2016. március 25., péntek

Függőségeim tárgyai



Egyik nap a Felhők fölött örökké kék az ég írója kitett egy felhívást, hogy mondjuk el, hogy kinek milyen függőségei vannak. Arra gondoltam, hogy megírom hosszabban is nektek, mert ez egy nagyon jó téma. Rengeteg féle fajta függőségem, rákattanásom, őrületem van, de most maradjunk a beauty témánál és nézzük azokat, amik a függőség és vagy a mánia definícióját már megtestesítik.


3 dolgot kellett kiemelnem és nem volt nehéz, pontosan 3 van, amit gondolkodás nélkül meg tudok nevezni.

Az első a szemhéjpúder, vagy valamilyen szemfesték. Egyszerűen nem lehet belőle elég. Fukar vagyok és nem szeretek mono cuccokat venni, de ha hozzám szól egy szín, azt nem tudom otthagyni.
Ez a fajta függőség egy új irányt is vett, mivel felfedeztem a színek lehetőségét. Ahogy kijött a Kat Von D 24 színű palettája szaladtam megvenni. Imádom. Magukat a színeket is, és azt is, hogy bármilyen színt viselhetek, senkit sem érdekel. 


A másik féle érzés, hogy ki kell próbálni új dolgokat, mint például a ColourPop. Új textúra, új módja a szemfestésnek.  Az a része most lényegtelen, hogy jó vagy rossz, bejött-e vagy sem, a lényeg a tapasztalat. Ha nagyon őrülten hangzik, írjátok meg.
Jelenleg a kedvencem a Kat Von D Mi Vida Loca Remix paletta, az új Melt stack és a Stila paletták.


Ha nyernék a lottón, már most tudom, milyen szemhéjpalettát dobnék a piacra. Ez még odébb lesz, vagy sosem lesz, de az álmok azért vannak, hogy kergessük őket.


A második a szemceruza, ami lényegében ugyanolyan, mint a szemhéjpúder. Igen kell a 10. kék, mert teljesen olyan még nincs. A szemcerka függőségem sem korlátozódott a „normális” színekre, így van sárga vagy diszkókék is. A „lökött gyerek játszik” színeket azért igyekszem leárazáson illetve olcsóbb márkáktól beszerezni, de mondjuk a sárga szemcerkám 16 dollár volt és egyetlen centjét sem sajnálom.  


Ceruza kedvenc a két Pixi darab, a The Body Shop szürkéje és az Yves Rocher rikító kék és zöld cerkája.
Ceruzákkal ellentétben a tusok a legkevésbé sem érdekelnek. 




Az utolsó és talán legkedvesebb függőségem az ecsetgyűjtés. Vegyük ezt befektetésnek és akkor már nem is hangzik olyan rosszul. Látok valami újat, új formát, új típust, akkor azt meg kell vennem. Érezni akarom azt az ecsetet, tudni, hogy milyen. Utána pedig mosni, és mosni. Ezt akár +1 függőségnek ide is tehetném, igen, az ecsetmosás. Mániám kétnaponta minden koszos ecsetet kimosni. 


Kedvenc ecsetet megnevezni lehetetlen. Amiket nem jó szívvel vettem kézbe, azokat már kikukáztam. Na jó, a lapos alapozó ecsetet szerintem még nem használtam Kanadában, de ez úgy elfér. Az összes többit szeretem, érzelmek kötnek össze velük.
Az ecsetek már azért is mániámmá váltak, mert utálok kézzel sminkelni. Se arcot, se szemet. Nincs rá értelmes magyarázat. 
Páran lemaradtak a képekről, de majd legközelebb megmutatják magukat.



Ezek lennének a függőségeim, vagy a gyűjtésmániám. Szerencsére nem romlandó dolgokról van szó, és nem is érzem rosszul magam miattuk. Talán még a kóros fokozatba se estem bele, bár ezt nehéz megmondani. 
 
Mindenki másra költi a pénzét. A cipőgyűjtésről már leadtam a 42-es lábammal. A bizsukról is eléggé leálltam. De azt gondolom, hogy mindenkinek kell 1-2-3 dolog, amit úgy élvezhet, hogy nincs miatta bűntudata. Ez persze nem kell, hogy tárgy legyen, lehet minden héten egy színházjegy is. Az is lehet függőség. És mellesleg milyen jó is.
Persze a körömrágást vagy cigit is lehetne írni, mint függőség, bár sosem rágtam a körmöm. Ó jut eszembe fánkfüggő lettem. Mindennap tömöm magam a Tim Horton’s-os fánkkal. Akkora lesz a hátsó felem, mint egy teherautó, ha nem szokok erről le. De olyan jó. Cukor cukorral, tökéletes.

Kinek milyen függőségei vannak?
Mikortól számít valami kórosnak vagy károsnak?
Létezik egészséges függőség?

33 megjegyzés:

  1. .komoly gyujtemeny :) Amik mar regebbiek es nem hasznalod oket, azokat kulon tarolod vagy mindent egyben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amiket egyáltalán nem használok idővel mennek a Kuka Keddbe. Minden a fürdőszobában van, többsége a falon, olyan tartókban, amiből látszik is a cucc.
      Itt nem sok olyan barátnőm van, akire rá tudnám sózni a régebbi dolgokat, mert vagy nem sminkelnek vagy egyszerűen nem fog neki kelleni egy régebbi Cargo paletta, mert a Sephora újat fogja megvenni. Más világ.

      Törlés
  2. A rúzsgyűjtés mondhatjuk, hogy mostanában függőség lett nálam, de azért mindig belegondolok hogy van-e olyan színem, fogom-e hordani, csak még ehhez képest is rengeteg van :DD Szemceruzából nálam is hasonló mennyiség volt régen, aztán rájöttem, hogy nem is használom őket annyit, úgyhogy mostmár csak egy kisebb tucat maradt belőle :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem mostanában sikerült megvenni pár igencsak majdnem egyforma rúzst, mert az a szín, ami tetszik, az más márkánál is tetszeni fog.

      Ahogy látom a szemceruzából egész sokan "kigyógyultak", vajon miért?

      Törlés
  3. Szerintem senki ne szóljon meg senkit milye van. Milyen már hogy magyarázkodni kell?! Ha lesz egy nyugodt alvós éjszakám akkor írok erről egy cikket, mert kezd beszállni az agyam.
    Nekem lakk-függőségem volt. Kigyógyultam :'D Viszont most ramaty állapotban vannak a körmeim, a hajam. Imádkozom, hogy újra szép körmöm legyen, mert ha nem szerintem be is zárom a bazárt blogolás terén. :(
    Amúgy kozmetikum függőségem is van. :'D Meg alsónemű, zokni...annyi szuper tornacipőt láttam, hogy jaj. Pedig Sosem volt cipő fétisem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ameddig minden más rendben van, addig én sem gondolom, hogy bele kell szólni a dolgokba. Sajnos tapasztaltam az ellenkezőjét is, amikor a hölgy minden pénzét elverte a itt-ott ruhára, utána hónap közepétől meg csak tangett. Jön a kérdés, hogy próbálj meg vele beszélni, mert a barátod, és mert látszik, hogy ez nem jó, vagy hagyd hadd szenvedjen, mindenki a saját hibáiból tanul alapon?

      Zoknimániám nekem is van, de ez kimerül abban, hogy fekete legyen és magas pamuttartalnú. Ezt a típust a legnehezebb találni.

      Törlés
    2. Erre egy bölcs mondásom van: Aki az igazságot mondja, mindig utálják.
      Hirtelen nem tudnék barátot mondani aki értékeli az őszinteséget. Én már mindenkire ráhagyom. Hibázzon. Tényleg csak akkor tanul az ember. Az okos meg a másik hibájából.
      Vagy javaslom, hogy menjen szakemberhez. Ha valaki fizet egy tanácsért azt megfogadja. Van nekem elég problémám, hogy más dolgával foglalkozzam. Nem is kérek belső segítséget mondjuk. :) Meg az a lány vagyok akitől sose kérdezik meg hogy van, de rám mindig lehet számítani. Na azt hiszem ebből lett elegem...és kissé máshogy látom ezt a segítsek az embernek dolgon.

      Törlés
    3. Ezt a típust láttam magamon is, hát nem a legjobb.
      De nem tudok mit tenni, még mindig csupaszív szeretetgombóc vagyok és mindenkinek segítek, vagy legalább próbálok.

      Törlés
  4. Körömlakk-függés-ügyben folyamatosan a penge élén táncolok, de igyekszem minden alkalommal szorosan fogni a gyeplőt, és nem beleszeretni a tizedik ugyanolyan árnyalatba/finisbe, mert simán képes vagyok látni a hajszálnyi különbségeket ezekben az esetekben is !:D
    Ugyanakkor jó ideje nincs bűntudatom bevásárolt körmös cuccok miatt, hiszen bőszen használom őket.

    Érdekes érzés volt nézni a kazalnyi ecsetedről készített fotóidat, maximálisan megértem ezt a szenvedélyt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hajszálni különbséget én is meglátom két kék szemfesték között. Rettenetes képesség.

      Az ecsetet gondolom a legkevésbé káros gyűjtésnek, mivel nem romlik meg. És hát olyan szépek, olyan puhák, megyek is megsimizem mindet :)

      Törlés
  5. Fantasztikus a ceruza és az ecset mennyiség az én szememnek! Ennyit már nem tudnék hova tenni :), persze nekem pici a hely, szerencsére. Ceruzám csak 2 db van használatban. Ecset azért több, talán 15 állandó használatban. Nálam ez már mánia-kategória, mert folyton keresgélek arcápolás és smink témában. A küldetés: finomságot nagyon olcsón. Sajnos nekem van lelkiismeret furdalásom, amit azzal tompítok, hogy használom is a vackaimat, amikor csak lehet. Abban is biztos vagyok, hogy pótcselekvés is egyben, illetve önbizalomhiány-leplező foglalatosság.
    Ó, a cipők! Drága mulatság, mert szandál kivételével csak bőrt fogad el a lábam. Ezeket még nem gyűjtöm. Átlagos anyuka mércével viszont sztem több a táskám, mint szokásos, de nagyon visszafogom magam. Bőr csak 3 kicsi van, a többi műbör, vagy vastag gyöngyvászon és kárpitnak való anyagból szütyő.
    Igazából jó, hogy a kicsinyem miatt eléggé kötve vagyok, mert ahányszor beszabadulok üzletbe, valami mindig kell: bizsu, táska, kence, ruha. Azt is szerencsésnek gondolom, ebből a szempontból, hogy a konfekcióméretből már nehezen találok magamnak valót, ezért többször van kedvem turizni. Kisebb a bűntudatom ;)
    Kóros a gyűjtés sztem, ha veszélyezteti a lelki egészségét az embernek, vagy anyagilag nem lehet követni. Egészséges függésnek a hobbit mondanám. Neked, Ildi, sztem hobbid van. Feldob, jó érzést ad, nincs lelkifuri.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ecsetek a falon vannak, igazából nem is fglalnak helyet.
      Én a lilkiismereti problémáimmal a takarítást választom. Ha hirtelen minden csillog és rendvan akkor tudja a fért, hogy valami rosszat csináltam.

      Lelkifuri nálam néha van, amikor arra gondolok, hogy ebből az összegből egy afrikai falu egy hónapig jól lakna, de aztán ehesegetem a képeket, mindenféle hülye inkokkal.

      Táskám van vagy 10 de amióta megvettem a mostanit, ami tavaly anyák napján volt (olyankor vannak az akciók) én egyszer sem pakoltam át, mentem valahova másik táskával. Nagyon gáz. Kidobni meg persze nem akarom a dolgokat.

      Néha ölelgetem az új szerzeményeket és akkor a férj mindig közli velem, hogy: Nem, nem aludhatsz vele :)

      Törlés
    2. Az utolsó nagyon jót nevettem, mert elképzeltem, hogy szorongatod a puha ecseteket :D Olyan vagy, mint a kisgyerek a frissen kapott játékokkal-ágyba viszi pár napig :).
      A lelkifuri-takarításról jutott eszembe, hogy én meg látványosan rendet rakok olyankor. Takarítani nagyon utálok :P

      Törlés
    3. de most miért nem? én simán alszom együtt új cipővel :-)

      Törlés
    4. én sem értem miért, adnék rá alvóssapit meg minden :)

      Törlés
  6. Nagyon tetszik a gyűjteményed, mindhárom :)
    Nekem kisebb fajta körömlakk-függőségem van, de annyira nem vészes és átalakulóban van ez is jelenleg. Szeretem a rúzsokat, van néhány, huszonpár darab és a listámon szerepel még legalább 10, a Melteket neked köszönhetem :D
    Régen rengeteg fülbevalóm volt, ma már csak keveset használok. A cipőket is nagyon szerettem, de ez is visszaszorult. Bár most vettem egyet :D
    Amúgy szerintem ez még nem függőség, vagyis nem a kóros fajta. Mindenki azt gyűjt, azt használ és azt szeret, amit akar. Én személy szerint imádom nézni a posztjaidat a szemfestékekről, a sminkeket nem kevésbé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Meltet csak ajánlani tudom, hátha lesz valamilyen akciójuk megint.

      A füliket én sem használom, ezért is találtam ki a #napifüli dolgot, és akkor ha 3 hónap alatt ugyan, de végigszaladok a füliken és tudom, ha valami már nem kell.

      Törlés
  7. Atyaég, mesés az egész!
    Én a narancssárga rúzsokon függök, gyakorlatilag mindegyiket megveszem, és azzal nyugtatom magam, hogy lehetnék heroinfüggő. :D
    Megkérdezhetem, hogy milyen sárga szemceruzád van? Évek óta keresek egy valamirevaló darabot, de semmi. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem még egy narancsos rúzsom sincs, de tegnap megígértem vahahol, ha látok olcsón, akkor beszerzem.

      Sárga szemcerkám a Sephora sajátmárkájától és a ColourPoptól van. Drogériában még nem láttam soha. Amit Magyarországon is lehet, hogy meg lehet venni az a Lancome, nem tudom hogy a színes cerka szériát is bevitték-e. Ezen kívűl a Stila és a Make up for ever árul sárga cerkát.

      Törlés
  8. Nekem rúzsfüggőségem volt, meg van is, bár most már kicsit talán tudatosabb vagyok, de csak kicsit. :D Régen imádtam a lakkokat, ma meg már évente két lakkot veszek, azt is csak akkor, ha az előző 1 szem darabom már elfogyott. Minek annyi, úgyis csak vöröset használok?
    A ceruzákat is gyűjtöttem, ami fura, mert egyébként sosem szerettem különösebben őket, de mindig eltudtam csábulni. Igazából minden típusban voltam már gyűjtő, ma meg már mindent, mint a hülye használok meg szelektálok, hogy kevesebb legyen, mert egyszerűen nem tudom kihasználni a gyűjteményem, és nagyon fájdalom, ha valami csak porosodik, főleg ha drága volt.

    Amúgy szerintem minden függőség jó, ami az egészségre, a kapcsolatokra a fontos emberekkel, és hasonlókra nincs rossz hatással. Max a pénztárcánkra. :D
    Meg amúgy is. Valaki szalvétákat gyűjt, valaki bélyegeket, ha valakinek az esik jól, akkor nyugodtan gyűjtsön sminkeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csak vörös akk nekem annyira fura, én megunnám... aztán venném/veszem őket feleslegesen... és arra lukadnék ki, hogy csak egyet használok. :)

      Ez egy jó definíció, hogy amíg nincs káros hatással kapcsolatainkra, addig okés a dolog gyűjtése.

      Törlés
  9. Nekem "jó vásár" függőségem van - ha valami nagyon jó áron van, és tetszik, mégha amúgy meglennék is nélküle, képtelen vagyok otthagyni. Ez lehet ruha, táska, cipő, smink cucc, akármi:D Szerencsére teljesen felesleges dolgokat nem veszek ilyenkor sem, de nem mondom, hogy leárazásokkor meg kifutó termékeknél nem kell jókora önuralmat gyakorolnom:D Ráadásul imádom a döbbent arcokat, mikor valami így szerzett filléres dolgot megdicsérnek rajtam, és hogy biztos sokba került, én meg elárulom a valódi árat:D

    VálaszTörlés
  10. Ezt ismerem, hu de még mennyire. "Jó vásár" címszóval vettem magam tele 10-12 dolláros Tommy Hilfiger meg Calvin Klein pólókkal, de azok mindig is annyiba fognk kerülni, és mindig is sima egyszerű nem nőcis pólók lezenk. De nem tudtam otthagyni a 2000 forintért árult Tommy pólókat.
    Korábban a turkálóban sikerült ugyanígy viselkedni. De egyre javulok.

    VálaszTörlés
  11. Mennyország! :) Nekem a szempillaspirál, hajápolók és tusfürdők, amikből képes vagyok hatalmas mennyiséget felhalmozni lelkiismeret furdalás nélkül :D
    Amúgy én ezzel úgy vagyok, hogy inkább erre, mint egyéb, egészségre káros, addiktív szerekre költsek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hajápolókat régebben halmoztam, de most annyira nincs semmi jó itthon, hogy csak nyűg az egész. A tusfürdőt megértem, tuti, hogy több, mint 2 liter van itthon.

      Törlés
  12. Ma raktam át egy új helyre a lakkokat, mert kinőtték az eddigi íróasztalfiókot és a dobozokat is. Most, hogy egy helyen van minden, jöttem rá, hogy milyen sok van, pedig amikor elkezdtem blogolni még alig volt 40 darab a fedő-alap meg színtelen lakkokkal együtt (akkor számoltam meg utoljára), és azt is sokalltam :D Mondjuk nem bánom, mert kihasználom őket és imádok ezzel szórakozni, még ha nem is vagyok ügyes. De az öröm, amit egy új szín vagy egy rég vágyott darab beszerzése jelent, na az megfizethetetlen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem lakkból a 40 is soknak tűnik :)
      Meg kell találnom a helyi márkákat, és hogy hol lehet ritkaságokat beszerezni, mert eddig ezzel nem igen foglalkoztam.
      Ilyen szeretettel írni körömlakkokról, hát ez nagyon cuki :)

      Törlés
  13. Azok az ecsetek de csodásak!! ((-: Sajnos nekem is vannak ilyen függőségek..... A legnagyobb a körömlakk, jelenleg abból van a legtöbb, és egyre drágábbak. De persze azt hiszem addig még nincs vele probléma, míg nem verem magam adósságba és a számlákat is be tudom fizetni..... Egy időben rengeteg tusfürdőm volt, szerencsére azzal elég jól le tudtam állni. De vannak kozmetikumok, amikből annyi van, amit el sem tudok használni: alapozók, ajakápolók, és hajolajok! Utóbbit éppen most fedeztem fel, hogy egyik megavasodott, kuka. Egyébként azzal szoktam még magam vigasztalni, hogyha erős dohányos vonék, akár havi 30 ezret is elverhetnék a semmire, ezeknek azért még mindig sokkal több haszna van! :D És azért annyi pénzt nem költök ezekre havi szinten.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, hogy addig amíg semmilyen gondot nem okoz, addig teljesen mindegy, hogy valaki muskátlit nevel vagy körömlakkot gyűjt.
      A krémeket igyekszem nem halmozni, azok gyorsan megbuggyannak, nem lenne értelme.
      A cigi, pia, kaparós sorsjegy, nyerőgép vagy hasonlók tényleg olyan dolgok, hogy sosem lesz semmi haszna, ezeknél kb. bármi jobb, még egy horgász horog gyűjtemény is.

      Törlés
  14. zöld körömlakk ... nem akarok bszélni róla :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én alig találok szép zöld körömlakkokat, ez a legelhanyagoltabb szín :(
      Semmi baj, az anonim (zöld) körömlakk függők csoportját megalapítom valahol, ahol gátlások nélkül mindenki kiadhat mágából minden érzést.

      Törlés
  15. Ez is de jó téma! Épp vennem kell egy Helmert a lakkjaimnak. ;) Ez a függőségem konkrétan élő és nagyon nehezen tudok megválni a lakkjaimtól, mert biztos nem PONT ugyanolyan egyik sem, mint a másik. De azért az egy Helmer mennyiséget már nem szeretném meghaladni. Egy Helmer.... nos, úgy tűnik, új mértékegységet avattam! Hová vezethet egy komment? :))))
    Még parfüm függőségem volt, de annak szerencsére megálljt parancsoltam, mielőtt kontrollálhatatlan méreteket öltött volna, úgyhogy jelenleg olyan huszonpár illatot használok. Meg persze fufukát, minikéket váltogatva. A parfümben mondjuk az a nagyon jó dolog, hogy - lévén tagja a megfelelő közösségnek - a felesleges mennyiségeimet fufukában tovább tudom adni szerető gazdiknak és sok finom illatot ugyanilyen módon én is kipróbálhatok. Szóval nincs nagyüveges vásárlás ész nélkül, csak mert megtetszett és kipróbálnám valamelyiket. Vagy ha üveges vágyam van, jó eséllyel találok maradék üvegest jó áron ugyanitt és nincs lelkiismeretfurim, hiszen el is használom, amit megveszek.
    A rúzsokkal úgy vagyok, hogy mióta megismertem a Clinique Chubby Sticket, azóta abból van pár darab és gyakrolatilag nem is költök rúzsra mellettük, mert ezeket sokkal jobban szeretem használni. Más függőségem nincs, bár táskát ész nélkül tudnék vásárolni, de nincs hova tenni. Mivel baromira utálom, mikor a szépséges táskák össze-vissza egymás hátán vannak, szigorúan csak annyit veszek, amit szépen el tudok helyezni a gardróbomban. Úgyhogy kb. tíz táskám van fixen, mindet több évig/szezonon át hordom, néha váltva, hogy azért ne legyen unalmas. Mire elhasználódnak, pont meg is unom és amikor kidobok egyet, akkor jóleső elégedettséggel veszek helyette egy újat. Deeee, ha lenne egy jó nagy gardróbom, a táska- és cipőmánia mértéktelenül el tudna rajtam uralkodni, ez tény. A józanész meg csak ácsorogna...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép kis mértékegység, de csak óvatosan, mert aztán kettő-három lesz egymás mellett :)
      A parfüm nálam nem nagyon játszik, van pár, de inkább a férjnek, mint nekem.
      A gardrób mérete tényleg simán meghatározza mennyi cuccunk lesz. Ez olyan, mint a tányér mérete, nagyobb tányérra az emberek autómatikusan több kaját szednek. Most, hogy már 40+ hete megy a kuka kedd néha megijedek, hogy félig üres a szekrény, mit fogok felvenni.

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány