2016. január 29., péntek

Kusza gondolatok a képzeletbeli naplómnak



Nem tudom, hogy honnan jött, hogy csak úgy írok valami, nem is tudom, mi lesz a vége. Péntek kora délután van és süt a nap. Normális esetben rohanok ilyenkor a fürdőbe, hogy lefényképezzek valamit, amiről majd tudok írni. De már van ezer képem és nem jön az írás bizonyos dolgokra.


Vannak termékek, amikről 3 használat után el tudom dönteni, hogy az jó, vagy az bizony selejt. De attól persze nem fogok egyből billentyűzetet ragadni, hogy leírjam, milyen, mert lehet, hogy 3 hét használat múlva meg már máshogy fogom gondolni. Idő kell, lassú vagyok. Magamat azzal nyugtatom, hogy megfontolt.  De ez nagyon változó.
A MAC pirosító és szemhéjfesték egy hét alatt megmutatta, hogy szeretni fogom őket. A szintén MAC-es szempillaalap is 3 használat után nyilvánvalóvá tette, hogy én azt vissza fogom vinni, mert úgy szar, ahogy van. Nem szükséges selyempapírba csomagolni, mert tényleg visszavittem.



De mi van akkor, ha a kettő között helyezkedik el a dolog, amiről írni szerettem volna.

Példa erre most a ColourPop lesz és abból is szemfesték. Kettőt rendeltem, az egyik morzsálódik, másik jó, nem mondom, hogy csoda, de ennyi pénzért közel az. Akkor, ha az egyik jó a másik rossz, akkor az átlag vajon mi? Alapvetően meglátom a dolgok jó és rossz oldalát, tulajdonságait. Még a kedvenc márkáimban is, illetve nem vagyok elájulva valamitől, mert jujj-ez-amerikai vagy drága.


Maradjunk a ColourPopos példánál. Nem tudom, miért van körülötte Magyarországon ekkora rajongás, amikor egyrészt nem is lehet beszerezni, másrészt meg egy 5 dolláros valami. Gondoltam megrendelem, a legtöbb termékükből egyet-egyet és akkor majd kiderül.



Még inkább nem értem a rajongás okát.
Több mint ezer képet csináltam róluk, mondván, majd megjön a cikkhez az ihlet, de nem jött. Használtam őket, de semmi mást nem éreztem, mint egy egyszerű és olcsó drogériás termék, amiről nem tudok írni értelmesen. Gondoltam nem gáz, senki sem kezdet tüzes vassal, majd-majd. Vagy majd.

Aztán gondoltam arra is, hogy most lehet, azért nem szeretem a folyékony rúzsait, mert béna vagyok hozzá. Nem volt kedvem még egy Kat Von D kontúrpalettás cikkes élményen újra keresztülmenni. Viszont közben ott van bennem az a gondolat is, hogy azok, akik engem olvasnak és nem egy 10 éve főállású sminkest, azoknak pedig lehet, hogy pont az a fajta vélemény számít, amivel én tudok szolgálni.

Nem lövöm le a poént most, mert meg fogom írni azt a bizonyos bejegyzést, és úgy fogom megírni, hogy minden pillanatát élvezem.
Ez az egyik dolog, ami mostanában a fejemben járt.



A másik az előbújni látszó őrült. Nem tudom miért, lehet azért meg itt megadatott a szabadság hozzá, de egyre jobban szeretek hülyén kinézni. Piros vagy neonzöld sminkben lenni, kék rúzst használni egyre jobb érzés. Ez egy teljesen új dolog saját magam számára is. Azt nem mondom, hogy Magyarországon normálisan néztem ki, már csak a fejemen lévő 4 látható piercing miatt is (+1 nem látszik). De itt aztán megőrültem, mondom ezt most éppen sárga körmökkel. (megy a kuka keddbe)
Rengeteg színes dolgot szeretnék kipróbálni, aztán majd írjátok, hogy érdekes-e vagy csak a lüke liba jelenik meg a szemetek előtt.


Viszont.
Szomorú vagyok a telefonom és a fényképezőgépem miatt. Amikor látom, hogy megalkottam a tökéletes pink sminket, de a férj nélkül ezt nem tudom megörökíteni, akkor olyan kis nyomi érzésem támad. Telefonnal néha lövök egy-egy képet, de jelenleg ez a maximum. Az a baj, hogy olyan hosszú kívánságlistám van, hogy a dolgok nem férnek el libasorban, ott lökdösődnek, hogy ki kar előrébb jutni. Viszont a Mastercard meg ragaszkodik a logikus sorrendhez. Így a fényképezőgép még odébb van.

Más lelkinyavalyám nincs, vagy majd a Dolgozó ember sorozatban lesz róla szó, de melóügyben semmi sem történik mostanában.
Ha nem szeretnétek lemaradni a fejleményekről, akkor kövessetek valahol, ahol kényelmes, azt hiszem minden lehető helyre beregisztráltam a blogot. Aktív a Facebookon és az Instán vagyok, de a Twitteren, Feedlyn, Bloglovinon, MagyarBlogokon is fenn vagyok.

Kérdezni, kommentet írni pedig bármikor ér, ha nem is rögtön (lehet, alszom éppen) de válaszolni fogok.


Legyen nagyon szép hétvégétek!

Ildie


11 megjegyzés:

  1. .ki mondja meg az, mi "hulyen kinezni"? Tedd azt amit szeretsz es jol erzed magad :)

    VálaszTörlés
  2. Nem vagy egyedül a dilemmáiddal sem a fotókkal, sem a bejegyzések írásával :)

    A fotók készítésével én is megszenvedek, hogy legalább 80%-ban vissza tudjam adni a manikűr látványát...pelyhek, glitterek, színjátszó finis, vérizzadás minden kisérlet, és közben megy az idő. Közeli képeket pedig sosem sikerül pengeélesen láttatni :(
    Ilyenkor mindig azzal erősítem magam, hogy lesz ez jobb, szebb, csak gyakorolni kell, és igyekszem kihozni a maximumot abból a kevés tapasztalatból, ahol tartok.

    Szerintem teljesen rendben van az, hogy nem két kenés után írsz terméket kiveséző posztot, hogy vársz, míg megérlelődik a vélemény, ezt én nagyon szeretem benned, mert érzem, hogy időt, energiát fektetsz a dologba, és amit kiadsz a kezedből, az így korrekt.

    A fotókkal kapcsolatban is csak dicsérni tudlak, akár te, akár a férjed készíti őket. Itt van pölö ez a két félszem-fotó, bakker, mi kell még? :D
    A nyálam majd elcsöppent különösen az alsó szivárványszín szemsmink láttán, úgy, hogy alapvetően nem is szeretek ilyen aprólékosan sminkelni, csak maszatolok.
    A kontúrozással kapcsolatban pedig én egyáltalán nem hiszek benne, hogy akkora jelentősége lenne a tökéletes technikának, mint amekkorát tulajdonítanak neki (egyesek).
    "sötétben minden tehén fekete" - Hiába csinál valaki 100%-ban tökéletes, kontúrozott, stb sminket, ha a fotótechnika kevés önmagában ahhoz, hogy azt bemutassa. A fotók átszerkeszthetők, ja. Rosszul is vagyok azoktól a sminkfotóktól, ahol porcelántökély hazugsággal próbálják a szememet becsapni, MIÉRT? Ha ilyen fotókat akarok nézegetni, bekapcsolom a TV-t, vagy veszek egy női magazint.
    Szeretem, ha a blogger megtisztel az igazsággal.
    Te ezt teszed. És amíg ezt teszed, mindig is lesznek ehhez hasonló dilemmáid. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sminkcuccokat, egyéb tárgyi dolgokat én fényképezem, de magamat nem tudom, vagyis nem szeretnék szelfiket feltenni. Pedig tuti mókás lenne.
      A képek közül csak a kezdőképpel szórakozok, a többit a természet szüli. Feleslegesnek érzem a babrálást, mert ha valaki amiatt vesz egy színt meg, mert én felturbóztam utána meg csalódik, á nem, ilyet nem tennék.

      Szeretnék mindent megtanulni, mindenféléket alkotni. Képes vagyok korábban kelni, hogy legyen a napi sminkenben valami kis extra. Csak mert éppen ez a hobbim, ahelyett, hogy színházba/moziba járnék vagy bármi. Szerintem sem egy nagy szám a kontúrozás, főleg nem egy hófehér bőrűn, de tudni akarom :) Mint ahogy a folyékony rúzst is úgy feltenni, hogy egyszer se kelljen igazítani.

      Dilemmákkal vagyok tele mindig :) Ez nem rossz, és nem is gondolom, hogy ez valaha rossz lenne. Csak azt nem tudom mekkora mennyiségű dilemma a normális és mikor kell azon gondolkodnom, hogy túl sokat gondolkodok-e.

      Törlés
  3. Kár dilemmáznod bármin is, Ildi! Szerintem egyértelmű, hogy jó úton jársz, és amúgy sem tartozol senkinek semmilyen elszámolnivalóval.
    A fotóid is egyre szebbek, mint ahogyan a sminkjeid is.
    Csak így tovább! ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Elszámolnivalóval magam felé tartozom, és bármit is csinálok, azt próbálom jól csinálni :) vagy nagon jól.
      Meglesz :)

      Törlés
  4. Nem hinném, hogy rajongás lenne, egyszerűen csak óriási a hype a CP körül, hiszen a csapból is az folyik, hogy mennyire jó cucc olcsón (vagy nem), de az emberek kíváncsiak és persze, hogy szeretnék kipróbálni, én magam is többek között.
    A fényképezést meg tudom érteni, az kb mindenkinek szenvedés szerintem. Az én gépem sem profi, de jó fényben egész jó képeket csinál, szóval a végeláthatatlan listámról csak egy dolgot kértem karácsonyra, egy rakás smink helyett egy ring light-ot, amivel ég és föld a különbség. A képeid egyébként nem olyan rosszak, mint gondolod úgyhogy nyugodtan lehetne több (színes) sminkes poszt, nekem azok a kedvenc bejegyzéseim. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem én vagyok az a típus, aki ha hypolt cuccot lát, felteszi a vigyázzunk csak vele szemüveget.
      Nem teszem fel a rossz képeket :) de így meg egy csomó minden kimarad.
      Olyan gépet szeretnék álmaimba, aminek a kijelzője szembefordítható. Ha ehhez még egy távirányító is párosul, édes istenem, az első pár kép biztosan az örömkönnyeimről szólna :)

      Törlés
  5. Ildi, én is azt mondom, hogy ez a Te blogod és igenis arról írsz benne, amiről csak akarsz. A rosszindulatot nem értettem az illetőtől, hiszen mi probléma van azzal, hogy te egy terméket máshogy ítélsz meg? Egy ilyen dologért így bánni a másikkal...nem értem tényleg. Bevallom, az ominózus eset óta én sehol nem követem őt.

    A ColorPop szemhéjpúderekről a régi, ezeréves noname palettáim ugrottak be, amiben a szemhéjpúderek bár igazán élénkek és szinte már-már krémes állagúak voltak, ecsettel lehetetlen volt a szép felapplikálásuk, mert morzsálódtak, de mellé még a panben össze is álltak, nem is lett olyan intenzív a végeredmény és bhaa, ott is szintén az ujjal való felütögetés volt a megoldás. De én nem igazán szeretek ujjal beléjük mászni, mert több marad az ujjamon, mint a szemem. Ettől függetlenül vannak árnyalatok, amiket szívesen kipróbálnék tőlük, ahogy néhány ajakkencét is! :) Na de majd, ami késik nem múlik :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó a hasonlat, sőt nagyon jó, annyira, hogy leht át is emelek belőle pér részt.
      Szintén nem szeretek újjal festeni. Tudom, akkor meg minek rendeltem. Hogy tudjam milyen.
      Kipróbálni érdemes, mindenképpen egy erősen új élmény.

      A rosszindulat mindenhol ott van. Máshol volt vendégcikkem Kanadáról, a főzés, ami itt is fennvan. Mindenbe belekötött egy kanadában élő magyar nő 3000 kilométerről és teljesen alaptalanul. Majd megszokom.

      Törlés
  6. A 2. szemsmink iszonyat dögös. Nagyon szépen egybedolgoztad a színeknél az átmenetet! :)

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány