2016. március 19., szombat

7 dolog, amiért hálás lehetek


Jó kis téma, nem is húzom a szót, nézzük, mik vannak a listán. Listafélén.


Ha el akarnám viccelni, akkor hálás lehetek, hogy élek. Tényleg, volt pár életveszély az életemben. Vagy csak szokatlan esemény, szokatlan szituációk. Hálás lehetnék, hogy túléltem a gyerekkorom mindenféle súlyosabb károsodás nélkül. Hálás lehetnék, hogy nem fulladtam meg, pedig volt rá lehetőségem, kétszer is.

Szerintem 22 éves koromig semmiért sem lehetek hálás. Az utolsó forintig mindent magamnak kerestem meg a középiskola és a főiskola alatt. Semmi olyan dolog nem történt, ami a szerencsének vagy valamilyen égi csodának lehetne tulajdonítható. Lehet, én érzem ezt a hála dolgot rosszul, vagy nem értem a fogalmat, de mondjuk nem tudok hálás lenni a matek 5-ös érettségim miatt, mert senki másnak nincs semmi köze hozzá, hogy olyan lett amilyen, csak nekem, és az áttanult éjszakáknak.

Az első dolog, amiért hálás lehetek, hogy összehozott a sors a későbbi férjemmel. Sokat nem kellett küzdeni a férjért vagy miatta, mert az első pillanattól fogva tudtam, hogy a férjem lesz. Ez szerintem kölcsönös volt.
Lehetnék hálás az esküvőnkért vagy a nyaralásainkért, de mind mi szerveztük meg, mi teremtettük meg rá a pénzt, mi csináltuk végig, megküzdve az esetleges problémákkal.


Ezután a Pihe Puha cica megérkezésének tudok hálát adni. Amiért pont ő, és pont ilyen személyiséggel. A férj után a legjobb dolog, ami velem történhetett.


Aztán a mostani cicákért is hálát adhatok, hogy vannak. Hogy cukik, és szeretnek minket. Szeretem őket, jobban, mint sok embert. Még akkor is ha a kanapét is és az ágyat is tönkretette a fekete állat.


Igazából most nagyon rossz embernek érzem magam, mert a Miatyánkban is az van, hogy minden nap hálát kellene adni, hogy élünk, vagyunk és egészségesen tesszük mindezt. Nekem ezt nem tanították meg. Én nem érzem, hogy hálát kellene adnom bármiért is, mert semmi sem csöppent csak úgy az ölembe. Ha valamiért megküzdöttünk, akkor elégedettek leszünk, nem hálásak.

Hálás lehetnék, hogy volt két nagyon szuper nagymamám, de már nincsenek. Hálásnak kellene lennem, hogy egészséges vagyok, de ez nem igaz, mert nem vagyok. Hálás lehetnék, hogy Kanadában élek, de mi küzdöttünk meg érte, nem lett csak egyik napról a másikra így. Itt többes számban.  Hálás lehetnék, hogy fel tudok varrni egy gombot, mert tudom, hogy ez nem mindenkinek megy.


A köszönöm érzést sokszor érzem. Amikor valaki kinyitja az ajtót, előre enged a sorban, hoz nekem egy kávét, vagy csak mosolyog, mert tetszik neki a szivárvány a szememen. Lehet, sőt szinte biztos, hogy a hála, mint szót rosszul értelmezem. A hála érzéséhez szerintem hit kell. Minek adnék hálát, ha nincs istenem, sem semmilyen hasonló képzeletbeli barátom. A véletlennek csak nem adhatok hálát, hogy éppen normális emberekkel hozott össze. Egyébként néha azt gondolom, hogy van hitem és egész hálás kedvemben is tudok lenni, de valahogy elmúlik.
A sorsban vagy a végzetben sem hittem sosem. A szerencsés vétlennek nevezett fogalomban sem, mert a véletlen lényege, hogy semlegesen indul és random.

3 dolgot írtam eddig, ami miatt köszönetet mondanék egy felsőbb hatalomnak, ha köze enne hozzá.

Amiért magamnak vagyok hálás, ha ilyet lehet mondani.

Megtanultam biciklizni. Nem tudom, hogy mások hogyan tanulnak meg biciklizni, vagy milyen biciklin, de egy rozsdás és túl nagyon próbáltam, aminek rengeteg borulás lett a vége, de megcsináltam. Hatalmas teljesítmény tudom. De végül is a kitartásért lehet hálát adni.

Ezt csak a Google-ben találtam, de 99%-ban ugyanilyenen tanultam meg biciklizni.

Egy másik hálás dolog, az Wacken, a német metálfesztivál 17 évesen, amiért végigdolgoztam a tanévet. Kicsit sem voltam fanatikus, de megcsináltam egy majdnem kitűnő év végi bizonyítvány mellett. Oké, ez megint a kitartás.



Leszoktam a nákolásról. Egyedül ezt elég nehéz volt megcsinálni, sőt még most is visszajön, ha túl sokat hallom, de nem hallom.

A férj azt mondta, hogy nem lehetek hálás magamnak. Szerintem meg igen. Ha valaki saját magáért lefogy 50 kilót, akkor senki másért nem lehet hálás, csak saját magáért, mert megcsinálta. Vagy ha valaki lefutotta a maratoni távot, egyéni produkció. Persze csak egyéni számokban megy az önhála.


Velem tényleg baj van. Én mondjuk nem tudok hálás lenni az orvosnak, aki műtött, miután fizettem a TB-t meg a kenőpénzt. Akkor miért is kellene hálásnak lennem? Hogy minden nap hajnali 5-kor keltenek a korházban a nagy semmiért. (még Magyarország)
Nem tudok úgymond hálás lenni a nyaralásért, mert nem érzem azt, hogy azt bárkinek is meg kellene köszönnöm. Én túlóráztam miatta, mi fizettük ki, mi terveztük meg.
Hiába lett 5-ös a matek érettségim, a legkevésbé sem vagyok hálás a matektanáromnak, aki az órából 40 percig a csakrákról meg a karmákról hablatyolt, a fél osztály megbukott a próbaérettségin, én meg otthon hajnalig szenvedtem az egyenletekkel.


Vannak bennem érzelmek, és ki tudom mondani, hogy köszönöm.
Örülök, hogy ha nem is 100%-osan vagyok egészséges, de két kezem meg a lábam megvan. Jó ezért lehetnek hálás is, de talán az lenne az alap, hogy egészségesek vagyunk. Tudom, sajnos nem. Tök jó, hogy Kanadában lakhatok a világ legjobb férjével és a két kanadai cicával. Ezért akár mondhatnám, hogy hálás is vagyok, na jó igen, ez egy elég kavalkádszerű volt, ami rengeteg véletlen miatt alakult így. Legyek érte hálás, rendben van. Örülök, hogy belibbenhetek a Sephorába és vehetem a drága cuccokat. Örülök annak is, hogy van mosogatógépünk, és hogy a meleg víz benne van a lakbérben. Örülök, hogy van egy munkahelyem, ahol az emberek 95%-a szeret és számít rám. Ezért is lehetnék hálás, de mivel 110%-on pörgök, persze, hogy számítanak rám. Igazából kicsit magamnak is megköszönhetném, mert végül is én vagyok az oka, hogy bírnak. Örülök annak, hogy már nem csak makogni tudok angolul, hanem értelmesen beszélek, mondatokban, sőt udvariasan. Hálás az angoltanáromnak lehetek, vagyis aki fél éve volt, illetve a férjnek, akik lelkesen angolul tolja az életét 0-24-ben. Annak is örülök, amikor a macska hajnal négykor a fülemet nyalja, és annak is, hogy hogy utána folyik a nyál belőle, amit lehet suvickolni. Lehet, mások ezekért a dolgokért hálásak én meg csak örülök. Van, amikor jobban tudom értékelni azt, amim van, van, amikor kevésbé. Bárkinek lehet ennyije, sőt sokkal több is, nem érzem magam különlegesnek.


Szerintem a jelenben tudok, a jelenlegi állapotokért hálás lenni, ha már nagyon akarok. A múltba visszamenni alapból nem szeretek, nemhogy még agyalni is rajta.

Egyébként az értelmezési különbségekről még ideírok valamit, mert miért ne. Kértelek titeket Facebookon anno, hogy mondjatok egy számot 5 és 15 KÖZÖTT. Nálam a között az a 6-nál kezdődik és a 14-ig tart. A férj szerint az 5 és a 15 is beletartozik. 4-en szavaztak az 5-re és senki sem a 15-re. Nálam a logika annyi, hogy ha a posta és a bank között állok, akkor egyikben sem lehetek. Azért emiatt még nem válunk el, ezen alkalommal is tanultam valamit a világról.

A hála témájáról szóló ötletet köszönöm Évának, bár szerintem nem olyanra sikerült, mint azt képzelted. Remélem most nem néztek ufónak, vagy valami elmebajosnak. Ígérem, hálaadáskor megint hangulatba jövök, és még a pirospaprikáért is hálát adok. (amiért anyukámnak lehetnék hálás, meg a szomszédnak)

Ki hogyan definiálja a hála fogalmát?
Ti miért vagytok hálásak?

6 megjegyzés:

  1. Szerintem a hála valami olyasmi lehet, ami önzetlen. Pl ha összeesnék az utcán és valaki felnyalábolna, annak hálás lennék. Vagy a Páromnak vagyok hálás mert más ilyen helyzetben rég lelépett volna. Szóval a hála önzetlen dolog szerintem. A vallást nem keverem ide, mert senkit nem akarnék megbántani. A vallásról és a poloitikáról Sosem beszélek. Mert annyira nem intelligens az ember, hogy ne sértődjön meg más nézet miatt. Tisztelet a kivételnek...
    De hasonlóan gondolkodom mint Te. Bár nyilván máshoz viszonyítva lehetek hálás, hogy nekem van két kezem. De az is megeshet, hogy már holnap nem lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Műtét után a bőröndömet valaki felhúzta volna az aluljáró lépcsőjén lehet hálás lettem volna, de 10 perc után feladtam, és lépcsőről lépcsőre, de feközdöttem.

      Én egyszer levágtam a kisujjam végét (tudom fujj, meg mégtöbb fujj), visszavarrták, megvan, de nem érzem azt, hogy nekem hálásnak kellene lenni. Lehet mert végignézették velem a műtétet 6 évesen, és azóta sem bírom a vért, egyáltalán. Amikor valamiért már majdnem hálás lehetnék a múltban, mindgi volt valami, ami agyoncsapta a dolgot.

      Törlés
  2. Elgondolkodtató poszt volt az biztos. Sajnos az égiekben nem hiszek én sem. Hálás lehetek, hogy megvan a lábam, de mit vétettem, hogy betegen jöttem a világra. Vannak sorsszerű dolgok az életben, hogy az interneten míért arra a srácra kattintottam, aki azóta a vőlegényem lett. De furcsa..... Én is inkább azt érzem, nagyon sok mindenért nekem kell megküzdeni. Magától nem alakulhat az életem, hiába ülnék és várnám, hogy jobb legyen. A szomszéd kis vörös macskáját is én simogattam, és ideköltözött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is az interneten kattintottam rá, hmm, a véletlen :)

      Ha valami túl könnyen megy vagy túl egyszerű, szerintem azért meg pont azért nem hálásak az emberek, mert nem kellett érte sem küzdeni sem dolgozni.

      Akkor az már a te macskád, a te felelősséged :) a legjobb dolog a világon.

      Törlés
  3. 1000 éve nem volt idom kommentelni, de posztot sosem mulasztottam el olvasni!
    Nekem tetszik a te hála definiciód, hasonlóan gondolom én is. Mi tudunk változást elérni, nekünk vannak céljaink, álmaink. Nekünk kell elérni, az már csak a szerencsés plusz, hogy van-e valaki, aki támogat benne. Aki mindig saját maga kereste és teremtette meg a lehetőségeit, az nyugodtan lehet hálás saját magának szerintem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen ki is voltam borulva, hogyvalami rosszat írtam tuti :)

      Király, van egy szavazatom a saját magamnak való hálás dologban.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány