2016. február 16., kedd

KUKA KEDD 25. HÉT



25. hete megy a Kuka kedd, ez 75 darab ruha és 75 darab kozmetikai termék halálát jelenti. Komoly mennyiség, de elaprózva nem fájdalmas. És persze vannak olyan dolgok, amiket muszáj folyamatosan cserélni, mint a szempillaspirál. Aminek nem örülök, az a körömlakkok kikukázása, mert sajnálom, hogy egy év alatt szétváltak az összetevők.
A szekrény ügyben a cél, hogy minden egyes ruhámat szeressem, és ne csak úgy vegyem fel, hogy „Jó lesz ez mára, úgysem történik semmi különös”. Kíváncsi vagyok, van-e egyáltalán a Földön olyan nő, aki minden egyes ruhadarabját szereti.  Ja és hordja is.


A ruhák közül most olyanok mentek, amikről nem csináltam képet. Bugyik, cicifixek, zoknik. Több is, mint három. Ezzel a selejtezéssel megint szembesültem azzal a ténnyel, hogy igen, melltartót kell venni, és igen, amerikai méret szerint. Ehhez nekem nagyon nagy hangulat kell. Ja és még két raklap türelem és egy vagon kitartás.


A sminkpolcról:

Elsőként a Rimmel Brow This Way nevű Brow Stiling Gel funkciójú valami fog távozni. Az oka, hogy utálom. Nem volt előtte ilyen termékem, kipróbáltam és rájöttem, hogy nem nekem találták ki. Problémám vele a következő: A kefén egy tonna anyag van. Ez lehet, idővel javulna, ahogy sűrűsödik, de nem fogom kivárni, ha addig a használata egy kínlódás. Egyéb észrevételek: A kefe feje jó méretű, használható. Az én lukas szemöldökömre nem megoldás, főleg azért sem, mert ahol van szőr, ott meg 2 centi hosszú. Tapasztalatnak jó volt.





Második vesztese a napnak a sminkespolcról a NYX Liquid Crystal Liner megnevezésű aranyszínben pompázó tusa. A probléma vele, hogy ez már nem folyékony, ahogy az ábra is mutatja. Jópofa cucc volt, használgattam, feldobja a sminket. Semmi rosszat nem tudnék róla mondani, a kukázás oka csak a besűrűsödés.



Az utolsó sminkcucc mára egy szájfény lesz a Clinique-től, a Long Last Glosswear. Ez egy kisméretű darab egy ajándékneszesszerből. Utálom a szájfényeket alapból. Viselni is, nézni is, szerintem úgy gusztustalan ez a termékcsoport, ahogy van. Értem én, hogy nők milliói szeretik, velem van a baj. A biztonság kedvéért kipróbáltam. Clinique, hátha ez majd jó lesz. Nem. Ragad. Fujj. Összetapasztja a számat, mi ebben a jó?




Ezek lettek volna a 25. hét áldozatai. Félig-meddig antikedvences posztnak is vehetjük. Ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem hozzátok. Ha valamit nem szerettek, végigküzditek az időt, amíg az a bizonyos nem szeretett cucc elfogy, vagy megy a kukába?



12 megjegyzés:

  1. Én nem küzdök vele, de nem is dobom ki, hanem hónapokig-évekig rakosgatom, majd amikor már végképp használhatatlan, vagy őskori lelet, na akkor dobom ki :D Nehéz ezt leküzdeni, pedig egyszerűbb lenne azonnal kukába tenni vagy elajándékozni. Mondjuk legutóbb összeszedtem minden krémet meg kencét, amit nem használok (és még jó volt) és odaadtam a barátnőmnek, hogy csináljon vele amit akar. Szóval fejlődök. A szájfényeket én is utálom, nem értem miért jó az, ha úgy csillog a szád, mint Salamon töke. És igen, undi ahogy ragad meg szélben beletapad a hajad. Brrr...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a rakosgatom, rakosgatom dolgot ismerem. Ahogy kidobom azt a bizonyos lila szemfestéket, totál biztos, hogy másnap arra lenne szükségem.
      Otthon én is időnként rásóztam az összes cuccomat az egyik barátnőmre, aztán szerintem a felétkukába is tette, de legalább a másik fele hazsnos lett.

      Jajj a haj tényleg, fujj. Már éppen elég hosszú hozzá az enyém is, hogy beleragadjon.

      Törlés
  2. Én is így vagyok a szájfényekkel... mint aki zsírt evett. A csillámosakról ne is beszéljünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam az extra vizes hatáú üti ki a biztosítékot. Amikor azt hiszem, hogy a néni pont most ivott, csak elfelejtette megtörölni a száját.

      Törlés
    2. :) ez jó. Sajnos en is rakosgatok, de neha raszanom magam es kapasbol kidobok 1-2 dolgot.

      Törlés
  3. Bevallom én már sminkeltem, amikor a szájfény-divat bejött (nem ma volt ;)) és használtam is. Ma már nincs szájfényem.
    A vacak, nemszeretem dolgokat addig használom, amíg nincs helyettük jobb. Akkor aztán félreteszem, vagy ha nagyon sz.r azonnal kidobom. Ha elajándékozható a családban, akkor megkérdezem kell-e valakinek. Aztán jön a Kuka Kedd és a félretett vackokat végleg kidobom :D.
    Az ér, hogy a gyógyszeres ládát néztem végig 2 napja. A fele cucc lejárt, úgyhogy elvittem gyógyszertárba megsemmisítésre. A papírdobozokat meg szelektívbe.
    Kencék közül csak egy hamvasító folyadék végezte kukában, ami nem járt le, nem rossz, de nem kell senkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uuu én anyáméknál szelektáltam néha a gyógyszereket, mert a 10 éve lejárt Rubofent is őrizgetik. És annak ellenére, hogy évente lecsekkoltam a fiókot, minden évben találtam 10 éve lejárt cuccot. Mágia.

      Olyan jó lenne néha egy lánytesó, sógornő, valami hasonló korú nőnemű rokon, de nincs, egy sem :(

      Törlés
  4. Én sem bírom a szájfényeket. Néha megkörnyékez a gondolat, hogy nem lenne rossz egyet beszerezni mert milyen szép tud lenni ha extra fényes a szám..olyankor előveszem azt az egyet ami otthon van, felteszem és máris gond letudva. Kb három másodpercig bírom h rajtam legyen. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre a darabra akkor nagyon igaz a mondás: minden jó valamire, van ami elrettentő példának

      Törlés
  5. Természetesen kukka,ha már nem tudom használni

    VálaszTörlés
  6. Nekem is pont olyan a szemöldököm, mint a tied, hatszáz méteresen a szálak, cserébe viszont nem látszik...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj szegénykém, átérzem. És ez csak rosszabb lesz, apámnak néha már 3-4 centis szemöldökszálai is vannak. blááá

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány