2015. december 5., szombat

Szombat reggeli gondolatok



Pontot téve a mai általam még csak nem is ismert eseményre. Még jó, hogy magyar idő szerinti délelőtt alszom.


Kat Von D kontúrpalettáját azért vettem meg, mert szerettem volna egy kontúrpalettát kipróbálni. Mindenképpen. Hosszas keresgélés után a lehetőségeket egy szakértő Sephora sminkessel is végignéztük. A nagyon jónak mondott Laura Mercier olyan sárga volt a fejemen, mintha beteg lennék. Ezért is esett a választásom/választása a Kat Von D palettára, mint a legkisebb rosszra. (van, aki a vörös rúzst akarja mindenképpen kipróbálni, és nem jön be) Shade and Ligh paletta teszt ITT tekinthatő meg.

Sok próbálgatás után visszamentem és segítséget kértem. Sajnos nem tehetem meg jelenleg, hogy elszaladjak egy sminksuliba, ez persze az én hibám. A kimondottan kontúrozással foglalkozó srác alkotta a fejemre azt, amit én is szoktam itthon. Ugyanúgy megállapította, hogy ez nekem annyira nem az igazi. Nem tudom, hogy a bőröm vagy a fejformám miatt nem érzem húdeszipiszupinak.
Ez róla az én véleményem. Teljes terjedelmében leírtam a történteket, nem gondolom, hogy ezzel baj lenne. Mindenkinek minden nem fog sosem tetszeni. A Sephora honlapján is vannak 1, 2, illetve 3 csillagos vélemények róla. Nem egy egyedi eset az enyém.

Továbbá azért kezdtem el már akkor a blogot, amikor nem voltam/vagyok profi, hogy egy egyszerű lány fejlődését tudja az végigkövetni, aki kíváncsi rá. (aki meg csak utálkozni szeretne, az tegye máshol) Ez egy abszolút hobbi. Nem szeretnék a szépségiparban dolgozni, nem szeretnék ingyen cuccokat kapni, nem szeretnék blogger eseményekre járni. Szeretek mókolni a cuccaimmal, készíteni ezer képet, ezáltal új funkciókat megismeri a gépemen. Szeretek képszerkesztőkkel játszani, vagy éppen rájönni, hogyan lehet egy képről a hátteret eltűntetni.

Attól, hogy valami amerikai, még nem lesz szuperjó. Attól, hogy valami nehezen beszerezhető még nem kell róla csodát képzelni. De talán legfontosabb, ha még nem próbálta az ember, akkor meg honnan tudja, hogy az milyen jó? Ki kell próbálni.

Viszont nem fogom 12 ezer forintnak megfelelő összegért ajánlani. Sokkal olcsóbban is lehet kapni, ami valljuk be, a magyar valóságban reálisabb, első kontúrpalettának meg főleg.
Biztosan kell nagyon és nagyon sok mindent tanulnom még. Folyamatban van. Nem CSAK a kontúrpaletta hibája az, hogy nem működik úgy, mint képzeltem. Leírtam. Nem csak lehúztam, hogy szar. Le van írva, hogy az oka részben én vagyok. 

Még szép, hogy szeretnék ingyen órákat kontúrozásból, szerintem bárkinek jól jön a dolog. Sajnos itt a magyar sminktanfolyamot árainak a háromszorosa a reális, idővel.

Ennyit arról, hogy mire lehet ébredni egy szép szombati reggelen. Pont most készültem megírni az egy éves elköltözés utolsó részét, hogy hogyan érzem magam. Tuti tele lesz hazavágyakozással… szomorú szmájli

Kommenteket és kritikát továbbra is szívesen fogadok ide a blogra, e-mailben, a FB oldalon keresztül, és bejelölve akár az Instán és a Twitteren is. Nem bejelölve pedig pontosan annyira tartom gyerekesnek, mint amikor valaki az anyukáját küldi saját maga helyett.

Éljen a hétvége, éljen a napsütés és a spanyol kaja!

21 megjegyzés:

  1. Nem gondoltam volna róla, hogy kifiguráz valakit, csak azért, mert nem tud annyit, mint ő. Szimpatikusnak tartottam, amit csinált eddig, és kedveltem, meg téged is, de ez most kicsit nem fért bele az általam róla alkotott képnek. Azt hittem, hogy segítőkész, jóindulatú, építő kritikás típus, erre meg ez kicsit sznob húzás volt tőle. A második löket a részéről meg valóban gyerekes, az első pedig szimplán szemét, és érthetetlen. Nem valami közösségformáló. Főleg, hogy le sem húztad igazán a palettát, és a bejegyzésedben többször is szerepelt, hogy gyakorolni és gyakorolni fogsz vele. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a képek alapján tökéletesen látszott a kontúr, még én is láttam, pedig nekem aztán semmi közöm a beauty blog világához - ezek után meg még csak fontolóra sem veszem xD
    Felejtést kívánok az esetre, meg egy bögre forralt bort.

    VálaszTörlés
  2. Még most olvastam a kis kommentáradatot Facebookon. És még sokan csodálkoznak, hogy néha utálom az embereket :D
    Mi szeretünk, a többi meg le van ejtve <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az illető FB-ján voltak az igazán gusztustalanok, de az már nem elérhető

      Elmúlik, új nap lesz, új energiákkal és veszek egy új kontúrpalettát, mert igenis bele fogok jönni

      Törlés
  3. Nem olvastam a komment cunamit, asszem nem is fogom. De ez a blog a te játszótered azt írsz rá amit te akarsz, mint ahogy a blog fb oldalára is, mindenki más elmehet a fenébe. Cenzúráz ha kell, de ne hagyd hogy elvegyék a kedved.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hagyom :) mindenkinek nem lehet megfelelni, és nem is kell.
      Viszont szó nélkül sem megyek el a "befutott" blogger paraszt húzása mellett többször (már többször lenyeltem a rosszindulató megjegyzéseket)

      Törlés
  4. Nem is értem ezt az egészet. Én csak annyit vettem észre ebből az egészből, hogy az illető Facebook oldalán volt valami hiszti. Aztán egy kicsit kutatgattam, hogy mi meg hogy, és rájöttem, hogy ez történt. Szerintem ez egy csúnya húzás volt, és pontosan azért, mert te magad is többször írtad, hogy nem csak te próbáltad, hanem Sephora sminkes, stb... Szóval egyáltalán nem arról volt szó, hogy csak egyféleképpen próbáltad. Én nem is igazán értem, miért kell ezt az egészet így tálalni. Ha meg valami problémája van, akkor írjon neked emailen, ne közösségi oldalon szórakozgasson.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A közösségi oldalak azán, amit alapból nem használok... és kuncogni a kis barátnőkkel (ami a képről lemaradt) na mindegy.
      Ennyit arról, hogy ki a bunkó meg hogy miért nem szaladok a magyar bloggerközösségbe :(

      Törlés
  5. Semmi baj nincs azzal, amit írtál, a baj a reakcióval volt. Minek szól be ő bárkinek egy sminkre? Ügyes lánynak tartják (mihez képest ugye), de azért nem egy spíler, a vakus képek meg... Miért egy 150 követős blog csípi a szemét? Biztos tudsz valamit, amiért reagálnak rád és nem a saját dolgaikkal foglalkoznak... Olvastam eddig néhány blogos vitát, de akkora égést hogy az anyukája írjon valaki helyett még nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyi idős koromra még ügyesebb leszek. Nem biztos, de majd rajta leszek a témán.
      Sokak szemét csípi a blog és én. Tudom, nem a szokásos "blogpályát" futom be, ez annyira nagy szám, hogy nem ugyanazt csinálom,mint a legtöbben?

      Törlés
  6. Hirtelen nem értettem ezt a cikket, én is lemaradtam hisz nem fészezek. Én csak annyit tennék hozzá, amit tegnap elfelejtettem, hogy szerintem kerekebb arcot amúgy is nehezebb kontúrozni, mint egy olyat amin alapból kiáll kicsit a csont, ezt saját tapasztalatból mondom, bár én sem vagyok profi ugyebár... A lényeg, hogy ne add fel, előbb-utóbb csak megtalálod a módját, ha meg nem, kontúr nélkül is van élet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Menni fog ez, mint a lélegzetvétel. Most sem katasztrófa, csak jobbat és szebbet szeretnék.

      Törlés
  7. Mennyivel elegánsabb lett volna a poszt alatt írnia 2 tippet a paletta használatához! Ez most nagy öngól a szememben.
    Anyukáról nem is beszélve...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kitörölt FB beszélgetés alatt állítólag szerepelt olyan, hogy megszán pár ingyen kontúrleckével, de ennek a valóságtartalma már a múltba veszett.
      Szerintem az lenne a legjobb, ha nem foglalkozna vele sem ő sem a barátnői. Nem kívántam sosem általuk lájkokhoz és követőkhöz jutni, nem fogom elhappolni a goodie baget előlük, sőt találkozni sem fogok sosem ezekkel a típusú hölgyekkel.
      Anyámat pont ezért nem engedem ide, az kéne még itt irogassa minden poszt alá, hogy "nagyon szép vagy kislányom" :)

      Törlés
  8. "KékÉg" Betti facebook-os hozzászólásával maradéktalanul egyetértek. :) Ennél többet ez a történet nem is érdemel.
    Amit pedig meg szeretnél tanulni (pl. kontúrozás) úgyis menni fog. Te is olyan lány vagy, aki addig úgysem adja fel, amíg saját magának meg nem mutatja, hogy meg tudja csinálni. És most nemcsak a kontúrozásra gondolok. :)

    VálaszTörlés
  9. Az első két hasonló alkalommal még csak-csak megvolt a kinyújtom a nyelvem, továbblépek.
    Most nem felbosszantott, csak nem akartam annyiban hagyni.
    :)

    VálaszTörlés
  10. Szia! Szoktam olvasni a blogodat, az övét nem is ismertem. Én is csak azt tudom mondani, hogy ne törődj az ilyen beszólásokkal (bár én nem láttam, hogy mik voltak az ő oldalán). Tényleg, egyszerűen annyira unintelligens megnyilvánulás volt, hogy nem szabad, hogy elérje az ingerküszöböd. Egy olyan embert, akit több százan követnek értelmes kritikát kellene tudnia megfogalmazni, ha már annyira hozzá akar szólni a dologhoz nem gyerekes hisztit. Dehát ő tudja, meg a követői. én eddig sem ismertem, ezután meg aztán végképp nincsen igényem követni őt.

    VálaszTörlés
  11. Én sem láttam a saját szememmel, mire felkeltem törölte a FB-ról.
    Egy év műlva már nem fog meghatni az ilyen, illetve remélem, hogy nem is lesz több hasonló.
    Sok jó kis blog hagyta abba hasonló miatt, engem csak megerősített.
    Köszönöm a támogató szavakat, nagyon jól esik :)

    VálaszTörlés
  12. Najó, erről megint lemaradtam, szerencsére, mert csak jól felhúzott volna. Én is csak azt tudom mondani, amit a többiek, hogy jól csinálod a blogot, hiteles vagy, és már ott tartok, ha venni akarnék sminkcuccot, ha lenne tőled teszt a vadászott termékről, az alapján döntenék. A kontúrozáshoz nem értek, de a kontúrpalettás bejegyzésed szerintem nagyon jól sikerült.

    ŐSZINTE vagy Ildi, lehet, hogy ez csípi a bögyét egyeseknek. Őszintébb vagy, mint amennyire hiú és ez messzire visz téged a képmutatóktól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs okom nem igazat vagy nem őszintét szólni. Ha ezzel tényleg valakinek baja van, hát, nem is tudom.

      Köszönöm a kedves szavakat, jólesik a támogatás :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány