2015. december 30., szerda

Gondolatok a költözéssel, mindenfélével, bloggal kapcsolatban



Befejezésként következik ez a rész a kanadai költözéssel kapcsolatban. Ezt a részt is megírtam már egy jó ideje, de aztán valahogy nem került rá sor, hogy kitegyem. Nem baj, ez jó lesz olyan évértékelő dolognak is egyben.


Megérte elköltözni? 
Azt kell hogy mondjam, hogy minden szempontból megérte. Inkább pakolok egy polcra YSL cuccokat vagy a vállfákra Ralph Lauren ruhákat háromszor annyiért, mint eszem az ideget egy irodában, ahol nagy előrelépést úgysem fog elérni, aki nem nyalja mások seggét (legalábbis, ahol én dolgoztam).
Mikor lett volna esélyem Magyarországon Karl Lagerfeld órát venni vagy borhűtőt, de mondhatnék egyszerű sminkcucc példákat is, mint a Kat Von D paletta, aminek az árát itt egy nap alatt kerestem meg, odaát meg majdnem egy hét lenne.


Egy év után ki tudom jelenteni, hogy eszem ágában nincs hazaköltözni. Így hívom, mert az is haza meg ez is. Nem esik nehezemre a Remembrance Dayt ünnepelni az október 23. „helyett”.  Nem tartom már furának, hogy a folyósón van a mosógép. Nem érzem magam rosszul, ha 3 fekete emberrel vagyok egy szobában. Nem zavar, ha valaki csőbuzi, még akkor sem, ha éppen az alapozókról magyaráz cincogva. Cuki. Lehet, hogy valakinek a haja helyén szivárvány nőtt vagy éppen fekete rúzsban gothkodik, senkit sem érdekel. És ez jó.
Ami hiányzik az a magyar nyelv. A sörözős, borozós esték a barátokkal. Az összekacsintások. Több kaja is, de ezeket már tudjátok. 


Ahol most vagyok, az egy érdekes állapot. 27 évesen üzletben dolgozni nem egy nagy dolog. Néha cikinek is érzem, mert a legtöbb csoporttársam a főiskoláról menő helyen dolgozik. Mindegy, fizetnek érte, hogy legyek a boltnak. Kiesett majdnem 2 év a karrierépítési időmből. A cuccok elpasszolása és újravásárlása miatt kiesett jó pár millió az életünkből. Ezek már megtörténtek.
Az adósságunkat kifizettük. A következő kör a letelepedés intézése lesz. Az is jó pár ezer dollár lesz, de ezen már nem idegeskedek. Ha ez a letelepedési dolog megvan, akkor nagyjából havi bevételünk felét félre tudunk tenni. Lesz kocsink. Aztán ha megint félretettünk, lesz kölkünk. De mindenesetre elég stabilan meg tudunk lenni.


Hatalmas baráti köröm nincs. Az én döntésem volt, hogy nem megyek el a Magyar házba, mert akkor tényleg nem fogok megtanulni angolul és vagy bárhogy. Nem cseppentem bele társaságba, nem volt itt senkim. De szerencsés vagyok, mert a kollégáim nem csak abban a 8 órában vannak velem, amikor dolgozunk. Megyünk vásárolni, ebédelni, nézelődni együtt. Kivel mit. Van már nem egy pótanyám, húgom, ami sosem volt. 


A jövőt még nem tudom. Meglátjuk. Bébit még nem szeretnek, nem vagyok rá készen. Melóügyben jól érzem magam, 38-39 órát kapok, mindig számítanak rám. Nem szeretném ezt csinálni 50 éves koromig, de most ez jó. Mozogni is jólesik, persze nem betegen.

 
És ott van az a „filing”, amit a szombati sorozatban olvashattatok, hogy mindenhonnan vannak emberek. Nagyon jó dolog. Erre majd próbálok időt és helyet szentelni itt a blogon. Most például a kolumbiai-filippinó szépségverseny a nagy beszédtéma, főleg, hogy a filippinó nyertes félig német is. A német kolléga nem látja a német vért a hölgyben. A kolumbiai persze, hogy a sajátját látja szebbnek, a filippínókról meg kiderült, hogy mindegyikben van kínai vér. Imádom.

 
Biztosan nem költöztetnék fele ennyit ruhát sem. Sem a csizmáimat. Sőt nagyjából semmi ilyet, csak azt, aminek magas az érzelmi értéke. Nem lenne Kuka kedd, de biztosan kitalálnék valami mást a helyére.
Elmennék egyből dolgozni. (itt van egy szabály, hogy az első évben nincs ilyen 2-3 hetes szabi, és nekünk megvolt a vissza repjegyünk is, ezért sem mentem melózni) Januárban el kellett volna mennem dolgozni, akkor már teljesen perfektül beszélnék és nem elhanyagolandó mennyiségű extra pénzünk lenne.
Hamarabb elkezdeném a blogom, hogy real-time beszámolókat tudjak írni. Hányszor mondta az én szupercuki angoltanárom, hogy kezdjem, kezdjem. Aztán most igazából nem is tudom, hogy mikor van a blog szülinapja. Főleg, hogy eredetileg 2 blogot írtam, egyet a szépségvonalnak egyet az életemnek, de hamar beláttam, hogy az káoszba torkollott volna. Így most van egy nagy vegyes.

Ha tudjuk, hogy mennyit eszik egy egészséges macska, akkor lehet, hogy egyet választottunk volna. De persze eszem ágában nincs egyiktől sem megszabadulni. Ők az elsők, csak a legegészségesebb kaját kapják, és még ha a Sátán rossz is sokszor, olyannak szeretem, amilyen.

Bloggal és velem kapcsolatban

És igen van bennem egy kis keserűség is. Sok rosszat láttam, tapasztaltam. Meg eléggé ficánkolós, hangulatváltós, furcsa személyiség vagyok. De a magyar dolog, aminek szerintem nincs neve, itt is utolért. Vagyis még utol sem ért, mondjuk úgy mellékvágányon a pofámba röhögött. Hát, ha ettől jobb valakinek, ám legyen ettől boldog. Kellett nekem blogot írnom, a saját nevemmel, a saját arcommal, és a saját történeteimmel. Semmi konkrét célzás nincs most ebben.


Nem vagyok gonosz ember. A rosszat itt is meglátom, odaát is láttam. Ha valami rosszul van szervezve itt is látom, ha szólok érte, mondják, hogy kösz, és nem kirúgni akarnak. Érdekes, mert itt a rosszról lehet beszélni nyíltan. Ha szóba hozom, nem én leszek a világ szemete. 

Ezt látom én hátulról

Az utóbbi időben többször bántottak odaátról, sunyin is, a hátam mögött is. Nem mondom, hogy ok nélkül, mert ha valakin van sapka, az a baj, ha nincs, az a baj, lényeg, bántani mindenkit lehet, aki csinál valamit. Egyik helyen megkaptam, hogy minek írok én magyar blogot, menjek a p betűs testrészbe meg gonosz vagyok és magányosan fogok meghalni. Azért itt kicsit meghökkentem. Senkinek sem kötelező olvasnia, amit írok. De akkor miért is bántja, hogy létezem. Névtelenül. Miért is rossz valakinek az, hogy a másik csinál 100 képet, megír x ezer szavas bejegyzést, foglalkozik a dologgal. Nem értem. És néha magamat sem értem. Ez elől menekültem el, és akkor most azért strapálom magam, hogy ez jöjjön szembe. Nem mintha lenne bennem olyan remény, hogy jujj, aki szeret sminkelni az már csak jó ember lehet, de valahol remélem. Bennem van a remény, hogy olyanok olvasnak, akik hozzám hasonlóan pozitívak, vidámak, jóindulatúak és páran talán még lököttek is kicsit.

Másrészről pedig ott van 200+ követő a Facebookon. Tehát valami azért alakul. Nagyon kedves kritikákat kaptam az utóbbi időben, rengeteg elismerő szót. Nagyon-nagyon jól esik. Minden egyes lájk, komment, megosztás jólesik. Én nem kapok semmi mást, csak a ti virtuális szereteteket, ami persze fontosabb, mint egy ingyen rúzs vagy bármi hasonló.

Illetve ezt

Amiket megtanultam a fél év alatt, hogy nagyjából (nagyon csak nagyjából) hogyan kéne fényképezni. A háttéren még izgulok kicsit, mert az még nem kiforrott. Hogyan kellene képet szerkeszteni. Bár határozottan ellenzem a termék és smink képek photoshoppolását, és nem is fogok vele élni. Megtanultam, hogy kell átlátszó hátteret csinálni egy képnek. A sminkes képekhez csábosan pózolást még nem sikerült elsajátítani, de valljuk be, nem is vagyok az a csábcica. A bloggert már egészen magaménak érzem. A betűváltással meg fogok szenvedni, mert a wordből magával hozta a formátumot, és vagy minden egyes cikknek manuálisan váltok betűtípust, vagy az összes cikket kiimportálom és vissza. Na, ez félelmetesebb, mint ahogy hangzik. Aztán meg persze megtaláltam a B megoldást.

A blog kék marad örökre. Sokan a fekete-fehérre várnak, de nem akarok az egymilliómodik fekete-fehér blog lenni. 

Nem, ide nem tettem be egy képet a kék színről, pedig nagyon bennem volt.

Kétkezi munkát végzőként viszont körömlakk téma valószínűleg félévente egyszer, ha lesz. Egy nap után ronda, a második nap után pedig vállalhatatlan a lakk a körmömön. Ez van sajnos.

Köszönöm még egyszer, hogy itt vagytok.

Annak, aki ezt végig tudta olvasni, jutalom járna.
Ha van valamilyen észrevételetek, hozzászólásotok, kérdésetek, szívesem fogadom őket. Elnézést néhol a csúnyább szavakért és a negatív hangulatért. Nem fogom azt mondani, hogy elköltözni buli és minden happy, mert ez nem igaz. Nehéz, főleg ilyen „mindenkinek szuper karácsonya van az interneten” időszakban. A blogírásnak is vannak jobb napjai és vannak rosszabbak.

Remélem nem nyomtok 20-an az unfollow gombra, és itt vagytok velem. Jönnek a tesztek és a szépség világa. Ugyan a blogot alapból vegyes blognak szántam, azért 50+ %-ban marad a beauty vonal. Csak mert imádom, még ha nem is vagyok vérprofi.

Korábbi költözős cikkek ITT.

Képek forrása a legjobb barátom, a Google. 


Mindenkinek jó bulizást szilveszterre,
aztán pedig egy hordónyi energiát az új évre!


33 megjegyzés:

  1. Öööö...hát én nem szeretek sminkelni. Nem is tudok, de az más lapra tartozik. Rendszeresen elcsodálkozom hogy a smink kedvelők mennyi mindent képesek magukra kenni. :) Ettől lehet hogy én most rossz ember vagyok, de akkor is szeretlek olvasni. Na nem a kencefice témát, hanem az összes többit. Szóval a trollokat hagyd figyelmen kívül és írjál csak szépen amiről csak akarsz. Szerintem már mondtam de mondom újra: ez a te blogod, a te játszótered. Ne hagyd hogy mások belerondítsanak. Boldog új évet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy attól, hogy sok a smink nem menekültél el :)
      Új év, új lendület, minden új lesz, nem hagyom ám magam.
      Boldog új évet kívánok!

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Büszke vagyok rád!

    Ui: a betűváltással kapcsolatban van tapasztalatom, a blogom komplett sablonját megváltoztattam, privátként nem ezzel indítottam. Ha gondolod, jelezz, szívesen segítek, amiben tudok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.

      Találtunk egy egészen járható utat a betűkkel kapcsolatban, és most ilyenek, amilyennek látszanak. De nem tudom, hogy jobb vagy rosszabb lett :)

      Törlés
    2. Jobb lett! :) Legalábbis az én szemem könnyebben olvassa.

      Törlés
  3. Először is Boldog Új Évet Nektek is! :)
    Másodszor, nagyon sok problémádat már most átérzem, jó pár emberi kapcsolatom kopik, rámegy arra, hogy elterveztük, hogy megpróbálunk kimenni Kanadába. Érted, és még el sem indultunk. Volt egy nagyregényes levélsorozat, hogy ha én külföldön akarok élni, akkor menekülök a problémáim elől, és képtelen vagyok kompromisszumot kötni. És még el se mentem!
    Amúgy meg pont a mentalitás miatt nem szeretnék itt maradni, nem az édes-kolbászkerítés miatt mennék, teljesen realista vagyok. Pont babatéma. Ránéztem a két éves kislányomra -pedig már pont miatta döntöttem el majdnem, hogy "itt élnem, s halnom kell" - és arra kellett rájönnöm, hogy úristen, én nem akarom, hogy itt nőjön fel, hogy ez legyen a normális. Hogy felnőtt koráig ne engedhessem el a kezét jó szájízzel, mert nem tudom, hogy mi éri, amíg beér az iskolába, stb. Pedig abszolút szerencsés életünk van, nagyon sok emberhez képest. Talán ez az, amiért megtehettük, hogy elgondolkodjunk a váltáson. Na bocsi, hogy blogot nyitottam a blogodban. :)
    Vigyázzatok magatokra és ragaszkodj a saját pozitív szemléletedhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nekem/nekünk is megvolt, hogy még el sem költöztünk, minha halottak lennénk. Vagy az összezuhanás szélén álló lelkivilágomat a költözés előtt két nappal, még piti problémáival terhelte az xy barátnőm.
      De a legjobb, az volt amikor megtudtam/megkaptam, hogy a fiatalok azért költöznek külföldre, mert lusták és nem akarnak dolgozni. Nem találnád ki melyik rokonom volt ez.
      Az a kislány nagyon hálás lesz egyszer, hogy ilyen jó helyen nőhet fel, különböző vallásokkal és színekkel, minimum kétnyelvűként, de akár 3 is lehet.

      Ragaszkodom ezerrel :)

      Törlés
  4. Nekem így tetszik a blogod ahogy van. Szerintem pont jó, hogy vegyes a téma, engem személy szerint érdekel hogy hogyan lehet egy másik országban boldogulni, hogyan alakulnak a mindennapi dolgok, s közben pedig csorgathatom a nyálam a nálunk nem kapható sminkcuccokra is. Ja és nem kell félnem, hogy huszadszor is ugyanannak a spirálnak a dicsőítését olvasom. Szóval csak így tovább ! S hidd el átérzem a macskás problémát is: én is verem a fejem a falba időnként, hogy mi a fenének fogattam be a 3. macskát (kóborka volt), mert olyan evési kapacitással bír, mint a másik kettő együtt, de nem adnám oda egyiket sem ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy bejön az egyveleg, azért féltem tőle, hogy nem fogtetszeni sokaknak.
      Jajj spirálteszt nem is volt még :)de igen, törekszem arra, hogy újat írjak.

      Törlés
  5. Amikor olvasom az ilyen írásaid, mindig elfog a költözési vágy, bár őszintén szólva mindig is bennem volt. Boldog új évet, valahogy úgy érzem, hogy az lesz, hiszen süt az írásodból, hogy kezd egyenesbe jönni minden körülötted :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minél hamarabbé minél közelebb egy Sephorához :)
      Ez nagyon vicces, mert pont tegnap bőgtem, hogy elmegya főnököm és mi lesz így velem :)
      De sinen vagyok :)

      Törlés
  6. Idén találtam rád, és nem bántam meg :) Értem, amit a blogolással kapcsolatban írsz, nekem borzasztóan sérti az igazságérzetemet, ami néha folyik itt, de nem fejteném ki, mert akkor felhúzom magam, nem mintha egyébként nem tenném meg heti hatszor nagyjából.
    Én megkaptam, hogy a fekete-fehér felület a "menő", és a jelenlegi blogkinézettel egy cég sem fog megkeresni (!!!!!!)...ja, mondom rendben, de mi van, ha nekem nem tetszik a fekete-fehér? Vicc...
    Na de Boldog Új Évet, meg mindenfélét, a cicáknak is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem.
      Keresd meg te azokat a cégeket, amiket kimondottan szeretsz. Nincs abban semmi rossz. Inkább 3 olyan cucc, amit tényleg örömmel használsz, mint 10, amit meg magadnak nem vennél meg.
      Olyannak menő a blogod, amilyennek te szeretnéd, része a személyiségednek.

      Törlés
  7. Először szkeptikus voltam de teljesen beleszerettem a blogodba meg "belld". Nagyon jól írsz, közel érzem a személyiségedet és minden posztodat olvasom, bármiről szóljon is. Az irigyekkel nem kell foglalkozni, hadd főjenek a levükben. Csak ogyrtovébb, élvezd az életed és írj nekünk sokat. :)

    VálaszTörlés
  8. A beauty blogok között találtam rád, de azért ragadtam itt, és azért járok vissza, mert voltak más témák is. Értelmesek. Olvashatóak. Érdekesek. És főleg nagyon emberiek. Ugyan nem vagyok a követőid között, nem lájkolgatok, de olvaslak, úgyhogy légyszi írj továbbra is. Jó vagy így, ahogy vagy.
    Boldog új évet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy írtál :)
      110%-ra tekerem az írókámat

      Törlés
  9. Nagyon jo olvasni gondolataidat, csak igy tovább !

    VálaszTörlés
  10. Jó volt olvasni. :) Én szeretek Magyarországon lakni, egyrészt mert sok jó dolog történt itt velem másrészt mert van egy fóbiám a külföldtől, amit nem tudok megmagyarázni, egyszerűen félek elhagyni az országot, még nyaralni se nagyon megyek külföldre, de ez az én kattanásom. Ennek ellenére nagyon is érdekel, milyen az élet másutt, ezért nagyon érdekesek számomra a kanadai életvitelről szóló írásaid, remélem lesz még belőlük bőven idén is. :) Érdekes módon a beauty vonalnál is hasonló az érdeklődésem a körömlakkok világát leszámítva kívülálló szemlélődő vagyok, de szeretek olvasgatni a témában. Egyébként én egy kommented útján találtam ide, amit egy másik bloghoz írtál a Digital Divas posztok kapcsán, ami kissé lesújtó véleményt fogalmazott meg a magyar bloggerek egy néven nem nevezett csoportjáról és kíváncsi voltam ki ez a lány és miért gondolja azt amit. :)) Aztán itt ragadtam. Jó munkát a folytatáshoz! Nekem jó a kék és a betű is. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hu azt a kommentet úgy kitörölném :) Annyira megbántam, hogy faglalkoztam a dologgal :( de ha emiatt talált ide legalább egy ember, már anniyra nem is bánom :)

      Másoktól is hallottam et hogy nem mennek külföldre, és ha megy is csak olyan helyen eszik, ami otthon is van, mint a Meki vagy a KFC. Nem vagyunk egyformák.

      Törlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. B.U.É.K
    Jó volt ezt az írást is végigolvasni.Vannak olyan dolgok amiket csak az tud megérteni aki már egyszer átélte amit te. Első lépések nehezek mindig te döntöd el átlépsz-e a hídon és vállalod e a kíhívásokat.Imádtam otthon dolgozni elmondhatom szakmám csúcsán dolgoztam és itt mosogatással kezdtem, most sokszor én vagyok a műszakvezető. Első évbe azt hittem hazamegyek én nem ezért tanultam most mosogassak!Két és fél év után mondom azt igen sok minden hiányzik vannak itt is barátaim már. Szeretem ahogy írsz.Most engedhetem meg magamnak elcsábuljak egy-egy Estee Lauder(kedvenc)vagy Mac felé, szemezgetek más felé is most mindenem új, tesztelgetek vásárolhatok.Bárcsak ezt otthon is meg lehetne tenni olyanok lennének a fizetések, mint külföldön!
    Tedd mindig azt amit te gondolsz jónak!
    Ünnepeken sajnos legtöbbször dolgozom az egészségügyben nincs ünnep se karácsony se hétvége otthon is így volt itt is ez van.
    Lassan többet beszélünk németül,mint magyarul hiszen magyart csak otthon beszéljük.Gyermekünk meg iskolába jár itthon Skypol a német barátaival. Nem is magyar nyelv hiányzik hanem az a közeg ahonnan eljöttünk, de mindig csak előre nézz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi itthon is angolul beszélünk, csak a blogom maradt magyar, meg ha a szüleimmel beszélek. Muszáj, mert a kollégák nem javítják ki az apró hibákat, mert értik a lényeget, a kis hiba meg mindegy.

      Most volt az első karácsonyi időszak, hogy dolgoztam, otthon iskolában dolgoztam, az meg bezárt. Hát fura, hogy "mindenkinek" van 2 hét pihi, nekem meg nincs:( De legalább nem volt időm túl sokat agyalni.

      Boldog új évet még egyszer!

      Törlés
  13. Kedves Ildie!
    Nagyon szeretem a blogodat , irj akar ennyire vegyes temakrol is mint a beauty meg a koltozes! Nagyon elvezem!BUEK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy szereted :)Jövök majdnem minden nap valami újjal :)

      Törlés
  14. Csak így tovább Ildi! Egy ideig szerettem volna Londonban élni, de örülök, hogy itthon maradtam/maradtunk. Ennek ellenére nagyon szeretem a Kanadáról szóló cikkeidet, érdekes olvasni, hogy máshol hogy mennek a dolgok :) Az én blogom is elég vegyes, már amikor írok (most azt érzem, hogy bármilyen témába kezdenék bele, a Kisbabánál lyukadnék ki, ami meg tudom, hogy sok olvasót nem érdekel, így még kicsit várok a posztokkal:P), így szeretek "vegyes" blogokat olvasni, minden téma érdekel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a bébitéma megosztó tud lenni, ha korábban nem volt. De a lényeg, hogy akkor és úgy és azt és annyit amennyit jól esik.
      Most nagyon boldog vagyok, hogy nem a falnak írnok és hogy többnyire a témák is bejönnek az embereknek, nagyon jó érzés.

      Törlés
  15. hát szia, én úgy érzem (egyáltalán nem biztos, hogy így van, csak nekem ez jött le), hogy te egy kicsit furcsa lány vagy, a kicsit furcsa lányokat, meg nem mindenki szereti, sőt, aki szereti is, besokall tőlük időről időre (tudom, mert én sem vagyok teljesen normális). az elején én sem kedveltelek túlságosan, elég érdekes volt az indításod, sokak tyúkszemére ráléptél, de mégis maradtam, mert érdekeltél, és örülök, hogy maradtam. nem a sminkek és a fotók miatt, mert máshol jobbakat találok, ha azt keresek, nem is kifejezetten a kanadás posztok miatt, bár azok nagyon érdekesek, hanem miattad, a kicsit furcsa, de nagyon szerethető lány miatt. a sminkek és a fotók nyilván jobbak lesznek, se remélem, te maradsz ilyen! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát szia :)
      Ja mondhatni fura vagyok, és jahh, ezt az elején gondoltam, hogy lesznek, akik nagyon megkedvelnek és lesznek akik nagyon nem.
      Érdekes, hogy a bloggeres cikk mennyire visszhagossá volt egy noname bloggertől. Pedig tele van általánosságokkal, sőt, semmi új nincs benne. Nem is gondoltam, hogy valaki elolvassa, ugyanígy a Kat Von D kontúrpaletta.
      A sminkek rajtam múlnak, a képek meg egy nagyobb beruházáson, de a cél megvan. Magamról nagy változásokat nem feltételezek, illetve remélem is hogy nem lesz. Köszönöm, hogy írtál :)

      Törlés
  16. Sok sikert az újévben is!
    Én azt szeretem leginkább a blogodban, hogy nem minden írásod fekete vagy fehér. Jó, hogy te meglátod a szürkét is és itt most nem a sminkcuccokra gondolok, hanem a személyes gondolatokra. Én szeretem azt a kendőzetlenséget, ahogyan a tapasztalataidról írsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök ám, mint majom a farkának, amikor ilyen kommentek jönnek.
      Hát nem én leszek az az ember, aki a modorosság és a köntörfalazásról lesz híres.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány