2016. január 17., vasárnap

Angyalok ecsetkészlete? MAC Enchanted Eve Essentials



Kicsit, na jó, nagyon megkésve jövök ezzel a teszttel, mert a karácsony már régen lement, és már nem is emlékeztek erre a kis kincses csomagra.


Bevezetésként leírom, hogy nem vagyok nagy MAC és Sigma ecset rajongó, mivel mind a két márkát irreálisan drágának tartom. Főleg, hogy a Bőszecset vagy a Zoeva ugyanazt vagy jobbat is tud. Azért a kíváncsiság bennem van.

Viszont vannak alkalmak, amikor úgymond jól ki lehet fogni valamit. Ez történt a MAC karácsonyi ecsetkészletével is, mivel két ecset áráért kaptam 5-öt és egy kis neszesszert. És mindezt olyan színes körítésben, hogy ahogy megláttam az első fotókat tudtam, hogy ez bizony nekem kell, és már mentem is villogtatni a MasterCardot. Magyarországon ez 18 000 forintba került decemberben.


Az 5 darab ecsetünk egy szép színes dobozban érkezik hozzánk. A MAC ezzel a színvilággal tökéletesen beletalál a szívem legközepébe, szóval lelkesedéssel indultam neki a dolognak. Az egészet még egy szép, de haszontalan táskába is beletették. 


Ebből a színvilágból került ki egy kis neszesszer, amiről nem gondolok túl sokat, mivel még nem használtam igazi utazáshoz, bár szerintem nem is fogom. Az 5 ecseten kívül még belefér 1-2 kisebb, de egy nyaralásra ez nekem kevés, vagy ketté kell venni. (Az alapozáshoz használt kabuki elfoglalja ezt a kis táskát.)

Az ecsetek megközelítőleges hosszúsága 12 centiméter. Kettő egészen közeli szín egymáshoz, de valóságban 5 különböző színű ecset van a csomagban.

A kedvencektől haladok sorrendben

219SE
Ceruza ecset, kicsit pufibb fajtájú. A fehér szőre ellenére is imádom, pedig tartottam tőle, hogy majd nem fogom tudni kimosni. Nem így lett, de olyannyira nem, hogy pillanatok alatt kijött belőle a lila és a fekete cucc is. Ideálisnak gondolom a tömöttségét, van tartása, de az ecset maga nem túl kemény, nem szúr. A szálai rendezettek és nem hullnak.




239SE
Árnyékoló ecset, vagy, ahogy én szoktam hívni, a fellapátolós ecset. Nem annyira puha, mint én azt szeretném. Nem szúr, nem rossz, de nem ezt vártam. Direkt nem a Barbara Hoffman szappannal mostam őket, mert láttam Krémmánián, hogy másoknak szárította az ecseteit, de ezek azzal a szappannal nem érintkeztek. Sőt balzsamoztam őket, és semmi.




221SE
Ez vicces, mert ebben a pillanatban jött ki belőle 3 szál szőr. Satírozó ecset, a kisebb vagy inkább vékonyabb fajtából. Ilyen vékonyabb satírozóm nem sok van, így örültem neki, mert ezzel csodákat akartam véghezvinni. A csoda megvan, használatban 5 csillag, csak néha kihullik egy-egy szőrszál. Vagy 3.




133SE
Arcra való lapos kis ecset következik. Cheek Brush a neve, de nekem valahogy nem jött át az, hogy ezt az almácskákra használjam. Viszont highlighterhez bejött, vagy ha koszos a másik, akkor a kontúrpaletta világos színéhez is okés. Igazából mindenre jó lenne, még púderezni is, ha nagyon muszáj. Egy vagy két szálat hullatott eddig, ez az ecset nem vészes ilyen szempontból.





168SE
Kontúrecset, amit kétszer használtam kontúrozásra, és utána erről leadtam, maradt pirosítóecsetnek. Az oka, hogy ez az egyetlen terület, ahol nem jött be a rövid nyél. Kontúrozáshoz előnyben részesítek egy jó nagy, jó hosszú és jó nehéz ecsetet. De mivel ilyen kisebb még nem volt korábban, eddig ezt nem tudtam. Pirosításra viszont kiváló.


Viszont! Ez az ecset folyamatosan hullatja a szőrét. Én nem tudom, hogy ez normális, vagy vissza kéne vinnem, de minden egyes alkalommal kijön 1-2 szál szőr. Alapból volt pár, ami kiállt belőle, hullámosan ráadásul, mint akit megrázott az áram. Összefoglalva működik, oké, de ne már, hogy ez egy MAC ecset.
 

Végiggondolva a dolgokat szinte biztos vagyok benne, hogy csak nekem volt akkora szerencsém, hogy kifogtam a nem a legjobb ecseteket. Nem tudom elképzelni, hogy a MAC ecsetek ilyen mértékben hullassák a szőrüket. De mégis megtörtént, és persze velem. Miért? Miért?


Így aztán nem lettem meggyőzve arról, hogy nekem több ecset kell a MAC-ből. Majd talán felpezsdül a szívem jövőre. Mondom ezt januárban.

Nektek van MAC ecsetetek?
Mi a véleményetek a drága ecsetekről? Megéri vagy sem?

9 megjegyzés:

  1. Olvastam egyszer valahol, valakinél, kb. 3 éve, hogy a különkiadásos MAC ecsetek bizony nem annyira jó minőségűek, mint az egész évben kapható, normál méretűek. Ami persze nonszensz, mert attól, hogy karácsonyi, és szettben van, az ember ugyanazt a minőséget várná tőlük... Viszont ha ezáltal kibékülték a fehér szőrrel, figyelmedbe ajánlom a Jessup csupa fehér szőrű készletét, amely aztán tényleg jó áron van. Plusz lenne egy kérdésem: Zoeva ecsetkészletek közül melyiket ajánlod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont, hogy a limitáltnak kellene nagyot durranni... :(

      A fehér szőrrel csak a ceruza és a rúzsecseteknél félek, de ez teljesen alaptalan, mert eddig mindent ki tudtam mosni. Nem értem ezt a félelmem.

      A Zoevától nekem a legnagyobb 25 darabos készlet van meg. 2 ecsetet nem szerettem belőle, de az összes többit igen, és nincs teletéve a készlet felesgeges dolgokkal. Én anno ezt választottam basic mindent tudó szettnek, mert ugyan drága, de közelében sincs egy Sigma árának.
      Szemre való szettet még lehet nézek tőlük, de most koreából jönnek az újak.

      Törlés
  2. A képek alapján nem túl meggyőzőek, az összesnek kifelé / összevissza állnak a szálai. Imádom a Macet, de ecsetet sosem vennék tőlük, egy tizenezres ecset szálai ne álljanak már összevissza - ilyet még a 2-3 ezres Real Techniques sem produkál basszus. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye a "teszter" szép volt és tökéletes, a kokrét példány pedig dobozban, lehegesztve.

      :(

      Törlés
  3. Hát nem esett le az állam, habár sohasem hoztak különösen lázba a MAC ecsetek, akkor inkább már a Sigma. Az meg tényleg brutálisan fel van árazva, főleg, hogy van egy-két Jessup dupe amik annyira jók, hogy nincs is különbség az ecset résznél (a nyél persze szebb a Sigma esetében)az eredeti és a dupe között.
    A Zoeva és a Real Techniques szerintem is jobban megéri az árát. Az álom persze egy Hakuhodo készlet lenne, de egyelőre inkább új hűtőszekrényről meg gardróbról álmodom, ezek most elsődleges prioritást élveznek. :D

    Nagyon tartalmas, szépen összeszedett bejegyzés volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó álomecsetek, igen, lehetne írni listát.
      A Sigma eddig tökéleses volt nálam, de az ára azért elég erős. A Zoeva pedig, nekem ők a kedvenceim minden túlzás nélkül.

      Köszönöm

      Törlés
  4. Nekem is ez az ecsetkészlet van meg!Csodaszép kiadás,mesés dizájn.Mínőségre szerintem lehetne jobb is nekem ezek mellett csak Zoeva ecseteim vannak, de azok olcsóbb ecsetek még nem csalódtam bennük kiváló minőség jellemzi őket láttad már az új kiadást? Mac ok de maradok a Zoevánál! :)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Nincs egy darab MAC-em sem, pedig szimpatizálok egy-két termékükkel. Viszont a MAC-es boltban dolgozó eladólányok modora teljesen elriaszt, hogy oda betérjek. Pedig gyönyörű ez a kis ecsetkészlet is.

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány