2016. március 21., hétfő

KUKA KEDD 30. HÉT



Jubileum! Most járunk 30*3, azaz 90 szépségápolási dolognál, és 90 darab ruhafélénél. És még mindig van, el sem hiszem.  Jó, azért már nehezebben találok kacatokat, de vannak, itt vannak körülöttem, és elszívják az energiáimat.

Nézzük a szekrényt elsőre!

A blézeres kabátos kiürítési folyamat utolsó fázisához érkeztünk. A ruháink két szekrényben vannak, a szobában az sima ruhák, a bejáratnál a nagypulcsik, kabátok, blézerek, hasonlók. Ezt a szekrényt akartam jobban kiüríteni most, mert a nyáron erre szükségem lesz teljesen üresen. Így a férj által nem használt pulcsik, most egy bőröd mélyén vannak, és ha egyiket sem hiányolja májusig, mennek a templomba. Egyébként meg feleslegesen van 15 pulcsija, mert csak 3-at hord rendszeresen. 


Visszatérve rám. Az első darab egy sokéves kedvenc pulcsi. Vagyis volt. Eleinte emberek közé jártam benne, aztán olyan macskaszőrös lett, hogy csinálhattam bármit, nem jött ki belőle. Szóval maradt otthonira, de már szúr, így nem kell. Jó volt, mert nagyon hosszú a dereka, és mondhatni fillérekért találtam anno egy New Yorkeres leárazáson.


Ketteske a piros „hatalmasnak érzem magam benne” dzseki. A megvétel oka a színe volt, és mert járt hozzá egy kis zsák, amibe az egész kabát belefér, így ha megyek plázázni, akkor a kabit csak be kell zsákolni. Mint a hálózsák, csak olyan 10x10 centisben. Amiért megy, az az, hogy bálnának látom magam benne, nem elég hosszú, és a gallérja össze-vissza libeg, ha fúj a szél. Az ilyen jellegű vásárlásokról kellene leszoknom, aminek a vége az, hogy jó, oké, de nem hordom, mert nem is jó az a jó. Értitek.


Utolsónak egy unalmas kis blézer jön. Ezzel sincs semmi baj, de nem hordom, és szerintem az esélye annak, hogy én ezt Kanadában egyszer is felveszem 1% alatt van. Ilyen szabású dolgokat itt nem hordanak az emberek, ez topisnak számít. Szóval ő most a végső útjára került részemről.



A fürdőből távozóak listája ma rövidebb lesz, mert dupláztam valamiből. 

Ez nem más, mint a Kell a Púdert! minta szemfestékei. Ugye ezeket Gabi ingyen adja a vásárláshoz, így aztán egy szavam sem lehetne a csomagolás miatt, de egyszerűen nem. Ez a megoldás minden, csak nem felhasználóbarát. Átönteni nem éri meg, annyi nincs benne. A Kell a Púder! szemfestékeket, a miniglittert és a szemhéjpúdert is nagyon szeretem, magával az anyaggal elégedett vagyok, csak a zacsis megoldás nem jött be.


Ezeken kívül még egy szivacs fog távozni, mondhatni újra. Szivacsföldjén most tisztogatást tartok, mert régiek már. Ma az egyik tesztalanya távozik az őszi szivacsvizsgálós csoportos bejegyzésnek. Ránézésre nincs baja, de inkább nem használnám, már csak azért is, mert elissza az alapozót.


A 30. hét is eltelt, és ezzel együtt nagyon remélem a télnek is vége lesz lassan. Szeretném a téli dolgokat még egyszer átnézni, és ami nem kell attól megszabadulni. Ami nagyon nehéz lesz, az a cipő részleg, mert amíg nincs új csak nem dobom ki a régit. A 42-es lábamra meg nem úgy találok cipőt, hogy bemegyek az első boltba.


Ti megvárjátok, hogy valami elfogyjon vagy elromoljon és csak utána vesztek újat, vagy ha már feléig van a flakon, kicsit kopott a cucc, már vadásztok az újra?


14 megjegyzés:

  1. Szerintem büszke lennél rám, mert kiselejteztem 5 blézert, 6 pulcsit és kb. 20 felsőrészt, amelyeket vagy simán nem hordtam már, vagy bolyhosak voltak, és úgy voltam vele, hogy nem járok kiszolgált ruhákban. Ami még jó lenne, csak sehogy nem áll, annak egy része az itthoni ruhák polcára került, mert ezeket nem sajnálom, ha a cicák összeszőrözik őket, vagy netán kihúzzák a szálakat. Lett vagy 20 szabad vállfa a szekrényben, és szabad tér is, van, így a megmaradókat könnyebb átlátni és átlapozni, ami isteni érzés! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan ezzel a lendüettel állok hozzá idönként, amikor több is megy, hogy kiszolgált ruhákban, nemár, nincs rá szükség. Ezt a csizmámnak is mondogatom, de nem tetszik neki.
      Ó igen, a lapozgatás, imádom, hogy gyre jobban szellőzik, látom is, hogy mi van.

      Törlés
  2. Nálam csak gyűlnek a cipők, és mivel már 4-5 éve nem nő a lábam, ezért olyan sincs, ami kicsi lenne, ahhoz meg túl sok van, hogy bármelyik is szétmenjen annyira, hogy ki kelljen dobni :D Tényleg nevetségesen sok van már pedig.
    Én is nemrég néztem át a szekrényt, és mindent bezacskóztam, ami nem tetszik már, vagy nem jó, úgyhogy most viszonylag okés ruhafronton a dolog :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anyámnak 30 éves cipője is van, vigyázz, nehogy így járj :)
      Cipő ügyben nekem is van ilyen gondom, hogy túl sok van ahhoz, hogy elromoljon. Főleg, ha a tűsarkű csizmámat vesszük, amit 2-szer veszek fel egy évben.

      Törlés
  3. Mivel évek óta nem vásároltam magamnak ruhát..leszámítva kb 2 pulcsit és egy nadrágot, így a tavaszi selejtezésnél alig akadt valami a kezembe :'D persze így is sikerült két tunikát, egy nacit, és egy fehér inget?!-ezt nen is értem - kidobni. Aztán idén szerelkezem fel ruhákkal. ^_^
    Lakkokat szelektáltam mert 4-5 db megromlott...de előrébb nem lettem vele mert vettem magamnak három lakkot :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2-vel kevesebb lett :)
      Szurkolok az idei megújuláshoz :)

      Törlés
  4. Én pont nemrég dobtam ki a sminkjeim közül egy Catrice szájfényt (alig használtam, de megbüdösödött, ez már a 2. ilyen Catrice cuccom...) és egy csodaszép élénk korallos-barackos Claire's rúzst ( 2 éve megvettem amikor ott dolgoztam, de illatra ez is gyanús volt már kicsit, így kénytelen voltam megválni tőle.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegény férjet kergetem a cuccaimmal, "cica, ugye nincs fura szaga?" mert én nem érzem.
      Egyébként én nem gondolom rossznak, ha a dolgok megbüdösödnek, mert legalábbfigyelmeztet arra, hogy valami nem okés. Ha még több illatanyaggal nyomnák el ezt az talán még rosszabb lenne.

      Törlés
  5. Ezekért a ruhákért nem kár. A Kell a púder szemhéjpúder nagyon jó minőségű szerintem. Nekem a Pixiboxban volt egy ilyen minta, mikor megláttam nagyon meglepődtem, hogy ks gondolhatták komolyan ezt a csomagolást......
    Én most büszke lehetek magamra. Múlt csütörtökön kidobtam pár kozmetikumot. :D Sampont, balzsmomat, arctonikokat..... Ezem nem váltak be, egy ideig rakosgattam őket, de ha úgysem használom minek....?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A KAP minőségével nincs is probléma, vettem több mindent, és szeretem is őket, de ez a csomagolás, áhh.

      Felesleges, megromlik és csak árt :(

      Törlés
  6. Ha valamit meguntam, félreteszem, de állandóan vadászom az újat, ahogy írtad. Ha valami nem vált be és el tudom ajándékozni, akkor jó, ha nem kell senkinek, akkor kuka. Azért igyekszem elhasználni mindent. Ha arcon nem válik be egy krém, akkor a könyökömre, talpamra kenem egy darabig. Sokszor ezt is megunom, aztán félreteszem. Általában sokáig tartogatom, rakosgatom a holmijaimat, csak aztán dobom ki.
    Az a minta-csomagolás valóban furcsa, de én megpróbálnám pici tégelybe szórni, hátha működik. A piros kabát nekem kifejezetten tetszik rajtad! El is fogadnám ;)
    Most csak befelé jövő cuccaim vannak: 2 cicitartó- végre és egy élénk szemhéjpúder. Megpróbálom átugrani az árnyékomat. Igaz, csak rózsaszín (Mac Sushi Flower), de nekem újítás lesz. A mostani trend is támogatja ezt a törekvésemet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs benne annyi, hogy megérje szórogatni, a fele úgy is ottmarad a zacskó falán :(
      Remélem tetszeni fog a élénk szín, és nem csak pakolgatni fogod :)

      Törlés
  7. Én épp hétvégén vittem el barátaimnak egy kis szatyorni nem használt sminkcuccot: olyan aranyosak voltak, ahogy lelkesen válogattak. Én pedig boldog, mert kevesebb nem használt cucc van a szekrényemben. Egy másik adagot pedig lefotóztam és felteszem Krémmániára, hátha valaki megveszi :)
    A téli dolgaimat én is most nézem át, harsinyákat, ingeket kiselejteztem, a téli ruhákat pedig elcsomagoltam jövőre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj ez olyan jó volt régen, amikor a barátnőim csekkolták, hogy mit lehet vinni. Hiányzik.

      Mindjárt kiakadok ezen a téli cucc elcsomagoláson a havazás közepén :)

      Törlés

Archívum

Címkék

7 dolog A England A nyuszi fontosabb A világ dolgai Ajakápolás Alapanyagok Alapozó Alba botanica Állat Amazon Anastasia Beverly Hills Andalou naturals Anya Arany Arcápolás Arcpermet Arctisztítás Aromaleigh Avalon Organics Avéne Banila Co. Barbara Hofmann bareMinerls Barna Baviphat BB krém bDellium Tools BeautyBlender BECCA Bellápierre benefit Bevásárlás Biobolt Bioré Biosilk Bite BlackMoon Blog Bobbi Brown Bolt Bordó Boscia Bőszecset Bronzosító Budapest Burt's Bees By Nature Cargo China Glaze Ciaté Cica Cipő Clarisonic Clinique Colors by llarowe Coloured Raine ColourPop Cozzette Cruelty free Cupcake Polish Csacsogós Csütörtök Díj Divat DIY Dose os Colors EBay Ecset Ecsetmosás Edmonton Ékszer Elektromos Elérhetőségek Elfogytak Elizabeth Arden Én Érdekes Essie Estée Lauder Etude House Fátyolmaszk Fényvédő Fésű Fogápolás Fogkrém Folyékony rúzs Fonás Forever Flawles Fresh Frizura Fun Fun Lacquer Gabriel Glitter Goodal Gosh Gyerek Haj Hajfesték Hajfestés Hajlakk Hakuhodo Hámlasztó Havi_kedvencek Highlighter Hogyan lettem én dolgozó ember? Holika Holika ILNP Inglot Innisfree IPSY It's skin Jeffre Star Joico Jolse Kaja Kanada Karácsony Kat Von D Kedvenc Kék Kell a Púder! Kellék Kenyér Kérdezz-felelek Készülj velem! Kezekre Kézkrém Kiegészítő Kísérlet Kismama Kollekció Kontúr Koreai Korrektor Költözés Köröm körömlakk Közlekedés Krém Kryolan Kuka Kedd L'occitane La Ritzy Lancome Laura Mercier Lemosó Lila Lime Crime Lit Cosm. London LookFantastic Lottó Lunatick Cosmetic Labs MAC Magánvélemény Magyarország Make Up For Ever Makeup Geek Maszk Meglepi doboz MELT Mindenapi társaim Mindenes Minimalista Missha Mitől lettem ma szebb? Morphe Muttart Conservatory Műszempilla Narancs NARS Natúr NCLA Nem jött be Neon Nexxus Notoriously Morbid Nyaralás Nyereményjáték NYX OCC OFRA Online rendelés OPI Óra Outfit Overtone Öltözködés Összehasonlítás Paletta Parlament Physicians Formula piCture pOlish Piercing Piros Pirosító Pixi Polished by KPT Powder Perfect Pretty Serious Cosmetics Primer Projekt Púder Radír Real Techniques REN Repülő Revlon Rica Rimmel ROC Rólam Rózsaszín Ruha Rúzs Sally Hansen Sampon Sárga Secret Key Sephora Shiseido Shu Uemura Sigma Skinfood Smashbox Smink Sminklemosó Sonia Kashuk Southgate Mall SPF Stila Sugarpill Sukin Suva Beauty Szájceruza Szájfény Szájravalók Szappan Szárazsampon Szemceruza Személyes Szemfesték Szemhéjalap Szemkörnyékápoló Szemöldök Szemöldökceruza Szempilla Szempillaspirál Szivacs Szürke TAG Tárolás Tarte Táska Tél Testápolás Testradír Testre Teszt The Body Shop the SEAM theBalm TinkeldT Tonik TonyMoly Too Faced Unboxing Urban Decay Uriage Utazás Utcakép Ünnep Városnézés Vásárlós Vasárnap Vattakorong Vegán Vendégposzt Vichy Video Vitamin Webshop WEM Yamuna Youtube YPSY Yves Rocher Z paletta Zenzero Zero Waste Ziaja Zoeva Zöld Zsákmány