az ára, így persze, hogy nem bánom. Van, ahonnan ezt 4500 forintért lehet beszerezni, na, annyiért nagyon bosszús lennék, a magyar órabérek mellett meg főleg. Iskolába reggel héttől délután kettőig alappal okés, de egy rendes munkanapot már nem bíznék rá alappal sem.
Nem fogok sokszor előjönni a témával, mert tudom, nem túl népszerű, de azért leírom. Nézzétek meg, hogy egy-egy adott termék máshol mennyibe kerül, különösen órabérekhez képest. Én igazságtalannak tartom, hogy itt valami olcsóbb, ahol alapból jobban keresnek az emberek. A drágábban piacra dobást azért tudják megtenni a cégek Magyarországon, mert van, aki megveszi. És amíg van, aki megveszi annyiért, amennyiért ők szeretnék, addig ez kör megy tovább. Az áráról ennyit.

Remélem azon kívül, hogy tetszett a teszt, hasznosnak is gondoljátok. Ha valakinek megvan valamelyik W7 paletta szívesen venném, ha kommentbe megírná, hogy az milyen, és azt hogy mennyire vagy vele elégedett.


Utólag a palettától megváltam, mivel egy minőségében nem erős terméket feleslegesen nem akartam már kerülgetni a sok kiváló sminkcuccom között.
A végső álláspontom is az, hogy reggeli hohanós, valamit felmaszatolósnak tiniként jó 10 dollárért, de sem drágábban, sem komolyabb célokra nem ajánlom



6 megjegyzés:

  1. A Lady Luck árnyalat nagyon tetszik :) Nekem összeségében túl rideg ez a paletta, de neked nagyon jól állnak ezek a színek! Szoktam nézegetni az árakat az órabérekhez képest, de mindig nagyon felhúzom magam rajta (főleg a műszaki cuccok árán), ha olyan helyen járok külföldön, mindig be is szoktam vásárolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A műszaki cuccok akkor voltak igazán ilyesztőek, amikor az USD 180 forint körül mozgott. Na jó ez azért nem tegnap volt.
      Nem véletlenül jár a magyar külföldre vásárolni, és szinte mindegy, hogy Ausztria vagy Ukrajna... (amit csak ajánlani tudok)

      Törlés
  2. Imádom a tárgyilagos stílusodat, Ildi :D! Senkinél nem élvezem ennyire ezeket a bemutatókat!
    Egy időben gondolkoztam ilyen típusú szemfesték beszerzésén, de nekem a paletták kihasználatlanul állnának, egyre jobban bosszantanak az árak (főleg mióta belegondolok az okfejtésedbe-hazai árak, kanadai árak, pölö). A pénztárcám nyílása kicsi, de kozmetikumra azt hiszem magamhoz képest sokat költök. Ezért csak a minőségi darabokat vagyok hajlandó befogadni, amit tuti jól kiválasztottam, 3x teszteltem a boltban és használni is fogom. A Laudereket melegen ajánlom, mint szemhéjfestéket. Szuper-szépek és nekem alap nélkül is egész napot bírnak csíkok nélkül, pedig zsíros a bőröm.
    Ezt az ajándékcsomagot nézegettem az amcsi honlapon. Hát gyönyörű, de tudom, h a felét nem használnám. Most nem hat rám a marketing, mint máskor. Sikerült elővenni az eszemet és a szememet visszadugtam a helyére.
    Itt is nyomatnak egy ajándékcsomagot: ha veszel egy EL parfümöt, akkor tizen-huszonezerért a tiéd lehet. Szép dolgok vannak benne, de megint csak gyönyörködnék benne.
    Persze mindezt újragondolnám, ha több lenne a bejövő oldalon (pénz). Szóval kicsit irigyellek amiatt, hogy az arányok mennyivel jobbak arrafelé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök. Komolyan. Annyi helyen megkaptam már, hogy bunkó vagyok meg alpári, hogy jó látni, ha valakinek bejön, ahogy írok :)
      Nekem a monok állnak csak úgy, nem nyitom ki őket, hacsak nem kimondottan egy szín nem kell, mint a számora etalon Lancome kékje.
      EL-től a karácsonyi extra nagy paletta a listán van, de sosem fogyna el az tuti. Kis ajándék négyeseim vannak tőlük, mindet nagyon szeretem.
      Az ajándékcsomagot láttam, 18-20 ezer forinttól, nevetséges...
      Hát nem tagadom, szerencsés vagyok. Ugyan a lakbér 1500 dollár így hirtelen, de minden más elérhető közelségben van árban is és fizikailag is

      Törlés
    2. Hat gondoltam, hogy ott sincs kolbaszbol a kerites, de a lakber nem semmi! Jol ertem, hogy a muszaki kutyuk is dragabbak, mint errefele M.o-on? (Bocs, az ekezetnelkulisegert!)

      Törlés
  3. Olcsóbbak, a kaja drágább, és amihez élő ember kell az az igazán drága, mint a fodrász vagy a fogorvos.

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány