2016. január 8., péntek

Hogyan lettem én dolgozó ember? Vagyis immáron koordinátor. A sikersztori

 
Bármennyire is nehéz lesz ez, időrendben fogok haladni. Napról napra, de a nagy hírt azok már tudják, akik követik a Facebook oldalt. 15. fejezet, nagy változás.


Az egészhez nincs sok köze az első pár szösszenetnek, de megmosolyogtatóak, gondoltam nem hagyom ki. Múlt szombaton a Tim Hortonsban kortyoltuk a szombati kávénkat, amikor az azonos neműek kapcsolata került szóba. A képviselő országok Afrika belseje, Irán, Banglades, India, és Magyarország. Az fekete keresztény lány halálosan meg van győződve róla, hogy a melegeket megszállta az ördög, és hogy ez egy betegség. Most mondhatnánk rá, hogy buta, tudatlan, bármit, de a probléma nem itt van. Akibe ezt belenevelik, mármint országos szinten, olyan propaganda-szerűen, annak az agyából ezt nem lehet kimosni két nap alatt. Teszek be ide egy videót, arról, hogy mit tanítanak pl. Ugandában a melegekről. Felháborodni ér.

Az idei újév volt eddig életem legszebb és legjobb első napja az évből. Vacsorára voltunk hivatalosak az iráni kolléganőmékhez. Neki a férjén kívül egy tündéri kislánya is van, aki kicsit szomorú volt, hogy nincs senkinek gyereke. A dolog azzal indult, hogy az eritreai kolléganőm hozta a kávéfelszerelését, amit konkrétan Eritreából költöztetett magával. Én még ilyet életemben nem láttam. 


De jöjjön először a kaja. Természetesen malac állat nem volt, de volt csirke, pulyka lasagna, báránycomb és a vega kolléganőmnek is jutott finomság. Szerintem 2 napig a konyhába zárta magát, teljesen meg voltam hatódva. És finom is volt. Olyan volt, mintha én csináltam volna, ez egy kicsit furcsa volt, mert valami hatalmas különbségre számítottam.

Vissza a kávéhoz. Az egész ott kezdődik, hogy a kávét nyersen veszi ez a lány és ő maga pörköli meg. Ennél frissebbet nem lehet találni. Eredetileg a pörkölés egy faszénnel működő kis valamivel történik, de ez a füstjelző miatt (ami mindenhol van) nem jó ötlet, így lett hozzá neki a kis rezsó.






Kávépörkölés után a darálás egy sima napjainkban kapható darálóval történik.



A darált kávé egy agyag kávéfőzőbe megy vízzel, és ebben fő meg. Nem külön van a víz és a kávé, mint a kotyogósnál.



Utána jönnek a tradicionális csészék.





Nem túlzok, ez volt életem legjobb kávéja. Csak így meglepetésként.


Nagyon viccesek ezek a beszélgetések, mivel mind mást és mást tanultunk korábban. Például az indiai lány mondta, hogy annak ellenére, hogy ő Indiában egyetemre is járt, ők nem tanulnak európai történelmet. Minek, messze van. Érdekes élmény volt, amikor a férjem megpróbálta neki elmagyarázni, hogy mi volt a baja Hitlernek a zsidókkal. Ez olyan furcsa, mintha egy űrből pottyan menő nézné és hallgatná kikerekedett szemekkel a sztorit.

Hétfőn szabadnapom volt, de mivel úgyis kellett mennem a plázába, beugrottam kedvenc boltomba is megkérdezni, hogy akkor most főnök leszek vagy nem. És lettem. Konfetti és ugrálás nélkül, mert hogy ez titok volt még aznap. Hazahoztam egy nagy mappát, amit el is kezdtem szépen lefordítani. Eljött a kedd reggel, páran látták, ahogy kasszát nyitok, szóval azért itt a többségnek már egyértelmű volt, hogy mi folyik a boltban. Aztán tettem a dolgomat, ahogy azt szoktam. A déli csúcs után egyszer csak megszólal a hangosbemondó, hogy minden elérhető dolgozó a konyhába. Ugye tudtam, hogy itt mi lesz. Nagy örömködés, tapsikálás minden. Annak nagyon örülök, hogy a másik zónáról a srác is megkapta a lehetőséget, hogy koordinátori tréningen legyen, bár neki nincs zónája. A harmadik jelentkező esélytelen volt, nem is értem miből gondolta, hogy ő koordinátor lesz. Na, vele lesznek még küzdelmeim. Okosnak kell lennem vele.

A cuki kollégák nagyon örültek, mindenki ölelgetett, mindenki oda van, hogy hú, akkor most megtaníthatja az ő zónáját nekem. Mivel a bolt teljes területét, készletét ismernem kell. Minden tárgy szenzorozását, feldolgozását tudnom kell. Kasszát nyitok és zárok, illetve a nap folyamán bármikor ki tudom nyitni.
Vettem is egy szép füzetkét, amiben vezetem, hogy adott napon ki dolgozott és min. Mi volt a terv és ebből mi valósult meg. Mire mennyi időt kell szánnom, illetve kire.
Most így párnapos főnökként nem tervezem megváltani a világot (dehogynem, minden nap). Viszont nem szeretném, hogy megcsússzanak a dolgok, csak mert elvesztettük a rendes bosst, a cuki indiait.

Péntek, az első nagyobb csoportos meeting ideje. Azzal kezdődött, hogy alig sikerült összerángani az embereket, mert az egyik, aki koordinátornak is jelentkezett elment poénból kasszázni. Negyedszerre sikerült visszakavarodnia. Ezt majd még a vezetőséggel megtárgyaljuk. Szóval új főnök, új vezetőségi elvárások. Szépen elmondtam az új szabályokat, vagyis próbáltam, de nem sikerült, mert ez a kedves hölgy, akinek odajönnie is nehéz volt, a felénél lelépett, hogy ő neki most megint kasszáznia kell. Nem kellett. Csak attól, hogy generálisan mindenkinek mondtam az infókat, még lehetett tudni, hogy a nagy része miatta hangzik el. És direkt csapatban gondoltam az egészet, mert az előző koordinátornak ugyanez volt a baja ezzel a nővel, hogy kb. leszarta, amit beszélt, aztán később vagy jól csinálta a dolgokat vagy nem. Én nem értem, hogy mindig én kapom meg a hülyéket. Ráadásul leltárkor, király.

Ezen a fejfájáson kívül egészen jól eltelt a hét. Mindenki (kivéve ezt a nőt) nagyon örült neki, hogy koordinátor lettem.

Ennyi minden történt egy hét altt, teljesen hihetetlen.

14 megjegyzés:

  1. Ez a kedvenc sorozatom a blogon. Hatalmas gratula a kinevezésedhez!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! Tok jó, hogy elismerik a teljesítményed es adnak új kihívást, mert látnak benned fantáziát. Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.
      Igen, itt nem tesznek be csak úgy alkalmatlan ember feljebb, mert tudott, hogy akkor a felsővezetésnek kell vele szenvednie :(

      Törlés
    2. A posztban a kávé sem semmi.

      Törlés
  3. Gratulálok Ildi, szívmelengető érzés volt olvasni a bejegyzést, csak úgy süt az öröm és boldogság a sorok közül!
    A "világmegváltós" mondat volt a kedvencem, kifeküdtem tőle! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden reggel a világmegváltassal kelek. Munkában, blogban, takarításban, főzésben, mindenben.
      Köszönöm :)

      Törlés
  4. Itt is gratulálok a szuper hírhez :) Az eddigi részekből kiindulva nagyon drukkoltam, hogy összejöjjön a koordinátor pozíció. Örülök, hogy van még olyan munkahely, ahol az kerül feljebb, aki tényleg megérdemli!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Remélem tényleg megérdemlem és nem leszek egy gonosz és idegesítő főnök, aki mindenkitől 110%-ot vár el.

      Törlés
  5. Szívből gratulálok! Ez igazán jó hír az évkezdéshez, csak így tovább!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Ildi! Szívből gratulálok az előléptetésednek! Szuper, hogy ilyen hamar mini-karriert csinálsz :)! Volt időszak, amikor ismeretlenül is aggódtam, mert nem voltál annyira jól, érezhető volt az írásodból, de már nincs baj és nincs para-ez jön át jó ideje. A felmerülő munkahelyi problémákkal biztos meg fogsz birkózni, mert a baráti köröd meleg szívű társaság, melletted van a szerető férjed és a cukker macsekjaid. Csak így tovább! "Just keep swimmin', just keep swimmin'..." :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Eléggé aggódós típus vagyok, szeretem ha minden tökéletesen működik. Sajnos különböző emberek között dolgozni néha srtesszel, de most nagyon erősen elhatároztam, hogy nem fogom aggódni semmi miatt. Csak dologzom 8 órát, ha a munka meg nincs készen, akkor nincs készen, nem foglalkozok vele. Ntudom meddig tart ki ez az elhatározásom, de igyekszem.
      Pontosan, a munkát ott benn kll hagyni és hazajönni az áloméletembe :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány