2016. január 14., csütörtök

A nap bloggere



Rengeteg blogon találkozhattatok a Nap bloggere típusú cikkel, és most nálam is, mivel sorra kerültem a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége által szervezett kérdezős eseménysorozatban.


Köszönöm a kérdéseket, és mellébeszélés nélkül jönnek is a válaszok.

Melyik részét kedveled a bloggerkedésnek a legeslegkevésbé?
Fogós kérdés, de jelenleg a fényképezéssel akadnak bajok. Nincs csodagépem és nincs fehér asztalom, de fehér falam sem. Kísérletezgetek a hátterekkel, aztán majd kialakul, melyik a legmegfelelőbb. Ez inkább nehézség, mint nem kedvelés. Ezt a bökkenőt leszámítva nem tudnék olyat mondani, amit nem kedvelek.

Mi hiányzik legjobban otthonról?
A baráti összejövetelek, bár ezek már itt is megvannak, de fura, hogy az itteni barátaim nem isznak alkoholt. Ezen kívül pár ételféle, mint a rendes tejföl, disznósajt, cukormentes fehér kenyér.


Mi a kedvenc helyed Kanadában, ahol jártál már?
Igazából a várost ahol lakom, nem nagyon hagytam még el. Ennek két oka van. Az egyik, hogy a legközelebbi város 300 km-re van, az azutáni pedig több, mint 1000 km-re. A másik, hogy autó nélkül ez nem olyan egyszerű.
A városon belül viszont sok helyet nagyon szeretek, mint a
Fort Edmonton Park,
West Edmonton Mall (itt szokott lenni fókashow)
Parlament környéke,
Csak úgy a felhőkarcolók.


Mit szeretnél elérni a blogolással?
Jó kérdés. Eddig még úgysem összegeztem sosem, de most valahogy megpróbálom.
Egyik fele biztosan a kanadai élet és kultúra megismertetése a magyarokkal, első kézből. Illetve nem csak a kanadai, mivel a világ minden tájáról vannak ismerőseim. Bemutatni egy másik világot, ami az elfogadásról és a toleranciáról szól.
A beauty vonallal a célom bemutatni termékeket, amiket Magyarországról nehezen lehet beszerezni, de azért be lehet, és segíteni a döntésben azoknak, akik nem tudják személyesen megnézni az adott terméket a vásárlás/rendelés előtt.
A másik fele nem egy nagy cél, de azért bennem van, hogy próbáljuk meg azt értékelni, ami van. Látni azt, hogy nem minden fénylik, ami Amerikából van. Ésszel felmérni azt, hogy kell-e az a tízenezres sokadik paletta. Valami ilyesmi.

Kik a kedvenc bloggereid, kik kevésbé?
Kedvenceim, ez egy érdekes kérdés. Több olyan blogger van, akiket úgy követgetek, de a termékek többsége nem nekem szól. Ettől persze értékelem a munkát, amit belefektetett az anyagba. Általánosságban szeretem látni a nőt, aki a blog mögött van. Igazából ide mindenkit be tudnék írni, aki nem sajtóanyagot másol.

A kevésbé kedvelést egy elegáns hárítással csak általánosságban fejtem ki.
Nem kedvelem, ha egy blog arról szól, hogy csak képeket tol ki az illető a Facebookra olyan termékekről, amik nem kaphatóak Magyarországon és ráadásul baromi drágák is. Ez szerintem nagyon káros, főleg, hogy állandóan megy a bloggerek felelőssége téma. Na, ez pont nem az.
Illetve nem szeretem a 200 szó és 3 kép típusú bloggereket. Nálam is van ilyen terjedelmű bejegyzés, de azért csak ez, kicsit kevés.
Illetve azt sem kedvelem, akinek minden bejön, minden csodás, és ezek pont azok a termékek, amiről az adott héten a tízedik teszt jön ki.

Mennyi blogot olvasol rendszeresen?
Rendszeresen, úgy hogy az összes cikket, őszintén egyet sem. A Magyarblogok.hu-n szoktam végigfutni a napi megjelenéseket, illetve a Facebookot végigbújom. Igyekszem reggel és este nem tölteni több időt ezzel fél-fél óránál, de ez este sosem jön össze, és éjfél után kúszok be az ágyba.

Kanadában szeretnétek megöregedni, vagy tervezitek még máshova a költözést?
Egy biztos, hogy nem szeretnék Magyarországra visszaköltözni. Kanadában élni drága mulatság, lehet, hogy nyugdíjas éveimre keresünk egy olcsóbb helyet. Mondjuk Észtország vagy az ukrán tengerpart. Nem tudom, 60 évesen mennyire leszek bevállalós.

Melyik a kedvenc bejegyzés típusod?
Olvasni a kedvences, elfogytak, nem vált be és hasonló több termékről szóló gyűjtőbejegyzéseket szeretem a legjobban. Itt rengeteg infót össze lehet szedni, és a legtöbb esetben van link is a hosszabb teszthez, ha volt róla.
Írni, hm, jó kérdés. Vicces, mert amivel tök sok időt elbabrálok azok a legkevésbé olvasottak, amit meg viszonylag gyorsan meg lehet oldani, mint a Kuka Kedd az meg tök népszerű. Lehet, tényleg túl hosszú bejegyzéseket írok.

Ez a tavalyi év kedvences összefoglalója, egy tonn hasznos infoval egy helyen

Hogy telik el egy átlagos napod?
Reggeli kávé nélkül nincs élet. Sminkelés, erre mindig hagyok rendesen időt, szeretem csinálni. a munkába menés szerencsére csak 5 percet vesz el azéletemből. Napközben minden nap megyek a Tim Horton’s-ba kávéért, már nem is kell kérdezniük, hogy mit kérek. Hazajövök, csekkolom a kommenteket, válaszolok. Néha reggel is, de abból általában az elgépelések csodás masszája lesz. Este főzés, takarítás, cikkírás. Szóval semmi különleges szerintem. Hétvégén persze sokáig alvás és itthon semmittevés vagy valamerre menés kerül terítékre.

Ha csak három sminkterméket vihetnél magaddal, mi lenne az, ami nélkül biztosan nem indulnál el?
Bettinél pont volt ilyen kérdés mostanában, így van hozzá képem is.
Arcra valami, amitől a bőröm egységessé válik.
Pirosító, az élettel teli megjelenésért.
És valami a szemöldökömre, lehetőleg ez ceruza formájú.


Mi a véleményed a hidegen sajtolt olajokról? Ajánlanád vagy nem őket, illetve hallottál-e valamilyen hosszú távú mellékhatásukról?
Szőlőmag olajat használtam, és láthatóan szebb volt az arcom, viszont tocsogott minden reggel. Nem volt jó érzés. És ennyiben ki is merült a tapasztalatom velük.
Nem nagyon tudok elképzelni mellékhatást úgy, mint egy gyógyszernél. Persze, ha valaki komedogén olajat használ az arcára, az persze meglátszik, vagy ha a ricinust megissza a hajra kenés helyett az is működésbe lép.

Nehéz volt megszoknod az ottlétet?
Mivel a költözés előtt voltam itt két hetet, tudtam, hogy hova fogok jönni.  Egyáltalán nem volt nehéz megszokni, sőt a legkevésbé sem. Pár dolog furcsa volt, például, hogy nagyon sokszínűek az emberek, de pár nap alatt teljesen normálissá vált.

Milyen sűrűn jársz vissza Magyarországra?
Eddig egyszer voltunk. Évente egyszer tervezünk hazamenni, amíg nem lesz gyerek, utána szerintem évekig nem fogunk menni. Több, mint 24 az órás út, ez azért eléggé visszatartó erő.


Kanadában mennyivel másabb a kozmetikai kultúra, mint idehaza?
Ezt a piszkos anyagiakkal kezdem egyből. A Sephorában kapható palettákat itt az emberek egy nap alatt vagy még annyi sem kell, hogy megkeressék az árát. Azért Magyarországon 15 000 forinthoz kell pár nap átlagban. Szóval a Sephorában otthagyni párszáz dollárt az itt nem egy hú de nagy dolog.
A másik nagy különbség, hogy a bioboltban hatalmas kínálat van mindenféle cuccokból és ezek is elérhető árúak.
Ahol dolgozom, van kozmetikai részleg és látom, hogy azért az emberek ugyanolyan állatokká tudnak változni, mint a DM-ben, és belenyúlkál, és kipróbálja és keni mindenhová, szóval ez ugyanaz. Illetve az emberek a legkevésbé sem nézik az összetevőket. Több boltban megkérdezték már lányok, hog mit olvasgatok a csomagolás apró betűs részén, és amikor mondtam, hogy lecsekkolom az összetételt akkor teljesen meghökkentek, hogy minek.
Sminkelésben van nagy különbség. A kanadaiak teljesen tesznek rá, hogy valaki kék rúzst vagy szivárványszínű szemsminket visel. Teljes szabadság van.



Mi inspirál téged, honnan jönnek az ötletek, miről is írj posztot?
Fogalmam nincs, honnan jönnek, de több ötletem van, mint amennyi időm. Ha itthon ülnék két hétig, biztosan megírnék 200 cikket. A Kuka Kedd, Hogyan lettem én dolgozó ember?, Készülj velem, Havi kedvencek ugye sorozatok és csak folytatni kell őket. A többi pedig csak úgy megtörténik.

Hogyan kezeled a "trollokat"?
Ez vicces, mert olvasói oldalról eddig egyetlen trollom sem volt. Semmilyen goromba hozzászólást nem kaptam. A nyereményjátékokkor kaptam negatív krtikát is, és összeteszem a két kezem, hogy megírták a lányok, mert egy blog csapatmunka.
Más bloggerek részéről megy az utálkozás persze (sajnos persze), de ez a Twitteren, lehetőségekhez mérve a hátam mögött. Első alkalommal megpróbáltam privátban intézni, nem jött össze. Ebben az volt a vicces, hogy a hölgy engem próbált kibeszélni a Twitteren, hajrá, aztán meg őt beszélik ki pont így. Ez azért is különösen röhejes, mert korábban többször felajánlottam az illetőnek, hogy elküldöm neki a kiszemelt Magyarországon nem kapható terméket, amiért vergődött a Facebookon, de persze az nem ingyen már nem kellett neki.
A második alkalommal inkább a nyilvánosság erejét használtam, és úgy gondolom, hogy nem tettem rosszul. Tudom, hogy az olvasóknak a mindenük tele van tőle, hogy minden héten van egy ilyen esemény, de nem fogom titkolni, ha valaki paraszt módon viselkedett velem.

Tervezed, hogy angolul is írsz a jövőben, vagy maradsz a magyar nyelvű célközönségnél?
Hosszú távon elképzeltem már, viszont mindenképpen két különálló blogot szeretnék, ha lesz egyszer. Az egymás után magyarul és angolul típusú blogokat nem szeretem.
Viszont itt van bennem, hogy ezen a nyelven tudom kifejezni magam úgy, hogy a szarkazmus és az irónia teljesen átjöjjön. Magyarul tudok kikapcsolódni, miután egész nap angolul magyaráztam.
Illetve angol nyelvű blogot indítani a jelenlegi felszerelésemmel és tapasztalatommal szerintem nem lenne szerencsés.

Hogy tudod összeegyeztetni az "asszonyi létedet" a blog írásával, hogy mindegyik területre elég időd maradjon a munka mellett is?

Előfordult már, hogy a férjnek a kínai kajáldában kellett ennie, mert lusta voltam főzni.
Hétvégén igyekszem előre fényképezni és utána esténként írni, amikor úgy van is kedvem. De az első a férj és a cicák, aztán a lakás, és a maradék idő a blogé. Télen ezzel nincs is gond, mivel eszem ágában sincs kimenni. Nyáron viszont könnyedén fogok tudni sminkes posztokat készíteni.

Ú, engem az érdekel, hogy tudom nem érzel illatokat, ez okozott már problémát?
Kémiából kellett egyszer egy „dolgozatot” csinálni, ami a savak szagának felismeréséből állt. Az én igen kedves tanáromnak rendes orvosi igazolás kellett, hogy tényleg nem érzek semmit a savaiból.
Ezen kívül jó lett volna, amikor pestre költöztem, és magunknak kötöttük be a gáztűzhelyt. Néztem a gázórát, hogy szivárog-e, de szerencsére nem volt gáz.
Egyébként, ha büdös van a buszon, azt látom az emberek fején.

Ha hazajöttök, akkor a cicusok is utaznak?
Sajnos nem. A Szürke Szöszmösszel még talán bevállalnám, de nem lenne hova tenni sem anyósoméknál, sem Kecskeméten, és főleg nem, ha nyaralni is megyünk. A sátáni állattal az állatorvosig elmenni is külön művészet, össze vissza szenved.
A megoldás a cicapanzió lesz, ami itt egészen elterjedt. Kiveszünk a cicáknak egy kétágyas szobát, ami estére egy baromi nagy ketrecet jelent. Nappal pedig egy fél tornaterem méretű helyen játszhatnak a többi cicával és a millió játékkal. Együtt lesznek, így nem gondolom, hogy depisek lennének, viszont a repülőn órákig a szállítóban nem éreznék jól magukat. Főleg, hogy Sátánka jól meghízott, alig fér bele.



Köszönöm a csoportnak a lehetőséget és köszönöm mindenkinek, aki kérdezett. 

Ha szeretnétek még egy fordulót, akkor a blog Facebookján lehet róla szó természetesen.

13 megjegyzés:

  1. Az új infó: Miiiii? Nem érzel illatokat? Wow...fel sem tűnt a eddig. Amúgy hogy hogy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így születtem :)
      Ezért írom oda (mint a TBS naptár), hogy a férj szerint ilyen-olyan szaga van valaminek.

      Törlés
    2. Wow...és az ízeket emiatt nem érzed kevésbé? Amúgy én sokszor fehér textilen fotózom. Nem kell hozzá asztal. Mondjuk én a fény miatt fotózom a fehér 25 éves asztalon. Az van az ablak alatt :'D

      Törlés
    3. Minden második embernek szó szerint ez a kérdése, hogy az ízeket kevésbé érzem-e, ezen mindig mosolygok. Nincs összehasonlítási alapom. Fogalmam nincs egy szagló ember mit érez :)
      Viszont a férj, aki normális ő a csípősett jobban bírja.

      Vettem filcet, mondján az jó lesz. A fehér a macskák miatt szóba sem jöhet. Tök mindegy, hogy kék, kettő perc után azon akart fetrengeni.
      Hesehetem, hesegetem az állatot, fél percre nem figyelek, és a Sigma esettel a szájában rohan el nagy büszkén. Nem sikítottam ám.

      Törlés
  2. Nehogy rövidebb bejegyzéseket merj írni! Olvasni akarlak!!!
    :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A statisztika azt mutatja, hogy a többség csak végiggörgeti a cikkeket és lelép, de azért maradnak a hosszabb bejegyzések.

      Törlés
  3. Nekem rémlett valami infó a szaglásoddal kapcsolatban, de azt hittem, valami rövid távú probléma.
    Belegondoltam, milyen lehet szagok nélkül élni, és oda jutottam, hogy bizonyos helyzetekben kellemes, olykor pedig elképzelhetetlenül furcsa lenne.
    Én mindig mindent megszagolok. Az ételt, a fűszert, a könyvek lapját, a kozmetikumokat, a macskáim bundáját, karácsonyfaillatot, parfümöket, stb.
    A munkahelyemen imádnék viszont így dolgozni, se izzadságszagot, se széklet, se hányásszagot nem érezni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki valamit elveszt, akkor az nagyon rossz lehet. Viszont ami sosem volt, az nem hiánzik. Megspórolok egy csomó pénzt azon, hogy nem kell a 20. illataos de kőolajas tusfürdő vagy a 20. parfüm.

      Azért majd ha kicsit jobb idő lesz szerintem elmegyek itt egy dokihoz, hogy mondjon már rá valamit.

      Törlés
  4. Na az nekem is új infó, hogy nem érzel illatokat, én megőrülnék :D De a büdös miatt azért irigyellek :D
    A hátteressel egyetértek, bár én őszintén nem értem, hogy miért kell egy terméktesztes bejegyzés képei mögé a terméken kívül minden mást is odapakolni, nekem sokkal jobban tetszik, ha ott a termék egy semleges háttérrel, meg esetleg valami kis fények a háttérben, de ennyi. De egyébként ezzel szerintem nagyjából egyedül vagyok, mert mindenki körülöttem az elrendezett hátteret szereti, én viszont nem tudok olyat csinálni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem az őrületbe lehet kergtni a virágokkal, virágszirmokkal, mindenféle kacatokkal, karácsonyi dekorral. Az ecsetlen ilyen ami tetszett, az a Krémmánián volt, és M&M-s volt szétszórva.

      Nálam a macskák a dekoráció, ha éppen szerepelhetnéke van valamelyiknek. Mondjuk ezt egy aranyhalllal nehezebb lenne összehozni, de egy sminkelő hörcsög tök jó újítás lenne.

      Törlés
  5. Én reggel olvastam az egyetemen ezt a posztot (órán, természetesen), és én is azt tudom mondani, hogy nehogy rövidebbeket írj. Olyan boldoggá tesz, amikor valaki sok képpel és sok szöveggel tesz közzé egy bejegyzést, és én azt kedvemre olvashatom és nézegethetem. Sok haszontalan percet tesz széppé, amit idióta tantárgyak lehallgatásával kell töltenem. :D

    Amúgy a megrendezett képeknek én sem értem a lényegét. Vagy is igen, mert mondjuk instagrammon nem egy lányt követek csak emiatt, meg én is szívesen csinálnék, csak nem vagyok kreatív. Meg amúgy is egy blogon csak a terméket nézem. Legyen hangulatos, meg jó minőségű az a fotó, vagy legyen teljesen egyszerű, csak látszódjon rendesen a lényeg. Az eltúlzott effektektől jobban kiráz a hideg, főleg ha sárgát tesznek rá, és ezzel teljesen letakarja a terméket. Egy tusfürdőnél ok, de egy paletta vagy egy rúzs tesztnél nagyon zavar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én lusta lennék minden képet telepakolni effektekkel. A kezdőképekkel kísérletetem és annyi.
      De a kompozíciók is addig tartanának, amíg valamelyik macska meg nem találja azt. :)

      Rossz vagy, hogy nem figyelsz órán :)Emlékszem ezekre a tantárgyakra, csak anno nekünk még nem volt okostelefonunk, jajj de rossz is volt az az elején. Az utolsó évre lett egy HTC-m ó istenem milyen jó is volt az.

      áűűűűűű-4444444444444444444444444444444444z7u69
      áé-éá-.4LÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉLOooooooooooooooooooolllllll.;

      A cica, a szürke, pedig ezt gondolja

      Törlés
  6. Erről a szagláshiányról nekem se rémlik hogy írtál volna előzőleg, de így már érthető miért hivatkozol a férjre mindig. :) Még csodálkoztam is hogy pasi létére hogyhogy ennyire érdeklik őt a kozmetikumok. :)
    Fotózás kapcsán valahol olvastam egyszer hogy aki apróbb dolgokat fényképez és fehér hátteret akar akkor az Ikeás szennyes tartó király módon használható erre.

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány