2016. február 18., csütörtök

MAC pír, ami életet ad az arcomnak


A MAC Casual Colour; Lip and Cheek colour hozzám kerülése egy nagyon vicces történet. Egy másik pirosítóról írtam éppen véleményt, a Tarte Amazonian Clay 12-hour blushról, ahova kommentben érkezett Meától, a Nail Polish Maniac bloggerétől egy ajánlás a MAC krémes pirosítói felé. A mókás az volt, hogy pont aznap volt egyébként is tervben a MAC üzlet meglátogatása az új kollekció miatt. A limitált darabok uncsik voltak, de ez a Relaxation színű krémes pirosító viszont egyből a szívemhez szólt.


Mint mindig most is haladjunk kívülről befelé. Először is a MAC cuccokat a szerencsések, akik ehhez az üzlethez közel laknak egy profi eladóval tudják kipróbálni. Vagy nem. Mert mondjuk krémes pírosítót szeretne nézni az illető, de mindekkor full sminkben. Mondjuk, el tudom képzelni, hogy van olyan, ahol porra rásminkelnek krémes terméket, de lefordulnék a székről, ha ilyen a MAC-ben is megtörténne. Ha Sephora vagy MAC a cél, én mindig smink nélkül megyek, amikor kimondottan arcra való terméket akarok venni. Viszont ezen a napon csak úgy nézelődni mentünk, illetve ruhákat vásárolni. A lényeg, hogy ezt én ott az üzletben nem próbáltam ki az arcomon, de szerencsére nem is kellett. Kinéztem a színemet, megkérdeztem az egyik eladót, hogy ő mit javasolna, majd a másikat is, és szerencsére egyetértettünk.

Elérkeztünk a tényleges csomagoláshoz. A szokásos fekete MAC design. A teteje átlátszó, így ha több mindent is beszereztünk azért itt látszik, hogy melyik szín van a kezünkben, anélkül, hogy kinyitnánk. A teteje könnyen nyílik, de biztonságosan bepattan. Olyan masszív darab, mint a legtöbb MAC termék.


A MAC Casual Colour Lip and Cheek colour Relaxation színe egy hűvös fáradt pink. Nem pasztell, inkább csak fáradt, nem mályva, annál hűvösebb. Az anyag egy könnyen kenhető formula, de nem túl puha, nem túl folyékony. Arcra kenve szépen eloszlatható, nem kell vele kapkodni, nem fog odakötni idő előtt. Igazából semmilyen extra tudást nem igényel a használata egy por állagú pirosítóhoz képest. (Majd írok a Tarte Cheek Tintről, ami egyből odaköt, és nehéz használni.)

Még júniusban vettem Budapesten a Bőszecset boltban a 600800 Sensual 24 nevű ecsetet műanyag szálakkal, direkt a jövőbeli krémpirosítómhoz. Aztán a krémpír váratott magára. Valahogy nem találtam semmi érdekeset, a The Body Shoposról pedig még idejében olvastam a rossz kritikákat. Szegény ecset eddig pajti nélkül volt, de ennek mára vége. Porhoz is szerettem, mert azzal is ezer csillagos a működése az ecsetnek, de a krémmel teljesedett ki. Meg persze mert mind a két termék kiváló.




A pirosító beleolvad a bőrömbe. Egyszerűen magától ott van a helyén, nem kell vele ügyeskedni. Persze az ecset az oka, ami ferdére vágott, viszont olyan gömbölyű is közben. Igyekszem nem oda-vissza ugrálni az ecset és a pír között, de olyan nehéz, teljesen izgatott lettem, hogy erről mesélhetek. Ez tutira nem normális.


Szóval a hatása teljesen természetes, az visszafogott, az éppen-hogy-csak-látsziktól szépen építhető egészen az Olga-hatásig. A tartóssága jobb, mint a por állagúaknak, de azért rólam estére nagyjából lekopik. Nem tudom, mit csinálok, de a Tarte 12 órát ígérő pirosítója is elvész egy idő után. Ha valamibe bele szeretnék kötni, akkor ebbe lehetne.  Az viszont lehet, csak bemagyarázom magamnak, hogy a krém állag jólesik a bőrömnek. Azt érzem, jó neki, de nyáron lehet, hogy ez nem így lesz, és a melegben majd jól lefolyik.


Krémpirosítóból nincs összehasonlítási alapom, így nem tudom azt mondani, hogy ez jobb vagy rosszabb a többihez képest. Ez egy teljesen tökéletes krémpírosító, ami elég tartós, de azért rajtam nem örökkévalóság. A színét és az állagát imádom, használni pedig egy élmény.
Egyértelműen ajánlom. Próbáljátok ki az üzletben, nem fogtok csalódni.

Hogy álltok a krémes pirosítókkal?
Krém vagy por?


8 megjegyzés:

  1. Nekem a por jön be és viszonylag ritkán használok, mert nagyon kiemeli a karikáimat. A krémeshez béna vagyok, pedig nyáron talán inkább azzal kéne operálni, mert alapozót nem bírok olyankor és a por hamar eltűnik. Sztem egy jó krémes pír nem folyhat le nagy melegben sem.
    Volt egy kolléganőm, majdnem 70 éves, de nagyon fiatalos öreglány. Mivel én sokat mászkáltam plázákban, ezért mindig engem kért meg, h vegyek neki krémpírt a Mac-től :). Volt egy bejáratott színe, nagyon szerette. Télen-nyáron használta. Reggel felkente (alapozó nélkül) és délután 4-kor még ugyanolyan szép volt. Ezt csak érdekességnek írtam.
    Az az ecset milyen gyönyörű *.* !!! Láttam itt már szépeket, de ez szerelem első látásra! Kár, hogy nincs rá szükségem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ecset porhoz is remekül passzol, hónapokig azzal használtam. A Bőszecset boltban nagyon sok hasonlóan szép darabot lehet fellelni.

      Rajtam nem marad meg egész nap ugyanolyan erősségben, de eddig a legjobb.

      Dehogy vagy béna, semmi különbség nincs lényegében :P

      Törlés
  2. Ha tartom magam ahhoz hogy nude pírt keresek, akkor valószínűleg nem a Something Special jött volna velem haza, hanem ez...:D (pedig beccsszó azért indultam anno!) Csodaszép, hűvös mályvás természetes árnyalat, tök jól menne a Mehr rúzshoz. ^^ Örülök, hogy sikerült felfedezned egy szuper terméket az ajánlásom alapján, és köszönöm az említést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó nincs mit, ez egyértelműen tőled jövő fellángolás, és milyen jókor is jött a tipp. Pirosító fellángolásom van kibontakozóban, amit nem áll szándékomban visszafogni.

      Törlés
  3. Majd nézd meg a Brit Wit-et is, nálam óriási kedvenc.

    VálaszTörlés
  4. Basszus a poszt megjelenése óta szeretnek ide kommentelni, de csak most jutottam ide! Szóval gyönyörű ez a krém pír, Mac-em meg nincsen, de rajta van mar a listámon. Nekem nagy kedvenceim, szépek, tartósak és egészségesnek nézek ki tőlük, mert nem lesz púderes a finise. Igaz, hófehér és száraz bőrű vagyok. Nekem a clinique chubby stick-ek (3 van) az Isadora bronz stick es az artdeco krempir használatával van tapasztalatom, az artdecot egyszer korábban linkeltem is neked. Mind megérte az arat, alig használok mar por állagú pirositot. De konturra és highlightra is szeretem a krémes cuccokat. Egyedül a nyx stick nem jött be annyira, mert kevésbé tartós. A következő tenyleg Mac lesz, mert gyönyörűek az árnyalatok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen az olajban-zsírban úszó fejemre ezeket nem is próbáltam, de itt a száraz levegőn nagyon királyos. A nyárra azért kiváncsi leszek.

      Most vettem egy kontúr, pír, highlight fullos porpalettát, ami az úristen, egy életre elég lesz típus. De ezek után már maradok a krém dolgok felkutatásánál.

      Törlés

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány