2016. január 2., szombat

Hogyan lettem én dolgozó ember? Tizennegyedik eseménysorozat



Nem, nem felejtettem el ezt a sorozatot, csak úgy ehhez éppen kevesebb volt az ihlet, mint máshoz. De nézzük, mik történtek a munka földjén a karácsonyi buli óta. Lesznek most furcsa dolgok is, hát nem tudom, hogy lehetne felvezetni őket. Ne evés közben olvassátok!


Azt már tudjátok, hogy decemberben szinte végig beteg voltam. Hol kicsit, hol jobban, hol még jobban. Az élet nem áll meg ettől, vagyis nálam nem. Nekem nem segít az ágyban maradás, attól csak még betegebbnek érzem magam. És ott ragadok egy hétre.

A december azzal indult, hogy a kirgiz-kazah kolléganőm beközölte, hogy ő hazamegy 3 hétre. Á nem voltam ám szomorú. Nagyon bírom ezt a csajt. Persze nekem mondta meg először, aztán nekem titokban kellett tartanom. Aztán még egy csomó titkot elmondott, most meg nyomják a szívemet. Jobb, ha ilyeneket nem tudok.


Hivatalosan is kiképeztek az ékszerrészen. Új infót nem nagyon tudtam meg, de legalább most rendesen el lett mondva minden. Néha szeretek ezen a részen lenni, néha meg nem. Ha nyugis, akkor uncsi, ha pörgős, akkor meg nagyon kell figyelni, hogy nehogy valami csak úgy eltűnjön. Amikor valaki a sokszáz dolláros cuccokat nézi az üvegvitrinből kivéve, úgy nézem, mintha az életem múlna rajta.

Karácsonykor, 24-én a cuki főnököm nálunk volt vacsorára. Első vega karácsonyunk volt ez. A nyakláncnak, amit kaptam tőle, annak is nagyon örülök. Annyira cukorbogyó volt.  Hozta magával a papírt, amivel az előrelépésemet kellett intézni.

Igen, a koordinátori pozícióra pályázom, vagyis már pályáztam, sőt az interjú is megvolt. Most meg ezen parázok, hogy mi az eredmény. Az interjú nem volt vészes, sőt, kimondottan jónak gondolom magam. Mindenre kapásból válaszoltam, és szerintem a jó válaszokat mondtam. Van még két jelentkező a boltból erre a pozícióra, és mind a ketten sokkal régebb óta vannak itt, mint én. Meglátjuk.

Aztán az interjú után két nappal hivatalosan is kihirdették, hogy a cuki főnököm menedzser lesz valahol máshol. Egy ideig küzdöttem azokkal a krokodilkönnyekkel, de aztán két rollbar ruha közé elbújva bőgtem egyet a raktárban. Remélem most már mindenki bőgéseimről ismer. Nem tehetek róla, összenőttünk, persze, hogy rossz nélküle. Ekkor megtanultam örökre, hogy az Essence ceruza a legkevésbé sem vízálló.

Közeledik a leltár. Ez azzal is jár, hogy mindent át kell nézni, hogy van-e árcímkéje. Mindent az utolsó darabig, és ezt ötször. Nem maradhat egy páratlan cipő vagy kesztyű sem az üzlettérben, nem hagyhatunk ott egyetlen belenyúlkált sminkcuccot sem. És közben meg jönnek az új cuccok ezerrel.
Ahogy elmúlt a karácsony, rögtön kicserélődött a fél bolt illetve a dekoráció. Most a kondi, fitness, mozgással kapcsolatos dolgok kerültek előtérbe. Veszik is, mint a cukrot. Illetve most van szezonja a Mexikóba menésnek, csak úgy repkednek a Michael Kors fürdőruhák. 


Aztán jönnek a kiábrándító dolgok Kanadával kapcsolatban. Az egyik, hogy volt bolti tolvaj 24-én és 26-án is. Csak 25-én zárnak be a boltok. Ez milyen már, de komolyan. Nem csak azért, mert lop, de el tudom képzelni, hogy mennyire örülnek ennek a pláza biztonsági őrei (ők jönnek először) aztán meg a rendőrök. Ilyennel kell foglalkozniuk, ahelyett, hogy otthon lehetnének.

De ezt még tudom fokozni, viszont aki enni kíván a következő pár órában, vagy éppen túl van rajta, az inkább hagyja ki ezt a bekezdést. De komolyan!
Szóval a történet ott kezdődik, hogy van mozgáskorlátozott próbafülkéje a boltnak, ami elég nagy és rendesen zárt, nem olyan, mint a többség, hogy látszik a láb. Itt aztán minden megesik, a gyerek pelenkacseréje szinte minden héten előfordul. Na de most nem gyerekről van szó. Egy fehér bőrű kanadai férfiról, aki konkrétan odaszart a próbafülkébe. Ha ez nem lenne elég, még a falat is beburkolta vele. Kanadában, egy kanadai. De a meglepő inkább az a rész volt, amikor megtudtam, hogy ez nem az első eset. De most komolyan, mi a fene már ez. És hangsúlyozom, hogy kanadai születésű emberről van szó. Könnyű volt lefülelni, mert csak a barna lábnyomokat kellett követni.
Ilyet utoljára középiskolában tapasztaltam.

Itt egy csomó boltban a próbafülke teljesen külön van nőknek és férfiaknak. Én ezt Magyarországon nem tapasztaltam, de persze, lehet, hogy van már ilyen. És az ok. Ezt idősebbek mesélték, hogy nagyjából 20 éve volt az „divat”, hogy az indiánok, akik a rengeteg támogatás ellenére vagy emiatt alkoholisták és/vagy hajléktalanok, szóval ők, a próbafülkébe jártak meghitt pillanatokra. Fujj. Odaát ezt szoláriumról hallottam, de már az is magas volt.

Na, most jól leromboltam a Kanadáról kialakult képet mindenki fejében. Ilyen is van. De azért általánosságba erről nem szokás beszélni, és nem is fogom túlzásba vinni. Ez megint egy nem bjúti blogos téma.

Szóval most megy az izgulás ezerrel, hogy mi lesz a közeli jövőm. Nem is alszom egy ideje. De nagyon jó lenne egy új kihívással kezdeni az évet.

10 megjegyzés:

  1. Drukkolok hogy összejöjjön amit szeretnél.
    Az odaszarós fickóról meg csak annyit hogy idióták mindenhol vannak, még a legjobb helyeken is.

    VálaszTörlés
  2. Kávéivás közben olvastam! Nem köptem fel a kortyos a monitorra, de majdnem, és erős volt a kísértés, hogy pörögjek a hátamon! :D :D :D

    Nos, minden megesik, ahol emberek élnek. Van antiszociális személyiségű ember, normaszegő magatartás, csakhogy ne legyen annyira unalmas az élet! :D

    Nyugi, ettől még nem ment el a kedvem Kanadától, sem a blogtól, jó, ha írsz olyan dolgokról, amik történnek veled, hiszen az életed nyilván nemcsak arról szól, hogy leveszed egy szemcerka kupakját.
    Sikered titka szerintem pont ebben rejlik, hogy amit írsz, annak életszaga van...és az olykor büdi is tud lenni.
    A blogod nem steril, és ezt most hivatalosan is kijelentem! :D :D

    Ne is legyen az.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem több felhívást is kitenni, hogy mindenki biztonságban maradjon :)

      Jót kacagtam ezen a kupakos példán, és tetszik. Végü is jahh, ez alapelhatározás volt valamilyen szinten, hogy bjúti blogot szeretnék, mert az mókás, de közben meg nem tartom élet-halál kérdésnek, hogy megvegyen az legújabb amerikai csodákat.

      Nem is lesz szerintem :)

      Törlés
  3. Hú, ez tényleg eléggé undi volt.
    Biztos nem lesz jobb a kedved tőle, de itthon én épp a napokban tapasztaltam azt először, hogy a kedvenc szolimban kénytelenek voltak kirakni egy kis cetlit a szemetes mellé, amin az állt, hogy a "női dolgokat" a hölgyek legyenek szívesek nem itt kicserélni. Régen nem tapasztaltam ilyet soha, nem tudom, mi ütött az emberekbe?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez a szolis is. Ráadásul ezek elméletileg hölgyek.
      Nem értem, ez mág nem csak nemtörödömség a másikkal, ez annál sokkal rosszabb.

      Törlés
  4. Hülyék mindenhol vannak. Szerintem ez még Tibetben is előfordul, ahol azt gondolnám, hogy mindenki hiper békés.
    Belvárosban látom ezt nap mint nap az utcán. Meg a hányást...na attól borulok ki. Reggelre a fél belváros gusztustalan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hiper békés, de ha a szükséglet jön, a dolgok megtörténnek :) csak viccelek
      Kaki, kutyakaki, pisi, hányás, használt óvszer, használt tű, hányás, stb... hozzátartozott a 7. kerület mindannapi látványához, úgy szerettem ott lakni :)

      Törlés
  5. Köszi a figyelmeztetést, pont enni készültem! 😀 Drukkolok Neked, hogy Te kapd az előléptetést!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig van oka annak, ha figyelmeztetek :)
      Köszönöm :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány