2016. március 9., szerda

ColourPop, avagy minden fénylik, ami amerikai? 4. rész Lippie Stix és Lip Pencil



Egybeveszem a ceruzákat és a Lippie Stixeket, nagyjából összetartóznak. A folyékony rúzsokat nem szerettem a ColourPoptól, most kiderül, hogy a többi ajakra való termékük milyen eredmény ért el nálam.


A rendeléskor igyekeztem párat színpárban rendelni, tehát a rúzst és a ceruzát ugyanazon név alatt megvenni, illetve figyeltem arra is, hogy mi az, ami kell, mert van rúzsom ilyen-olyan színben, de nincs cerkám, vagy fordítva.

Általánosságban a csomagolásról a Lippie Stixek 1 grammosak, ahogy a Lip Pencilek is. A Lippie Stix anyaga vékonyabb hengert ad, mint egy hagyományos rúzs. Lényegében annyi a különbség, hogy nyelet tettek a rúzsra, amitől szerintem kényelmesebb használni. A Lippie Stixek alján van egy kis gombszerűség, itt lehet látni, hogy melyik szín van a kezünkben anélkül, hogy ki kellene nyitni a kupakot. A kupakot kinyitva a csomagolás felső része újra megpróbálja megmutatni, hogy melyik színnek van dolgunk. Arra jó, hogy nagyjából lássuk, mi van a kezünkben, de ezek a kis műanyagdarabkák néha messze vannak az igazságtól.


A Lip Pencilek alsó végén szintén van egy rész, ahol a színt jelzi a csomagolás. A kupakja mindegyiknek fehér. A ceruza törzse műanyag, hegyezés után is fehér marad.
A feliratok ezekről a termékekről is pont olyan sebességgel kopnak, minta szemfestékről vagy a folyékony rúzsokról.

Kicsit nézzük meg őket közelebbről!

Az első tétel, amiről mesélni szeretnék az a ColourPop Lippie Stix név alatt futó primer. A MAC ajakprimerére már régóta fájt a fogam, de amikor tudtam, hogy majd rendelek ColourPopot, akkor úgy voltam vele, 5 dollár mégis egy jobb ár. Próba szerencse. Bejött.


Ezzel a primerrel órákat lehet hosszabbítani a rúzsok életén, vagy inkább azon, hogy a kezdeti szépsége tovább maradjon meg. Élénkebb színeket kapok tőle, miközben a primer anyaga valami zsíros anyagra emlékeztet, így a szám sem szárad ki. Nem kellemetlenül zsíros, nem folyós egyáltalán, de nem is nehéz. A legjobb benne, ha az ajkak belső felén kicsit tovább viszem, mint majd a rúzs következik, mert ettől valahogy a nyál nem kezdi el megbabrálni a rúzs szélét. Folyékony rúzsokon is segít.



A ColourPop Lippie Stix Primerét 100%-ban ajánlani tudom, remek termék.


Térjünk át a cerkákra. 


A műanyag csomagoláson található színjelzésekkel vannak kisebb problémáim, de ezen még túl tudok lendülni. Megtanultam, hogy használat előtt rajzolni kell egy cuki mosolygós fejet a kezemre, és abból egyrészt megtudom, hogy pontosan melyik szín is van a kezemben másrészt meg a mosolygós fej mindig cuki. A Flawless és a Leather színek csomagolása néz ki egyformának. Főleg reggel és főleg a szuperül megvilágított fürdőszobában.



Szájceruzák terén nincs nagy tapasztalatom, nagyon nem volt rájuk szükségem. Vettem pár The Body Shop ceruzát, OCC márkájúakat, Rimmelt. Ezekhez képest a ColourPop olyan, mint a megmikrózott vaj. Olvad, siklik, mindent megold nélkülem. Nagyon puha anyagból van a ceruza, ezt lehet szeretni és nem szeretni. Én szeretem a szám 80%-án, viszont a sarkokban már kicsit túl puha, túl sok anyag kerül oda hirtelen. Azért ez is ceruzafüggő, mert az előbb említett két cerka közül a Flawless tényleg folyik, a Leather viszont nem. 




Nem találtam róla 100%-ban biztos infót, hogy szemre biztonságos-e használni vagy nem, ez mondjuk engem nem tart vissza. Bár szigorúan hegyezem ilyenkor előtte és utána is.

Összesen 5 színt rendeltem:
Flawless
Leather
Ellarie
Brills
Lumiére


A színjelző rész azért nem az igazi

A Brills egy világos és hűvös levendula szín, ami remekül passzol a Kat Von D Everlasting Liquid Lipsick Ayesha színéhez. Még akkor is, ha a folyékony rúzshoz egyébként nem kell cerka, azért lehet vele játszani.









És dobpergés, most jönnek a Lippie Stixek, ők is 5-en vannak. 3 matt, 1 satin, és 1 satin luxe megvalósításban. Igazából nem tudnék nagy különbséget mondani a rúzsok között. Mindegyik remekül pigmentált, szépen siklanak, könnyű velük dolgozni. A vékony festékrúd nekem nagyon bejön, főleg ezzel a ceruzanyéllel. Nem mondom, hogy egyszerűbb, mint egy klasszikus rúzs, mert postosan ugyanaz, de nekem kényelmesebb. Az anyag puhasága miatt fogy rendesen a cucc, de nem hiszem, hogy elfogyna idén bármelyik is. 




A matt rúzsok nem lesznek szupermattak. Olyan természetes kis fényük marad, viszont a folyékony rúzsok rossz tulajdonságaitól nem kell szenvedni egy cseppet sem. Így ezzel a kis fénnyel még tudok élni.

A színek nevei:
Flawless (satin)
Boogie (satin luxe)
Silk (matt)
Leather (matt)
Lumiére (matt)






Amennyire utálom a ColourPop folyékony rúzsait, annyira jónak tartom a Lippie Stix termékeket.

Sorrend egy képpel lejjebb



Nagy és drámai összegzés. Vannak jó cuccaik, vannak számomra értékelhetetlenek. Vannak olyanok, amiket sokat szeretnek, és olyan, amit én nem szeretek. Mint minden márkánál, ez teljesen rendben van.

Forrás a ColourPop honlapja

Forrás a ColourPop honlapja

Annyit viszont ez sem ér, hogy látványosan vergődjön valaki miatta az internet bármelyik zugában. Nem tud többet, mint bármelyik másik márka. Ha nem ezt veszi meg az ember, vesz másikat. Alapból nem tudom megérteni, hogy ha valamit nem lehet megrendelni, vagy ha valamire valakinek nincs pénze, akkor miért a publikum előtt szenved. Ne tegyétek! Annyit ez a márka sem ér, és semelyik másik sem. Beauty bloggerektől ez pedig különösen nem szép, mert csak generálja az elégedetlenkedést és a „jajj-nem-kapható-Magyarországon” hőbörgést, amitől semmi sem lesz jobb.
Előbb-utóbb ez is kapható lesz Európában, online, tehát akkor sem fogja tudni senki sem megtapizni, mint ahogy most sem tudja előre senki sem nézegetni a boltban. Akkor meg az lesz a baj. Ezt abból gondolom, hogy ugyan nem lehet Magyarországon Urban Decayt kapni, de minden probléma nélkül lehet rendelni. És mégis mennyi szenvedést lehet róla olvasni, hogy nem lehet hozzájutni.
Nem tudom minek írtam meg az utolsó két bekezdést, gyanítom, felgyűltek bennem az indulatok. 


Visszatérve a ColourPopra a jövőben még rendelek pár szemfestéket és pár Lippie Stixt az ára miatt. Jobb lenne, ha 6 dollár lenne a cucc és ingyen a posta, annyira utálok postaköltséget fizetni, ami azért nem egy vészes összeg, 10 dollár körül volt előzőleg.

Remélem hasznos voltam, és a 4 cikk külön-külön is hasznos volt.

Írjátok meg, mit gondoltok kommentben, akár szorosan, akár csak érintőlegesen kapcsolódik a témához.

7 megjegyzés:

  1. Szépek, de ha a matt nem teljesen és full matt, akkor hüpp, sosem értettem hogyha valamit mattnak akarnak, miért nem matt teljesen?! :D *befejeztem*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez az állag és a finish kompromisszuma. Nem fuff full full matt, viszont nem lesz száraz, nem rossz érzés visleni, nem húzza össze az ember száját.

      A felvetés ettőlmég jogos.

      Törlés
  2. Na ilyen primerről még nem hallottam, de jónak tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A MAC-nek van szinte ugyanilyenje, de gondolom lassan kijönnek vele a drogériás márkák is. Hasznos darab. És ezzel együtt már négy primert használhatok a fejemre, te jó ég.

      Törlés
  3. Hűűű, ha szeretném a szájravaló kencéket, most biztos egész nap a webáruházban csorgatnám a nyálam, nagyon meggyőzőek. :)
    A rendelős véleményeddel meg teljesen egyetértek, egyszerűbb szenvedni és nyavalyogni, mint 10 szót lefordítani angolról és megrendelni, ha már annyira nélkülözhetetlen vmi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És mennyi szín van belőlük. Cseles, mert 5 dolcsi, nem pénz, teszi is az ember a kosárba, és csak azt veszed észre, hogy 20 dolog van a kosaradban, és az már igenis pénz.
      Ez egy kivétel, mert ezt közvetlenül tényleg nem lehet megrendelni. Ha lehetne az lenne a baj, hogy miért nem a sarki DM-ben lehet kapni. és miért dupla annyiért.
      Tényleg olyan egyszerűen lehet rendelni, a legtöbb webshopot hülyékre találják ki, hogy az is tudja költeni a pénzét.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány