2016. január 31., vasárnap

Mindennapi társaim Januárban


Ezzel az új címmel megy tovább a havi kedvences sorozat. Igyekszem minden címet lecserélni olyanra, amit korábban még senkinél sem láttam, ami azért elég nehéz.
Január, hm, csak mondjátok ki egymás után hangosan, Január, Kanada.


Hideg van, sötét van, imádok itthon ülni, lusta vagyok kimozdulni. Feszült vagyok a munka miatt, bosszantanak dolgok. Igyekszem megtalálni az egyensúlyt az élet minden területén, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel.
Egy ideje rákaptam a rúzsokra, de valahogy kedvencet nem tudtam volna választani. Nem mondom, hogy sok van, bár nem tudom, mi számít soknak. Ez mindenképpen egy változás nálam és bennem.


Sminkelés terén januárban inkább az arcomra figyeltem jobban. Vagyis ezt nem hanyagoltam el. A szemsmink néha elmaradt, vagy két suhintásból állt. Tök ciki, de hajnali 6-kor erre volt erőm. Sőt kétszer is elfelejtettem a szempillaspirált, ezeken a napokon a kollégáim rendesen féltettek, mi a bajom. Aztán másnap megjelentem valami pandasminkben.

Nézzük a kedvenceket, mert azok azért mindig vannak.


Találtam egy nagyon jó sampont az Andalou Naturals argán és édes narancsos sampon személyében. Egyszerűen egy sampon, amitől elég, ha 3-4 naponta mosok hajat. Nem lesz teljesen lapos a hajam másnapra. A balzsammal együtt vettem meg, de azt nem használtam még, mert rengeteg kis balzsam kallódik a hajfestékekből itt meg ott. akciósan az ára oké, de eredetileg 10-12 dollár, ami meg azért a már nem oké határ felett van.


Nem csodaszer, viszont ettől még kedvenc az Etude House Wonder Pore habzó mélytisztítója. Most már a Clarisonic-kal együtt küzdenek a pórusokkal és az elhalt hámocskáim ellen. Szeretem, hogy friss és üde az arcom arcmosás után. Szívesebben nyúlok érte, mint más tisztítókhoz mostanában.


A következő egy szérum lesz, a Sukin Facial Recovery Serum. Ezt még a fekete péntekes bejegyzésben említettem, és most került sorra. Imádom. Híg, mint a víz, issza a bőröm, mint a szomjazó sivatag. Nem lett kevesebb pöttyöm, ráncom, pórusom, miegymás, de érzem, hogy a bőröm szereti, örül neki. A pumpáját meg kell tanulni használni, mert néha kilő, de ezen kívül más bajom nincs vele. Ezért a pumpás bakiért el tudom képzelni, hogy más utálná.


Januárban a The Body Shop kalendáriuma által hozzám került éjjeli és nappali krémet használtam, és bár bajom nem lett tőlük, azért ők okkal nincsenek ebben a kedvences listában.


MAC Mineralize Eye Shadow Smutty Green színben. Ez a termék teljesen egyértelműen külön bejegyzést érdemel. A képen nem látszik, hogy ez mennyire zöld a valóságban, de sokkal zöldebb. Fényes, csillámos, metálos, minden egyben és mindezt zöldben. Vizes vagy sminkfixálós ecsettel kell használni rálapogató mozdulatokkal és akkor nem fog jobban potyogni, mint bármi más. Nagyon szeretem, ami nagy szám, mert mono festéket nagyon ritkán szoktam venni.



Tarte Amazonian Clay 12-hour blush volt január egyik nagy kedvence. Látszik is rajta. Kell egy kis élet az arcomnak, és ezzel a pirosítóval ez meg is van. A 12 óra azért túlzás, de elég sokáig megmarad. Viszont nem olyan régen egy trónkövetelője akadt, meglátjuk, jövő hónapban hogyan alakulnak majd a dolgok.



ColourPop Lippie Stix de nem színes, hanem a primer. Tudom, már egy csomóan várjátok a ColourPop bejegyzést, de valahogy nem megy, ezúttal is elnézést emiatt. Viszont az teljesen biztos, hogy ez a primer egy hatalmas segítség. Egy erősen zsíros, ragadós anyagot kell elképzelni, amibe a rúzs belecuppan. Ez a belső ívnél nagy segítség, illet kívül a folyékony rúzsok esetében. Más márka ajakra való primerét még nem próbáltam, összehasonlítani nem tudom, de az tuti, hogy ez egy nagyon hasznos kis jószág. (hogy ezen a jószág szón mennyit virultunk közgáz órán)




A tökéletes bőr, vagyis, az igen-aludtam-az-éjjel látszatát az elmúlt időkben a Make Up For Ever Full Cover korrektora biztosította számomra. Tényleg nagyon pici kell belőle, és nagyon extrém a fedése. Éveket le lehet vele tagadni, vagy órákat hozzátenni az alváshoz. Mindent elfed, de közben nem lesz ronda. Persze kell alá valamilyen hidratáló, de én nem éreztem, hogy különösebben szárítana. Ő is megérdemel egy önálló posztot.


Urban Decay Glide-On Eye Pencil Zodiac ceruzával folytatnám a sort. Amikor hozzám kerül, akkor erről a ronda és gyönyörű színről már áradoztam egyszer. Viszont nem sikerül sehogy sem lefényképezni úgy, hogy az a valós színe legyen a kezemen. Az UD cerkák nagyon puhák, siklanak a szemhéjon. 39 színben elérhetőek és 24 CAD-ba kerülnek. Viszont az az 5, ami megvan, az megérte minden centjét. Most a MAC szemhéjpúdere miatt is a zöld került előtérbe, de most amikor pötyögöm, akkor éppen a barna van a szememen.


Következzenek az ecsetek. Összefoglalóan most is, mint mindig, ecsetbolond vagyok. Sikerült az utóbbi időben elég sok új darabot is beszerezni. Egyik motiváció a kontúrozás volt. Szerintem teljesen jól megy a dolog, bár nekem tovább tartott megbarátkozni a Kat Von D kontúrpalettával, mint egy hét. A paletta két tepsije már ki is látszik. Ezt eleinte a Zoeva hosszúkás ecsetével, majd a Real Techniques kontúrecsetével használtam. 


Ami most nagy kedvenccé vált, az a Sephora Pro Contour 79-es ecsete. Kis könnyed, laza szálakkal. Amiért szeretem, mert a poroló festékből is tud keveset felvenni és azt nem egy az egyben egy pontban leadni. Hasznos kis darab.


A másik nagy kedvenc, amit az egyik barátnőm javasolt, az a Sephora Pro Contour Blender 77-es ecsete. Nagyon tömött, nagyon rövid, ezekből adódóan erős, merev típusú ecset. A szálai íveltre vannak vágva, ami számomra eléggé új. Ezt akkor használom, ha van időm, mert ezzel nagyon szépen lehet dolgozni, de idő kell hozzá, és a legfontosabb, hogy óvatosan kell nekilátni. Egészen vékony vonalban is lehet használni, illetve ha kicsit tekerünk rajta, akkor szélesebb terülten is lehet vele dolgozni. A szálai szintetikusak, így krémes kontúrterméket is lehet vele használni. Alapozásra majd kipróbálom, de nem a Clinique-kel, mert azt alig lehet kimosni az ecsetből, ennek meg olyan kis csöppnyi szőre van.




muszáj volt körbefényképezni :)

Az utolsó tétel a mai listán egy csodaszép ecset lesz. Alapvetően nem vagyok Sigma rajongó, szerintem nagyon drága. Viszont Camila Coelho, egyik nagy kedvencem összeválogatott 5 ecsetet a Nightlife szettbe, és erre azt mondtam, hogy igen, így megéri. Ebből a szettből került ki most az E15 Flat definer ecset. Nem is tudom mióta szerettem volna ilyen lapos és egyenes ecsetet. Minden nap használok valamit az alsó pillasorba, amit valamivel el kell satírozni. Van sok mindenem a célra, de ez az ecset a legjobb. A szálai elég hosszúak, viszont így is elég merevek. Ha csak ceruzát használok, vagy a szemhéjport is, az nem számít, 2 pillanat alatt megvan. És bár a működését nem befolyásolja a nyele valami csodálatos. Imádom.




Jó volt ez a január, de érzem, hogy a február még jobb lesz. Igazából a sapkamentes időket várom, de az még 3 hónap.



Nektek mi van a kedvences listátokon mostanság?
Mennyire változtattatok a használt dolgaitokon a tél és a hideg miatt?

4 megjegyzés:

  1. .itt nem annyira valtozik az ido, nyaron is lehet 13 fok es telen is, szoval en altalaban mindent mindig hasznalok :)
    Mivel alapozot csak nagyon ritkan kenek fel, csak korrektorokat inkabb, a MUFE teszted erdekelne, nezegetem egy ideje..most megjelent egy egy uj korrektoruk is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A MUFE korketort 100R%ban ajánlani tudom,tökéletes viszont baromi drága. A teszt úton van, tényleg megérdemli a kis csöppség :)

      Törlés
  2. A hideg miatt nekem is ki kellett egészíteni a szokásos arcápolást: A szokásos szemkrémem alá egy YR golyós szemápolót kentem, Paula legtáplálóbb retinolosa alá meg szintén YR hidratáló arcpermetet. Sokkal jobban éreztem magam így feszülő bőr nélkül. Alapból vegyes a bőröm, de ahogy telik az idő egyre szélsőségesebben változik az évszakváltásokkal együtt.

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány