2015. november 23., hétfő

Készülj velem! – Alapozó: Clinique Even Better



Egy minisorozat keretében szeretném nektek bemutatni, hogy milyen termékeket használok az arc sminkeléséhez a mindennapokban. Az ötlet ott kezdődött, hogy rengeteg dologról akartam tesztet írni, de ha már van rá lehetőségem, akkor a használat sorrendjében írok róluk tesztsorozatot.
A mai első az alapozó lesz. Clinique Even Better Makeup SPF15 Alabaster és a Zoeva 103 Definied Buffer alapozóecset.


Az alapozó színének kiválasztásával megszenvedtem. Még ha az arcomhoz is passzol a dolog, a mellkasomhoz nem. A képeken majd látszódni is fog, egyszerűen olyan, mintha rossz lenne az alapozó színe. A valóságban nincs ilyen nagy kontraszt, a képek csalnak. Maga a termék, amit jelenleg használok, az a Clinique Even Better Alabaster 01 színe. Nem tökéletes, de ez az eddigi legjobb.
Több alapozót is próbáltam, ezek között volt a Make Up For Ever és a Bobbi Brown Skin, de ezek árban majdnem a duplája az Even Betternek, és a Clinique-nél ajándékcsomagos akció is volt.
Amit nem értettem az alapozó vásárlásakor, hogy a nő mondta, hogy rózsaszínes kicsit a bőröm, és hogy ha semleges alapozót veszek rá, akkor ki tudom vele ütni a rózsaszín árnyalatot. De miért is akarnám? Ez egy rejtély számomra.


Kezdjük a csomagolásnál, mint szempont. Nem üvegben van. Ugyan egyetlen utazást tervezünk a jövő fél évben, de akkor sem szeretek üveggel repülni. A másik ok, hogy van két macskánk, amiből az egyik csak úgy poénból mindent lever. Szóval műanyag csomagolás és csücskös-csőrös megoldás. Nem vagyok pumpaellenes, de ez egy kicsit talán jobb. Kivétel, amikor elsőre kinyitottam és szépen kilőtt két sminkelésre való anyagot. Csak óvatosan!


A szivacsok tesztelésekor próbáltam napi szinten az ütögető mozdulatokkal való bőrbe dolgozást, és két dolgot figyeltem meg. Egyik, hogy nagyon szép lettem tőle, minden szerénység nélkül. A másik, hogy mivel nagyon híg, rengeteg anyagot megevett a szivacs. Egyszerűen felszívta az arcomról a festéket. Maradtam az ecsetnél, ami az orrkarikák miatt amúgy is praktikusabb. Az ecset, ami kedvenc lett mostanában az a 103-as Zoeva, ami ferdére vágott. Egyszerűen szeretem ezt az ecsetet. Annyira nem tömött, mint a lapos tesója vagy mint a Sigma F80, de így nem is nyeli el a festéket.


Az Even Better Makeup fedése nekem ideális. Nem sok, egy közepes vagy akár csak gyenge-közepes. Viszont tartós, még ha sokat fújom az orrom, akkor sem tűnik el csak úgy (a Bobbi Brown nálam itt bukott meg, az orrfújásnál). Estére persze kevesebbet kell lemosni, mint ami reggel felkerült, de a kopása egyenletes. Nem nagyon tudnék belekötni.
Ha reggel 7-re megyek dolgozni, akkor Even Better alapozóra még egy Yamuna ásványi poralapozó kerül, a Cream 047-es árnyalatban és a kettő együtt viszont pont az én színem. Ilyenkor a korrektor kimarad, nincs rá erőm, és szerencsére nem létszükséglet, a két termék elegendő.
Próbáltam az alapozót magában, púderrel, primerrel, mindennel, és nem tudnék az anyagra rosszat mondani. Egyszerű termék, nem fog tőle az ember egy hátast dobni, de pont ez benne a legjobb.
Normális napokon a MAC Pro Longwear Concealer kerül a szemem alá, de ez a következő rész lesz.
 
Smink nélkül
Alapozóval
Amit kapok tőle: 
Egyenletes arcbőr és arcszín, az orr körüli pirosságokra is értve
Mintha semmi sem lenne az arcomon érzés, vagyis a bármi ott van hiánya
Nem tömíti el a pórusokat
Nem okozott sem irritációt sem pattanást
Nem hozta elő a nem létező hámokat, mint korábban a MAC-nek sikerült
34 dollár, azaz 7500 forint (+ajándék neszeszer) áron sikerült megvenni

Ami nem szeretek benne: 
Még világosabb kell a jelenlegi Alabaster színnél
Nem tudni/látni, hogy mennyi van a tubusban (viszont talpára és fejére is állítható)
Gyorsan fogy


Összegzésként elégedett vagyok a termékkel, amit vettem. Újravenném-e? Ebben a színben nem. Tavasszal a Bobbi Brownnal újra kísérletezek, amikor nem lesz 20 fokos különbség a kint és a bent között, és nem kell minden egyes ki- és bemenetelkor orrot fújnom.


A kis család

Kinek mi a kedvenc alapozója?


8 megjegyzés:

  1. Bevallom évek óta leragadtam az EL DW Light-nál. Nem kerestem már ezer éve újabb alapozót, de lehet az én bőrömhöz nem is találnék jobbat. Általában bb krémezem és ritkán alapozom a képemet. Vegyes a bőröm, télen kisebb különbséggel, nyáron állatira olajos t-vonallal.
    Lehet, hogy a nagytesóját is kipróbálom legközelebb, mert a Light színválasztéka elég gyenge, hátha a másik repertoárjában jó nyári színt is találnék.
    A Bobbi stickjeit nézegettem, azt olvastam én is nem túl tartós, de legalább vannak szép sárgák :). Nekem jók lennének, mert sárgás-olivás a bőröm. Viszont, ha már sok pénzbe kerül legyen tartós. Akkor vissza a Lauderekhez.
    Mostanában használod a Perfectionistet, vagy elfogyott?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádtam azt az alapozót, de valahogy most másra vágytam.A nagytesót télre ajánlom, ugyan csak mintát próbáltam, de nyárra nem tudom elképzelni.

      A Perfectionisttel úgy jártam, hogy a dobozára 1N1 volt írva, az volt jó a boltban, hazahoztam, örültem, de sötét volt. Szóval más szín volt benne így nem lett a favorit, azt viszont nem akartam visszavinni, mert más akkor régen vettem. Ha jó szín lenne nagyon szeretném. Kicsit fura, mert használat után pár percig mozog a bőrömön, de utána, hogy elhelyezkedett nagyon szép. Nem fogyott el, de szerintem nem is fog soha :(

      Törlés
  2. Ja és szeretem az RT Expert brush-t használni hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én is, remek darab mondhatni vicc áron a többihez képest

      Törlés
  3. Úúú tök olyan hatása van a képeken, mintha Portriture-t használtál volna a ps-ben! :D Tök jó! Szép egyenletes, bár így a képeken tényleg elég sötétnek tűnik. De gondolom ezt a korrektorral kicsit amúgy is egyenlíted, igazítod a testedhez. Nekem annyi kedvenc alapozóm van, hogy kapásból lehet hogy vagy 3at kihagynék, de viszonylag szerencsés vagyok ilyen téren normál bőrrel. Általában csak a szín szokott baj lenni, mert elég világos, de nagyon sárgás tónusú vagyok. :D Talán a nagy kedvencem mégis a bourjois healthy mix és a covergirl 3in1. :) Kíváncsi vagyok a sorozat többi tagjára is!!! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig még ps sincs a gépemen, pedig ideje lenne a éli képeket felturbózni. Én nem tudom mit csinál a kamera, mert rettenet sötét a képen a kontúr után meg teljesen jó színem lett. Pedig nem volt egy felhő sem a közelben. Sárgának lenni szerencsés, szerintem arra sokkal nagyobb a választék, itt meg főleg a sok ázsiai miatt.
      Jönnek sorban :) Még jó, hogy megcsináltam a képeket, mert egy ideig nem lesz új fényképezés a szakadó hóban.

      Törlés
  4. A smink nélküli képeden tökéletesen látszik, hogy milyen különbség van az arcod, nyakad és mellkasod bőrének színe között :)
    Engem is nagyon zavar, hogy az arcbőröm jóval sötétebb színű (és sokkal rózsaszínesebb), mint a nyakam bőre, de kezdek megnyugodni, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
    Nálam most a Paula's Choice Barely There Sheer Matte Tint és a Yamuna ásványi alapozója a favorit - ezt a kettőt használom napi szinten.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel egyben én is megnyugodtam :) és a rózsaszínesség, á nem is értem.
      A Yamuna alapozót én is nagyon szeretem, nyáron semmi mást nem is használtam

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány