2015. december 25., péntek

Karácsony nálunk



Azt hiszem, kellett volna valami nagyon karácsonyos posztot írnom. Ez eddig nem esett meg, szóval majd most.


Nem tudom miért, de valahogy nem érzem a „húha, karácsony van, jujj, de nagyon kell pörögni, 10 féle kaját csinálni, aztán beleájulni a karácsonyba” dolgot.
Lehet, mert beteg voltam, és később jött meg a kedv. Vagy, mert tudni véltem, hogy úgysem kapok ajándékot senkitől. (nem így lett) Csak megcsináltam (90%) azaz megcsináltuk a lakásban a dekorációt, ami nagyon király lett. Aztán ennyivel le is tudtam a karácsonyt.



23-án kicsit még kezdtem belejönni a dolgokba, de valahogy az előrelépésem meló ügyben jobban izgat, mint maga a karácsony, rettenetes. Jött is a fellángolás, hogy nekem angolul kell beszélnem 24 órában, szóval, amikor ezt írom, a férj angolul szól hozzám, ha kell neki valami.


Pár nappal ezelőtt kitaláltuk a családi hagyományinkat. Hát igen, a hagyományokat csak úgy kitalálni szokták. Lehet, nem teljesen normális pontokba szedni ezt, de én most így eldöntöttem dolgokat.  Jó közösen eldöntöttük. Mint például tengeri halból lesz a halászlé, hogy ne legyen szálkás. A férj utálja a szálkát, én meg ragaszkodom a halhoz. Vagy például, hogy nálunk nem lesz se Jézuska, sem angyalok, sem semmi ilyen képzeletbeli barát. Mi adjuk egymásnak az ajándékot, amit szépen kiválasztottunk és annak üres dobozát szépen becsomagoltuk. Nincs áldott karácsony, és a békésség (nem értem a békés karácsonyt egyébként) meg alapértelmezett lesz.  Ha lesznek gyerekeink, akkor lesz december 6-án Mikulás (ez itt nem létezik) és utána egymásnak csinálják az ajándékokat. Felesleges lenne bármilyen vallási alapú dologgal etetni őket, ha már az oviban lesz indiai, kínai, muszlim csoporttársa. Akik ünnepelnek a maguk módján, de nyílván ez más és más.

  
A rossz ajándékötletekről itt írtam, amihez a kommentek között nagyon sok jó kiegészítés is érkezett.
A jó ajándékokról nem írtam. Black Fridayen és a Sephorában mindenféléket beszereztem az utóbbi időben. A kívánságlistás írásom is majdnem kimaxolva. A férj kapott tech kütyüket, mint mindig. A macskák cicaszökőkutat kaptak illetve egy lerombolható fát.  A cicavár még folyamatban van. A lakás sok apró dolog mellett kapott egy Sodastreamet és egy borhűtőt és egy fantasztikus külsőt.


24-én reggel családi Skypeolás volt.


Ezt a családi dolgot minimálisra fogtam. Én vagyok a Grincs és nem volt kedvem a gügyögéshez. A Szöszmösz újabban már bújik és puszilkodik, vele eltöltöttem egy órát szerelmezéssel, ez valahogy olyan megnyugtató volt.

Kellene még takarítani, és főzni is. Vega kaját is. Sütni nem nagyon terveztem, mert tojásmenteset még sosem próbáltam. Jön a főnököm, aki egyben a legjobb barátosném is. Majd kifaggatom, hogy ők mit ünnepelnek ilyenkor.


25-dike.
Nem sikerült kitenni a posztot napközben, így most már este kerül a publikum elé. Jelentem a vega kaja elkészült és szuperjó lett. Nem egy nagyon puccos dolog, csak hagyma-zellerkrémleves és gomba paprikás volt quinoával, de minden jól sikerült. És hát nem elhanyagolható, hogy nagyon szép ajándékot kaptam a cuki főnökömtől. Azt a nyakláncot, amit kinéztem a Guessben, de magamnak 60 dollárért nem akartam megvenni. És tudta. Hihetetlen jó érzés. Illetve a zónám menedzserétől is kaptam ajándékot. Csak én és a koordinátor kapott tőle. Annyira megtisztelve érzem magam.


A kertvárosi részeken a házak ki vannak világítva, de ilyen nagyon durván. Sajnos a buszról értelmes képet nem sikerült csinálni, gyalog a -20 fokban meg nem vadásztam őket. Néhol nappali fényesség van.


Ma este megyünk a férjem főnökéhez karácsonyozni, az biztos vicces lesz. Kíváncsi vagyok mennyit nőttek az unokák. Van ez a főnök úr és felesége, van egy rakat tastvérük, van 4 gyerekük, azoknak ugye van 4 párjuk, és eddig 4 unoka van. Szóval 20-an biztosan leszünk majd. Akkora konyhájuk van, hogy én majdnem elsírtam magam két éve, hogy egyszer nekem is ilyen lesz. Nagyon szeretem az a házat, nagyon amerikai, nagyon kényelmes.

Meg is jöttünk a buliból. Annyira cukik ezek a gyerekek, annyira jófejek. Nagyon jó volt egy családdal ünnepelni, egy igazival, ahol mindenki szeret mindenkit.

  
Idén szeretem a karácsonyt. Új élet, új szokások, új barátok, új cicák.

Boldogat, nem áldottat (mert nem számít a vallás), nem békéset, mert az alap, nem kívánok semmi extrát, csak érezzétek jól magatokat, egyetek jókat, örüljetek egymásnak, szeressétek a pillanatot, amit kaptatok!

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Szaloncukrot egyetek helyettem is!

7 megjegyzés:

  1. Utólag is kellemes ünnepeket! Mit nem adtam volna egy havazásért! Én is elég grincses voltam egészen addig, amíg fel nem állítottam a karácsonyfát. Imádom, de csak az igazi, élő fát; az illat, a fények...Most próbáltam a vegán mézeskalácsot, nem puhul be, de nagyon finom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is kellemes ünnepeket!
      Élő fánk nem is tudom mikor volt utoljára, szerintem a szüleimnél csak.
      Erre a vegán receptre viszont nagyon kíváncsi vagyok, ha van időd bemásolni nagyon megköszönném. Már csak deszka kell :)

      Törlés
    2. Mézeskalács tojásmentesen

      Hozzávalók:
      50 dkg tk. tönkölyliszt (az eredeti recept durumlisztet ír)
      25 dkg méz (aki nem fogyasztja, helyettesítse agave, vagy rizssziruppal)
      1 kk szódabikarbóna
      fél csomag mézeskalács fűszerkeverék (az eredeti recept őrölt fahéjat és szegfűszeget ír)
      15 dkg növényi margarin

      A díszítéshez:mandula, dió, mazsola, szezámmag, napraforgó mag

      A lisztet és a langyosra melegített mézet a fűszerekkel és vízzel masszává gyúrom, majd kb. 8 mm vastagra nyújtom. Tetszés szerinti formájúra kiszaggatom és díszítem. Előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjöm, a tetejét közben kétszer-háromszor megkenem juharsziruppal, hogy fényesek legyenek.

      Én tönköly és zabliszt keverékével csináltam, mivel én nem vagyok vegán, csak tojásallergiás,ezért én simán mézzel csináltam :)

      Törlés
    3. Köszönöm. Az indiai kolléganőmnek szeretnék ilyet csinálni, aki nem eszik tojást. Majd (ha lesz deszka is) jövök a tetszés mennyiségével :)

      Törlés
  2. Én is pont így csináltam (bár sima fehér lisztből), nekem a gyermek tej- és tojásallergiás, úgyhogy valami mindig kimarad az ételekből :) sőt legtöbbször technikailag vegán étel a végeredmény.

    VálaszTörlés
  3. Én is pont így csináltam (bár sima fehér lisztből), nekem a gyermek tej- és tojásallergiás, úgyhogy valami mindig kimarad az ételekből :) sőt legtöbbször technikailag vegán étel a végeredmény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem kinövi a gyerek. Öcsém pont ezekre volt allergiás, de elmúlt teljesen. Pedig kicsiként fél deci tejtől véresre vakarta a kiütéseit :(

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány