2016. március 26., szombat

Dolgos szombat, helyzetjelentés a melóból



Egy ideje nem írtam a témáról, mert egész bejegyzésnyi impulzus nem ért. Mostanra felgyűltek az élmények, és most kiöntöm a szívem.


Volt egy fiatal filippínó srác a boltban a férfiosztályon. Kicsi, gurulósan pufi és mindig vigyorgós. Egyszer nagyot hibázott, amikor közölte vele, hogy Európa egy ország, és mindenki franciául beszél. Komoly. Szóval elkezdtük megtanulni az országokat és a fővárosokat. Ez szült pár vicces dolgot. Mint például, amikor Németország sehogy sem akart összejönni, megkérdezte a főnökömet. A válasz a következő volt: „Én csak az Oktoberfestet tudom, a fővárossal nem foglalkozom”. Szakadtam a röhögéstől. 


Aztán a gyerek nem jött be néha dolgozni, utána meg elérni sem lehetett, így kirúgták. Viccelődtek is rajtam, mert amikor a Balti államok volt a házi, nem jött be két hétig dolgozni. Szívattak is, hogy nehezet kérdeztem. Aztán Spanyolországot kérdeztem, de az szerintem nem túl nehéz, főleg, hogy a Fülöp-szigetek spanyol gyarmat voltak. Na mindegy, a gyerek nincs többé nálunk.

Ezen kívül sok vicces dolog nem történt munkaidőben. Meló után kávézni menni a többiekkel nagyon mókás. 4-5 különböző ember, különböző kontinensről, különböző vallással, komolyan imádom minden percét az ilyen beszélgetéseknek. Annyi mindent meg lehet tudni a világról, a vallásokról, az emberekről.

Azt a nőszemélyt, aki az idegrendszeremen táncolt, azt kitették a zónánkról, most kasszázik, de hát ott is olyan lassú, hogy megáll az eszem. A legdurvább, hogy azt hiszi, hogy ő milyen nagyon király, de nem az. Ha a próbafülkénél van, akkor állandóan egy tonna üres dobozt találok a tükör mögé rejtve. Tényleg semmi haszna nincs. Pofákat vágni azóta is sikerül neki, de nem tudom mire, mert egy rossz szót sem szóltam hozzá, csak dolgoztam helyette.


A kazah-kirgiz kolléganőm költözik, pénteken volt az utolsó napja. Én már csütörtökön a műszakom végén bőgtem, mint egy kis bébielefánt. Ez a lány olyan, mint én. Tipikus kelet-európai, csak éppen Közép-Ázsiából. De érti a szólásainkat, ismeri a dolgok működését. Ennek itt vége is. Kiborulás. Igazából nem, mert olyan, mintha itt lenne még mindig.

Aztán, hogy jobban érezzem magam, az iráni kolléganőm közölte, hogy ő hazamegy egy hónapra Iránba áprilisban. Nagyjából akkor, amikor a főnököm meg Balira megy nyaralni. Egyedül maradtam és kétségbe vagyok esve.


Viszont felvettek pár új leányzót és fiúkát. A mi leányzónk Szudánban született ugyan, de 5 éves kora óta Kanadában van, így az angolja tökéletes. Ennek örülök, mert legalább a vásárlókkal jobban el tud csacsogni. Én nem bírom a bájcsevejt arról, hogy milyenek az árak, és mennyit lehetne lealkudni.
Aminek nem örülök, hogy nem egy lelkes teremtés ez a szudáni lány. Értem úgy, hogy így elvan, dolgozgat és annyi. Nem látom, hogy érdekelné, hogy mi van, nem is próbál meg kreatív lenni. Végül is ez számomra kihívás, majd alakul valami. Legalábbis remélem, mert eddig olyan, mintha egy két lábon járó hullát próbálnék meg terelgetni.


Van még egy lány, aki mondhatni új felénk. Ez az egyik szomáliai kasszáslány, aki lusta a kasszasoron, és miután közölték vele, hogy pörögjön jobban, ő meg közölte, hogy velem akar dolgozni. Na már most a vezetőség meg azt várja el tőlem, hogy jó szigorú legyek vele, sőt ha kicsit ijesztő vagyok az a legjobb. De persze ezt csak fél mondatokban célozgatta a boltvezető össze-vissza, én meg mondom vissza, hogy nekem ne célozgasson, mert ha rosszul értelmezem, majd jól máshogy fogom csinálni, mint várja. Ez egy nagyon mókás beszélgetés volt, de persze, hogy nem mondhatja ki, hogy vele nem kell lágyszívűnek lenni, csak pörgessem, hogy lássa, nem egy leányálom a mi zónánk.

Így most aztán tréning tréning hátán, sok-sok félemberrel. Megváltoztak az idők, de annyira nem bánom. Ez olyan, mint a gyereknevelés. Senki sem születik úgy, hogy jól tud gyereket nevelni, gyakorolni kell, különböző típusokon. Hasznomra fog válni, hogy most van időm arra rájönni, hogy milyen típusú embereket hogyan és mivel lehet motiválni, hogy jobbak legyenek, hogy gyorsabbak legyenek.

Ez a helyzet most velem és a munkával. Ha a tréningek folyamán lesz valami extra vagy érdekesség, akkor jegyzetelek, hogy ne felejtsem el.

A meteorológiai tavasz örömére szakadt a hó a héten, aminek hatására az emberek megint kesztyűt és sapkát akarnak venni, de nekünk már régen nincsen. Télikabátunk van még egy pár, de az sem egy nagy mennyiség. Gumicsizmák vannak, szép színesek.

Remélem veletek minden okés, nincsenek nagy tavaszi változások

2 megjegyzés:

  1. Nekem is nemsokára elmegy az egyik kolléganőm, akivel szuper team voltunk. Hát, marha nehéz lesz nélküle, az biztos. Az új emberrel meg mindig nagy a macera, iszonyú sok energiát kér, hogy valóban jó munkaerő legyen és a kezed alá tudjon dolgozni.
    Az Oktoberfest-es sztori vicces és legalább tudott hozzákötni Európához/Németországhoz, valamit, ami igaz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az új ember egy magyar közegben még okés, mindenkinek ugyanaz az anyanyelve, kultúrája. Itt duplán nehéz, főleg ha hullát játszik nulla érdeklődéssel.

      Legalább vaamit, jahh. Magyarországhoz semmit nem kötnek, nulla infó van az agyakban. Egy ember tud valamit a Gulyásról, de inkább hiszi pörköltnek, mint levesnek.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány