2015. december 2., szerda

Tél, ami már hetek óta elkezdődött



Bejegyzés arról, hogy mit várok a télen és mit nem. Mik lesznek a blogon, legalábbis reményeim szerint. Összegzés, tervezés, kis lelkizés.


Kezdjük ott, hogy a magyar értelemben vett tél itt már régen elkezdődött. Volt már mínusz 24 fok éjjel, és már a második hó is leesett. Ha már ezzel kezdtem, akkor folytatom az időjárással. Tavaly folyamatosan volt hó, de az az igazi kanadai fél méteres friss hó kimaradt. Mivel közel van a munkahelyem, így szívesen megnézném a fél méteres havat, vagy még többet. De persze lehetőleg nem mínusz 35 fokkal társítva.

Decemberben mindenki a karácsony bűvöletében él és ég. Idén eldöntöttem, már ha lehet ilyet, hogy szeretni fogom a karácsonyt. Igenis venni fogok karácsonyi dekorációt, meg csillámos kacatokat. Eddig ez nem jött össze nagy mennyiségben. Amit vettünk az azóta is a szatyorban várja a sorsát. Lehet, azért mert túl sok mindenből lehet választani, de lehet, hogy csak azért, mert akarom, még nem tudom megszeretni a karácsonyt. Ezzel az állapottal persze még bármi történhet.
A boltban már szól a „Let it snow” ezerrel, mi is tele vagyunk karácsonyi dolgokkal, és karácsonyra rákattant emberekkel.  Minden blogon megy a csináld magadnak dekoráció ötlet, nekem meg nincs hozzá kedvem. Ez van.


Decemberben lesz céges karácsonyi buli, ahova viszem a férjet is. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz, mi lesz ott, hogy megy itt az ilyen. Erről majd az akkori „Hogyan lettem én dolgozó ember?”-ben olvashattok is. Azt, hogy mibe fogok menni, még nem tudom.
Még december elejére tervezek elfogytak posztot, ami szerintem több részben fog érkezni, mivel egy egész éve gyűjtöm az elfogyott cuccok flakonjait és tégelyeit.
Szeretnék valamiféle évértékelőt is írni, személyesebb jellegűt. Illetve, hogy maradjunk a beauty blog dolognál, gondoltam egy legjobban szeretett és legjobban utált listára is.

A jobb oldali  kitakart, de még látszó ház a miénk

Sminkcuccok terén szinte minden megvan a karácsonyi listámról, sőt sokkal több is, mint kellett volna. Erről is vannak gondolataim, lényegében összefoglalva annyi, hogy ez is volt az egyik oka, hogy elköltöztem Kanadába, hogy meg tudjam venni, amit szeretnék. Otthon a listám nem így nézett volna ki, és annak a fele csak álom lett volna.

A szilvesztert annyiból várom, hogy lesz tűzijáték, és ezt az ablakból tudom nézni. Szipiszupi.
Januárban és februárban nem tudom mi lesz. Sötét és fagy. Az ősszel elég sok tervem volt előre, de most így nem nagyon van. Sem személyes életemet nézve sem pedig a blogot tekintve. Csak úgy írogatok, sminkelgetek, és remélem tetszeni fog nektek.


A Kuka Keddet szeretném ruha ügyben folytatni, még nagyon sokáig viszont a sminkcuccok terén a felesleget már nem érzem. Vagy nem is tudom. Természetesen indokolatlan 40 darab szemceruza, de nem fogom kidobni őket, szeretem mindet.

Ruhákat venni nem nagyon tervezek, csak ha látok valami szívemhez szólót. A boltok színkínálata a gyökkettő alatt van, ha lehet ezzel a szófordulattal élni. Fekete, szürke, bordó (ugyanaz a bordó mindenhol) és néhol egy kis mustársárga. Igazából, amik tetszenek nem praktikusak a munkába. Olyat találni, amiben jól lehet mozogni, de csinos is, hát ez nehéz. Idővel.

Smink és kozmetikai dolgok terén egy nagyobb vágyam van egy Clarisonic. Talán Boxing Dayen lesz valahol egy jó kis akció, és megveszem, de nem biztos. Vettem egy 10 dolláros arctisztító készüléket, csak próbaképpen, hogy kiderüljön, tetszik-e egyáltalán az ötlet.


Ezen kívül csak elcsábulások lesznek, mivel mindig van valami, ami olcsó, és úristen meg kell venni.
A kecó otthonossá tétele nem nagyon halad. Ha lehet azt mondani funkcionalista lakásban lakunk, mivel szinte semmilyen dekorációnk nincs egy év után sem. Ezt annak tudom be, hogy az elmúlt 10 évemben nem vettem sosem képet, porcelán porfogót, ilyen kis izéket. De a hiányát kicsit érzem. De mi vegyek elsőre? És mi van, ha megunom? Mint egy gyerek, akinek füzetborítót kell választania.

Újévi fogadalmaim nem voltak sosem. Nem hiszem, hogy idén lesz. Felesleges. Illetve miért pont január elsején kellene bármit is megfogadni. Esetleg másnaposan. Csak mert új év lesz, nem tudom, hogy miért lesz az embereknek új lendületük vagy több energiájuk. Lehet meg kéne fejtenem ezt a titkot.

Ez a fagyott folyós kép 2015. március 17-én készült.

Ha valaki azt gondolná, hogy nem tűnök lelkesnek, lehet, hogy igaza van. Hideg van és sötét.  Túl sokat dolgozom, és most az életemnek ez a része nem felettébb móka és kacagás. Félek a -30 foktól. Karácsonkor marad a Skype. Első karácsony nagyszülő nélkül és Pihepuha nélkül. De első karácsony a sátáni Sállal és tündéri Szöszmösszel. Meglátjuk, mit reagálnak a karácsonyfára.

Pihének nem voltak bajai a fával, amíg volt saját doboza

Ennyi lenne a „Hello Winter” bejegyzés. Kinek milyen tervei vannak?

6 megjegyzés:

  1. Ölelés ❤
    Miért nem szereted a karácsonyt? Azóta nem mióta kint vagy, vagy itthon sem szeretted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Otthon otthon nem szerettem, mert semmi jó nem volt benne. Ajándékba mindig "hasznos" dolgokat kaptunk, bugyi, zokni. Túl sok együttlét a családdal, ergó üvöltözés.
      Pesten változó mennyiségben szerettem, most meg nincsenek barátaim, akikkel együtt örüljek. Vannak otthon is, itt is, de ez nem ugyanolyan.
      24-dikán valószínűleg dolgozni fogok, 8 óra eltérés, szenteste, max, szenthajnal lesz nálam.
      A karácsonyi fényeket nagyon szeretem, majd egyik este megpróbálok képeket csinálni a házakról.

      Törlés
  2. Remelem a rossz emlekeidet felulirjak a kanadai karacsonyok idovel. A ferjeddel es a cicakkal meg a kedvesebb kollegakkal biztos jobb lesz, mint regen volt. Ha most nincs hangulatod, hat nincs. Nem kotelezo :)
    Ha "csak" irogatod a blogot es nincs uj otleted, akkor az pont eleg. Hiszen volt uj otlet a kozelmultban eleg. Az uj bejegyzeseket sztem mindenki szereti, akarmirol szol, mert a stilusod miatt jovunk ide olvasni.
    Telre az en tervem a tuleles. Utalalom a sotetet es a 10 fok alatti homersekletet. Ilyenkor nem varok magamtol semmi eget rengetot, mert tudom, h felesleges ezzel piszkalnom magamat. Maceralnak masok eleget.
    Szoval just go ahead, vagy hogy is mondjak arrafele?
    (Bocs az ekezethiany miatt, a telefonon ez lassan menne hajnali 4:50-kor. Nem tudok aludni, de legalabb hasznosan toltom az idomet :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ötlet van, ó de mégmennyi, naponta 5 posztot is tudnék írni, ha lenne időm, és leginkább energiám. Hangulat nincs, de dolgozm rajta.

      Túlélés :) Nekem biztosan azt mindanák, hogy Davaj, davaj, amennyien orosznak néznek :)

      Törlés
  3. Én sem szeretem a karácsonyt, a telet és borzasztó motiválatlan vagyok minden téren. :( Alig várom a tavaszt. Azért remélem mindannyiunknak sok öröme lesz idén karácsonykor. :)

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány