2015. november 15., vasárnap

Vásárlós Vasárnap Sephora Edition


A Karácsonyi bevásárló kívánságlistámról az Urban Decay Ünnepi szemceruza kollekciója volt, ami miatt bementem az üzletbe, aztán a dolgok csak úgy megtörténtek. Nézzünk egy kis miérteket és első benyomásokat.



Az első miért, a miért éppen most? Ez egy könnyű kérdés, a VIB (Very Important Beauty Insider) kártyásoknak a múlt hétvégén mindenre 20% kedvezmény járt. Nekem ilyen kártyám nincs, ehhez évente minimum 1000 dollárt kell otthagyni a Sephorában, de ismerek olyat, akinek van. Szidtam is magamat, mert előtte nem sokkal vettem meg a Kat Von D palettát és egy másikat a barátnőmnek. Mindegy, akkor még lejjebb volt a dollár.

Az elsődleges cél ugye ez a ceruzakészlet volt, az Urban Decay Delirious Travel size set of 5


A karácsonyi kívánságlistára azért került fel, mert 39 dollár az 5 szín, eredetileg pedig darabja 24 dollár. Kisebbek persze, de a ceruzáim nem arról híresek, hogy elfogynának, csak kell a pont olyan kék vagy a pontosan olyan lila. Az 5 színből egyik sem haszontalan, jó kezdés, bár a fekete nem lesz agyonstrapálva. A zöld a legszebb, pedig sosem gondoltam volna, hogy én egy ilyen kókadt libafoszöldre azt fogom mondani, hogy zseniális, pedig az. Ezt az én gépemmel nem lehet megörökíteni, szóval nézed a képet, adj hozzá egy tonna visszafogott csillámpóniságot és egy kevés zöld manós huncutságot, akkor lesz meg a színe a valóságban. A lila és a kék csak simán nagyon szépek, ha ezt most vehetem ilyen lazára, hogy ne legyen 50 oldalas áradozás. A barna viszont megint egy meglepi nekem, mert nem vagyok általában oda a barnáért, de ez valahogy nagyon szép. Visszafogott, nem hivalkodik, nem szórja a csillámot, mint a zöld, csak egyszerűen szép.



Kézfejről szappannal lemosni esélytelen. Ezeket ugye a szupertartósságukkal (is) hirdetik, így a szemfesték lemosó tesztet, ha egyszer szeretnék csinálni, akkor biztosan ezekkel a cerkákkal csinálom. Konkrétan a tusolást túlélte a kézfejemen. Jó egy paca lett, de ez majd vagy előnye vagy hátránya lesz a jövőben. Ki fog derülni.



Következő, amit szerettem volna beszerezni az egy por állagú, de kimondottan tartósnak hirdetett pirosító, és nem a legdrágábból. Ja még egy kritérium hűvös, pinkes árnyalatot kerestem, lehetőleg matt megvalósításban.

Így esett választásom a Tarte márka Amazonian Clay 12-hourblush-ra a Flush színben


A Too Faced szivecskés-nyuszis pirosítója volt nagy vágyam (persze csak a csomagolása miatt) de abból a rózsaszínben arany csillámok vannak, és így nem kell, még akkor sem, ha 16 órát ígér. 45 dollárért árulják a Melted Kisses & Sweet Cheeks szettet, ami 3 pici pirosítót ás a 3 rúzst tartalmaz a Too Facedtől, de azok a pirosítók csak két centisek, nagyon picik, az egyik rúzs meg már megvan.
A Tarte pirosító csomagolása nagyon egyszerű, semmi hivalkodó nincs benne. Belül folyik benne az Amasonas, de ez idővel majd elapad. Nem ígéri le a csillagokat, nekem csak annyi kell, hogy ne párologjon el.


Következő tervezett termék az Anastasia Beverly Hills BrowWiz szuper vékony szemöldök cerkája volt Taupe színben.

Az első gondolaim között azért az ott volt, hogy na vajon ez meddig fogja bírni, mert tényleg nagyon kis vékonyka a hegye. De végre rendesen cuppan a szemöldökcerkám kupakja, te jó ég milyen jó is hallani a „cupp” hangot. Végre nem kell attól félni, hogy a macska elvitte a szemöldökceruzát, és reggel nincs kefém, mert macskanyálas. Mondjuk venni egy kis kefét olcsóbb lett volna.
Taupe szín mivel a pomádéból az „Ash brownnal” nagyon csínján kell bánni, és annak meg nincs sok értelme, csak csomókban fog ülni szőrtőnél a festék. (ezt azért pár képen lehetett már látni sajna). A taupe-al nem kell ezen izgulnom, lehet húzkodni, és fél perc alatt készen lenni.
A tartóssága az elmúlt pár napok alatt kiváló volt, ezzel nem is lesz gond szerintem. Itt az a kérdés, hogy a kevesebb, mint egy tízed gramm (0,085g) festék meddig bírja majd. Elsőre nem tűnik túl puhának.


Következő szerzeményem két dolog találkozásából kerül ki. Az egyik, hogy szerettem volna egy lila vagy világos lila rúzst, a másik pedig hogy egy folyékony fajtát szerettem volna venni. Így lett ebből a Kat Von D Everlasting liquid lipstick az Ayesha színben


Nem vagyok nagy rúzsos, bár ez változni látszik. Eddig ezek a folyékony dolgok engem elkerültek. Viszont most meg mind kellene. Ez a Kat Von D Ayesha szín totál a komfortzónámon kívül van, mégis valamiért tetszik, és voltam vele dolgozni is. Lehet a zónám határai elmozdultak. A másik, hogy ez megszárad és ottmarad. A hamburger tesztet még nem próbáltam, de a spagettit simán lenyomja. Egyszer kaja után a felső ajkam belső részére kellett egy kis pótlás és annyi, egész nap ott van, ahova raktam. Most a kékre (Echo) vagyok ráizgulva. Szerintem nem vagyok normális. A durva az, hogy ha sötétkék szájjal mennék be dolgozni, szerintem senki nem mondana rá semmit, ilyen szempontból meg van értelme megvenni, mert még használom is.


A másik lila szájra való szerzeménye már impulzusvásárlás volt. A Too Faced Melted Villain színben. A Kat Von D Everlasting folyékony rúzsa is lila, de ez a Melted sötétebb. Az Everlasting nagyon precíz munkát igényel, foglalkozni kell vele, és tényleg kell (ceruzát is muszáj lesz hozzá venni). A Melted egy korábbi színe a Fig nem volt ilyen szempontból kényes. Majd most kiderül, hogy ez a sötétlila mennyire kényeskedik.



Az utolsó tétel egy totális impulzus vásárlás. A kasszarésznél vannak a kis polcok, ahova be vannak téve a gazdaságos szettek és az utazó kiszerelések. Itt volt két Kat Von D rúzs összecsomagolva, de nagyon uncsi színekben. Szóval itt láttam meg, hogy valaki otthagyta az Urban Decay Eyeshadow Primer Potiont 10 ml-es kiszerelésben. Hetek óta szagoltatom a férjjel, az Etude House Proof 10 szemhéjalapot, mert félek, hogy lassan megromlik. Ez így pont kapóra jött, bá ez a kiszerelés még mindig nem az igazi. Legközelebb erősebb leszek, és csőrös-csücskös példányt szerzek be.



+1 Ráadás
Ez nem mostani, már megvan pár hete, de még nem mutatkozott be.
Kat Von D Mi Vida Loca Remix Eyeshadow paletta, amit persze sikerült nem akciósan megvenni. Te jó ég, mi lehetett velem. Mondjuk a Webshopon már out of stock van, szóval annyira nem bánom, hogy biztos ami biztos alapon időben megvettem. Pedig anno senki sem mászkált vele a boltban, meg úgy nem is volt nyüzsi körülötte. Mindegy.


24 csodás szín egy katasztrófikus csomagolásban. A 22x22 centis méretet még meg lehet bocsátani, azért ezek nem a tipikus utazós színek, de ha az ember a palettát rossz oldalán fogja meg, akkor bizony egy pillanat alatt kicsúszik a kézből illetve a tokból, és törik szét. Semmilyen mágnes nem fogja, csak oldalról bele van téve ebbe a csúszkálós tokba.


A színekről részletesen lesz teszt. Hanyatt teljesen nem estem, de elégedett vagyok. A baj megint velem van, mert 24 színt vettem, de egy Coastal Scents 252-es palettát vártam csak sokkal jobb minőségben. Igen, szóval nincs piros, nincs királykék, se citromsárga, de ez már legyen az én hülyeségem.


Igencsak vad dolgokat lehet vele összehozni. A középső színek nem rossz, hogy ott vannak, nélkülük sem lenne rossz, mindegy. Mostanában megint viccesen nézek ki, és imádom, hogy használhatom a színeket.

Ezek lennének az új dolgok a családban. A dobozokat be fogom csomagolni, odateszem a karácsonyfa alá, hogy a macskák szétszedhették. A lila rúzsokat teljes áron nem vettem volna meg valószínűleg. De a többi igencsak hasznos dolog. A BECCA-nál találtam egy teljesen aranymentes highlightot, de az ára láttán visszatettem. (aztán 2 hónap múlva megvettem)

Igyekszem a tesztekkel, bár mire a paletta összes színéről lesz kép rajtam, addigra kitavaszodik. Mit szeretnétek, mit vegyek előre? Tudom, a kontúrpaletta sem került még ki. (szomorú szmájli)

Kellemes Vasárnapot Mindenkinek!

12 megjegyzés:

  1. A rúzst vedd előre! :) Nagyon kíváncsi vagyok rá!

    VálaszTörlés
  2. Na akkor ilyen sorban sminkeket, teszteket kérek szépen:'D
    Kat paletta érdekel a legjobban. Nem az én színvilágom sminkben de a minőségre kíváncsi vagyok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most a héten minden nap úgy mentem dolgozni, mint egy papagáj. Ennyi dícséretet még sosem zsebeltem be :) Paletta teszt rendelése leadva :)

      Törlés
  3. Annyi videóban láttam már, hogy az Anastasia Beverly Hills ceruzát használják, kíváncsi vagyok, hogy tényleg olyan jó e. Egyébként mindenre kíváncsi vagyok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig igazoltnak látszik a minősége körül a nyüzsi, de nagyon kevés az anyag nagyon drága áron. De hát rákattantam a szemöldökformázókra.

      Törlés
    2. Szia! Nekem volt ilyen ceruzám. kb. 7 hónapra volt elég. Arra vigyázz hogy tekerd vissza rendesen a hegyét, mert nekem párszor sikerült rányomnom a kupakját és ezzel elég sok kárba ment. :( Imádtam, alig várom hogy újra beszerezzem, konkrétan majdnem elsírtam magam amikor elfogyott.

      Törlés
    3. 7 hónapig, ó hát ez egy nagyon jó hír. Imádom.
      Akartam csinálni szemöldökformázókról egy cikket, de csak erről kell :)
      A MAC-ben van még ilyesmi vékony cerka, ha jól emlékszem.

      Törlés
  4. Hát ez nemsemmi kis haul! :D Csudiszép dolgokat vettél! Ezek a ceruzák...*.*

    VálaszTörlés
  5. Óh, hát el sem tudom dönteni, hogy melyikre vagyok a legkíváncsibb! Gyönyörű az a pirosító, és a lila rúzsnak brutál jó színe van! Kicsit örülök, hogy nincs Sephora a közelemben, mert hó végére már száraz kenyérre valóm sem maradna :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 50'000 forintot úgy el lehet kölzeni, hogy csak egy kis marék apróság az eredmény, és az még a lekisebb zsacsiba is belefér. Kijönni úgy egy boltból, hogy szinte semmit nem vett az ember és már nincs is pénz. Lila rúzs :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány