2015. december 11., péntek

Hogyan lettem én dolgozó ember? Tizenharmadik megpróbáltatás és buli



Az előző rész ott maradt abba, hogy sikerült kiborítani a butasággal. Bevettem a leszarom tablettát, de sajnos az adagot még nem találtam meg, és lassan mással kell megosztanom ezt a misztikus, de már mindenki számára ismert csodabogyót.


Már a koordinátor is kiakadt. Keményebb, mint én, de látom, hogy nehéz full ideggel szépen és kedvesen beszélni. A Mosoly Mancit átrakták a próbafülkéhez, ő már többet nem dolgozhat a bolt rendes területén. Egy gonddal kevesebb. Bár amikor az egyik k… ide nem is tudom, mit kellene írni vásárló azt mondta neki, hogy vegye le a nadrágról a szenzort, ez az okos le is vette, a csávóka meg elsétált vele. Na, most erre mit mondjon az ember. Megdicsérték nagyon utána.


A másik kellemetlen hölgy amellett, hogy nem dolgozik és pofákat vág, elkezdett szemétkedni is. Mindenkivel. Annyira népszerű, hogy ha bemegy a konyhába, a konyha kiürül.
Ha mondom neki, hogy a zoknik prezentációs elve a függőleges, akkor direkt és csak azért is vízszintesen teszi fel a falra. Miközben mondom neki, hogy függőlegesen tegye, közli, hogy már tudja ezt, ha meg rákérdez valaki, hogy miért tette vízszintesen, akkor simán behazudja, hogy neki ezt senki sem mondta. Csodás.

Még több magyar hang a boltban, és nem voltak túl kedves hangok. Amikor meghallottam, egyből megfordítottam a névtáblámat és szóltam a próbafülkésnek, hogy Olgát hívja, nem vagyok most Ildi egy darabig. Mindenre, de mindenre az ocsároló szavak repkedtek a pártól, különösen a női féltől. Értem én, hogy a Ralph Lauren nem a legmenőbb cucc a világon, de talán nem szar így konkrétan, és nem azt érdemli, hogy egy az egyben valaki ledobálja a földre. Az egy nő egymagában széttúrta a fél boltot. Én szégyelltem magam emiatt. Na, ezzel tuti csak a népünk jó hírét viszik. Remélem a cuki olvasóim külföldön nem ilyenek, na jó én ezt tudom, nem csak feltételezem.


Egyik nap történt, hogy beszélgettem az El Salvadorból származó kolléganőmmel. Tudja, hogy a szenzorokat, a rendet, a minek hogyan kell működnie dolgot nagyon komolyan veszem. Mondhatni, hogy van a merőleges és a párhuzamos, és nincsen „az úgy jó lesz” nálam. Kérdezte, hogy nem-e valami matekos vagyok-e véletlenül. Amikor mondtam, hogy de, könyvelő vagy mi lennék eredetileg, akkor a nyakamba ugrott és közölte, hogy ő majd megtanít engem a kasszákat könyvelni. Aztán pár nap múlva hívtak a big boss irodába. Szóval már nincs is más választásom, mint mindent könyvelgetni a kasszákból. Á nem félem ám tőle. Kanadai papírok, pénz és a hibák. A hibák, amiket ki kell hibajavítózni de szépen és legálisan. Te jó ég. Ez januárig még fel van függesztve, ami jobb is, mert zombi vagyok, nem tudnék most erre koncentrálni. Azért örülök, mert ez plusz egy dolog lenne, amit tudok.

Az egyenpulcsi

Közeledett a karácsonyi buli időpontja, és kellett az egyenpulcsi. Így esett meg, hogy 3 indiaival mentem plázázni. Hát ez nagyon vicces egy élmény volt. Szóval attól, hogy normális ruhákat hordanak, a szívük nem tudja levetkőzni, hogy ami arany és ragyog, azt bizony meg kell fogdosni. Nagyon kis tündérbogyókák. Aztán lett egy egyforma pulcsi, nem egy nagyon jó darab, de a buli kedvéért megért.

Erről a képről éppen nem maradt le a fejem.
A vicces alak elől a mindenki más főnöke
A képen 4 különböző kontinesről vannak jelen, az afriakaiak lemaradtak.

A buli maga nagyon jó volt. A többi zóna minden tagja realizálta egyesével, hogy egyforma cuccban nyumolunk. Ment a fényképezkedés a mókázás. A tombolán sajnos nem nyertem, de a boss nyert karácsonyi kekszet amit nem ehet meg, mert tojás van benne. De szegény a kajával sem járt jól, kóstoltam, és a vegakaja borzalmas volt.

A legjobb csapat, a képet az üzletvezetőnek köszönöm

Vicces volt, hogy van egy ukrán felmenőkkel rendelkező kolléganőm, aki beszél is ukránul (itt sokan már nem). Velem meg jött a férjem, aki szintén beszél ukránul. Olyan kis pandzsabi lázadás lett, hogy ők ketten csalnak ukránul, miközben az indiaiak minden nap csalnak. A kirgiz kolléganőm meg persze értette, hogy mit beszélnek és röhögött. Vicces volt. S férj meg persze mindenkinek tetszett. Cuki volt a maga 2 méterével az átlag 150 centis társaságban. Ja nekem is majdnem lemaradt a fejem pár képről.

Mellettem, akit mindig kínainak néznek

Az ajándékom egy pulcsi volt, de nem a méretem, és nem is hordanám, szóval majd visszaviszem, ahonnan van. Persze sosem fogom elmondani, hogy visszavittem, mert valaki megpróbált jót venni, csak én egy problémás eset vagyok. Itt is megy ez a húzós dolog, viszont sosem derül ki, hogy húzott kit. Amin viszont nagyon meglepődtem, hogy a két romániai kolléganőmből, az idősebbik (60 felett) hozott nekem egy hó gömböt. Nekem még sosem volt ilyen hó gömböm és főleg nem zenélős. Én majdnem elsírtam magam. Meg persze egy kis páleszt is csempészett a zacsiba, olyan édibogyó. Ja is csinál nekem mami féle töltött káposztát karácsonykor, mert én nem tudok olyat, ami olyan, értitek.

Bal oldalt kabátban látható a világ legtündéribb és mindenszempontból a legebb főnöke
Ugye, hogy nagyon komolynak néz ki?

Kisebb szösszenet a kulturális különbségekről. Ül az egyik bangladesi nem túl nagy tehetségű 50 körüli pasas a konyhában és zokni minden nélkül fenn van a lába a széken. Ezt meglátta az egyik menedzser és közölte vele, hogy ezt nem illik. Erre a kasszás vissza, hogy de neki így kényelmes, elfáradt a lába. Ekkorra mindenki hófehér, mert egy menedzsernek ilyet nem szólunk vissza. Úgy le lett teremtve, hogy csak na, azon röhögcsikélt utána mindenki. De komolyan, értem én, hogy még új (az országban), és akkor éppen nem evett senki, de akkor sem szellőztetünk lábat a konyha közepén.
Másik pillanat, amin jót röhögtem a főnökömmel esett meg. Jött a boltba piásüvegtartó, ilyen forgatható, adagolós, puccos partikellék. Egyet a mi cuccaink közé tettem, hogy az nekem kell. Jön a boss, röhög, hogy ugyanilyet akart venni múlt hétvégén. Nézek rá teljesen hülye fejjel, mivel nem iszik alkoholt, életében nem ivott. Majd közölte velem, hogy pont ilyen hülye fejet vágott ő is, amikor eszébe jutott, hogy nem is iszik alkoholt. Aztán nem vettem meg, mert 4 féle töményes üveg sosincs itthon viszont macskák meg vannak.
A cica imádja nézni, a másik meg püfölgetni

Az utóbbi egy hétben a túlélésre játszottam. Nem tudok éjjel aludni, az okát nem tudom, de nem megy. Izomlázam van, pedig nem is csináltam semmi különöset. Szóval kimerültem. A mások helyett való munka és a karácsonyi nyüzsi sem tesz jót, de el fog múlni. Egyébként a többiek is eléggé fáradtak, de valahogy majd csak véget ér ez a karácsonyi időszak. Meg a karácsonyi borzalmas zene. A Jingle Bellsnek legalább 7 féle verziója megy, az egyik olyan, mintha egy 70 éves berugott bácsi nyögdécselne. Rettenetes.

Az a jó az egészben, hogy ott vagyunk egymásnak. Tényleg mindenki nagyon fáradt. Van, hogy egy nap több mint 10 raklap új cucc jön (ezt 2 méter magasnak kell elképzelni). De megy poénkodás, viccelődés, ölelgetjük egymást. A főnökség újabban állandósította a cukorkát a konyhában, sőt néha fánk is van. Azt a két embert leszámítva egy nagy csapat vagyunk, akik csapatként is viselkednek.

Ez lenne a jelenlegi állapot. És most megyek, és beájulok az ágyba és senki sem kelthet fel, amíg magamtól ahhoz nincs kedvem. Persze a kávé csodákra képes.

6 megjegyzés:

  1. A cuki olvasóid nem ilyenek :). Nem húznak le valamit, vagy valakit azért, hogy ők jobbnak tűnjenek.
    Nagyon szeretem ezeket a bejegyzéseket, mert olyan, mintha egy barátnőm mesélné el a napi dolgait. Színes, egyéni stílusú, élvezetes mese (valóság).
    Jó pihenést kívánok, remélem sikerül!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végülis én csak egy lány vagyok a szomszédból :)

      9 órát aludtam, el sem hiszem. Itt a hétvége, lehet alkotni, juhhuhuhuuu

      Törlés
  2. Nagyon jó érzés volt olvasni a kis csapatról és látni a fotókon, hogy része vagy. Kitartást a karácsony előtti hajrához!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon cukik :)
      Már csak két hét, és utána csak a visszahozott cuccokon kell izgulni.

      Törlés
  3. Nagyon szeretem olvasni, ahogy megküzdesz a hétköznapokkal. Olyan jó látni, hogy egy csapat vagytok, és rászánjátok egymásra az időt. Ezen az egyenpulcsin elgondolkodtam, ha én beállítanék egy ilyen ötlettel, mit is kapnék. (Nagyon halkan jegyzem meg, hogy egyszer úgy kipróbálnám azt is milyen lehet ilyen (normális) közegben dolgozni.) Valahogy nekem még nem jött össze.
    A hógömböd gyönyörű. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sapink is van, azt a big boss vette a százforintosban mindenkinek a zónánkban, tökéletes badhair napokra.
      Problémák itt is akadnak, de jahh, kijelenthetem, hogy normális közegben dolgozom.

      Köszönöm, a cicák is nagyon szeretik :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány