2016. január 13., szerda

Ezt mind elfogyasztottam egy év alatt II. rész


Nézzük a folytatását az elfogytak posztnak, ami most főleg az arcra való termékekről fog szólni és kevéske sminkcuccal.



Arcradír

Ez olyan, mint a szappan, sokan ellenzik, sokan szeretik, én nem tudok élni nélküle. 4 flakon fogyott el, de a Clinique Exfolating Scrub már korábbról származik. Ebben a témában túlnyúlunk az egy éven.

Maradjunk is akkor a Clinique mentolos érzésű radírjánál, ami legyalulja az arcot, de úgy, hogy közben még élvezi is, aki csinálja. Tényleg erős darab, de a magyar klímára ez nekem nagyon bejött anno. Odaát sokkal zsírosabb volt a bőröm, és ez után olyan jól fellélegzett. Itt elfogyott, és olcsóbbakkal próbálkoztam, vagy máshol volt akció.

Alba Botanica Hawaiian Facial Scrub ananász enzimmel volt a következő próbálkozás. Eleinte tetszett, meg jó is volt. De a közepe felé csak annyit éreztem, hogy fogyjon már el, mert ez olyan, mint homokkal bekevert zsírral dörgölném a fejem. A végét rásóztam a férjre, ami nem volt szép dolog tőlem.


Ezután valamilyen neszesszeres akció hatására kipróbáltam a Lancome Exfoliance Radiance radírját, amit nagyon meg is szerettem. Kék kis szemcsék vannak benne, de ilyen mikro picik, amik érezhetően radíroznak, de mégsem durvák. A fehér felhőcskéknek nem értem a működését, hogy mire jó, de nagyon szépek. Összességében nem volt durva, viszont a lötty része eléggé alaposan letakarította a bőröm. Kicsit talán túlságosan is, még keresgélek.


A következő próbálkozás a The Body Shop Tea Tree Squeaky-Clean Scrub volt, amit mind a ketten nagyon szerettünk. Ez is túltisztítja a bőrt, nem lenne szabad szeretni, de annyira jól esett a mentolos felfrissülés. Erre mondta a férjem, hogy vegyek belőle még, mert szereti, és nem is felejti el használni. A szemcsék benne nem durvák, az agyag sűrűsége ideális. Részletes teszt itt volt róla és itt szerepelt egy kedvences bejegyzésben is.


Lemosók

Az első és egyben az év kedvence, amit újra is vettem azóta, az az Alba Botanica Hawaiian Facial Cleanser ananász enzimmel. Az illata pont olyan, mint az arcradíré, kellemes, nem mű. Az állaga kicsit folyós, de nem túlságosan. Sminklemosására nem való, de tiszta, vagy nagyjából tiszta arcot mosni vele nagyon jó érzés. Utána érzem, hogy tiszta az arcom, de nem csikorog. Plusz pont a pumpás kiszerelésért. Hátránya, hogy időnként le kell csippenteni a csőréről a rászáradt darabokat. Itt írtam a két Alba Botanica termékről.


A következő darabot is úgy vettem meg, hogy a férj is szeresse. Szegény ember, mennyi mindent vettem így. Szóval a Lancome Mosusse Radiance arctisztító egy fehér hab, amikor kijön a flakonból. Tényleg könnyű használni, gyorsan megvan. Ebben is van erős tisztító hatás, de még nem vészes. Sokáig elég volt, pedig ebben nagyon kételkedtem.

Sminklemosók

Az Estée Lauder Take It Away lemosó egy ajándékneszesszerben került hozzám, bár így sem szép, hogy ilyen csálé a csomagolása. Nem tudom miért került az előző képre, mert ez egy rendes sminklemosó, amit nem kell lemosni, viszont a másik flakon, amit le kell mosni, azt nem találom. Visszatérve a Take It Away egy olyan sminklemosó tej, amiért egyébként kifizetném a teljes árat, mert nagyon jó, nagyon puha lesz utána a bőröm.

Lancome Bi-Facil kétfázisú szemfesték lemosó, amit a legjobbnak kiáltok ki, amit valaha használtam. Mindent leszed, de mindent. Még az Avon csillámos szemceruza utolsó csillámát is. Imádom. Látom az esélyét, hogy normál kiszerelésben megvásároljam, bár van még pár dolog, amit ki szeretnék próbálni. Olajos nyomot hagyott, ezt mindig lemostam, de megbocsátom, mert nem kellett a szempillákat gyötörni.

Yves Rocher Soft Eye Makeup remover ajándékba csusszant be hozzám, és igazából nem emlékszem rá, hogy mennyire volt jó vagy rossz.


Andalou Naturals Lash and Lid Makeup Remover egy elég nagy kedvencem volt, bár erről a képről minden az volt szerencsére. Oké nem olyan hatékony, mint a Lancome Bi-facil, de a Lancome 36 dollár, az Andalou pedig 10 körül. Krémes tejes puha érzésű állaga van, nem folyik túlságosan. Egy ideig nagyon tetszett a pumpás kiszerelés, mert a flakon faláról az anyag lecsúszik szépen, de a vége nem jött ki a pumpával, így barbár eszközökhöz kellett folyamodnom. A kiszerelését továbbra sem bánom, a pumpás a legjobb. Részletes beszámoló róla itt található.

ROC Multi action make up remover milk három az egyben egy nagyon szép hosszú név, viszont igaz. Hatékony, lepucol, nem szárít, nem okozott problémát, viszont puha pofi maradt utána. Az összetevőibe bele lehet kötni, de azért nem vészes, na jó, de. Az ára nem vészes. Itt található a teszt róla.

Andalou Naturals Cream Cleanser egy tejes nem túl folyós valami volt, ami egészen sokáig nagyon tetszett, de a vége felé olyan ragadósnak éreztem. Szépen leszedte a sminket, de mondjuk egy Holika Holika BB krémmel, ami egy vakolat, azért azzal már megküzdött. A csomagolása ugyanaz, mint a másik flakonnak. Beszámoló róla itt olvasható.

Tonik

Vichy Normaderm tonikja volt itt az első. Csak mert a Normaderm krémet anno szerettem, gondoltam jó lesz ez. Ekkoriban még nagyon zsíros bőrrel rendelkeztem, így az alkoholos összetétel annyira nem zavart, nem szárított. Azért a végét inkább csak akkor használtam el, amikor megkínoztam a bőrömet, és össze akartam húzni a pórusokat.


Andalou Naturals Aloe and Willow Bark Pore Minimizer, ami tényleg hatott és tényleg imádtam. Egy dolog tudta felülmúlni a mostani tonik, ami spriccelős. De nem térünk el a témától. Ez az a tonik, ami nem csíp, nem alkoholos, nem az, amire a tonik szó hallatán gondolánk. A billenőkupakos megoldást különösen értékeltem. Írtam is róla itt.


Tégelyes dolgok

Ó, majdnem el is felejtettem, a Lustól a Mask of Magnaminty pakolást. Ez még Magyarországról van. Vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Az egyik, hogy látványosan szebb lett tőle a bőröm, ez a jó rész. Az idegesítő rész pedig az, hogy nekem ez ahogy száradt, nagyjából a felkenés utáni ötödik perctől fogva hullott, mintha havaztak volna. Na, nem én vagyok az a típus, aki 20 percig fekszik és várja a csodát. A fátyolmaszkokat pont ugyanaz miatt nem szeretem; nem tudok feküdni egy helyben és várni.


TonyMolytól két dolog is kiürült, egyik a Tomatox arcmaszk, amiről olvashattatok már itt. Utána olvashattatok itt is róla, hogy én ezt a trutyit a vállam kifehérítésére próbáltam, és a kísérlet sikeres volt. Az összetétele nem szép, arcra mégsem szeretném használni.

A másik TonyMoly termék az Appletox Massage Peeling Cream, amiből ez már nem is az első. Kellemesen puhítja, és halott hámsejtektől mentesíti a bőrömet, de az összetétele ennek sem ötcsillagos. Szépek, ezzel lopták be a szívembe magukat.


Krémek, kencék

Rengeteg minden van a képen, igyekszem a lényeget mondani.
Clinique Even better eyes karikás szemre ideális krém. Ezt sokszor újravettem, mert nagyon látványos a különbség. Drága, így próbálkoztam azért mással is.

Így volt a következő szemkrémem az Andalou Naturals Eye Serum. Szerettem, bár semmi különös nincs benne. 20 éveseknek való könnyű kis krém. Azért itt részletesebben is írtam róla.

Normaderm Nuit éjjeli krém, ebből sem ez az első. Vizes és szuperkönnyű, kedvencem örökre. Mióta szeretném újravenni, de annyi mintám meg ajándéktermékem van, hogy lassan egy éve nem is vettem krémet.


A vízszintesen látható első három krémről és a képen nem látható elveszett tégelyekről összefoglalóan annyit tudok mondani, hogy oké. Ezeket elhasználtam, nem voltak túl zsírosak, sem semmi egyéb bajom nem volt velük. A hasonló ajándékkrémeket, amiket nem szeretek, azt a Kuka keddbe passzolom át.

A ferde és ráadásul fejjel lefelé lévő kis flakonok is ajándékba kapott kis minták. Mindet szerettem, viszont én ezeket drágának tartom megvenni. Főleg, hogy tömény szilikon. Használgatom a többit, mert rengeteg van még, de ezek inkább fellángolás jellegűek. Most hogy boss lettem minden nap jöhet az Advanced Night Repair, hogy menő legyen a megjelenésem.

A minták zacskóit vagy minek hívják többnyire kidobtam. Szerintem ezek az egy maximum két alkalmas minták semmire sem jók. Maximum, ha valami nagyon nem jó, az kiderül, de hogy meggyőzni nem fognak, hogy ez nekem kell, az tuti. meg nyűg is a zacskóval bajlódni.


Smink

Ez egy szegényes fejezet lesz, mivel a régi cuccokat a Kuka Keddben selejtezem.
Én még életemben nem ürítettem ki szemhéjpor tepsijét, de szemceruzát sem hegyeztem addig, hogy elfogyjon a bele (tekerős azért fogyott el). Ezek a dolgok megromlanak, nem elfogynak.


Ami viszont egy csalás segítségével üres lett az a Rimmel Stay Matte púder tégelye, mivel két púderből egy kis alkohol segítségével csináltam egyet. Ez a kísérlet itt látható.

MAC Pripe and Prime Lash, szempillaalap, ami nem kifogyott, de már nem volt szép, több kárt tett, mint hasznot.

Estée Lauder Double Wear Light alapozó, életem egyik legjobbja. Imádtam, az utolsó cseppig el is használtam. Még lehet, visszatérek hozzá, de hát annyi mindent kell még kipróbálni.

Clinique és Lancome mini szempillaspirálok. Ebből tuti, hogy egy csomó a kukában landolt, elfelejtettem eltenni. Néha örülök neki, hogy vannak, néha meg azon tűnődök, hogy fogalmam nincs, hogyan kell egy nagy rendes spirált használni.

Yves Rocher Szőlőmagos ajakápoló, amit beszüntettek hüpp-hüpp. Nagy kedvencem volt és ez a sokadik volt. Nem smink, de nem találtam neki jobb helyet.
Noname szemceruza. Nem tudom, honnan van, de még a tavasszal kitettem a készletből.

Fogkrém

Ide csak a képet teszem be, de véleményt nem nagyon írok, mivel egy külön cikket gondoltam a fogkrémeknek, amikor lesz elég tapasztalatom hozzá.


A drogériás fogkrémek íze undorító, nem tudom használni. Ezt az alsó Crest egészen jó, persze párszáz forintért (Costco, hatos csomag) nem fogja kifehéríteni a fogamat.
A másik négy a bioboltból származik és teljesen vegyesek az érzéseim velük kapcsolatban. Majd még lesz róluk szó külön is.


Vége. Mostantól három havonta elfogytak poszt lesz, mert ilyen hosszú írást úgysem olvas végig senki. Viszont össze akartam gyűjteni, hogy mi fogy elegy év alatt, ha valaki a nulláról kezdi.
Szerintem ez nem sok cucc, legalábbis abból kiindulva, hogy más bloggereknek havonta van elfogytak bejegyzése.

Szerintetek ez sok vagy kevés egy évre?
Ti vissza szoktatok tekinteni, hogy mi is használtatok korábban?

6 megjegyzés:

  1. Újra gratula, ez valami elképesztő :DDDD Érdemes tényleg kisebb részletekben megírni ezeket a bejegyzéseket, meg akkor gyűjtögetni is kevesebb ideig kell :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Innentől nem érdekes, hogy menni idő alatt fogy el, szóval sűrűbben is lehet ilyen bejegyzés. Illetve már van egy csomó flakon félig-meddig, jobban is fognak szaporodni a kiürült csomagolások.

      Törlés
  2. Ez igen! Nem kis mennyiség, de szerintem egész reális egy évre. :)

    Nekem egy szatyrom van, amibe gyűjtöm és ha megtelik, jön a poszt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ki kell találni valami szatyrot vagy dobozt ezeknek.

      Törlés
  3. Sosem értettem hányezer évig tart valakinek, hogy elhasználjon egy egész pirosítót / szemhéjpúdert, spirált vagy ne adj isten rúzst, nekem ezek egyszerűen NEM fogynak :D Pirosítóból van egy NYX-em aminek az összes kis kockáját lecsiszoltam már, több mint két éve nyúzom, de a pan még sehol. Egy db Essence szemhéjpúderben elértem már egy nagyobbacska lyukat, de még évekig tart mire elhasználom, a spiráljaim olyan lassan fogynak napi használat mellett is hogy ihaj (általában egy réteg nekem bőven elég, nagy ritkán kettő), a rúzsok meg ugyanez, hiába használom őket sokat, alig látszik rajtuk a fogyás. Púdert, alapozót / bb-t, szemöldökcuccokat gyorsabban és hatékonyabban fogyasztok ki pl :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a spirál az egyetlen, ami állandóan beszárad vagy valami baja lesz. Azon kívűl az alapozó tud elfogyni, és ennyi, semmi más.
      Mondjuk a Kat Von D kontúrcuccnak már kilátszik a serpenyője, de azt inkább a paletta porolásának tudom be, meg persze a mindennapos használatnak is, de azért ennyire nem régi.
      Ezért is lett a Kuka Kedd, mert esélytelen elfogyasztani a sminkcuccokat, de egy idő után pedig megromlanak.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány