2015. december 28., hétfő

The Body Shop Adventi naptár 2015 összegzés



24+1 kis doboz, ami 25 kis ajándékot rejtett. Nézzük meg, hogy megérte-e!


Szaladjunk végig először, hogy mit is kaptunk összesen.

3 darab kis szappan.
Szupercukik. Nem tartom kizártnak, hogy veszek még ilyet, csak kipottyan a rácsos szappantartóból ha már egy kicsit megolvadt. Főleg dekorációs célokra lesz használva.

 
3 tusfürdő, 1 testápoló, 2 csillámos testápoló és egy testvaj.
Itt az tetszik nagyon, hogy a Fuji green tea tusi és testápoló párban van, a Shea-s tusi szappan és a testvaj párban vannak és a csillámos havas szilva/deres áfonya testápolók szintén párban vannak a szappanjaikkal. Engem nem szárítottak ezek a tusik, de azért elég erősek.


Arcápolás kategóriába egy nappali egy esti és egy szemkörnyékre való krémet (zselét) kaptunk. Illetve egy tonikot, ami jól lemaradt a képekről.
Itt már említettem azt a problémámat, hogy ami alkoholmentes az parfümös és fordítva, illetve tele parabénnel vagy komedogén összetevővel. Most ezeket használom és nem lettem meggyőzve. A nappali krémet alapból éjjelinek néztem. Az éjjeli olyan durva, hogy reggel tócsa van az arcomon. A tonik semleges. A zselé pedig semmit sem csinál. Bár lehet, csak én nem adok neki feladatot. Ezen a téren nem lettem meggyőzve.


  
A kis kacsóink két kézkrémet kaptak.
A mandulásnak nincs mandula illata. Ezt a darabot itthon fogom elhasználni, mert rettegek, hogy az éles sarka valamit ki fog szúrni. Az epres tökéletes, úgy, ahogy van.


Ajakakra egy lip butter és egy lip balm jutott.
Ez a történet azzal kezdődött, hogy nagyon utálom a belenyúlkálós ajakápolókat. Azért elkezdtem használgatni. Utána pedig nagyon csúnyán megfáztam, és vörösre fújtam az orrom környékét. Ezzel kenegettem, mert a kisebesedett bőrt sem csípte. És csoda történt, mert két nap alatt vállalható lett a fejem. A csúnya, napokig tartó foszlást is simán legyűrte.


Sminktermékek terén nem nagyon merült el a doboz.
Egy szuper szempillagöndörítő, egy fekete szemceruza, amit meg lehet nyerni és egy fura ecset. Rugós szempilla göndörítőt régóta szerettem volna, így ez nagyon jól jött.


Körömre a végén jutott egy reszelő és egy lakk.
A reszelő egynek jó, a lakk viszont nem az én színem, de azért próbálkozom majd vele. Hátha.


A parfüm részt egy fügés eau de toilette egymagában lefedte.
Ezt írtam azelőző cikkben, hogy nem túl aktuális itt a summer illat. Ettől még persze örülök neki, nem fog megromlani nyárig.



Megéri-e? A piszkos anyagiak.
Beszéljünk kicsit az árakról. Ezt az adventi kalendáriumot Magyarországon 24990 forintért árulták. Itt eredetileg 99 Kanadai dollárért, amiből lejött 10% a kártyám miatt, majd még rájött 5% áfa, tehát 93,5 * 215 tehát 20 000 forintért sikerült megvenni. Ez már önmagában is baromi nagy különbség, főleg ha azt hozzávesszük, hogy ezt itt egy nap alatt megkeresi az ember.
Így azt mondom megérte. 24990 forintért azt mondanám, hogy határozottan nem éri meg.


Mi volt benne?
Amit magamnak tutira nem vettem volna meg: a csillámos testápolók (na jó max egyet), arcra való összes termék, vörös körömlakk, testvaj, szemcerka, ecset. Ezek azok, amikért nem adnék egyedi darabként pénzt, mert vagy nincs most rá szükségem, vagy, mert nem tetszik. Így csomagban viszont valamilyen szinten jó volt velük is találkozni. A lip buttert sem vettem volna meg magamtól sosem, és mégis megszerettem, bár az orrom alá. Ez lett az egyik kedvencem. Kedvenceim még a kézkrémek, a Fuji Green Tea tusfürdő és testápoló illetve a szempillagöndörítő.


Elégedett vagyok-e vele?
Nem 100%-ban, de igen. Az egyik baj az összetétel. Ez mindig is bajom volt a The Body Shoppal, és a Bath and Body Works-szel is, bár utóbbi rosszabb ilyen szempontból. Ettől tekintsünk el, mivel ez adott volt a vásárlási döntés meghozatalakor is. Amikor a többedik szappan és csillámos testápoló jelent meg, akkor kicsit csalódott voltam, hogy uncsi. De mivel az fürdéshez használt termékek illata összepárosítható a hidratáló termékekkel illat ügyben így megláttam benne a logikát. A sminktermékeket kicsit elhanyagolták, de értem én, hogy abból nehezebb eltalálni azt, ami tetszik is majd az illetőnek és/vagy nincs belőle már 5.


Megvenném-e jövőre?
Jó kérdés. Ha ugyanennyiért fogják árulni, akkor lehet. Vagy a másikat, a piros dobozosat. Jó móka. Mondhatom, hogy ami nem kell belőle, azt legalább ki tudom sorsolni, persze ha nem folyékony. Úgymond kárba nem vész semmi.


Most van egy csomó pici flakonom, amik ha kiürülnek (vagy ki sem kell ürülnie) még jók lesznek nyaraláskor.

Örülök, hogy kipróbáltam a The Body Shop adventi kalendáriumát, és annak is örülök, hogy végig követtétek a kalandokat.

Nektek hogy tetszik a kalendárium?
Szerintetek megéri-e?
Kedvet kaptatok hozzá, hogy jövőre megvegyétek, vagy teljesen az ellenkezője?

7 megjegyzés:

  1. Az ötletet, miszerint egy márka kalendárium formában összecuccolja néhány hasznos mini kiszerelésű vagy alapból kisméretű termékét, jónak tartom, bár tény, hogy számomra kissé fantáziátlan ez az összeállítás, olyan termékek kerültek bele, amelyeknek nincs túl sok köze a karácsonyi hangulathoz, sem illat, sem funkció szempontjából.
    Egy kis ez, egy kis az...
    Holott a TBS tudomásom szerint széles palettával rendelkezik, mind illat, mind bőrtípus stb. Simán lehetett volna ez a csomag királyság, ha a termékek valamiféle rendszer szerint kerültek volna bele.
    Értem én, hogy meglepik, ne számíts rá, mit találsz egy-egy fiókban, de...szempillagöndörítő...adventi dobozban...nemár :D

    Ha ajándékba kapnék egy pont ugyanilyen dobozt, akkor sem lennék totál kielégült, ha magam vettem volna, tajtékoznék az idegtől, mert ennyi pénzért azt mondom, nem éri meg.

    A dobozzal kapcsolatos bejegyzéssorozat rendkívül hasznos és őszinte volt, díjat érdemelne. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami karácsonyi az a csillámló testápoló, amiről nem tudom elképezelni még mindig, hogy ezt emberek tényleg megveszikés használják.

      A szempillagöndörítő a kedvencem, gondolom én vagyok az ezerből egy, de tényleg nem ajándék típusú dolog.

      Köszönöm :)

      Törlés
  2. Hát...igazából most, hogy nézegettem nekem nem nagyon jön be a dolog. Itthon tényleg drága, és szerintem így nem éri meg. A piros miben különbözik? Amúgy az apróságokon kívül számítottam más teljes kiszerelésű termékre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán a piros körömlakk teljes kiszerelés :)
      Nem néztam a piros doboz konkrét különbségét, drágább.

      A méreteket nagyjából kihasználták, kivéve, hogy az egik legnagyobb dobozban volt a sz egyik szappan.

      DE ugye? Az első egy-két hétben még tökre örül neki az ember, aztán valahogy elromlott, uncsi lett és ismétlődő.

      Törlés
    2. A teljes kiszerelést, testvajra vagy tusfürdőre értettem :D Igen, a lakk miatt jogos a teljes :)
      Akkor lehet a piros doboz rejti a teljes kiszerelést?!

      Törlés
  3. Nem sok termék nyerte el a tetszésem, azt hittem szigorúbb leszel az értékelésnél azért. Bevallom nekem is volt ilyen ajakra való kencém tőlük, de én nem éreztem meggyőzve magamat, így végül továbbajándékoztam. Mai napig nem bánom, hogy nem kerül a szemem elé. A tusfürdőik jók, na meg a testvajaik. Egyes-egyedül a Pink grapefruit nevű kollekciójukból való parfüm az, amire azt mondom hogy igen, nem mű és felejthetetlent alkottak. Az arcra való termékeik pl. annyira nem lettek a szívem csücskei. :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem számítottam csodára, sőt, igazából, nem is tudom mire számítottam. Minenhol a nagy TBS életérzést emlegetik, nekem ez elmaradt eddig, és most is.

      Arcra való terméket korábban vettem tőlük, a mentolos arcradírt, amit szerettem is, de ennyiben ki is merűl a dolog. Az arcálolási meglepijük katasztrófa.

      A sminkcuccaik jót, de azt nem a dobozból tudom.

      Szigorúbb lennék, ha otthon vettem volna meg. Sőt akkor tajtékzanék a dühtől, hogy ennyi?

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány