2016. február 16., kedd

ColourPop, avagy minden fénylik, ami amerikai? 1. rész a szemfesték



A ColourPopos rendelésem nagyjából két hónapja érkezett meg, így most már ideje lesz róla beszámolni, mivel tudom, ez sokakat nagyon érdekel. Ma a szemfestékkel kezdem, és majd jönnek sorba a különböző típusú kencék.


Ez az első rész, úgyhogy ide pár általános infót is leírok. A ColourPop márkát nem lehet Magyarországon kapni és rendelni sem. Nem tudom a módját, hogyan lehetne ehhez hozzájutni Magyarországon. Nem azért írok róluk, hogy még nagyon mesterséges igényt keltsek körülöttük, hanem mert érzékeltem, a magyar nyelvű információ erről a márkáról igen kevéske. Főleg, hogy egy igen fiatal márkáról van szó, viszont ők azok, akik az online marketinget úgy használják, hogy az a nagykönyvben meg van írva. A közösségi médiával, az Instagrammal, Facebookkal eljutottak mindenkihez, és a világ most őket akarja. Szép munka, minden elismerésem.

A felső lila színű egy pirosító

A ColourPop márka nem végez a termékein állatkísérleteket. Egyiken sem. Állati összetevőkkel már nem ennyire egyszerű a képlet, de honlapjukon fenn van a pontos lista, hogy melyik termékük vegán.
Amiről még beszélni szeretnék, az a szállítás. Az USA és Kanada között van valamiféle egyezmény, így az USA földjén termelt/gyártott cuccokra nekem elméletileg nem kell vámot fizetni. A Coastal Scentsre kellett, a ColourPopra, Sigmára, LimeCrime-ra nem kellett. Szóval a vámot most megúsztam.


Viszont amikor egy hónap után megérkezett a kis dobozkám, ami belül nagyon szép színes, akkor láttam meg, hogy a két highlighter ripityára van törve. Szomorú.
E-mailben ezt jeleztem a cég felé, és ugyan a honlap azt mondja, hogy ilyen esetben vissza kell küldeni a töröttet, szerencsére ezzel nem kellett foglalkoznom. Küldtek másikat, ami ugyan csak borítékban volt, de egyben megérkezett, és viszonylag gyorsan is.


Így azt kell hogy mondjam, a rendeléssel kapcsolatban minden okés volt, a problémát megoldották.
A dobozban a cuccok egy selyempapírszerűségben voltak, illetve oldalról szivaccsal ki volt bélelve. Így nem értem, hogy a két highlighter hogyan tört össze, a többi pedig hogy maradt egyben.
Ide még egyszer leírom, nem tudom, hogy hogyan lehet Magyarországon ehhez hozzájutni.


Térjünk rá a szemre való dolgokra.

Kettő darab szemre való Super Shock Pressed Pigment-et rendeltem. Az első a sárga Glowstix 5K02-es a második az Erotic 5L02-es színű. Mind a kettő doboza egyforma volt, de ez így volt a szájra való cuccokkal is. Ezt nem variálták túl, de mivel online store, teljesen érthető. Az összes tégelyes ColourPop termék fehér színbe öltözött. A szájceruzák és a Lippie Stixek is, de róluk majd máskor.
A tégely tekerős, ami az én gyűjteményemben eddig nem volt jelen. Nem bánom, nem vagyok vele sem jóban sem rosszban. A tekerős megoldás oka az, hogy a festék nem sima por. Az anyagát krémesnek nem mondanám, egy Maybelline Color Tattohoz képest mondjuk pudingszerű. Ezt védeni kell, ezért a tekergetés. A színek a plexilapon keresztül láthatóak, így ha sok egyformánk is van, semmi para nincs vele. Az anyag 2,1 gramm.


Mivel az anyag nem por állagú, a használatuk kicsit eltér egy szemhéjpúdertől. A természetes szálú ecsetek nem passzolnak hozzá. Ezt tudtam akkor is, amikor kipróbáltam ezt az alternatívát, csak hogy biztos legyek benne, de ez tuti, nem működik. Tömött szintetikus szálú ecsettel lehet szépen eloszlatni vagy egy általam nem kedvelt módszerrel, az ujjainkkal. Nem tudom ezzel egyedül vagyok-e, de herótom van a sminkcuccokat ujjal felvinni. Nem csak nem kedvelem, ez annál sokkal erősebb. Korrektor, sikamika, szemhéjalap, sikamika, még egy valami, és kimenekülök a világból. Ez az én hülyeségem, mindegy.


Nem tudom emlékeztek-e még a The Body Shop adventi naptárából az ecsetre, amire azt írták, hogy eyeshadow de korrektorecsetnek néz ki. Ez az ecset a tökéletes ehhez az anyaghoz.

A primer egy különleges kérdés ebben az ügyben. Buta voltam, hogy csak kettő színt rendeltem és ugyanabból a családból, de legalább erről a kettőről tudom, hogy nem kell hozzájuk primer. Vagy ha nagyon szeretnék primert használni, akkor teljesen meg kell várni, mire az megszárad. Nagyon fura azt leírni egy szemre való festéknél, hogy szemhéjalap nélkül jobb, de így van.


És innentől úgy fogok róluk írni, mintha két teljesen külön termék lenne, különböző márkától.

Keddjük a sárgával, a Super Shock Pressed Pigment Glowstix 5K02-es színnel, és konkrétan a színével. Én vagyok a béna, mert csak a saját monitoromon néztem róla képeket és swatchokat, így én a valóságnál hidegebb, citromosabb színre vártam. Aztán amikor a férj 1000 dolláros 99%-os színhelyességű monitorán is megnéztem, akkor már közelebb állt a valósághoz. Viszont így, hogy nem jeges sárga, nagyon jó naplemente típusú sminkeket lehet vele készíteni. 

Forrás a ColourPop honlapja

Ez a sárga morzsálódik és nem olyan a színe, mint a tégelyben. Ahhoz, hogy ugyanilyen intenzív legyen, tényleg újjal kell belenyomkodni, majdnem hogy a szembe. Annyit felpakoltam a szememre az elmúlt egy hónapban, hogy már kilátszik a tepsi alja.


Ezt a sárgát sokat használtam a MAC számomra új Mineralize szemhéjpúderével, ami erősen igényli a szemhéjalapot. Meg kell várni, hogy az alap megszáradjon teljesen, és akkor nincs a kettővel probléma.
Szerintem ennek az elsatírozásával sincs gond, ezt több porral is próbáltam, kép majd a MAC szemfesték tesztnél lesz, mert a kép ugyan már megvan, de még írom a bejegyzést.





A piros Super Shock Pressed Pigment Erotic 5L02-es színben az a sárga gyengeségével ellentétben nagyjából az év vásárlása volt. 

Forrása ColourPop honlapja

Lelkesedés lekapcsol, nyugi, lassan, logikusan!
A színe hideg piros, nem narancs, nem pink, nem vörös. Arany, sárga, pink és narancs csillámok vannak benne. Minden az egyben. Ilyen színt soha az életben nem vennék magamra ruha formájában, de szemsminkként odavagyok érte.


A sárgával ellentétben ez nem morzsálódik, hanem szépen siklik. A színe olyan erős marad, mint a tégelyben. A tartóssága véget nem érő, legalábbis nálam.


E miatt a szín miatt gondolom azt, hogy amikor ingyenes szállítás lesz, vagy valamilyen akció, akkor még kipróbálok pár színt, mert hátha. Tetszik ez a fajta állag szemre használva. A sárgáé nagyon nem.

A következő cikkből kiderül, hogy arcon mennyire tetszik ugyanez az állag.

4 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon tetszenek a termékeik, mondjuk nem pont ezek a színek. Vannak Sleek palettáim sárga és piros színekkel és a mintáid alapján azok is vannak ennyire pigmentáltak. Persze tudom, hogy ezek speckó darabok, de ha vásárolnék tőlük, akkor biztosan inkább a metálosabb vagy a douchrome vonalból. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem olyan színeket választani elsőr, ami nincs itthon. A 48 barnával sokra nem megyek alapon.
      Azóta rendeltem különböző finisheket, kíváncsian várom, melyik mit tud.

      Törlés
  2. Mmhm, nekem is megtetszettek a termékeik (de nem ilyen hisztéria-szinten hogy ez most kellllll :D), de inkább pirosító és ajaktéren néznék körül tőlük (természetesen matt rúzs ügyben, mi másban, bár abban mint tudjuk a Mac a verhetetlen), ezek a szemhéjpúderek pl abszolút nem győztek most meg, de én kb lusta vagyok és mindig a szemhéjpúder marad ki ha sminkelek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szemsink megszállottként pont az ellentéted vagyok :) szem, hülye színekkel, élénken, villógóan, mint valami kriptaszökevény goth.
      Jönnek majd sorba a terméktípusok.

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány