2015. december 29., kedd

KUKA KEDD 18. HÉT



Ezen a héten a kuka kedd a tél igazi -20 fokosságával lesz beburkolva. Lesz, ami azért megy, mert nem szezonális, és lesz, ami azért megy, mert nem felel meg annak, amire kitalálták.


A szekrényből és konkrétan ugyanarról a polcról:
Írtam korábban a téli cikkben, hogy télen nagyon komolyan veszem a derekam védelmét. Ezt a Hippsy derékmelegítőkkel a legideálisabb megtenni. Viszont anno évekkel ezelőtt tettem egy próbát az Auchan-féle derékmelegítőkkel. Oka az ára volt, az Auchanos 1000 forint a Hippsy pedig 2500 forint volt. Most azt kell, hogy mondjam, hogy olcsó derékmelegítőnek elcsúszkálás és kényelmetlenség a vége. A héten ez a 3 derékmelegítő távozik. Teljesen feleslegesek, viszont valami alakul a fejemben, hogy mire lehetne őket használni. Csak legyen rá időm.


A fürdőszobából két olyan termék távozik, amikkel nyomokban van bajom csak, az oka, hogy mennek az a tél. A távozók az Uriage Bariésun fényvédői, arcra és testre. A testre valót szerettem, teljesen rendben van, az arcra valóra nem igazán lehet sminkelni, de a Yamuna ásványi alapozóval azért egész jó volt nyáron. Két oka van, hogy távoznak. Az egyik a 9 hónapos szavatossági idő felbontás után, ami márciusban meg is lesz. A másik, hogy az egyik kolléganőm lányának az esküvője most januárban lesz Mexikóban, így van hova továbbpasszolni. 


Illetve bármilyen rossz is vagyok, nem használok egy az egyben fényvédőt mostanában. Sötétben megyek dolgozni, sötétben jövök haza, van, hogy napokig nem is látok napsütést. Hétvégén természetesen használok, de arra van másik.


Jövő héten a mostani „csak kettő” bűnömet jóváteszem, ígérem, de úgy nem illett hozzájuk semmi.

Ezek lettek volna a 18 hét távozó darabjai.

Ti mennyire figyelitek a szavatossági időket?
Melyik típusú termék az, aminél szigorúbbak vagytok?


11 megjegyzés:

  1. Én egyedül a fényvédőkkel vagyok szigorú, az összes többi kozmetikum esetében az állagot, illatot és a funkciócsökkenést veszem figyelembe. Ritkán buggyan rám kozmetikum, de előfordul. Legutóbb egy kedvenc parfümöt kellett kihajítanom és egy Alverde testvajat, ezeken már simán éreztem, hogy megváltozott a szaguk. A testvaj avassá vált, a parfüm pedig besötétedett és elvesztette jellegét. Ilyenkor, mintha a fogamat húznák, de romlott cuccot csak nem tárolhatok, muszáj mennie annak, ami menthetetlen.
    Derékmelegítő: volt egy kínai darabom, csúszkálós fajta. Jó lenne, ha valahogy ránézésre, tapintásra meg lehetne állapítani egy derékmelegítőről, hogy jó minőség-e. Az általad próbált márkájú derékmelegítőt, ami bevált, szerintem itthon nem tudnám beszerezni, mindenesetre szétnézek majd, mert jól jönne egy tökéletes darab.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bandita! Itthon is kapható hippsy derékmelegítő, Tesómnak vettem néhány éve egy interspar bejárata körül egy árustól, azóta is hordja Húgom. Boltban nem tudom hol lehet hozzájutni, de van webshopjuk: http://www.hippsy.hu/derekmelegito-81/originals-83

      Törlés
    2. Hú, köszi szépen, megkukkolom, de jó! :D

      Törlés
    3. Régebben a Hippsynek volt pesti átvevőhelye, nekem az összes onnan van. De innen rendelhető: http://shopline.hu/sortlist/sortlist.action?id=19235

      Hu nekem most egy Lancome parfüm van kifakulva, nem is nyúltam hozzá egy ideje, mert félek, hogy megmurdált. Eddig kellemes tudatlanságban elvoltam. :)de assan rá kell nézni.

      Törlés
  2. Nálam nagy smink-szórás lett:
    Ecsetek: Clinique két végű, szempillafésű, pirosítóecset, mini ecsetek (szivacsos aplikátorok).
    Szemfestékek: Oriflame 4-es, Rimmel és Astor monok, Clinique monok, YR mono,
    Pír és bronz: Clinique.
    Száj- és szemceruzák: Artdeco, Avon, Max Factor.
    Korrektor/highlight: YR ecsetes, ezer éves Avon stick highlight.
    Rúzs: 2 Clinique.
    Szájfény: Clinique és Lancome.
    Ezeket mindet szerettem valamikor, és olyan szép időszakok kötődtek hozzájuk a fejemben, hogy csak most tudtam megválni tőlük :). Töredelmesen bevallom, hogy maradt még néhány :/
    Köszi Ildi ezért a sorozatért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen.
      Ez egy ifen komoly lista, jó pár hétnyi anyaggal. Minden elismerésem!

      Törlés
  3. Ja, büdi parfümminták és egy Oriflames körömápoló krém is repült.

    VálaszTörlés
  4. A rossz derékmelegítőkből szerintem lehetne cicaalagutat készíteni, csak a vázat kell kitalálni, ami megtartja. Imádják a macskák, igaz, nekem bolti van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó van nekik 10 méternyi alagútjuk :) (imádok tőle porszívozni) de gondolkozom a felhasználásukon. Palettáknak kellene valami tartó, meg az apró dolgoknak is persze.
      Valami történni fog :)

      Törlés
  5. A szavatossággi idő-kérdés nálam így néz ki: arcra, szemre krémek, szérumok, testáplók, fürdő cuccok, lemosók szigorúan lejárati időn belül. Szempillafestéknél szintén. High end egyéb festékekkel pedig nagyon nagyvonalú vagyok ;). Akár lejárat után 1-2 évvel is hajlandó vagyok használni, ha minden rendben van vele és itthon tesztelve nem okoz bajt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szempillaspirálokkal szerencsés vagyok, mert szinte mindig utánam dobnak egy kicsit, ha vszek valami mást. Ezek meg 1-2 hónap után azért nem olyan hú de hatásosak, így nem fáj a szívem. De krémet is mindig adnak ajcsiba, mondjuk belenyúlkálósat nem vennék nagyban, a 15 ml-s elmegy.

      De a drága cuccokat átérzem, nekem is nehezebb kidobni valamit egy másikkal szemben, ha tízszer annyiba került.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány