2016. január 18., hétfő

KUKA KEDD 21. HÉT


A mai Kuka keddel a szívem mélyéből egy szeletke távozik. A 3 kedvenc, és régi és vagy problémás felsőm fog távozni, ami még az is lehet, hogy sírni fogok.


A közös ebben a 3 felsőben, hogy sötét és fehér csíkosak. Nem én vettem, őket, hanem a férj, amikor itt volt Kanadában, de még Budapesten laktunk. Mind a 3 első-első darab az adott márkától. Mind a hármat tényleg nagyon szeretem.


Az első egy Tommy Hilfiger kék-fehér ingnyakú póló lesz. 2011 óta megvan, 4 évig kifogástalan színnel. Aztán itt valahogy elromlott és nem tudom az okát. A fehér része nem az igazi, és ettől eléggé szomorú vagyok. Pedig ebben olyan jó alakom volt és akkora cickók. Pontosan ezt a szabást kell majd keresnem legközelebb is, csak nem csíkosban.


A középső egy Calvin Klein fekete-fehér csíkos póló. Elsőre fura volt ez nekem, mert magamnak sosem vennék ilyen nagy betűkkel kirakott márkaneves pólót. Az amerikaiak ugyan ezt imádják, de itt nem is presztízs szimbólum a CK. A póló lenge kis valami, viszont mint kedvenc, mondjuk ki agyonhordtam. Ezt két dologból látom, az egyik, hogy a póló nem négyszög alapú anyagból van már, hanem erősen trapéz. A másik baj vele, hogy a hónalja fehér, vagyis csak már volt, és nem fehéredik vissza már sosem. Kedvenc, nem kedvenc, nem erre nincs szükséged Ildi, akkor sem, ha minden nyaralós fotón rajta van az elmúlt időkből.


A harmadik is egy különösen kedves GAP darab számomra. Történt az még Pesten, hogy Pihepuhának barátot kerestünk, mivel egyke volt, és szerintem kellett volna neki egy kis állattársaság. Átvittük a cicát a barátnőmhöz, akinek szintén cicája volt, de az a másik macska undok volt vele, aztán elkezdte fújni, meg bántani és a kis Pihepuha felszaladt a fejem tetejére. Ez egy fájdalmas pillanat volt, mivel a póló szakadt, a bőröm pedig lukadt, a vérem folyt mindenhonnan. Az állatnak semmi baja nem esett! A pólót később megvarrtam, olyan szabadidősnek jó lesz alapon. De kidobni nem akartam, mert azok a lukak nem egyszerű lukak, azok a kis Pihe karmolta bele.  Ennyi elég is lesz az érzelmekből, ha nem találok gyorsan valami módját az újrahasznosításnak, akkor mennie kell, nincs mese.


A fürdőből távozók listája nem lesz ilyen érzelmes. 3 körömlakk megy a Color Club márkától, amik már furán néznek ki. Múlt héten egyet már kitettem, most három megy és van még három. Homoklakkok, de a lemoshatatlan fajtából. Azért az utolsókkal még teszek egy kísérletet, hátha lesz olyan, ami meglágyítja a szívem.



Ezek lennének a 21. hét távozó darabjai. Ruha fronton úgy érzem, most nagyon erős voltam. Rám fért, össze kell szednem magam, és nem leragadni a múltban.

Nektek van olyan ruhátok, ami lukas vagy foltos és az a bizonyos hiba egy kedves emlék is egyben?


8 megjegyzés:

  1. Igen. Az a felső, amit akkor viseltem, amikor Jocókát elaltatni vittem. Rajta vannak a finom szőrszálai a polár anyagon. Hengerrel leszedhetném, de arra se vagyok képes. Valahogy mintha még az illatát is érezném az anyagon, ahol öleltem őt magamhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szőrös pulcsi és a nem vagyok hajlandó kimoni esete nálam is megvolt, hónapokig őrizgettem a szőröket.

      Törlés
  2. Itt pityergek a történeteiteken Ildi és Bandita :,(
    Nálam a papagájtollak voltak sokáig a tartogatott holmik között. Igaz, ez nem ruhás, vagy szépségcuccos, de a világ legédesebb hullámos papagájához tartozott. Egész nap kint volt (szobában), csak éjjelre ment a kalitkájába. Jött, ha hívtuk, velünk fürdött és evett. Igazi kis társ volt.
    Bocs a kitérőért!
    Egy-két babaruhát tartogatok az elsők közül. Ezeket sosem fogom kidobni!
    A valódi Kuka-keddhez most csak lyukas zoknikkal volt dolgom. Abból is csak 2 pár ment a szemétbe. Szépségápolási cuccból van kirakható, de előbb felajánlom a tesóimnak, aztán ami marad vagy kuka, vagy adomány lesz. Ezek nem romlottak, egész újak, csak nem használom őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd, Ai, Ildi bejegyzését olvasva fél órán át bőgtem, annyira belém hasított Jocó hiánya :(
      Nekem is volt hullámosom, serdülőként, hasonlóan éreztem iránta, mint Te, én is őriztem a tollakat. Egy évtizeden át biztosan. Jocókának élete utolsó hetében vettem egy Tangle Teezer hajkefét a bundája rendben tartásához..a csillagos eget lehoztam volna neki...
      Na azt a kefét őrizgetem még, a szőrszálaival, mert félek, hogy elfelejtem, milyen érzés volt az illatát érezni :(
      Najó, lányok eldugulok inkább, elnézést kérek mindkettőtöktől, de muszáj voltam megosztani ezt. A blogon nem merek írni róla, mert félek, átszakad egy megnevezhetetlen gát és nem zúdíthatom fájdalmamat az olvasóimra, nem ezt várják tőlem szerintem.

      Törlés
    2. Nem kell elnézést kérni, az érzések érzések, ki kell őket engedni.

      A pinty és papagájtollak gyűjtése nálam is megvolt, ha anyámék ki nem dobták, akkor azóta is megvannak.

      Törlés
    3. Pár babaruha megtartása szép dolog. Amikor elkezdtem érdekelni, hogy mi volt velem bébiként, akkor kellett rájönnöm, hogy a szüleim mindent, de mindent kidobtak. Se egy kiscipő, se egy játék.

      Törlés
  3. a lakkokat hozzám is kidobhatod, elkapom őket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Körömlakkot nem tudok postázni :(
      De nem is lenne sok értelme, másnaposan már pattognak

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány