2016. január 24., vasárnap

Tudtátok, hogy a Ciaté márka szempillaspirálokat is gyárt? És, hogy kék színben is?


Imádom a színes szempillákat. Tudom, ezzel nem mindenki van így, ez egy eléggé megosztó dolog.
Ma egy általam nagyon szeretett, de talán nem életbevágóan fontos darabját mutatom be a sminkgyűjteményemnek, a Ciaté LashLights Luminous Lash-tip colour szempillaszínezőt Electric színben. Illetve pár kék dolgot még, csak áttekintésképpen.


Kezdjük ott, hogy volt hasonló darabbal próbálkozásom, ami az Essence kék spirálja volt, és ő sajnos a Kuka Keddben kötött ki. Se színe, se dúsító hatása nem volt. Mindenki másnál persze hogy igen. Pihent a sminktartóban hosszú ideig, hogy majd jó lesz az, aztán nem lett. Viszont szerettem volna egy újat. Így jött a Ciaté. Zárójelben mondom, azóta láttam egy Gucci spirált kék színben. Akciósan 25(!) dollárért, még jó, hogy van a Ciaté, mert ennyiért a Guccit tuti megvettem volna. Azt sem tudtam eddig, hogy van kék spiráljuk.


Visszatérve a Ciaté LashLights spirálra. A spirál szó nem jó rá, mert nem az. Van egy kefedolog a nyél végén, aminek az egyik oldalán sűrűn vannak a fogak, a másik oldalán pedig lazán.
A festék ránézésre is kék, de olyan igazi kék, nem csak valami kis kékecske odamaszatolódva.
A felvitelének két különböző módja van. Ezer van, de most ezt a kettőt veszem külön. Amikor teszünk alá egy mezei fekete spirált, és van, amikor nem.


Első, teszünk alá fekete spirált, ami egy rendes spirál alakú spirállal történik. Jó nem viccelem el a spirál szót. Azért hasznos ez a megoldás, mert a Ciaté kefe nem ível igazából (nem is dolga). Preferencia és természet adottság kérdése, hogy kell-e plusz ívelés, vagy jók vagyunk anélkül is.
Ezen a kategórián belül tudom elkülöníteni a rendeltetésszerű használatát, amikor valóban csak a szempillavégekre teszünk kék festéket, és azt, amikor a teljes pillahosszra. Ugyan nem arra van hivatalosan, hogy ezzel szempillaspirálozzunk, de ha lehet vele, akkor miért is ne.


Második, amikor nem használunk hagyományos fekete spirált. Nem szükséges igazából, mert a pillákat a kék festék önmagában is szépen helyreigazítja, vastagítja, de azért az ívén még lehetne javítani. Mondjuk egy szempillagöndörítővel, és akkor nem kell a fekete spirál.

+1 a szempillaspirálalap verzió, de ilyennel most nem élek, így erről nem tudok nyilatkozni. Még visszatérek ide egy kiegészítéssel.


Az eredmény egy messziről kéken világító szempillasor lesz. Ha ezt kiegészítjük egy extra kék szemcerkával, mondjuk az Yves Rocher Waterproof Eye Pencil 02 Bleu ceruzájával, akkor lesz igazán ütős az eredmény. Annyira, hogy az egyik kolléganőmnek kellett is rendelni a cerkából, mert egyből beleszeretett. Sötétkék ceruzával vagy szemhéjsminkkel visszafogottabb, de vagány megjelenést biztosít.





Sosem volt vele problémám, nem irritálta a szemem, nem potyogott, nem csinált rosszat. Lemosni könnyű, pikkpakk megvan a dolog.


Igazából kék hajat is simán hordanék, de talán majd később. Majd ha már olyan szuperül magabiztos leszek az angolomban, hogy a vagányság nem csak képi megjelenítés lesz.



Egyéb kék dolgok:

Szemhéjpúderek, amiknek a minőségével elégedett vagyok. Szeretem őket, és másik mono por beszerzését nem tervezem. Persze, ha megszólít, az egy külön kérdés.
Lancome Design, All Made Up (tesztet róla ITT találtok)
Gosh Mono Eye Shadow, 015 denim blue (teszt/összehasonlítás róla ITT olvasható)
Stila Eye Shadow, Indigo
Sephora Colorful Shimmer, My boyfriend’s jeans No 19
Yamuna Ásványi szemhéjpúder, Soho-014 (teszt róla ITT volt)
Kék színem még palettákból is vannak, de azokról a palettáknál lesz majd szó, vagy már volt is.


Szemceruzák:
Avon Glimmerstick Diamonds Eye Liner, Twilight sparkle
Sephora Flashy Liner Waterproof, 08 Flashy blue (diszkógömb, használatban ITT)
Make Up For Ever Artist Liner, S-20 (mélykék, nem lehet visszafelé tekerni rendesen)
OCC Cosmetic Colour Pencil, Pool Boy (a medencekék, teszt ITT)
Sephora Kohl and Liner Waterproof, 02 keep blue (ő az egyetlen, ami nem a kedvenc kategória. ITT használtam)
Yves Rocher Waterproof Eye Pencil, 02 Bleu (imádat minden mennyiégben)
Urban Decay 24/7 Glide-on Eye Pencil, Accuse (szó esett róla ITT, nagyon puha fajta)

A ceruzáimat szeretem, mind különbözik egymástól, mindegyik nagyon máshogy viselkedik, és már területre jó. Szeretek csillámos kéket (Flashy) használni a szemzugba vagy a vízvonalra. Az Avonos verhetetlen árban, bár lemosni kihívás. Mindegyik jó, és tudom, nem normális szemcerkákat gyűjtögetni, ez az egyik gyengém (a sok közül).

Mint tudjátok, a szemsminkre szívesebben költök, mint más részekre. Szeretek ilyen nem feltétlenül fontos, de jópofa cuccokat beszerezni, mértékkel. Ez 6 dolláromba került, ami azért nem egy nagy összeg. Mivel minden nap nem használom sokáig elég lesz, viszont a szemeim biztonsága érdekében 6 hónapos korában mindenképpen kidobom, és veszek egy másikat. Lehet, hogy lilát. Láttam más gyártótól citromsárgát is, az nagyon komoly lehet.

Cukinak kellene egy kék nyakkendő, úgy lenne az igazi a kép

Milyen a viszonyotok a színes spirálokkal?
Nyári hóbort vagy egész évben okés?
És a kék szín? Ugye nem vagyok egyedül a kék szerelemmel?


10 megjegyzés:

  1. Utoljára tizen x éves koromban voltak színes spiráljaim. Oriflame-es. Kivételesen nem kapott el a spirál őrület tavaly. Fényképekhez használnék színes spirált, de utcára nem. Ennek ellenére másokon és rajtad is tetszik. Cica ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tizen x éves koromban azt sem tudtam mi az a szempillaspirál :)
      Most meg teljesen meg vagyok kattanva, még a zöld rúzs is tetszik.

      Törlés
  2. A feltűnő, kék spirál rajtam nagyon idegenül hat, képtelen voltam megszokni, pedig feketével kombináltam, és igyekeztem, hogy a teljes smink részévé tegyem, mindenhogy sétáló kékszempillaként éreztem magam.
    Volt azonban barnáslila pillafestékem az Avontól évekkel ezelőtt, ami viszont nagyon tetszett! Épp csak egy hangyányit tért el a színe a megszokott barnásszürke árnyalatomtól, gyöngyházas finissel-na erre a mai napig szeretettel emlékszem vissza, mert csodásan kiemelte a szemem színét. Azóta is keresem az utódját.
    Neked jól áll ez a kék pillarengeteg a szemed körül, bevállalós vagy, nem meglepő! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sétáló kékszempilla, jajj, hangosan felnevettem :)
      Ez a barnáslila szín jól hangzik.
      Mostanában valóban az extrém dolgok jönnek be, kezdek megőrülni :)

      Törlés
  3. Ez baromi jól néz ki, nekem nagyon tetszik :D Jól mutat rajtad :)

    VálaszTörlés
  4. Olyan a szemed, mint a csillagszemű tündéreknek. Nagyon szép, nagyon jól áll, annyira kiemeli a szemed érdekes zöldes-barna színét! Ha te lennék sűrűn használnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csillagszemű, és tündér is :)

      Megvan a használat, és így is sokáig bírja :)

      Törlés
  5. Tinikorom álom spirálja! Nagyon tetszik, hogy ennyire intenzív a színe :) Jól áll, használd sokat :)

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány