2015. december 3., csütörtök

Készülj velem! – Kat Von D Shade and Light kontúrpaletta



Ezer éve adós vagyok ezzel a bejegyzéssel, de mindig csak halogattam. Az okai a képek. Egyszerűen nem sikerült olyat alkotni, ahol látszik is, de nem is sok. Már majdnem feladtam, és azon voltam, hogy én ezt visszaviszem a Sephorába, ez nekem nem működik.


Csak hogy érezzétek a viszonyunk alakulását. Szépen, ahogy a Youtube/Kat Von D/Lisa/többiek tanították megcsináltam mindent. Két verzió történt:
Első, hogy nincs benne éles vonal, de akkor meg csak én látom, hogy ott van, a kamera a legkevésbé sem.
Második, hogy látszik, de én inkább érzem kosznak, mint árnyéknak.


A megoldási kísérletem az volt, hogy visszamentem a Sephorába és megkértem a cuki srácot, hogy akkor most nyomjunk egy kontúr tutorialt, mert egyszerűen nem leszek tőle Kim Kardashian. Jókor jött, mert úgyis alapozót is szerettem volna próbálni. Megvolt az alapozás, megcsinálta a kontúrt. Pont olyanra, mint én itthon. Kérdezem tőle, hogy látod, nem is látszik. Jó erősítsük, de az meg… én nem tudom mi a baj velem, de olyan túl mű. Pedig tényleg szeretnék valami divatosabb fejformát a golyófejem helyett. Kaptam még kis pirosítót és egy tonna fixáló sprét és mire hazaértem már nem volt az arcomon semmi. Szóval ez a mi történetünk. 


Krémes kontúrt próbáltam még a Kat Von D Shade and Light előtt, szigorúan segítséggel, és megállapítottuk, hogy a legtöbbje a répajelmezhez lenne tökéletes kiegészítő. Persze ezek a spanyol és indiai, keleti lányokon (mint a Kim K.) tökre jól néznek ki. (azóta az ABH krémes kontúr palettája kapható itt, megyek is majd megszemlélni)


Maradjunk a tényeknél. Van a menőnek kinéző csomagolás, amit mágnes rögzít. Nem az a szuperbiztonságos, de nem is rossz. Kicsit vastag, kicsit nehéz, (227 gramm) de ez van. Kinyitva elhelyeztek benne egy menő alakú tükröt. 6 színünk van, amiből 4 fehér ember számára haszontalan. Miért mondom ezt? A bal oldali sötét és világos színeket szoktam használni. Viszont a világos szín nekem majdnem sötét sima púdernek, nemhogy világosítana. Ennyi a Shade and Light light részéről.
A két középső szín sárgás tónusú, de fehér bőrűeknek való, ez akkor lett volna jó, amikor szoliztam. A jobb oldali színek pedig egyértelműen sötétek, bár azt inkább nem állítom, hogy nem lehet semmire sem használni.


A Kat Von D Shade and Light festéke porol, amin azért rendesen meglepődtem ennyi pénzért. A felvitelt megpróbáltam alapozóra és alapozó majd púderre is. El lehet idővel satírozni, de itt is jobbat vártam, főleg, hogy porol. Lehet, az elvárásaimmal vannak bajok. Gondolkoztam, hogy megveszem a hozzá árult ecsetet, de egyrészt drága, másrészt utálom a kétvégű ecseteket. Nem lehet őket normálisan tárolni.
Alapozó és korrektor
Alapozó, korrektor és Kat Von D Shade and Light
Összegzésként, ha nem is bántam meg, hogy megvettem Kat Von D Shade and Light palettáját, de 55 kanadai dollárért (12 000 forintért) mást nem fogok erre bíztatni. Minden nap használom, próbálgatom, és látom, hogy alakul ez, de az ember 55 dollárért nem egy „majd jó lesz ez” érzést vár, hanem egy kisebb csodát. Itt meg nem tudom az esetleges bénaságomat hibáztatni, mert a Sephorás srác sem csinált jobbat fél óra alatt a fejemre, mint én. Lehet egy másik Sephorást is megkérek rá, hogy tegyen velem csodát, úgyis imádom vizslatni az ecseteiket.


Ez ecseteket nem nagyon részletezem, mert a fényképezés napján ez a három volt éppen aktuális, de ez főleg egy előtte történt ecsetmosásnak köszönhető. (Zoeva 110 Face shape, Real Techniques Contour brush, Zoeva 105 Luxe Highlight
Most azt érzem, hogy kicsi vagyok, nyomi vagyok, de majd megnövők és ügyes leszek. Hát bocsi, hogy ez a bejegyzés ilyen béna lett, ígérem, egy év múlva majd frissítek.


 Ti hogy vagytok a kontúrozással?
Minden nap vagy csak buliba?
Van bevált terméktippetek?



9 megjegyzés:

  1. Én ugyanígy vagyok egy Catrice kontúr "palettával" (két részes), kb semmire sem jó, dehát az legalább nem 12ezer volt. Egyébként én nem szoktam kontúrozni, ha ilyesmire vágyok, akkor inkább egy bronzos sminkes teszek fel, amivel nincs sok pöcsölés és még jól is mutat! :D Emellett pedig soknak is érzem azt a festékmennyiséget amit a kontúrozáskor ken magára az ember jánya...Hiába ezek a csodaszép paletták.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked szép csontos arcod van, nem olyan kerek, mint nekem, ami igazán akkor golyó, ha nem aludtam eleget.
      A bronzos-aranyos dolgokat számőztem az életemből, miss frozen nem bronzosít alapon :) (ezt visszaolvasni is rossz volt).

      Törlés
  2. Engem nagyon felcsigáz ez a paletta, még úgy is, h én inkább krémes termékekkel szeretek kontúrozni, de ugye kinke mi. Én néha még hétköznap is ennél durvábban tolom, képekhez meg szerintem tehetsz fel jóval többet, mert akkor jobban látszik. Egyébként a szemed alatt szerintem kifejezetten jó így is. Akik meg túltolják a kontúrozást azok egyébként is extrémen sok sminket tesznek fel, meg túrbózva van műszempillával, miegymással. Szerintem simán van olyan, hogy bizonyos dolgokat az embernek meg kell szoknia magán. Kimmy K meg annyira nem mérvadó, egyrészt mert van 1 qvajó sminkese, másrészt meg nem nyom ki magáról előnytelen képet. Azé' mégnézném őt is a sok tunning nélkül, rossz fényekkel, egy front cam képen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krémeset szerettem volna én is, de lebeszéltek róla a Sephorában a sárgaság miatt.
      Ma úgyis péntek van, egyősítek a dolgokon, legfeljebb azt mondom, hogy meló után buliba megyek.
      Ja hát igen a bogyós rúzs, tonna korrektor, tonna kontúr, műszempilla, na majd egyszert ezt is kipróbálom.

      Ezer szónak is az lesz a vége, hogy el kell menni sminksuliba, és megtanulni a dolgokat tisztességesen

      Törlés
  3. A képeken pedig nagyon szépen mutat! Bár nyilván természetes fényben, élőben más lehet. Én szeretek kontúrozni, egyelőre csak por állagúval, de ha a clinique végre behozza a chubby face sculptort hozzánk, akkor lehet, hogy lesz krémesem is. :) A chubby pirosítójukat is nagyon szeretem, úgyhogy kíváncsi vagyok milyen lesz.
    Ja és a por állagú kontúrozóm a nyx blush, taupe árnyalat - én elégedett vagyok vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Highlighterből viszont van többfélém, krémesek is, mindet szeretem. :)

      Törlés
    2. A fény természetes, de élőben tényleg többnek látszik. (igen a fényképezőgépre való spórolás elkezdődött)
      Az egyik következő utam a Clinique lesz, meglesem ezeket a cuccokat, mindig féltem, hogy nekem ez nem fog menni, de ki kell próbálni.

      Törlés
  4. Vártam nagyon ezt a tesztet, de ez egy újabb megerősítés, hogy nincs szükségem ilyen palettára, hiszen úgysem tudnám kihasználni teljesen. Ha elfogy a mostani kontúrszínem, szerintem én szemhéjpúdert fogok használni és nem kontúr palettát veszek megint. Köszi a tesztet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De tudod, hogy én nem vagyok profi, és lehet csak miattam nem jó a dolog. :( :( :(

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány