2016. január 30., szombat

Vásárlós vasárnap, karácsony utáni leárazások


Teljesen meg voltam róla győződve, hogy nem, én nem fogok semmit sem venni karácsony után, mert minek. Szerencsére neszesszeres akciók még nem voltak, viszont az Yves Rocher honlapján mindenféle akciók igen. Innen érkezett is egy doboz később. A másik fele a dolognak egy kétméteres „Sale” feliratú tábla miatt volt. Nézelődtem a (kis) plázában, amikor a The Body Shopba muszáj volt bemenni. 3-4 dollárért árulták a szemcerkákat, de a fekete-arany csomagolású karácsonyi cuccokat is nagyjából ennyiért. Nem vettem sok mindent, de üres kézzel kijönni ilyen helyről lehetetlen.



Kezdjük a hajra való dolgokkal!

Rendeltem két darab sampont, darabját 5-5 dollárért, ami itt elég olcsónak számít. Zárójelben írom, hogy az Andalou Naturals sampon eredeti áron 12 dollár. Ami miatt megtetszettek, hogy szilikon-, SLS-, SLES- és parabénmentesek. Viszont alkohol és parfüm van bennük. Igen, a kompromisszumok.
Az első a fehér flakonos a szuper gyengéd sampon. Csodákat nem várok tőle, igazából nincs is kimondottan szükségem gyengéd samponra, de hátha bejön, és akkor már inkább legyen gyengéd.


A második a dúsító hatást ígérő sampon, amit Magyarországon lapos flakonban árulnak, itt pedig hengeresben. Eddig minden dúsító hatású samponom katasztrófa volt, remélem ez majd jobb lesz.
Hajra az Yves Rochertől rendeltem még egy fújkálós cuccot, ami elméletileg egy hajformázó spray és dúsítania kellene a hajam. Ezt már próbáltam, és a kócos vagy tupírozott hajnál be is jön, de hajvasaláshoz vagy valami szimpla hajhoz nem annyira. Mű illata van, de nem túl erős. A porlasztója jól működik. Ami nem tetszik benne, hogy az alkohol a második helyen szerepel az összetevőlistában, de nem is fogom a hajtőbe fújni, így most ezen nem is pörgök tovább.
Hajra még egy egyszerű drogériás hajlakkot is beszereztem a John Frieda egész napos tartás és minden luxust ígérő darabját. Ezt igazából nem arra szántam, mint amire a többség használja a hajlakkokat, hanem a hajkrétához. Még fekete pénteken vettem a hajkrétát, de azt hajlakkal kell rögzíteni és az Andalou Naturals hajlakk nem elég műanyag ehhez a művelethez. Ezzel a John Frieda lakkal már jobb lesz az eredmény, de sapkát azért nem húznék rá és ez itt a probléma, mert sapi nélkül meg nem megyek sehova.


Körömre valók

Az előző Yves Rocher-s rendeléskor került hozzám egy Botanical colour nail polish körömlakk az Eucalyptus színben. A színét is imádom, és azt is, hogy csak mérsékelten pattog. Nyilvánvaló hogy a körömlakkozás nálam nem fog előtérbe kerülni a kétkezi munkám miatt, így ha a 4. napon még vállalható a körmöm, akkor már boldog vagyok. Az Eucalyptus jól bírta a strapát, így most rendeltem hozzá még két színt: a 32 Figue és a 62 Bleu Volubilis színeket. Mind a kettő nagyon szép, egyszerű, nekem való. Darabját 3 dollárért, így meg főleg boldog vagyok, főleg hogy az OPI és a China Glaze lakkjaim sorra buggyannak meg, pedig csak egy évesek.


Yves Rocher 1 dollárért adta a csillámos minilakkot, ami 3 ml és 91 Argent givré névre hallgat. Ez lesz idénre a dekoráció a körmeimen. Vagyis nem igaz, mert amíg a csomagra vártam az alatt megláttam a The Body Shop akciókat és kb. egy ugyanolyan lakkot sikerült beszereznem 4 dollárért, ami viszont 6,8 ml. Utóbbi a Nail Sequins: Silver megnevezés alatt fut és vannak benne kisebb-nagyobb csillámok ezüst és fekete színben, viszont sokkal kevesebb, mint a hasonló Yves Rocher-s lakkban. (A karácsonyi kalendáriumban talált piros lakkot egészen megszerettem. Az tuti, hogy 4 napot kibír, és nem sárgul be tőle a körmöm.)
Tudom ciki, hogy nem rajzolok kishajókat meg japánkerteket a körmeimre, de annyira sajnálom, amikor tönkremegy a szép lakkozás, 2 órával később, hogy készen vagyok vele.
Körömkörnyékre rendeltem még egy körömlakknak kinéző Correction cuticle exfoliating nail treatment nevű jóságot. Az, aki fehér termékre fehérrel írja rá, hogy mi az, annak kívánom, hogy így olvassa végig a Révai lexikont. Visszatérve a körömbőr eltüntetőre, a kiszerelése egy lakkhoz hasonlít kívülről, de az ecset helyett egy lapátot kapunk. A beltartalom egy szemcsés valami, bármelyik arc vagy bőrradír is lehetne. Erre azt mondom, hogy jól van, egyszer ilyet is próbáltam, de nem sok értelme van ezt külön megvenni, főleg, mert már most látom, hogy fele nem fog kijönni az üvegből.
Korábban eBay-ről akartam rendelni ilyen kis fa pálcikákat, de az valahogy elkeveredett az éterben. Lustaságom miatt inkább most rendeltem az Yves Rochertől, de nem gondoltam volna, hogy csak 5 van a csomagban. Most már ezt is tudom, ha ezeket kidobtam, akkor összekapom magam, és irány az eBay.


Arcra valók

Kettő számomra új dolog bukkant fel a honlapon, amik amellett, hogy hasznosnak tűntek, még szép színesek is. 


Az első a Pink Grapefruit vitaminos arcpermete volt. Imádom a Clinique hasonló termékét, viszont az nagy, nem hordanám magammal. A Pink Grapefruit 50 ml-es kiszerelésű, olyan táskaméret. Első használatkor viszont úgy elküldtem melegebb égtájra, ahogy csak lehet, mert a porlasztója nem egy remekmű és úgy arcon lőtt, hogy megijedtem saját magamtól. Azóta persze úgy használgattam, hogy erre fel vagyok készülve, de nem az igazi. Nyárra király ötlet, de szigorúan smink nélkülieknek.

A másik dolog, ami felcsigázott, az a 3 perces vörös áfonyás hűsítő hatású maszk volt. Ez egy rózsaszín zselé, ami valóban hűsít, főleg ha a hűtőben is volt. Azon kívül, hogy hűsít, és egy kicsit lehúzza a pírt, nem tudom csinál-e még mást is. Ez olyan tipikus tök jó, hogy van, de minek termék. Csak tudnám, hogy nekem miért kell az összes ilyet megvennem.


A képen van egy nagy sárga krém, ami a Nutritive Végétal Intense Nourishing Balm száraz vagy nagyon száraz bőrre. Ezt ajándékba küldte a cég, és hát nem szépítem, most nem jött be, mert ugyan vízhiányos a bőröm, de nem száraz. Azért ez egy nagyon szép dolog, hogy egy egész 50 ml-es krémet küldenek ajándékba. Ezt majd valakinek oda fogom adni, annak nincs értelme, hogy nem nekem való dologgal kísérletezzek, aztán meg meglepődjek, hogy hú, ez nem vált be. Illetve még kaptam a két kis termékmintát is.


Sminkek

Ezen a területen a The Body Shopban találtam most több dolgot is. Alulról haladok a ceruzákon felfelé.


11 Eye Definier a Vibrant Emerland színben, ami, hú, ez nehéz kérdés, hogy mégis milyen szín. Nem egy hétköznapi az tuti. Csillámos-metálos türkizkék, a férj szerint zöld, szerintem meg kell még lámpa a lakásba, mert én tényleg kéknek látom. A szín, amit csak kiárusításon vesz meg az ember, mert nem egy hasznos darab, de nagyon szép.


A következő a Smoky Plum Eye Definier, ami elég kemény ceruza, amit az alsó pillavonalba kedvelek. Ilyen színem még pont nem volt.
A felső szájceruza pont jókor jött velem szembe a Nude színben. Pont ilyet akartam venni, ami majd mindenre jó lesz. Viszont azt már csak itthon vettem észre, hogy erősen görbe szegény, bár ettől még simán lehet használni. 


Azt gondolom, hogy a fenti 3 cerka 4-4 dollárért nagyon jó vétel volt.

Az első sminkcuccos gyűjtőképen a legfelső tétel az Yves Rochertől van, és ez egy ezüstszínű szempillaspirál. Van egy kék spirálom a Ciatétól, azért oda meg vissza vagyok, és amikor láttam, hogy van ezüst spirál 2 dollárért, hát sokat nem gondolkodtam. Pici 4 ml-es, de valószínűleg ezt sem fogom elhasználni, azért nem minden nap szeretnék ezüstben csillogni. Amíg a kék spirál kékre festi mindenestől a pillákat ez az ezüst ad nekik egy csillogást. A pilla fekete marad.





Az utolsó tétel a The Body Shopból a Summer Cubes, amit úgy vettem meg, hogy nem is tudtam hirtelen mire jó, de 8 dollár volt, annyiért meg majd kitalálom. Oké, őszintén, nagyon cuki, színes, és hasonlóm sincs. Ez 4 darab szemhéjfesték, egyszerű por. Fogalmam nincs ki találta ki neki ezt a csomagolást, de nagyon menő. 




A pici kockákat egyesével is ki lehet szedni és akár egyesével is magunkkal vihetjük. Ez erős túlzás, mert sem a nagy csomagolás, sem a kis kockák teteje nem zárul le biztonságosan. A kék és a sárga nálam favorit. Alapból az ukrán zászló majd az ukrán kolléganőm jutott eszembe. Szoktam szemsminket készíteni egy-egy kollégámnak, a népe zászlójának színeiből. A román zászlót láthattátok Facebookon vagy Instán.


A fehér kocka highlighternek, szemzugba, minden hasonló világosításra tökéletes lesz. Őt fogom elől tartani, mert minden másnap úgyis kell egy ilyen szín. A szürkés szín sem rossz, de ő kicsit uncsi.
Minden kocka 3,5 gramm, ami hatalmas adag, egy életre elég.



Egyetlen bajom van a dologgal, hogy kitalált a The Body Shop egy egészen új csomagolást, tök mutatós, tapogatós a boltban, erre a kockák nem zárnak rendesen. Minek lehet kivenni őket, ha egyesével nem mozgathatóak?


Ezek lettek volna az új barátaim az Yves Rochertől és a The Body Shoptól. Ha valamelyik komolyabban is érdekel titeket, írjátok meg, és akkor igyekszem arról minél hamarabb részletesen is beszámolni.

Ti mire csábultatok el a karácsony utáni leárazások alkalmával?

4 megjegyzés:

  1. A szempilla-csillámra kíváncsi vagyok és a kockák is nagyon cukik. Ha kívánságműsor is lesz, akkor sárga-szürke szemsminket megnéznék rajtad :D.

    VálaszTörlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány